Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raymond

titán

válasz Virág et. #24 üzenetére

''.és ez ugyanígy igaz a CRT-kre is, erről sem esett szó abban a topikban.''
    Ezt ertem, de mivel egy TFT-s cikket linkeltem nem is lehetett szo a CRT-rol a hozzaszolasomban. Nem az volt a szandekom hogy osszehasonlitsam TFT es a CRT elonyeit es hatranyait, csak arrol, hogy egy errol szolo topic-ba belinkeltem egy cikket amely ujabb informaciokkal szolgal. Ha valakinek van egy link vagy egy CRT-rol szolo cikkrol nincs megtiltva a beszuras :) En nem kerestem ilyen cikket az elobb emlitett okok miatt.

''Erre ne vegyél mérget. Ezeknek a tényleges tulajdonságairól szerintem kb. annyi ember tud....''
    Lasd az elozo valaszt - nem TFT vs. CRT melyrehato osszemerese volt a hozzaszolas celja. Amugy majdnem 25e tagja van a PH!-nak - ha valaki akar irni errol egy cikket nincs megtiltva :)

''Ez az oldal kimaradt, bocs. Megkövetlek....''
    Semmi gond - nem azert irom a valaszokat mert meg lennek sertodve vagy hasonlo, hanem azert hogy megertsd az allaspontomat. Azert kosz :)

''indenki a lehetőségei és az igényei szerint dönt. Én egy eléggé drága 19'' CRT-ről váltottam annak idején TFT-re......''
    Nalam peldaul nem arrol van szo hogy nem engedhetnem meg maganek mondjuk kimenni holnap reggel es venni egy markas 17-es vagy 19-es TFT - nem is egetne le anyagilag a vasarlas :) Arrol van szo, hogy nem latom gyakorlati ertelmet a valtasnak. Ahogy irtam szerettem volna, de akkor az olyan lenne mint mondjuk egy tipikus erzelmi alapon torteno vasarlas - nincs ra kimondottan szuksegem,de megveszem mert megengedhetem magamnak es jo erzesem lesz tole stb. - nem ilyen fajta vagyok.

• Raymond

titán

válasz Virág et. #14 üzenetére

Amire a delutan gondoltam. Nem azzal volt gondom hogy nekem ugrottal volna (azzal se lenne) csak azzal, hogy azt latod ebben a cikkben ami nincs ott :)

'' ezt a cikket a CRT felmagasztalására linkelte be a Raymond a CRT vs TFT topikba''
    Nem, hanem azert, mert ha valaki a TFT es CRT monitorokat hasonlitja ossze, jo ha tudataban van annak, hogy nem mindegyik TFT egyforma, igy ha egy bizonyos dolog mellett kardoskodik az meg nem jelenti azt, hogy nincs valami mas amire az nem igaz.

'' Valószínűleg a piacon levő CRT monitorokról is lehetne valami hasonlóan demoralizálót összeszedni, de ezzel sem jutnánk közelebb a valósághoz.''
    A CRT monitorokban hasznalt technologia eleg regi ahoz (mindegyik valtozat), hogy nagyobb eselyel legyenek az emberek tudataban a kulonbsegeknek a pl. a ''sima'' es a Trinitron kozott, vagy hogy letezik Diamontron valtozat is, milyen az technologiajuk stb. A legdemoralizalobb dolog a felbontas mitusz amikoris peldaul a 17'' monitorra rairjak hogy tudja az 1600x1200-at es ezt meg is jeleniti a valosagban, csak azt nem kozlik a vasarloval, hogy a kepernyon messze nincs annyi foszfor hogy ezt tenylegesen meg is jelenitse veszteseg nelkul. De ez a hozzaszolasom most nem errol szol....

''Aki már váltott az nem szeretné magát hülyének érezni, ezért vadul kitart a TFT mellett.''
    Ezzel egyetertek :) Ez igy van es nem csak TFT ugyben - altalanos emberi tulajdonsag (flame nelkul - GeForce FX tulajok es a DX9 tamogatsi vitak :) )

A c22-es Eizo ami feljebb emiltve volt az valojaban a Photokina 2004 kiallitason bemutatott CG220-as:
    Bővebben: link
    Es ezekrol a fejlesztesekrol az xbit-es cikk iroja is szol (a 16-os oldalon)

Mellesleg en is regota gondolkodom egy TFT-n, de meg nem talaltam meg azt, ami igazabol ravinne a valtasra - valami mindig nem ul. Es csak ket okbol gondolkodom ezen - helyhasznalat es energiatakarekossag. Nem azert mert a gyartok altali hype-nak vagyok az aldozata.

[Szerkesztve]

• Raymond

titán

válasz Virág et. #14 üzenetére

Teljesen mellette vagy a dolgoknak, de sajna most nem erek ra - majd este visszairok bovebben. Nezz ide ugy 9 vagy 10 utan...

• Raymond

titán

válasz Virág et. #5 üzenetére

A cikk celja az, hogy elmagyarazza hogyan mukodnek a kulonbozo technologiaval keszulo TFT monitorok, nem egyes tipusok bemutatasa. Pl. hiaba fogsz kulonbozo monitort gyartotol, ha pl. mint TN-es es nem lesz 1 db mas fajta sem koztuk. Vagy a panel gyartok - abbol a 10-bol konnyen lehet hogy 8 ugyanazt a panelt hasznalja, igy nagy kulonbsegek nem lesznek koztuk. Masik dolog hogy darabonkent valtozik a minoseg igy es sem nagyon mervado.

Ha elolvasod a cikket lesz attekintesed arrol egyes tipusoktol mit varj panel vagy a monitor gyartotol fuggetlenul.

A cikk nem a TFT technologia ledorongolasa, csak a tenyek felsorolasa - az hogy ez a TFT technologiat rossz(?) fenyben tunteti fel mar magaban sokat mond.

Az X-bit Labs cikkeknel amugy sem szoknak hosszu vitak folyni a forumban, ennel meg ugy oszinten nincs nagyon mirol vitatkozni - mint irtam a cikk csak a tenyek felsorolasa es ismertetese, igy nincs ''velemeny'' amibe bele lehetne kotni.

[Szerkesztve]

• Raymond

titán

válasz podog #2 üzenetére

Sajna nem lehet egyszeruen leirni, ahoz minimum a fel cikket le kene forditani. Arrol van benne szo mik a kulonbsegek egyes TFT tipusok kozott es melyik miert jo pl. jatekokra de grafikahoz nem vagy eppen forditva. Lehet valakinek a PH! stabbol lesz kedve egy cikket osszehozni es akkor magyarul is meglesz ;)

• Raymond

titán

Ujra nagyot alkottak a fiuk....X-bit Labs LCD Guide:
    Bővebben: link

Ezt mindenkinek el kene olvasnia aki LCD/TFT monitor vasarlasan tori a fejet. Valaszt ad sok kerdesre amik a ''melyik a legjobb xy colos'', ''melyik a szemkimelobb fajta'', ''melyiket vegyem [kedvenc munkam/idotoltesem]-hez'' tipusu topic-okban felbukkannak.

Megjegyzes: Nem konnyu olvasmany helyenkent, de nagyon megeri.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés