Hirdetés

Aktív témák

• vhw

addikt

válasz Iron Funeral #5991 üzenetére

Nem értem mi ez a hatalmas ellenszenv a Leo ellen...
    Folyamatosan a páncél értékekről beszéltek, mikor egy medium tanknak nem ez az elsődleges erénye. Az E50-ben talán rá van "kényszerítve" az ember, hogy ezt is kihasználja, de csak azért, mert túl nagy a tank, és a mozgékonysága sem kiemelkedő.
    De én legalábbis elsődlegesen nem a páncélzatra szoktam hagyatkozni egy med tanknál. A random lepattanó jól jön, de ezt tudja egy 38nA vagy T-50-2 papíron nulla páncélvastagsággal.

Az az ominózus 70 mm-es páncél nem az a hagyományos, mint amit még a II vh. idején használtak (erősebb). Így ha már bizonyos tankok esetében jelenleg is működik a 'spaced armor' mint egy feature a játékban, így a Leo is kaphat egy egyedi módon működő páncélt (vagy csak egyszerűen akkora vastagságot adnak neki a hagyományos páncélzatból, mint amivel egyenértékű védelmet biztosít az irl páncélja).
    De ha még ez se lenne elég, még mindig hozzárakhat a WG mesterségesen több páncélt a balansz végett vagy más területeken adhat kiemelkedő értékeket.

Méretek; tessék utána nézni, nem 1,5-2-szeres méretű mint egy T54 (vagy T62)
    Leo /ágyú nélkül/; ~7 x ~3,3 - 3,4 x ~2,6 - 2,7 (modelltől függően)
    T62 /ágyú nélkül/; ~6,6 x ~3,3 - 3,5 x ~2,4
    KT (~E50) /ágyú nélkül/; 7,2 x 3,7 x 3,1
    És aki játszott már E50-el az meg azt tudja, hogy ezt meg képtelenség nem eltalálni...

Scheffer:
    1v1 szituációk megint... hiába pattanhat rólad egy Bat vagy Patton, ha az E50-nek nehézségeket okoz a kis mozgékony tank követése az ágyúval; mert az gyorsabb, jobban fordul, és alacsonyabb! Így amennyire lepattanót lőhet egy másik med, annyira elhibázhatja a célt az E50 is (evett már meg alap toronnyal 13-90 full HPról közelharcban, egyáltalán nem voltam rá büszke, egyszerűen tehetetlen volt az E50 ebben a szituációban, ezt a helyzetet egy másik 9es med szerintem sokkal jobban tudta volna kezelni)

Mégegyszer mire fel ez az ellenérzés a Leo-val szemben? Láttunk már és látunk is papírtankokat a játékban, amik csodásan tudnak működni, ha megfelelően játszanak vele. (Pl; E8 sherman, T20, Tetrarch, hogy csak párat említsek. De sorolhatjuk ide a francia light-med tankokat is, kapnak egy autoloadert, de attól ugyanúgy 0 páncéllal szaladgálnak a pályán, ugyanúgy telebiverheti őket az arty mint bármelyik más tankot. És az autoloader előnyeit nem csak a gyenge páncélzat kompenzálja, hanem a hosszú töltési idő, a gyenge vertikális ágyú kitéríthetség)
    Miért lenne életképtelen egy mozgékony, gyors toronyforgású, erős-pontos ágyúval felszerelt med (adott esetben nagy dpm-el), aminek éppen a páncélzat terén vannak hiányosságai? (illetve ha valóban lemodellezik az új fajta páncélzatot, akkor ezen a téren sem lesz nagy hátrányban)

Aktív témák