Hirdetés

Aktív témák

• CptMisi

őstag

Kis klános téma:
    Az elmúlt 2 hétben 3 magyar klán együtt, egymás mellé került fel a térkép európai részére, ilyen még nem volt tudtommal. Sokáig 7 terület volt a 3 klán kezén( 4560! aranyat érő Lazio, 1200 aranyat érő Umbria, 960 aranyas Campania, 720as Abruzzo és Calabria illetve 2 480as terület: Basilicata és Marche)
    Azonban 3 olyan klán ellen kellett helytállnunk, amik az európai szerver legjobbjai közé tartoznak, de még ez is egész szépen sikerült.

Másfelől ott van Afrikában egy közös nagy szövetségben a HPTS és az -1MP- már jó ideje. Ez is szép.

Ennyi lett volna a hozzászólásom pozitív része, jöjjön most a negatív. Megkeresett minket egy régi magyar klán, akik sajnos széthullottak. Kaptunk 8 nevet, amik közül, mivel összesen kb. 10-15 szabad hely volt a klánban 2-t elutasítottunk. Azzal a szándékkal jöttek, hogy a még aktív maggal átlépnének hozzánk, mert szeretnének cw-zni. Mikor leléptek a ts-ünkről, azt mondták, hogy még gondolkoznak róla. Rá 5 percre azt a választ kaptuk, hogy inkább átmennek egy újonnan alakult magyar klánba mind a 20-an, mert szeretnének együtt maradni. Egyfelől nem igazán tartom korrekt lépésnek azt, hogy míg nekünk 8 ember nevét adták meg, addig igazából 20 emberről volt szó. Másfelől nem tartom túl ésszerű döntésnek, hogy CW-re szeretnének koncentrálni, és egy olyan klánba mentek, ami újonnan alakult, és még sokat kell fejlődnie. De természetesen elfogadom a döntésüket, igazából ezt az esetet csak példaként hoztam fel.

Már régóta figyelemmel követem a klánháborús történéseket, különös tekintettel a magyar vonatkozású eseményekre. Az sgfórumos klán lista szerint több, mint 60 magyar klán van (és ez a lista nem is tartalmazza az összeset). Ebből mondjuk 10-15 klán gyakorlatilag csak formailag létezik. Tegyük fel, hogy 10-15 klán akadémia és baráti társaság jelleggel működik. Maradt tehát 30 "komoly" klán. Hogy közülük hányan tudnak valamit CW-ken is mutatni, abba most nem kívánok belemenni.

Igazából értetlenül állok azon jelenség előtt, hogy magukat CW-n kipróbálni vágyó, vagy komolyabb CW-s ambíciókkal rendelkező embereknek miért vonzóbb egy újonnan alakult tucat klán, ami tankok tekintetében 8as században játszhat, mint egy, a CW-ket tényleg komolyan vevő klán. Itt most nem csak magunkról beszélek, de nem szeretnék neveket írni. (Ez, szerintem bátran jelenthetem, nem ment eddig a hangulat rovására.)

Igazából 2 dolgot nem értek, összegezve a hosszúra nyúlt irományomat:
    1. Miért alakul minden második nap egy új magyar klán? Baráti társaság, oké. Gondolom egy, már meglévő klánban sincs már elég hely. Persze, ha van aranya, csak nyugodtan. De, ha ez az új klán CW-n szeretne játszani, és nem valami régebbi klán újjáalakulása, vagy "top" játékosok összeválogatása, akkor nem fognak egyhamar eredményt elérni CW-ken.

2. Tulajdonképpen megismétlem önmagam, de így talán nyomatékosabb lesz a kérdés:
    Miért vonzóbb egy új klán, mint pl. egy térképen lévő?

Hosszúra nyúlt, úgyhogy zárom. Igazából nem kell válaszolni, de megosztottam a gondolataimat veletek. Változni persze soha, semmi nem fog ez ügyben. Remélem nem bántottam meg senkit.

Aktív témák