Hirdetés

Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz vhw #13275 üzenetére

Azért nem tudsz feljebb mozdulni a győzelmi aránnyal mert egyszerűen a nagy számok törvénye azt mondja. Gondolj a pókerre, ahol vannak vesztes és nyertes időszakok, de hosszú távon (akár több hónapos, több éves távlatban) mindig a nullszaldó közelében marad a játékos (mint itt az 50%).

Ez egy csapatjáték és épp ezért a győzelmi arányt befolyásolják külső körülmények, leginkább a veled együtt játszók készségei. Hiába vagy baromi jó játékos, ha sokszor kerülsz olyan csapatba, melynek nincs elég potenciálja a győzelemhez (pókerben meg rossz lapokat kapsz amiket nem tudsz jól megjátszani).

Nekem is 54-56% körül van a győzelmi arányom pedig nem is vagyok egy kiemelkedő játékos, nincs benne 15-20k csatám, hanem ennél jóval kevesebb. És nem csak a vesztes körök hanem a nyertes körök sem csak rajtam múlnak, hanem a csapaton.

Ha csak elméleti síkon elmegyünk a 80%-os győzelmi arányhoz az már azt jelentené, hogy valaki annyira jó játékos, hogy egyedül elbánik bármilyen körülmények között, bármilyen ellenséges csapat 80%-val, ezzel szinte majdnem minden kört egyedül megnyerve a csapatnak.

Aktív témák