- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Bocsi, igazad van
! Ezek szerint valóban elrontottam valamit ..., mert így valóban kitölti a képernyőt ..
(De azt hiszem, hogy vissza fogok térni az előző változathoz, mert úgy vélem, hogy az jobban nézet ki . Vagy kipróbálom úgy hogy mindkét oldalon kb 5-10px közötti padding lesz ...)Még egyszer köszi a segítséget!
-
sz.j
nagyúr
Szia!
Mindenekelőtt köszi a segítséget
Sajnos amikor a custom css-be írtam be akkor egyik sem működött, viszont az oldal tetején lévő szürke (body) sávban megjelentek a beírt kódok ...
Ezt követően közvetlenül a style.css végére írtam be őket és ekkor a címsor színe megváltozott, valamint a felső szürke sáv is eltűnt, de az oldalt lévők megmaradtak ...
-
sz.j
nagyúr
Meguntam a sablonommal vívott "küzdelmet" és kikapcsolódás gyanánt a neten lévő ingyenes sablonok között nézelődtem és itt találtam egyet amit ki is próbáltam.
Őszintén szólva nem akartam elhinni, hogy mennyire gyorsan töltődik be vele a weboldalunk, ugyanazzal a tartalommal, bővítményekkel mint ami az előző sablonnál is alkalmazva/használva volt.
Még az előző sablonnal a mobil betöltési sebessége 87-89 között szokott lenni, addig az Asteroid a sablonnal 98 lett, az asztali betöltési sebessége 100.
Mindkét sablonnál a WP Fastest Cache volt használva.A sablon dizájn nem tetszett, ezért sok-sok mindenen változtattam, de sajnos van egy-két dolog amin nem tudtam és ehhez kérném a segítségeteket.
Az egyik, hogy nem tudok teljes szélességet beállítani, két oldalt és felül 5-10px szélességű szürke csík maradt ...
A másik, hogy a widgetek címsorában lévő szöveg színét nem tudom megváltoztatni ...
Erről az oldalról van szó.Előre is köszi a segítséget
-
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5785 üzenetére
Ha mindkettő a bejegyzésekre vonatkozik akkor az oldalak betűméretét hol lehet állítani, mert én nem találtam ilyen lehetőséget?
Megnéztem a "bejegyzéseket listázó" oldalt de ott talán még kisebbek a betűk mint az index (kezdő) oldalon ..., pedig mindkettő 16px re lett állítva.
Ja, és a Google a bejegyzések betűméretét kifogásolta. -
sz.j
nagyúr
Erről az oldalról van szó [link]
A Frontier sablon style.css-ben eredetileg így van, onnét másoltam ki az érintett részt (a gyereksablonban lett átírva az értéke). Gondolom az egyik a Bejegyzések-é a másik meg az Oldalak-é, bár nem értek hozzá:.blog-view .entry-content {
padding-top: 4px;
padding-bottom: 4px;
font-family: Arimo, Sans-serif;
font-size: 14px;
font-size: 0.875rem;
line-height: 1.55;
}
.single-view .entry-content {
font-family: Arimo, Sans-serif;
font-size: 15px;
font-size: 0.938rem;
line-height: 1.6;
} -
sz.j
nagyúr
Kezdek besokalni a sablonommal ...
Mint fentebb már írtam a Google értesített, hogy 2 hibát talált, ezek közül az egyik, hogy mobilon a "Szöveg túl kicsi, ezért nem olvasható"
Szerettem volna ezen változtatni, de hiába írom át font-family-t Arial-t Arimo-ra, illetve a font-size értékét 14px-ről 16px-re. Mobilon és asztali gépem is megtekintve az oldalt ott semmi változás nem történt, nem változik a betűk mérete ...
(Természetesen a Swift perfomance cache-t "ürítettem", sőt ks időre ki is kapcsoltam)Ezeket változtattam meg:
blog-view .entry-content {
padding-top: 4px;
padding-bottom: 4px;
font-family: Arial, Arimo, Sans-serif;
font-size: 14px;
font-size: 0.875rem;
line-height: 1.55;
}
.
single-view .entry-content {
font-family: Arial, Arimo, Sans-serif;
font-size: 15px;
font-size: 0.938rem;
line-height: 1.6;
}Mit rontottam el?
-
sz.j
nagyúr
Van valakinek tapasztalata hogy melyik a jobb/gyorsabb beletöltődést eredményező plugin a Swift Performance vagy a WP-Rocket?
Főként a mobilos tapasztalat érdekelne. -
sz.j
nagyúr
A Google kb. félév után megint reklamált, hogy a "Kattintható felületek túl közel vannak egymáshoz", valamint most megtoldotta azzal is, hogy a "Szöveg túl kicsi, ezért nem olvasható", pedig az első hiba megszüntetésére általad javasoltak be lettek írva a CSS-be:
@media screen and (max-width: 840px) {
main.dropped .nav-main li {
padding-top: 15px !important;
padding-bottom: 15px !important;
}
}Lehet ezen még úgy változtatni, hogy végleg megfeleljen a Google-nak?
-
sz.j
nagyúr
Tudnátok abban segíteni, hogy az oldal alján lévő "Older Posts" és a "Newer Posts" szöveget hol tudnám magyarra átírni?
-
sz.j
nagyúr
Bővült a Divi beállítási lehetősége, Íme
-
sz.j
nagyúr
Hátha valakit érdekel ...
Divi akció -
sz.j
nagyúr
Nekem hihetetlenek tűnik ...
"Prémium támogatás DIVI-hez és ajándék Divi License (Lifetime) – API kulcs"
-
sz.j
nagyúr
Lehet, hogy rosszul gondolom, de én az adatbázis mentések közül visszaraknák egy jól működöt, vagy FTP-n keresztül törölném a pluginokat és ha ennek hatására már be tudsz lépni, akkor egyenként visszarakhatod a bővítményeket.
De remélhetően jön majd egy hozzáértő és leírja a helyes metódust -
sz.j
nagyúr
válasz
bence092301 #5669 üzenetére
A # 5662 hsz-ban The DJ már vázolta a teendőket ..., hosszadalmas, kemény és elégé költséges munka még akkor is ha értenél hozzá és Te csinálnád
Ha hosszútávon van rá bőséges kereted, akkor esetleg bíz meg egy hozzáértőt, de vigyáz, mert ebben a témakörben is rengeteg "önjelölt zseni" található ..., sajnos.
Ha gondolod esetleg itt érdemes a témával kapcsolatban olvasgatni/érdeklődni. -
sz.j
nagyúr
Valóban úgy van ahogy írtad, ezért is ajánlott az előzményeket mindig törölni és inkognitómódban nézni a helyezéseket, mert így kevésbé áll fenn a "veszélye" az általad említett "előresorolásnak", azaz a valótlan helyezési listának.
Ui.
Sőt, a "biztonság kedvéért, időnként nem árt másik gépről/telcsiről is megnézni a listát és ezt összevetni a saját gépen látottakkal. -
sz.j
nagyúr
Srácok, segítségre lenne szükségem!
Váratlanul, minden előjel nélkül tönkrement a külső tároló-vinyóm és minden rajta lévő adatot elvesztettem ..., többek között a Swift Performance "egyéves" és az "élettartam" használati kódját (key) is ....
A weboldalon a bővítménynél ugyan kipöttyözve megvan, de azt nem tudom, hogy ezzel lehet e valamit kezdeni, esetleg visszalehet e "fejteni".Szerintetek van rá valamilyen megoldás?
-
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5564 üzenetére
Bár én még nem próbáltam ki a Gutenberg-et, de a megjelenésekor, biztos ami biztos alapon, rögtön telepítettem a Classic Editor-t, ezzel minden a régi.
-
sz.j
nagyúr
Szia The DJ!
"Változatosság" kedvéért most a másik oldalunkkal kapcsolatban értesített a Search Console, hogy mobilon
" A tartalom szélesebb a képernyőnél, valamint
A kattintható elemek túl közel vannak egymáshoz "Kérdésem az lenne, hogy az #5375 válaszodnál megadott kód bármelyik oldalnál változtatás nélkül alkalmazható vagy kell valamit változtatni rajta?
-
sz.j
nagyúr
Hogy mit jelent azt nem tudom (gondolom majd megírják a hozzáértők), de ha szeretnéd kiszűrni, akkor itt a megoldás.
-
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Mit lehet tudni a WP GDPR Compliance bővítményen keresztül történő oldalfeltörést lehetővé tevő hibáról? Elhárították már a hibát?
Mindezt azért kérdezem, mert a neten nem találtam ezzel kapcsolatos konkrét és megbízható infót (amúgy már a 1.4.5 verziónál járnak). -
sz.j
nagyúr
Ma reggel ez az e-mail fogadott:
"Új felhasználói regisztráció a honlapon (Axxxxxx-xxxxxxny):
Felhasználónév: upd_author
E-mail cím: upd_author@presaleico.io"És így néz ki a Felhasználók oldal
Szerintetek mi ez, csak nem feltörték az oldalunkat?
-
sz.j
nagyúr
Sajnos csak ma volt időm a témával foglalkozni, de próbaképp hiába növeltem/változtattam meg a "resposive.css-ben, illetve a stile.css --> "navigation menu" részében (egymást követően) az összes padding értékét sajnos mobil nézetben nem távolodtak el egymástól az egymás alatt lénő menüpontok.
-
sz.j
nagyúr
A Google-tól kaptam egy üzenetet amelyben arról értesít, hogy mobilnézetben "A kattintható elemek túl közel vannak egymáshoz" (Amúgy furcsa hogy csak most szól mert kb. 2,5 éve használom ezt a sablont...)
Szerintetek van arra valami megoldás, hogy a lenyíló menük nagyobb távolságra legyenek egymástól?
-
sz.j
nagyúr
Na ez az, mert először ott kerestem (majd mindenütt máshol), de a Megjelenés-nél nincs Szerkesztő lehetőség
Ui.
Ezt hogy lehetne "visszavarázsolni"? -
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5355 üzenetére
Először is köszönöm a részletes infót és a segítséget.
Az FTP-n keresztül letöltöttem a theme (Frontier Child) style css-t és a Notepad ++ segítségével beírtam a css végére azt amit ajánlottál majd visszatöltöttem.
Talán mondanom sem kell, hogy a fentiek után megszűnt a Kapcsolati űrlap rovatainak csíkozódása (remélem más hiba nem fog jelentkezni)Még egyszer köszi a segítséget
Amit viszont nem értek
Valamikor egy-két évvel ezelőtt a weboldal admin felületén keresztül változtattam meg a style css-t most meg sehol sem találtam(ezért folyamodtam a Notepadhoz)
Miért .., csak nem megszüntették az elérhetőségét? -
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5353 üzenetére
Nagyon köszi, hogy segíteni akarsz, de sajna annyira (sőt szinte egyáltalán) nem értek ehhez, hogy tudnám azt, hogy mit és hogyan és hol kell bármit is csinálni ....
Például azt sem tudom, hogy mi az a "UAS" és hogy mit kellene csinálni a megadott kóddal (ezt kellene beírni vagy ez a hibás rész) ...Esetleg ha volna kedved szájbarágósan leírni azt megköszönném.
A jobb-klikk tiltást kikapcsoltam
-
sz.j
nagyúr
válasz
#57018880 #5346 üzenetére
Itt a link remélem, hogy érni fog valamit ...
Ui.
Csak most vettem észre, hogy csak az Opera böngészőnél csíkozódnak a CF7 rovatai az FF. Edge és a Chrome-nál nem ..... -
sz.j
nagyúr
Beigazolódott a sejtésem, a Swift Performance okozta a hibát (oldalszétesés), mert ha az eredetileg beállított és kb. több mint félévig hiba nélkül futott beállításoknál a "Critical CSS" mellöl ki lett véve a pipa, akkor a lifetimehez kapott plugin-al és a GDPR-el is stabil az oldal
Viszont az oldalak betöltése/optimalizáltsága katasztrofális mértékben romlott, az eddigi 99/100-ról 64/100. ill. 71/100-ra ..
. Bár kértem a supportot hogy segítsenek a régi optimalizáltsági értékek visszaállításában, el is kérték az oldalhoz való hozzáférési adatokat, de sajnos semmit nem javítottak az optimalizáltságom, sőt minimálisan csökkent az, valamint a válaszlevelükben nem jött javaslat, ezért kínomban elkezdtem a témával foglalkozni.
A GTmetrix futtatását követően meglepődve láttam, hogy az "Enable gzip compression-ra E 0"értéket adott, pedig a Swiften be volt jelölve/kipipálva a gzip jelölőnégyzet ....
A netten találtam gzip kódot, miután ezt beírtam a .htaccess fájlba ugrásszerűen javultak az optimalizálásra (betöltési sebesség) kapott értékek, majd még két plugin-al kiegészítettem a Swift-et, valamint azt állítgattam, és így most a PageSpeed Insights-en, ha nem is a régi 99/100-as értékeket, de egy elviselhető 92/100, 97/100, illetve a GTmatrix-on A(99%), A(93%) értékeket kaptam .....Na ennyit a lifetime Swiftes "kalandomról" .....
-
sz.j
nagyúr
Már írtam, első körben azt válaszolta, hogy a GDPR a hibás, de tartok tőle hogy nem, mert ha egymást követően hol az egyiket hol a másikat kapcsolom ki, akkor a GDPR Cookie Compliance kikapcsolásakor és a Swift bekapcsolása mellett ugrál az oldal (mindegyik) ha bármelyik menüre kattintok vagy ha frissítek míg fordított esetben nem .....
Ja és a "legszebb" az egészben, hogy amíg nem vettem meg és tettem fel a lifetime kódot és a hozzá mellékelt plugint addig semmilyen hasonló problémám nem volt
-
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Aki Swift Performance plugint használ tapasztalt olyant, hogy az oldalai szétesnek?
Ui.
Ha ki van kapcsolva, akkor hibátlanul jelennek meg az oldalak .... -
-
sz.j
nagyúr
Hátha érdekel valakit
Találtam egy jónak tűnő gombgenerátort (mcjh Shortcode Button)
-
sz.j
nagyúr
Tud valaki ajánlani egy jól működő call to action plugint amivel a cselekvésre felszólító gombot az oldal bármely részére el lehet helyezni? Oldalanként akár több helyre is.
-
sz.j
nagyúr
Srácok, segítségre lenne szükségem, mert sajna nem tudok angolul ...
Az alábbi e-mailt kaptam régebben, de a spammek közé ment és csak most vettem észre, hogy erre szükségem lehet ...
Azzal tisztában vagyok, hogy a Swift Performance pluginra élettartam licencet lehet venni, de a különböző lehetőségeket nem értem pontosan ...
Segítenétek?"Early Access for Swift Performance Lifetime License
We are starting Lifetime License Promotion on 3th September 2018, however as our valued customer, you can get a lifetime license NOW for Swift Performance at discounted price!
Buy Now
Single license
only for $29.991 site
Support included
Unlimited Image Optimizer
Regular Updates
Multi license
only for $89.994 sites
Support included
Regular Updates
Developer license
only for $179.99Unlimited sites
Support included
Regular UpdatesWhat is Lifetime License
Lifetime license means you only pay a one-time fee, and you will get lifetime updates & support. During the promotion, you can buy a lifetime license and you can use the plugin forever without any additional fee.Don't Miss!
Early Access Promotion ends on 2. September 2018, or after 250 sales. After Early Access Promotion ends, we are going to sell an additional 1000 licenses for Single($39), Multi($99) and Developer($199)+ -
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #5174 üzenetére
De igen, de csak egy darab pdf fájl lett feltöltve ennek ellenére egy csomó (nem csak a bemásolt kettőt!) küldte el e-mailben.
A furcsa az, hogy kb egy időben ezzel a másik weboldalunkon is fel lett töltve egy hasonló pdf fájl, de arról az oldalról nem kaptunk semmilyen értesítést ....
-
sz.j
nagyúr
Srácok, az alábbi értesítést kaptam a weboldalunkon lévő All In One WP Security-től!
"All In One WP Security - File change detected!
A summary of the scan results is shown below:The following files were added to your host:
/web/akarmi/barmi.hu/wp-content/uploads/2018/07/nyomtathato-redony-arlista.pdf (modified on: 2018-07-23 17:21:39)
/web/akarmi/barmi.hu/wp-content/plugins/w3-total-cache/CdnEngine_S3_Compatible.php (modified on: 2018-07-30 10:18:03)..."Illegális belépést nem jelez a All In One WP Security, csak a mi IP címünk és felhasználónevünk található az admin felületre belépöknél
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Az miért van hogy az utóbbi 3-4 wp frissítésnél miután a frissítés már megtörtént, a következő belépéskor újra jelzi hogy frissítés érhető el (ugyanaz)? -
sz.j
nagyúr
Beírom ide is, hátha valakit érdekel ....
A 2018 áprilisi akciónál 29$ + ÁFA áron vettem több Avada sablont, közben rájöttem, hogy nem kell mind, van egy felesleges.
Ha valakit érdekel ugyanennyiért megválnék egytől.
Soha nem volt egyetlen oldalra sem felrakva, ebből adódóan aktiválva sem volt.Ha érdekel, akkor légyszi ne ide írj hanem küldj egy privit.
-
sz.j
nagyúr
Az egyik oldalunkon csak pár órája aktiváltam az All In One WP Security & Firewall bővítményt és már jelzett is:
"A lockdown event has occurred due to too many failed login attempts or invalid username:
Username: lhat
IP Address: 185.86.164.102IP Range: 185.86.164.*
Log into your site's WordPress administration panel to see the duration of the lockout or to unlock the user."
-
sz.j
nagyúr
Végül az All In One WP Security & Firewall bővítmény mellett maradtam és rögtön lenne két kérdésem is.
Mivel a Wordpressre történő áttéréskor még abszolutt nem értettem a wp-hez (most se sokkal többet), ezért a "wp_" alapértelmezett WordPress DB előtagot használjuk (www.akarmi.hu/wp_admin/), valamint a bejelentkezési oldal URL-jét (www.akarmi.hu/wp-login.php/) nem változtatuk meg, de most már szükség lenne mindkettő megváltoztatására.
Az All In One WP Security & Firewall bővítménnyel ezek változtatása megoldható lenne.Kérdésem az lenne, hogy mennyire rizíkós ezek megváltoztatása, nehogy kizárjam magunkat az oldalról (admin felületről)?
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Mi a véleményetek/tapasztalatotok a All In One WP Security & Firewall bővítnyről? Érdemes feltenni a weboldalra?
-
sz.j
nagyúr
"de akinek erős a konkurenciája, az jobb ha megcsinálja."
Tulajdonképp már elég rég kész van csak egyedül a # 4979 hozzászólásban feltett problémámra kellene megoldást találni ....
-
sz.j
nagyúr
Mint már előzőekben írtam én a GDPR előírások megoldására a GDPR Cookie Compliance (is) használom.
A kérdésem az lenne, hogy jól értelmezem, a 3rd Party Cookies fülön lévő ablakokba pl. az elsőbe, a Google Adwords kódját (For example, you can use it for Google Tag Manager script or any other 3rd party code snippets.), míg a harmadik ablakba például a Google Analytics követőkódját (For example, you can use it for Google Analytics script or any other 3rd party code snippets.?
-
sz.j
nagyúr
A Google Analyticset lehet "anonimizálni"/névteleníteni és máris egy gonddal kevesebb van.
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4937 üzenetére
Ha van kedved hozzá akár "le is tesztelheted" ezen az oldalon ...
-
sz.j
nagyúr
Gondolom nem kell hozzá jóstehetségnek lenni, de szerintem ennek az új szabályzásnak köszönhetően, az elkövetkező egy-két hónapban (még meg nem szokják az új módit) erősen vissza fog esni az oldalak látogatottsága és ezzel együtt a konverzió is ...
Bár csak tévednék .... -
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #4926 üzenetére
Azt hogy mit tudhat az Ultimate azt csak sejtem, de gondolom, hogy spiritex fórumtárs majd beszámol róla.
A GDPR compliance plugin valóban csak pár dolgot tud, de az az üzleti jellegű oldalaknál nélkülözhetetlen és pont kiegészíti egymást a két említett bővítmény.
-
sz.j
nagyúr
válasz
CharlieDrop #4924 üzenetére
Mint már előzőleg írtam, szerintem az ingyenes GDPR Cookie compliancy mellé feltett WP GDPR compliancy plugin kettős szinte mindenre elég.
Persze most is igaz a mondás, kinek a pap, kinek a papné ...
Amúgy én már kész vagyok vele. -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4916 üzenetére
Nem én telepítettem a wp-t ...
Ez egy ingyenes tárhely, telepített wp-vel (csak a próba alatti időszakra hoztam létre) .....@ The DJ
Kicsit meglepődtem, mert nincs .htaccess fájl .., legalábbis eddig nem találtam, de most letöltöttem az oldal tartalmát és átbogarászom a mappákat. -
sz.j
nagyúr
Kísérletezéshez létrehoztam egy wordpress oldalt, de meglepődve láttam, hogy bármire is állítom a Közvetlen hivatkozások oldalon az url-jében benne van az index.php is ...
Most az aloldalak url-jel így néz ki:
http://www.akarmi.hu/index.php/minta-bejegyzés/Jelenleg a Közvetlen hivatkozások - Közös beállítások oldalon a Bejegyzés címe van bejelölve
Hogy lehet beállítani úgy hogy az index.php eltűnjön az url-ből és így nézzen ki http://www.akarmi.hu/minta-bejegyzés/ ?
-
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4872 üzenetére
Megvetted már a Ultimate GDPR plugint? És ha igen, akkor mi a tapasztalatod, milyen?
Mennyire könnyű vagy nehézkes a beállítása? -
sz.j
nagyúr
válasz
spiritex #4860 üzenetére
Nem tudom, hogy kinek milyen elvárásai vannak, de nekem az eddig próbált bővítmények közül az ingyenes GDPR Cookie Compliance és a WP GDPR Compliance pluginok együttes alkalmazása nyújtotta a legjobb eredményt.
Kíváncsian várom mások tapasztalatát, illetve véleményét a témában, hátha van jobb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest