- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
Szia.
Ahogy látom megoldható:
LINK
Viszont én NAS-on csak saját felhasználású (egyidejűleg 1-2 felhasználós) weboldalt tárolnék, mert koránt sem lesz gyors. (Manapság egy átlagos tárhelyszolgáltatónál is SSD-s webtárhelyek vannak, és jóval nagyobb teljesítménnyel, mint egy mezei NAS /de persze már azokból is vannak jobbak, gyorsabbak, erősebbek/, viszont ezek mellett az otthoni net is szabhat gátat.) -
adatfalo
senior tag
válasz
tamas1985 #6858 üzenetére
gyendre2
A sablonod nem használja a the_content();-et, hanem a
get_the_content();
Itt írnak róla, hogy mi a kettő közötti különbség. Csak az egyiket használd szerintem és a megjelenített tartalmat formázd CSS-el, hogy "ne essen szét". -
adatfalo
senior tag
Hello!
Van valami ötletetek arra, hogy web push notificationt küldjön ki egy wordpress weboldal úgy, hogy csak az adatbázisba történik változás?
Értem ez alatt azt, hogy:
Építek egy mikrokontrollert, ami bizonyos időközönként adatot küld a webszervernek, és általam választott táblába rögzít (post_meta, comment, stb). Így létre tudok hozni új bejegyzést a weboldal vezérlőpult használata nélkül, viszont nekem az kéne, hogy erről a mysql adatbázisban történt változásról push üzenetet küldjön!Ha van bármi tippetek szívesen fogadom!
-
adatfalo
senior tag
HTML-ben
style="text-decoration: underline;"
Attól függ milyen hibákat ír, általában helytelen karakter használatot, szintaxis hibát szokott jelezni. Azokat nyugodtan felül lehet írni (többnyire van egy space a css kódban, amire nem lenne szükség, vagy ilyesmi hibák.)
Mielőtt elkezded szerkeszteni csinálj biztonsági mentést, vagy a wordpress saját Custom CSS mezőjébe Megjelenítés>Testreszabás>CSS írd felül a hibás részeket! -
adatfalo
senior tag
Egyedi cron job készítése, hogy az "archív" tartalomból csak egy kivonat maradjon az oldalon, a teljes poszt/médiatár tartalom pedig törlődhet bizonyos időközönként? Megjegyzem SEO szempontból nem jó dolog elérhetetlenné tenni a már google által listázott tartalmat, de megoldást nyújthat.
-
adatfalo
senior tag
válasz
olloczky #5677 üzenetére
Szia!
Van ahol Social meta adatoknak hívják (Open Graph protocol http://ogp.me/). A legegyszerűbb ha telepítessz egy SEO plugint ami kezeli ezeket és lehetőséget ad arra, hogy szerkeszthesd! Én az All in One SEO-t szoktam használni , amin belül még telepíteni kell az említett Szociális meta funkciót. Így már meg fog jelenni egy ablak a bejegyzés szerkesztésénél, ahol a címet, leírást és adott esetben más featured image-et is megadhatsz.
Amit még érdemes tudni, hogy ha a facebook már bescrappelte az adott hivatkozást, akkor nem biztos, hogy a fenti változtatások egyből meg fognak jelenni, ehhez való a https://developers.facebook.com/tools/debug/ ahol debuggolni tudod a linket és újra scrappelni, hogy a már jó meta adatokat szívja be a facebook!
-
adatfalo
senior tag
válasz
bence092301 #5653 üzenetére
Két fajta wordpress létezik: Amiről te beszélsz az a wordpress.com, ahol ha beregisztrálsz, kapsz egy blog felületet és létrehozhatod a saját blogodat. Ennek nagyon korlátozott a szerkesztői felülete, így plugineket se tudsz telepíteni.
Viszont van a wordpress-nek egy CMS rendszere (weblap motorja), ezt is wordpress-nek hívjuk, amit ha telepítessz /le kell tölteni/ egy webszerverre, akkor akár az egész rendszer forráskódját is átírhatod. Írhatsz hozzá kódokat, sablonokat, és persze telepíthetsz plugineket is.
-
adatfalo
senior tag
válasz
Primary92 #5636 üzenetére
Szia!
Létezik egy ilyen: Restrict Categories ha ez esetleg nem működne (régi) akkor a restrict kulcsszóval van még pár találat, azokkal próbálkozz!
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
Van egy magazin típusú weboldal, aminél azt szeretném elérni, hogy a regisztrált felhasználók a saját érdeklődési körük szerinti tartalmakat lássák (elsősorban). Erre keresnék plugint.
Amit így elsőre kifundáltam, hogy létrehoznék user-role-okat a különböző típusú érdeklődési körökre, és regisztrációkor a felhasználó választhatná ki, hogy melyiket szeretné - ennek hátránya, hogy többet nem tud választani. Viszont ezután még azt is meg kéne oldani, hogy a user-role-ok esetében mindegyiknek más-más legyen a kezdőoldala/más kategóriákat listázzon.
Ennél jobb megoldás ötlete nincs valakinek?(#5632) Met Azt telepítésnek "érzékeli" és már csak be kell kapcsolni!
(#5631) Busterftw Rengeteg ilyen típusú sablon létezik: https://themeforest.net/category/wordpress/corporate/directory-listings/
-
adatfalo
senior tag
válasz
RedHarlow #5628 üzenetére
Amikor telepítünk egy wordpresst, készít egy wp-config.php filet (a wp-config-sample.php irányadó, hogy mit kell kitölteni helyesen), a wordpress gyökérkönyvtárába, valószínűleg ez törlődött nálad (nem tudom milyen okból kifolyólag). Újból végig kell menned az általad említett dolgokon. Meg kell adni az adatbázis nevét, felhasználónvet, jelszót, tábla előtagot stb.
Érdemes megnézni FTP-n keresztül, hogy nincs-e ott a wp-config.php file átnevezve. -
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #5619 üzenetére
Az a tapasztalatom, hogy a fizetős megoldások a legmegbízhatóbbak és a legegyszerűbbek: https://codecanyon.net/search/flipping%20book
Attól is függ egyébként, hogy hány ilyen lapozható doksit szeretnél csinálni, mert ha csak 1-2-t, akkor elég ez alapján megcsinálni: http://www.turnjs.com/
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #5512 üzenetére
A sablon/wordpress/plugin fordítás filejában kell keresned, aminek .pot és .po a kiterjesztése. POEditorral lehet ezeket szerkeszteni _hu_HU végződésűt kell keresned.
Itt is mondok egy alternatívát: LocoTranslate-el a wordpress admin felületén tudod ugyan ezeket a fordítási fileokat módosítgatni!
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #5504 üzenetére
A google maps egy ideje számlázási adat kötelessé vált(
fizetőssé), tehát az API kulcs generálása után meg kell adnod a billing infókat. Egy mezei weblap esetén nem kell aggódni emiatt, hiszen napi 100.000 térkép letöltés a limit, és csak ezután kell fizetni: bővebben
Ez azoknál lehet probléma, akik a saját fiókjukban jó pár google maps API-t kezelnek.
Ja és igen Javascript MAP kell neked!Ha nagyon nem tetszik a fenti deal, akkor használhatod alternatívaként az OpenStreetMap-et is.
-
adatfalo
senior tag
Szia!
Az analyitics által kapott kódot (akár csak a facebook pixel-ét) a </head> felé közvetlenül érdemes betenni: Megjelenítés->Szerkesztő>header.php
Vagy ha használsz valamilyen SEO plugint, ott általában van lehetőség csak az azonosítót beilleszteni, pl az All in One SEO>Általános beállítások>Google beállítások>Google Analytics ID
-
adatfalo
senior tag
Lentebb már megtettem, de íme: https://tinyurl.com/yca4v6tv
-
adatfalo
senior tag
Sajnos továbbra sem működik az .mp4 video beágyazás mobilon.
Kipróbáltam úgy is, hogy az embed kódot bemásoltam egy csupasz index.html-be és úgy se jelent meg mobilos Chrome-ban.
Utána megnéztem ezt a linket mobilról: https://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml5_video_all és lejátszotta a medvés videót.
Így gondoltam kipróbálom ezzel a medvés videóval (és a w3shcools-os kóddal), de saját szerveren itt is csak egy fehérség jelent meg mobilon... három tárhelyszolgáltató szerverén próbáltam ki a kódot, de ez se hozta a várt eredményt, így továbbra is tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a probléma... -
adatfalo
senior tag
Köszi!
Minden tanácsot kipróbáltam (a playsinline-t magamtól is próbáltam már), de sajnos továbbra sincs siker. A videót egyébként lejátssza a mobilos chrome, csak beágyazva nem...
Próbáltam az oldalon máshova beágyazni, nehogy egy div css-e írjon felül valamit, de máshol se jó :/
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
HTML5 <video> hirdetés beágyazással van némi gondom.
Íme a problémás oldal:
https://tinyurl.com/yca4v6tvA probléma, hogy asztali gépen megjelennek a hirdetések (pl főoldalon headerben a logo mellett), viszont mobilon chrome-ban és safariban nem (ellenőrizve androidon és iphone-on is). firefoxban viszont működik.
Vajon mi lehet a probléma?
Így ágyaztam be őket:
<video width="100%" height="100%" autoplay muted loop >
<source src="/wp-content/uploads/2018/10/0hKIHiM.mp4" type="video/ogg" width="100%" height="100%">
<source src="/wp-content/uploads/2018/10/0hKIHiM.ogv" type="video/ogg">
<source src="/wp-content/uploads/2018/10/0hKIHiM.webm" type="video/webm">
</video>Legvégső esetben .GIF vagy statikus háttérképként állítok be egy frame-et, az adott hirdetésekből mobilon (CSS @media rule), de ha van erre jobb megoldás, azt szívesen hallgatom!
-
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #5315 üzenetére
Találtam egy ilyen kiegészítő plugint: Address autocomplete Contact Form 7 ez a célnak nagyjából meg is felel. Tudom ajánlani azoknak akik szeretnék ha a cím megadásakor az űrlap a Google Places API-n keresztül automatikusan felismerje amit elkezdesz beírni címet!
-
adatfalo
senior tag
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Van a TechnicLight Bold és Regular font, nem webproof, nincs fent google fonts-ban, próbáltam létrehozni Webfont Generatorral (többel is), de mintha nem történne semmi, amikor a demo html fileokat megnyitom és megnézem a preview-t akkor nem a Technic betűtípussal tölt be a szöveg és a wordpress-es oldalon se tudom így
@font-face {
-nek megadni, mert a sima Times New Roman (vagy valami talpas betűként) jelenik meg.Mi lehet a gond szerintetek?
-
adatfalo
senior tag
Gondolom a pluginek és a templatek legfrissebb verzióit csak az envato oldaláról érhetjük el, így ha megszűnik a feliratkozásod, akkor mindaddig tökéletesen fogod tudni használni amíg egy nagyobb wordpress frissítés nem indokolná a plugin updatet.
Egyébként azért érhető el csomó premium plugin/template, mert ezen a felületen való letöltés mellé nem adnak támogatást (supportot) a fejlesztők, de szerencsére a legtöbb esetben nincs is szükség rá, ha már volt dolgod hasonlóakkal.
-
adatfalo
senior tag
Szia!
Én is havi feliratkozó vagyok és igen, minden grafikai elem, wordpress sablon, plugin, stb elérhető! Minden letöltés előtt meg kell adni, hogy milyen projekthez akarod felhasználni az adott dolgot, így én úgy értelmezem, hogy ha többször fel akarod használni (legálisan) az elemeket, akkor minden újabb projekt esetében le kell töltened és hozzá kell rendelned.
Üdv,
adatfalo
-
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #4953 üzenetére
Saját oldalamon is Your website is: Compliant
Ajánlom figyelmetekbe az elements.envato.com előfizetést, mert gyakorlatilag ~plugin áron beregelhettek egy hónapra és a plugin-on kívül millió template, grafikai elem és más bővítmény is letölthető. Ráadásul többször is felhasználhatod az innen letöltött dolgokat, ha új projekthez adod hozzá.
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4951 üzenetére
Wordpress GDPR Ezt raktam fel egy weblapra, kb fél-1 óra állítgatás és jogi nyilatkozatok/cookie leírások módosítgatása után ellenőriztettem a lenti oldalon.
Megcsinálom nemsokára a sajátomra is, kíváncsi vagyok, hogy arra is ugyan ezt mondja-e. -
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #4791 üzenetére
Amikor véglegesen törölni akarod az almappás wordpress oldalad, akkor ne csak ftp-ről töröld, hanem phpmyadmin-on belül is. Kijelölöd az adatbázisban azokat a táblákat, amik az általad beállított tábla prefix-el kezdődnek és onnantól kezdve, nem marad utána "szemét".
(#4794) topjoyy Töltsd le a sablonod saját gépre.
Nyisd meg pl Notepad++ -al az egyik php file-t Ctrl+Shift+F megnyomásával pedig beírhatod a class-t amit keresel és megadhatod, hogy az egész sablonod könyvtárában (és annak alkönyvtáraiban) keress.Ha minden jól megy, akkor kidobja azt a file-t amiben az adott class megtalálható!
Viszont! Érdemes ezeket a módosításokat egy child theme-be menteni, hogy a sablon frissítésével ne szálljanak el a módosításaid!
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #4787 üzenetére
Ha már feltelepítettél egy wordpress-t a gyökér könyvtárba és szeretnél létrehozni egy almappát is, akkor nincs más dolgod, mint :
1.létrehozni a bizonyos mappát (ftp-n, cpanel-en, ssh-n vagy bármiylen filemanagerrel)
2. bemásolni a wordpress fileokat
3. a gyökér könyvtárban található wp-config.php file-t is fel kell másolnod az alkönyvtárba (maradhat az adatbázis neve jelszava is, egyedül a már említett$table_prefix = 'wp_';
(66. sor elméletben) részt kell megkeresned és a ' ' közötti részt valami másra megváltoztatni.Innentől kezdve már lesz egy működő telepített wordpress-ed. Ha valami nem világos írj pm-et vagy itt.
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4785 üzenetére
Miért, ha tisztában vagy vele, hogy van a public_html mappádban egy almappa, aminek public_html/test/
akkor értelemszerűen nem hozol létre a public_html-be telepített wordpress-en belül www.domain.hu/test/ hiperhivatkozású oldalt (csak oda kell figyelni), ha pedig a permalinknek más a struktúrája, például page id-t használsz, akkor nincs is miről beszélni. -
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4778 üzenetére
Bocsánat, de ki kell, hogy javítsalak:
Lehet almappába is wordpress-t telepíteni, viszont onnantól kezdve ha a fődomainhez tartozik egy olyan oldal, ami az almappára hivatkozik (teszem azt www.alma.hu/proba/ akkor nem az alma próba oldala jön be, hanem a proba almappa tartalma).
(#4782) spiritex Itt is ki kell, hogy javítsalak, egy adatbázis alá is fel lehet telepíteni több wordpress-t, annyi, hogy más előtagot kell a táblákhoz használni ezt a wp-config.php fileban lehet beállítani (vagy a wordpress telepítésekor). Ezt a sort kell keresni:
$table_prefix = 'wp_';
értelemszerűen a wp_ -t kell átírni másra. -
adatfalo
senior tag
Én a Visual Composer támogatottságú sablonokra esküszöm, de mindenkinek más a preferenciája.
-
adatfalo
senior tag
válasz
topjoyy #4625 üzenetére
Szerintem elég lenne a template nyelvi file-ját leszedni és átírni a read more-t. /wp-content/themes/sablonod/languages/ és itt lesz egy .po és .mo kiterjesztésű file ami a sablonod nevét viseli.
Ezt letöltve a PoEditorral tudod módosítani!
Vagy ugyan ezt meg tudod tenni az admin menüből a LocoTranslate pluginnel
A sablon .php filejaiba ha egy mód van rá nem nyúlkálunk, ha mégis akkor child sablont kell létrehozni, hogy a sablon frissítésével ne szálljanak el a módosításaink.
Egyébként a keresett file bizonyára a wp-content/themes/sablonod/ -on belül lesz, de ahogy a fentieket írtam, ne a .php filet írd át!
-
adatfalo
senior tag
Themeforest-en ezekre elég egyszerűen rá tudsz keresni, ami támogatja a visual composert és mondjuk a revolution slidert, ott általában sticky menü is van.
-
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #4566 üzenetére
Bocsánat, hogy 3x egymásután én írok, de megválaszolom magamnak a kérdést:
A functions.php-be írva
function remove_quick_edit( $actions ) {
unset($actions['inline hide-if-no-js']);
return $actions;
}
if ( current_user_can('author') ) {
add_filter('page_row_actions','remove_quick_edit',10,1);
add_filter('post_row_actions','remove_quick_edit',10,1);
}Ezzel sikerült eltüntetnem a gyorsszerkesztést a Szerző jogkörből.
-
adatfalo
senior tag
Mi szerintetek a legegyszerűbb módja annak, hogy egy bizonyos bejegyzés kategóriát csak az admin lásson?
CSS-ben eltüntettem a bejegyzés szerkesztésénél a kategóriák közül azt a bizonyos kategóriát, viszont ha a Bejegyzések kilistázásánál is eltüntetem a Gyors szerkesztésből, akkor az admin sem fogja látni.
-
adatfalo
senior tag
válasz
topjoyy #4560 üzenetére
style.css -be kell ezeket a részeket megkeresni
1867. sor:
#ht-service-post-section {
position: relative;
padding: 50px 0; /Ezt az értéket ha nagyobbra veszed, akkor vastagabb lesz a div vele együtt a kép is/
background: #F5F5F5;
}A túlfolyás azért van, mert nincs szóköz a szövegben, irreálisan hosszú a "szó", de így meg lehet oldani:
2335. sor
.ht-blog-excerpt{
padding: 20px;
overflow: -webkit-paged-x; /ezt a sort kell pluszba beírni/
} -
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
Olyan plugint keresnék, amivel a Szerzők (egy adott role) csak a saját sidebar (widget area)-jukat tudják szerkeszteni. Ha pedig nem csinálnak sajátot, akkor egy előre beállított jelenik meg.
Elég egyedi az elképzelés, és a google se dobott ki semmit, de gondoltam mielőtt belefognék az egyedi fejlesztésbe, teszek itt egy próbát!
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #4435 üzenetére
Itt az első és legfontosabb kérdés: Bejön a weboldal a www. beírásával és anélkül? A https csak akkor fog működi ha a fentebb taglalt SSL tanúsítványt használsz a domainhez.
-
adatfalo
senior tag
Ha plugint nem is, de én így csinálnám:
- Épület tervrajzot vektorizálnám (felülnézetből)
- 3D-s programban (pl 3DS Max, Rhino, Maya, Blender(ingyenes), Sketchup (ingyenes) kiextrúdálnám az épületeket (így érném el a térbeli hatást), textúráznám, majd kirenderelném
- Vektorgrafikus programban körberajzolgatnám - a fenti pontban kiválasztott perspektívában- az objektumokat és kimenteném SVG-be
- Utána pedig így ágyaznám be: linkLehet bonyolultnak tűnik, véleményem szerint csak akkor van értelme így csinálni ha valami egyedi dolgot akarsz. Minden másra ott a fenti plugin.
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4461 üzenetére
Tudtommal ha otp-set akarsz akkor fel kell venned a kapcsolatot a bankkal: http://woocommerce-shop.hu/index.php?page=megoldasok itt találsz egy listát, a Barion a legegyszerűbb (véleményem szerint), ott jutalékot kérnek el az eladásokból, viszont "pöc-röff" megy a plugin telepítése és beállítása.
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4459 üzenetére
Húha, szerintem elég beszédesek a woocommerce beállításai, én szerintem sose néztem róla videót, vagy olvastam volna különösebben utána, inkább saját bőrön tapasztaltam meg, hogy melyik beállítás mit eredményez. Ahogy láttam van youtube-on sok (még magyar is) videó a beállításról és használatról, az, hogy számodra melyik a legérthetőbb, azt nem tudom megmondani.
Ha valamelyik funkció nem világos, akkor keress rá google-ben, ha nem találsz egyértelmű választ, akkor pedig tedd itt fel!
-
-
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #4453 üzenetére
Pedig vannak kiegészítők woocommerce-hez is:
YITH Event Tickets for WooCommerce
WooCommerce Support Ticket System -
adatfalo
senior tag
Hello!
Tudtok olyan default featured image plugint amivel minden user saját default kiemelt képet állíthat be (ha nem ad meg a saját posztjához kiemelt képet, akkor az ő általa beállítottat állítsa be)?
Előre is köszi!
-
adatfalo
senior tag
-
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #4316 üzenetére
Kifutottam az időből, ezt akartam linkelni.
-
adatfalo
senior tag
Vannak ilyen póló készítő pluginek, amik többet tudnak, mint az általad felvázolt dolog, meg kell nézni, hogy nincs-e olyan, amiben a free verzió épp csak ennyit tud.
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #4153 üzenetére
Nagyon hasonló kód kell oda is:
.b-page_newyear .b-head-decor{
position: fixed!important;
z-index: 9999!important;
}
.navbar > .container{
padding-top: 70px;
}Annyi, hogy az átlátszóra állított menü hátteret és a fehér betűket vissza kell állítani eredeti állapotába (már ha eredetileg fehér volt sötét betűkkel).
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #4151 üzenetére
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #4146 üzenetére
Oké, kicsit félreértettem.
Ezt írd be a style.css-be és akkor jó lesz:
.b-page_newyear .b-head-decor{
position: fixed!important;
z-index: 8;
}
@media screen and (min-width: 48em){
.site-navigation-fixed.navigation-top {
padding-top: 70px;}}Így tehát a karácsonyfadíszeket fix-re állítod, ahogy Te is írtad, a z-index-el pedig a "ragadós" menü felé helyezed (mert annak a z-index-e 7)
A másik rész pedig maga a ragadós menü: Ha azt nem írnád be, akkor a menüt teljesen kitakarná a karácsonyfadísz, a padding-top-al viszont 70pixelnyit lentebb toljuk fentről. Így már minden látszódik.
-
adatfalo
senior tag
Én a vektoros ikon-t .svg-be menteném ki és azt ágyaznám be az oldalra, a beágyazás elősegítésére is vannak pluginek: https://hu.wordpress.org/plugins/svg-support/
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #4142 üzenetére
Látok egy ilyen részt a forráskódodban:
/* <![CDATA[ */
var snoweffect = {"show":"1","flakes_num":"30","falling_speed_min":"1","falling_speed_max":"3","flake_max_size":"20","flake_min_size":"10","vertical_size":"1000","flake_color":"#ffffff","flake_zindex":"100000","flake_type":"#10053","fade_away":"1"};
/* ]]> */Ez javascript nem css, de ahogy látod ott is ott van a flake_zindex, aminek az értéke 100000
Tehát CSS-ben azt kell meghatároznod, hogy a navbar div-je ennél nagyobb érték legyen:
.navbar.hestia_center{
z-index:100001;
}Ezt ha a style.css végére biggyeszted, akkor működnie kell (max az
!important;
kell még a végére.Ja és mindezt:http://romhanyiskola.sulinet.hu/hirek-esemenyek/ itt néztem.
-
adatfalo
senior tag
Szia!
Nézd meg a dokumentációt, ott le van írva, hogy a demo content-et, hogyan kell telepíteni, a legtöbb esetben mellékelnek egy .xml file-t amit az admin menüben az Eszközök>Importálás>WordPress lehet feltölteni. Ezzel a művelettel le fogja húzni a demo weboldalról a képeket és tartalmakat, ezután már csak a főoldalt kell beállítanod a Beállítások>Olvasás menüben.
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #4137 üzenetére
A z-index egy CSS (stíluslap) tulajdonság: https://www.w3schools.com/cssref/pr_pos_z-index.asp Wordpressen belül Megjelenés>Szerkesztő> és ott elvileg a style.css fog automatikusan megnyílni, abba lehet a módosításokat, írni. De van egy olyan érzésem, hogy ezzel nem könnyítettem meg a dolgod.
-
adatfalo
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #4133 üzenetére
Igen, azok, töröld! Akismet és recaptcha telepítése javallott!
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #4120 üzenetére
Áhhá értem, CSS: z-index:999; -et használnám, ez ugye az layereket határozza meg, ha a menü z-index-e nagyobb mint a hópelyheké, akkor a menü ki fogja takarni.
-
adatfalo
senior tag
Ezt hívják anchor-nak: angol leírás, de ezzel a kulcsszóval találsz rengeteg más tutorialt (biztos plugin is van rá).
Flowtation: Valamelyik színén változtatni kell, vagy a menü hátterén, vagy a hópelyhekén, esetleg rakhatsz CSS-ben árnyékot mögéjük, de szerintem azzal még jobban megizzasztod a procit/gpu-t (jobban fog akadni).
-
adatfalo
senior tag
Megnéztem a https://developers.facebook.com/tools/debug/ debuggerbe és ugyan azokat dobja ki, lehet, hogy a Lorem ipsum szöveg a termék kivonatában található, a képet pedig a sablon állította be. Vannak pluginek amivel lehet erőltetni, hogy a megfelelő képeket és tartalmat töltse be. Open Graph Facebook kulcsszavakkal keress rá.
-
adatfalo
senior tag
Igen, azzal próbálkozhatsz, vagy csinálhatsz egy új class-t, és mint Gave példájában a #zöldalmás módon megadhatod, hogy csak azon class elemeivel történjen a módosítás.
Ami még talán ennél is egyszerűbb, igaz nem szeretjük feleslegesen telepakolni a weblapot pluginekkel, de a Simple Custom CSS pluginnal minden oldal- így a főoldalra is, egyedi CSS kódot írhatsz (az oldal szerkesztői felületén). Így ha nem globálisan akarod a css-t módosítani, hanem csak 1-1 oldalon, ez is egy megoldás.
-
adatfalo
senior tag
A style.css-be vagy a theme options-ön belül a custom css-be ennyit írj be:
#pgc-24-1-0, #pgc-24-1-1, #pgc-24-2-0, #pgc-24-2-1, #pgc-24-3-0, #pgc-24-3-1 {
width: 100%!important;
}
.panel-grid-cell {
width: 100%!important;
}Az important felül fogja írni a pagebuilder által definiált 50%-os szélességet és tördelést.
-
adatfalo
senior tag
válasz
WestBam #4020 üzenetére
Gixer alatt értem azt, hogy pl: Cpanel-ben új kiegészítő domaint adok egy tárhelyhez, de órák(napok) múlva se élesedik a domain, rákérdezek, hogy mi lehet az oka és kapom is a választ, hogy a DNS rekordok nem lettek átírva stb. Szóval van egy online support szolgáltatásuk, ahol készséggel segítenek az ilyen jellegű problémákban, nem kell ticket-et indítanod és akár napokig húzódó levelezésbe kezdeni, ha véletlen elbeszéltek egymás mellett. Mondjuk mindez egy haladó, tapasztalt webfejlesztőnek lehet kevésbé érdekes, mert nem fut bele ilyen hibákba, de egy kezdőnek (mint amilyen én is voltam, mint mindannyian) nagy segítség lehet.
Egyébként színvonalas és kiegyensúlyozott szolgáltatást nyújtanak (és még csak nem is fizetnek azért, hogy ezt mondjam), azért "olcsóbbak" mert nekik van úgymond butább szolgáltatásuk, ami egy alap weboldalhoz teljesen elegendő lehet, míg a tárhely.eu-n a belépő szint is már magasabbról indul (mind árban, mind szolgáltatások tükrében).
-
adatfalo
senior tag
Előbbi gyorsabb, utóbbi "olcsóbb" és személyesen az online chat szolgáltatásuk miatt szeretem, mert hétköznaponta mindig kapok online support-ot, ha valami gixer van.
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Egy horizontális Timeline-t szeretnék, ahol van több elérendő cél/szakasz (esemény) és mondjuk egy bogyó "folyamatosan" vándorol ezen az idővonalon (az idő előrehaladtával).
Sajnos olyan plugint nem találtam ami pont erre lenne képes, de ha valami css+html/php+jquerry tutotorialt (vagy igazából bármit) tudnátok mutatni, akkor onnan már összevagdosnám magamnak, de sajnos én ilyet se nagyon találtam.
Valami ötlet esetleg?
-
adatfalo
senior tag
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Woocommerce:
A Google Analytics-hoz kéne tudnom minden termék egyedi check out url-jét, hogy mérni tudja a SEO-s csapat, hogy hány eladás történt közvetlenül az adott linkről (az most nem érdekes, hogy ugyan ez megtalálható az admin felületen is).Találtam egy ilyet:
https://www.skyverge.com/blog/get-woocommerce-page-urls/Checkout URL
Similar to getting the cart URL, the WooCommerce Checkout URL can be retrieved with a call to the cart object’s get_checkout_url() method:
global $woocommerce;
$checkout_url = $woocommerce->cart->get_checkout_url();Ezt a kódot nekem vajon hova kéne bebiggyesztenem, hogy kilistázza az URL-ket? Vagy, hogyan kéne kinyernem az adatokat?
Előre is köszi!
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Gondolom többen olvastátok, hogy 2017. októberétől kezdődően a Chrome (62-es verzió) „NEM BIZTONSÁGOS” figyelmeztetést jelenít meg, ha a felhasználók HTTP-oldalon írnak be szöveget valamilyen űrlapba, valamint az összes HTTP-oldal inkognitómódban történő felkeresésekor.
Van azzal tapasztalatotok, hogy mi a legolcsóbb, és legegyszerűbb módja 1-1 wordpress-es oldal https-é váltását illetően (milyen tanusítvány kiállítót használtok, és mi a menete)? Nem tudom, hogy ez mennyire függ szolgáltatótól..
Előre is köszi!
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan Hotel/Motel template-ről vagy plugin-ről ami kommunikál a booking.com-al vagy esetleg a szallas.hu-val?
Egy Hotel foglalási rendszeréhez keresnék olyan lehetőséget, aminek a segítségével a weboldalon történő foglalás a booking.com-on (illetve a szallas.hu-n is) felülíródna, hogy ne lehessen ugyan oda foglalni.Előre is köszi!
-
adatfalo
senior tag
válasz
Flowtation #3524 üzenetére
Ahogy látod a google találata szerint a Szügyi Madách szóösszetétel konkrétan csak az /iskolankrol/ aloldalon található, így valószínűleg ezért sorolta előbbre.
SEO plugint fel kell tenni, ha eddig nem lett volna és leírásokat, címszavakat, stb. meg kell adni, illetve az általad printscreen-elt példából okulva érdemes szerintem belecsempészni a főoldal tartalmába is azokat a fontosabb kulcsszavakat amikre rákeresve előre akartok sorolódni. -
adatfalo
senior tag
válasz
spiritex #3521 üzenetére
Ha van cpanel hozzáférésed, vagy bármilyen adminisztrációs hozzáférésed a tárhelyedhez, akkor szimplán oda telepíted ahova akarod (oda másolod be a wordpress fájljait). Bár a public_html -el egy szinten nem biztos, hogy hozhatsz létre mappát (szolgáltató válogatja, hogy milyen jogosultságod van). Cpanel-ben pedig oda tudod irányítani a domain-t ahova kedved tartja.
-
adatfalo
senior tag
válasz
infectedmann #3517 üzenetére
Konkrét tapasztalatom nincs, de elég egyértelműnek tűnik, illetve a qtranslate-be van egy beépített aldomain-es megoldás is: www.en.teoldalad.hu; www.hu.teoldalad.hu stb.
-
adatfalo
senior tag
válasz
infectedmann #3515 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan PlayStation 5 lemezes kiadás + 2 játékkal, garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest