- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Előzetesen a Galaxy Z Fold Ultra
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Android szakmai topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
leslie.hun
csendes tag
De tudok angolul, amennyit kell. Csak a hálózathoz és a wirelesshez nem értek ( mellesleg képértelmezési gondjaim is vannak
).
Köszönöm a kioktatást, remélem szereztél magadnak egy két jó percet.
Ahelyett, hogy a nagy agyaddal megválaszoltad volna a kérdéseimet két mondatban, inkább adtad a menő csávót. Holott a ''menő csávok'' teljesen máshogy viselkednek, tehát nyilvánvalóan szocializációs szereppróblémával küszködsz.
Csak sajnálni tudlak....
Tehát, ha esetleg valaki lenne olyan jó és lesűllyedne az én óvodás alatti szintemre, tolerálva a ''képértelmezési gondjaimat'', és válaszolna a kérdéseimre, annak én megköszönném azt. -
kolnay
senior tag
-
GodHeart
senior tag
egyenlőre ott vagyok, hogy a thinkvantage nevű programot letöröltem.. undorító egy program.. már 2 perce van net, kiváncsi vagyok meddig.. most csak a win konfigurálja az egészet.. eddig sikerrel.. nah csak ne szóljam el magam
beépített wlan a laptopban Broadband 802.11 többsávos hálozati adaptert ír ki a vezérlőpultba.
[Szerkesztve] -
Soma01
veterán
1x volt nálam, de semi bajom nem volt vele. Nekem SMC-m van, de firmware frissítés óta semmmi gond vele és nekem kb.2éve megy. Akkor nyúltam én is hozzá mikor a T, piszkálta az ADSL-t és nem tudtam,h. a routernek van e baja. Nem annak volt! A D-linket is ki lehet fogni sok havernek megy rendesen! De olvastam már itt olyat is,hogy SMC-t cserélni kellett. Van hibás gyártmány minden cégnél...
-
reewer
aktív tag
-
WolfSK
csendes tag
Eddig 200Kb/s volta hálón 3GB adatkorláttal. levelezésre, bongészésre megfelelt. Mosta tízszerese lesz korlát nélkul, hát nekunk már ez is elég nagy változás lesz
Mondjuk csak azt kellene megoldanom, hogy ha valakinek átkattan és elkezd tolteni valami linux disztribúciót esetleg tobb szálon, akkor ne álljon meg a tobbi helyen a net...
[Szerkesztve] -
No M Tobi
csendes tag
köszi a gyors választ. nagyon komoly ez a router. DHCP VPN MAC adress szűrés, nyomtató szerver, audio steaming (mostmár azt is tudom hogy hívják ezt a feature-t
) stb stb mindent tud ami nekem kell... igaz az ára kicsit borsos, de ilyen tudásért sztem megéri
mégegyszer köszi -
Integra
titán
már írtam nekik, egy válasz jött, vagyis kérdés, hogy a közelben van e másik hálózat...
mondom családi ház, azóta sem jött semmi...
de már olyan szinten elegem van hogy most azt nézem hogy a telefon kábelem mellé betudok e zúni még egy lan kábelt a fődémba fúrt lukon keresztül a routerhoz.....
[Szerkesztve] -
Integra
titán
egyik ismerősöm azt mondta hogy ha van internet kapcsolat a router és a pci wifi között akkor lényegégben fizikailag nem lehet rossz a router.
128bites kódolással amúgy tényleg működik, most éppen megint olyan kedve van hogy tudom használni, most is a pci wifi karis gépről írok.
szóval azt mondja, hogy elképzelhető hogy bizonyos programok akadnak bele a routerba és ezért dobál le meg fel
én meg ezt egyszerűen nehezen hiszem el, nonsense hogy amiatt ami a dolga szarul működjön
össze vissza ugrál a jelerősség, az átviteli sebesség, most éppen megint 36mbit-et jelez.
de ezekhez semmi logikai kapcsolódása nincsen annak hogy milyen program van a gépemen. amit amúgy kibaszott tisztán és rendszerezetten tartok, a káosz az én gépemen nem létezik.
szóval nem tudom hogyan bizonyítsam a boltban hogy gázos az egész -
mitch0
csendes tag
Igen azonos mind a kettő Mshome ban van.
és Igen az L2 es sel tudom pingelni a routert, de csak a routert a gépeket már nem.
A router Ap re van állítva, de van AP Bridge Point to point, Ap Bidge Point to Multi point, Ap Bridge-WDS nem tudom, hogy melyiket kéne választanom??? Próbáltam a többt is csak nem sikerült ugy össze hozni. -
mitch0
csendes tag
Szia Noxy!
Köszönöm a segítséget, az összes általad megadott beállítás egyezik. Most már a G1 és a G2 es gép is látja a L2(Wireless en lévő laptopot) még a net view -parancsal is, viszont a L2 em képes látni semmit csak a routert, Se ping gelni se net view val nem tudom rábírni, hogy lássa a többi. Szerintem, biztos, hogy a laptopon kéne valami hálózati beállítást változtatni, csak nem tudom mit. A fájl és nyomtató megosztás engedélyezve, próbáltam már Win Xp tűzfal nélkül is, Qos csomagütemező is van. Tegnap még irt ki olyat a net view-ra, hogy 6118. hiba üzenet ''A munkacsoport kiszolgálóinak listája jelenleg nem elérhető'', ezt ma már nem irta ki.
És állandóan kb 4-5 pervenkéntmegszakad a wireless kapcsolat. Ennek is lehet összefüggése??? -
Bocha
HÁZIGAZDA
Noxy: ne haragudj, nem akartalak megbántani, tudom, hogy segíteni próbáltál! Tényleg bocs, és kösz egyébként
, csak egy árlistával nem megyek sokra, mert nincs kedvem megint kiadni 8-10e forintot egy új szarra, ami szintén nem működik.
Egyébként a router mellett sem megy rendesen, ott is 100/1000 az 1-hez arányban generál CRC hibát. Holnap vissza is viszem, meglátjuk azzal mi lesz.
Egy CRC hiba nem érdekelne, 5 sem, de ez (mint a képen is látszik) azért elég durva!
qtrica: igen, Infrastructure -
-=Valium=-
aktív tag
Csak halkan hozzáfűzöm hogy Noxy-nak is igaza van.
Nálam pld. ugyan az a két pont között:
Linksys router <<-->> Linksys AP 54mb/s kapcsolat
Linksys router <<-->>Netgear wlankari 22mb/s
Netgear router <<-->>Netgear Wlankari 54mb/s
Netgear router <<-->> Linksys AP 22mb/s
A jelerősség minden esetben 85-90%.
[Szerkesztve] -
Bocha
HÁZIGAZDA
Ne haragudj, de ezzel nem sokra megyek. Egy problémám van, annak a megoldásához kellene segítség.. egy árlistával mire megyek? Ennyi erővel vegyek új routert új gépet új netet és nem lesz gond, nem igaz?
Egyébként az nincs így, hogy ugyan attól a gyártótól kéne lennie a cuccnak. Ezek IEEE szabvány alapján működő dolgok, ami teljesen független a gyártóktól. Ettől még lehet, hogy a legjobban az azonos gyártmányú dolgok működnek együtt, de ez kb. sehol nincs leírva, csak egy közhiedelem, ha szabad így fogalmaznom - bár persze sokszor tapasztalaton alapul. Lényeg a lényeg, hogy nem ebben van a probléma megoldása.
Más ötletek?
Lassan nyitok egy új topicot, oda szerintem már rég érkezett volna megoldás, ide alig néznek be páron -
papagaj
csendes tag
a jelerősség olyan 30-35% (ez még elfogadhatónak számít?),
Ezen nem tudom mit értettem félre?
Csak azt, hogy ezt én (papagaj) irtam és nem sekli
Ja, shift+ő köszi a tippet! Az antennával a jelerősség 40%-os lett, és most úgy látszik nem szakad meg! (Azért ezt nem kiabálom el...) Tényleg csodákra képes egy alufólia -
slapec
tag
Éjfélkor, az 5. próbálkozás után meguntam a win98 telepítgetését. Egyszerűen nem akart felmenni. Ma reggel 6-kor keltem, és próbálkoztam. Még 3x felraktam a windows, de csak harmadszorra indult be! (mindig elszált ablak hibával)
Eztán a stick a szokása szerint nem ment. egy 20 percel ezelött eltaláltam, hogy nincs veszteni valóm, vissza szerelem a régi 1.1-es USB kártyát. Elötte levettem a drivert, mindent. Ezután gép bekapcsol, drivert felrak, sticket becsúsztat. restartot kért, hát adtam neki, és látom, hogy nini, zölden világít. azt a krva gyors nyitok egy explorer ablakot, jövök a ph-t megnézni, hogy komolyan megy-e... és megy -
slapec
tag
Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P53S - 15.6" - I7 8565U 1.80GHZ- 16Gb ram - Nvidia P520
- Lenovo Thinkpad P1 15,6" CORE I7-8850H 2.60GH- 32Gb ram - Nvidia P2000 vga
- Galaxy S23 Ultra 512gb 1,5 év gari
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest