- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
-
Mobilarena
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rony949
őstag
válasz
Rony949 #58923 üzenetére
Kiderült a turpisság. Hatalmas facepalm.
Szóval röviden annyi, hogy mikor beszereltem a gépembe az adaptert, akkor a drivert a kártyához kapott lemezről telepítettem. Miután kiderült hogy szarakszik a net, megpróbáltam frissíteni a drivert, de az adapter gyártó hivatalos (TP-Link) weboldalán ugyanaz a verziójú driver volt, mint ami a lemezen volt.
Itt a fejemben eldöntöttem, hogy akkor tuti nem a driverrel van a hiba.Egy review-ban olvastam, hogy nem érdemes a gyártó weboldalával foglalkozni, mer ott a driver nem a legfrissebb. Helyette az Intel oldaláról töltsük le. Ezt meg is tettem és ma reggel óta eddig egyszer sem ment el a net.
Szóval ja, benéztem. De hogy őszinte legyek, a franc se gondolt volna, hogy az Intelről kell letölteni. Én mertem feltételezni, hogy a hivatalos gyártó rendelkezik a megfelelő driverrel.
Na mindegy. Ha valaki hasonló problémába ütközne, annak itt ez a tanulságos komment.
-
Rony949
őstag
válasz
Gubek-Einste #58926 üzenetére
"Milyen router van használatban?"
D-Link DWR-118 [link]"Mik a wifi beállítások?"
Remélem erre gondolsz:
Hálózatnév (SSID): Telekom
Protokoll: Wi-Fi 5 (802.11ac)
Biztonság típusa: WPA2-Personal
Hálózati sáv: 5 GHz
Hálózati csatorna: 100
Kapcsolat sebessége (fogadás/küldés): 866/866 (Mbps)
Kapcsolatszintű IPv6-cím: fe80::a979:92dc:7e90:fa6a%22
IPv6-os DNS-kiszolgálók: 2001:4c48:1::1
2001:4c48:2::1
IPv4-cím: 192.168.1.69
IPv4-es DNS-kiszolgálók: 192.168.1.1
DNS-utótagok keresési listája: home
Gyártó: Intel Corporation
Leírás: Intel(R) Wi-Fi 6 AX200 160MHz
Illesztőprogram verziója: 21.10.2.2
Fizikai (MAC-) cím: 78-2B-46-C5-E7-66"Hogyan van elhelyezve az adapter antennái?"
Az adapterem antennái teljesen függőlegesen állnak. Nagyjából egy szintben van a routerrel."Gyártói/chipset vagy az OS saját driver-ét használod?"
Használtam mindkettő. -
Rony949
őstag
Sziasztok.
Adott egy TP-Link TX3000E hálózati adapter [link] és egy fél gigás wifi net. [link]A helyzet a következő: 1-2 óráig tökéletes működik, aztán egyszer csak ledob a netről a wifi egy fél percre, utána automatikusan visszacsatlakozik a gép. Tegnap este például 3-4 óráig bírta. A lényeg hogy eléggé random módon megszakad valamiért a net. A lakásban más is használja a wifit és neki nem csinálja ezt. (neki laptopja van)
Vezérlőpulton belül próbáltam már kikapcsolni az energiagazdálkodás módot, sajnos nem oldotta meg a problémát. Próbáltam újratelepíteni a drivert, nem oldotta meg. Alaplapon próbáltam egy másik USB slotba dugni a vezetéket, nem oldotta meg.
Windows 10-em van, a router pedig konkrétan 2-3 méterre van tőlem. Igaz hogy elválasztja egy fal, de ez a fal nagyon vékony (nem tégla).
Win10-re gyanakszom vagy az adapteremre. De kíváncsi vagyok ti tudtok-e segíteni nekem.
Pár napja vásároltam az adaptert, szóval még vissza tudom váltani, ha azzal lenne gubanc.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest