- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
Aktív témák
-
Yaye
őstag
Értem én, csak kizárásos alapon azt próbálom kipuhatolni, hogy vajon a kirakom-beteszem-installálok-lehúzom-kiveszem-berakom-visszadugom procedúra során melyik lépés váltotta ki a blokkolást, illetve hogy a ''blokkolás'' a hdd-n vagy a biosban került rögzítésre. A ''blokkolásnak'' valahogy a hdd-n is kellett rögzülnie, különben a bios reset után (és csak egy hdd-vel) elfelejtette volna a blokkolást. Az érdekes az, hogy a régi bios első indításra magától feloldotta a vinyón talált blokkolást. Vagy nem tudom. Na de tényleg mind1. Csak érdekelt volna a teljes megoldás.
-
Yaye
őstag
Hát ez tök furcsa. És az első indításnál, mikor egyszerre két win volt a gépben, a bios megjegyezte, hogy ''ezeket nem szabad elindítanom'', és erre akkor is emlékezett, ha valamelyik vinyót lehúztad (tehát visszaállt az eredeti, egywindózos felállás), sőt, még a bios reset sem feledtette vele a korábbi két win-es állapotot? És ezt így hogy?! :F Még ha azt mondom, hogy meg is jegyezte, a bios-reset minden ilyen emléket ki kellett volna lőjön, nem? Vagy maga a bios kódja sérült le? Na ilyet sem láttam még, teljesen érthetetlen. De hát jó pap holtig tanul, és hol vagyok én még attól. Lényeg hogy megoldódott.
-
Yaye
őstag
Na akkor most a tisztánlátás kedvéért:
tehát ha a pata-t lehúzva telepítettél a sata-ra, akkor egyáltalán nem bootolt, akár visszadugtad a pata-t akár nem? Vagy csak akkor nem, ha a pata is rajta volt? Ha az utóbbi, akkor ezek szerint a bios bootoláskor megnézte mindkét hdd boot szektorát, és ha mindkettőt érvényesnek találta akkor nem használta egyiket sem? Mint ha azt írtad volna korábban, hogy hiába húzod le bármelyik hdd-t akkor sem bootol. A hibás bios miatt a telepítéskor mentek tönkre a boot szektorok? Nyilván biost még az első sata-s telepítés előtt frissítettél, gondolom? -
Yaye
őstag
Ha jól sejtem, a bios-ban beállítottad hogy első boot: hdd, második boot: hdd harmadik boot: cd-rom, vagy hasonló. Ha a hdd-ken egyáltalán nem talál használható boot szektort, akkor megnézi a cd-t és arról bootol. De ekkor nem indulhatna el a hdd-n lévő oprendszer, szvsz, hanem simán lefutna a telepítő. Olyanról meg még nem hallottam, hogy talál a hdd-n egy félig használható bootszektort, ezért kölcsönkéri a sokadik boot device-ról (ez esetben a cd-ről) annak egy részét és aztán megy tovább a boot a hdd-ről. Bár ki tudja, annyi furcsa dolgot láttunk már...
Ostoba, triviális kérdés, előre is bocs: a hdd partíciók aktivitása rendben van?
Amúgy én azt tenném amit x-com is javasolt: régi vinyó lehúz, cd-ről bootreparálás. A friss installért nem kár, és legalább látod hogy ez a megoldás működik-e.
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
Most lehet hogy hülyeséget mondok (no offense), de majd x-com kijavít . Ha tényleg a cd-ről bootolna, akkor hogyan indítaná el a winyón lévő oprendszert (bármelyiket)? Akkor csak simán újra elindulna a telepítő, nem? Maximum felismerné hogy van már telepített XP, de be nem töltené. Vagy van ilyen, hogy innen is bootolok egy kicsit, onnan is egy kicsit? Én még nem láttam ilyet. Szerintem a hdd-ről bootol, csak valamiért mankónak kell neki ehhez a cd, de hogy miért? :F
Amúgy elvileg a dolognak simán mennie kéne, nálam is volt teljesen hasonló szitu, 2 wincsi két szuverén xp-vel és nem volt gond.
Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest