- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
erdoke
titán
Ha a ''nagy'' Win alatt futó Ghostot használod, az csak a GUI-ban tér el a DOS-ostól, illetve egy-két plusz szolgáltatásban (pl. bele tudsz nézni egy .gho képfájlba vele, stb.). A műveleteket ugyanúgy a saját 7.1-es PC-DOS-a alól végzi el. Tehát szerintem nem sok köze van a Win-hez. Majd kiderül, ha a Win-es változatát nem tudom DOS alatti működésre bírni, mert akkor marad a bootfloppy (illetve boot CD).
-
HSNet
aktív tag
Idunno, a mélyebb részéig (megszakításon keresztül hdd-t címezni) sohasem jutottam. Azt viszont saját tapasztalatból tudom, hogy az A7V-men lévő Promise Ultra 100-nak is kell külön DOS driver (pedig az PATA), és az NF7-s -emnek is kell a SATA driverer Ghosthoz. Ha jól csalódok, az lehet az helyzet, hogy elvileg lehet kontrollert IDE 3-4 csatornának is címezni (ekkor gondolom gond nélkül megy mindennel), vagy láthatja a gép a SCSI kontrollerekhez hasonlóan Mass Storage Controllerként, amihez driver kell. Én eddig csak az utóbbival találkoztam, de logikusan hangzik, hogy van az első verzióból is.
-
HSNet
aktív tag
semmi lényeges különbség nincs a gép szempontjából az SATA/PATA között
Ez így van, ha már egyszer fenn vannak az oprendszer alatt a SATA kontrollered driverei, akkor semmi, de semmi különbség nincs köztük.
Tehát ha a BIOS látja az SATA vinyót, akkor a Ghost is fogja tudni használni, minden különösebb trükközés nélkül.
Nem egészen, mivel nem a bios, hanem a kontroller látja, annak meg driver kell. Tehát a teendő, SATA kontroller DOS-os driver-ét leszedni, GHOST-os boot floppy-ra feltenni, Config.sys-t, és autoexec.bat-ot megszerkeszteni (ennek bővebb leírása valahol a DOS-os Driver környékén).
elindítod a Ghostot, azt mondod neki, hogy Partition -> To Partition
vagy DISK-TO-DISK, ha kompletten akarod másolni, ekkor még particionálnod sem kell. Lényeg, hogy ha csak particiót másolsz, akkor nem biztos, hogy az bootolhat is lesz. Ha nem bootolható, akkor Win9x alatt boot floppy -> fdisk /mbr -> fdisk Set Active Partition, ha NT-2k-XP, akkor boot a CD-ről -> Helyreállítás -> rendszerbetöltő (OSLoader) helyreállítása.
Ezután húzd le a gépről
És állítsd be a BIOS-ban a boot sorrendet, hogy a SATA eszközről akarjon bootolni (ha nincs ilyen opció, akkor SCSI-t állíts be).
alaplapi vezérlőn levő vinyóra telepített Windows hajlandó lesz megtalálni magát egy másik vezérlőn levő vinyón is
Elvileg hajlandó, ha nem akkor az egyszerűbb módszer a boot-from-cd- recovery, stb.. lásd fentebb, a bonyolultabb módszer meg, recovery console, és a boot gyökérben lévő boot.ini file szerkesztgetése (amihez nem árt tudnod, hogy hanyadik eszköz a vinyód). -
-
J.J. András
őstag
szerinted értette ?
,mert én amennyit használtam Ghostot úgy nehezen kihámoztam a mondnaivaló lényegét , de ő most kezd ismerkedni a Ghosttal...
én arra lennék kíváncsi, hoyg az nem gond-e a Ghostnak, hogy amikor a BackUp imagét csinálod, akkor PATA vinyóról Bootol, majd neki az BackUpkor ezt módosítani kell SATAra, vagy ez nem így működik ? -
J.J. András
őstag
te Bálint, én is ahsználom a ghostot, de áruld már el, nem lehet a Floppys Boot Ghostról formatálni...?
vagy hogyan csináljam, hogy az Fdisck bejöjjön a DOSos formában Bootoláskor ?
rámásolhatom a Boot Floopyra a Fdisck-et ?
,mert tegyük fel, cak 1 vinyóm van, és nehezen '' kezelem elő'' így a vinyót, amin épp behalt a rendszer..... -
balkó
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elite: Dangerous
- Forrmell.enn
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen autót vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest