- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
J.J. András #73 üzenetére
Mindkét vinyó az alaplapi IDE-n van? Ha igen, próbáld meg megcserélni őket, úgyis floppyról bootolsz. Ha vinyóról akarsz bootolni, változtasd meg a bootsorrendet is.
-
J.J. András
őstag
válasz
J.J. András #73 üzenetére
egy UP, mert nincs kedvem telepíteni Full Rendszert.....
-
erdoke
titán
válasz
J.J. András #71 üzenetére
A nagyobb méretű célpartíció nem okoz gondot, csak akkora területre kerül a ghost, amekkora a forrás volt.
Annál inkább okozhat gondot a HT-s procis XP-ről készült ghost, ha A-s P4-re kerül. Persze lehet, hogy semmit nem vesztek észre belőle, de van rá esély.
VGA-val nem lesz gond, a driver ugyanaz. -
erdoke
titán
válasz
J.J. András #68 üzenetére
Ha NTFS-t mentettél és a cél is NTFS, akkor minden további nélkül. Ha az alaplap és a VGA megegyezik, a proci típusa nem tér el (csak az órajele), akkor csak kisebb problémák várhatók.
-
WN31RD
addikt
válasz
J.J. András #34 üzenetére
Hehe...
Amit tudok, azt elmondom ingyen a PH!-n (már ha van rá időm, energiám, és kedvem).
De egy komplett ''tanfolyamra'' nem én vagyok a legalkalmasabb személy. Nem ismerem a Ghost összes beállítási, használati lehetőségét, az összes elképzelhető helyzetben. Persze más sem igen tud mindent, de én tényleg nem vagyok Ghost szakértő.
Van néhány megszokott módszerem, ami a bevált azokban a helyzetekben, amelyekkel találkoztam. De számomra a Ghost csak egy eszköz a sok közül, amiket használok, kizárólag Ghosttal nem szoktam problémákat megoldani. *
Legalább a következőkkel felszerelkezve fogok neki bármilyen lemez/partíció macerálásnak: DOS-os indítólemez + fdisk + Disk Editor (!) + Ghost + PQMagic + Linuxos indítólemez + fdisk + stb.
Egy ''tanfolyamnak'', ha igazán használható tudást akar adni, mindezek használatát el kellene magyaráznia, különös tekintettel a Disk Editorra (mert szerintem csak azzal érthető meg igazán, hogy mi is egy ''partíció'').
Ha igazán kíváncsi vagy az ilyesmire, akkor - amellett, hogy persze a konkrét kérdésekre válaszolok, ha tudok - azt javaslom, hogy kísérletezgess. Ha van egy fölösleges vinyód, akkor azon, ha nincs, akkor tegyél fel valamilyen virtuális gépet csináló szoftvert a Windowsodra (ajánlom a VMware-t), és abban nyugodtan garázdálkodhatsz. Néhány kör partícionálás, Ghost ide/oda, Windows telepítés/helyreállítás után egész jól képben leszel. Legjobban úgy lehet tanulni, ha csinálod.
* Ráadásul az errefelé felmerülő problémák jelentős részét nem is igazán ismerem, mert általában csak ''biztos'' módszereket alkalmazok, akkor is, ha esetleg azok (rövid távon) kicsit munkaigényesebbek. Tehát pl. nem ''állítok helyre'' Windowst, stb., az ilyesmit félmegoldásnak tartom. Ha egy rendszerrel komoly gáz van, akkor adatmentés, aztán újratelepítés (vagy visszaállítás, korábbi, az első telepítés után nem sokkal elmentett image-ből), és kész (otthoni és céges környezetben is). Tehát az olyan kérdésekre, mint pl. ''elszállt a Windowsom, hogyan tehetem rendbe, de újratelepítés nélkül'', általában nem tudok válaszolni.
[Szerkesztve] -
Mennyi?
aktív tag
válasz
J.J. András #25 üzenetére
Értettem /többé-kevésbé
/, de már feladtam, és teljes elszántsággal Xp-t telepítek.
Majd megprószálom legközelebb amikor csak SATA-s vinyókkal leszek tele...
_Bálint_ & J.J. András: Köszönöm a segítséget, magyarázatot! -
Mennyi?
aktív tag
válasz
J.J. András #18 üzenetére
Köszi! Igen ettől féltem, hogy gond lesz a PATA-SATA különbséggel.
Bálint: Ha lesz időd, kérlek segíts! -
balkó
aktív tag
válasz
J.J. András #13 üzenetére
Én 2 floppyt használtam...
Egy a ghost, a másikon partition magic. -
WN31RD
addikt
válasz
J.J. András #19 üzenetére
Nincs most időm részletesen elmagyarázni (és valószínűleg több alkalommal megtörtént már ez a PH!-n), de röviden: Csinálsz egy CD elérésére alkalmas (tehát a CD driverek + MSCDEX töltődjön be a config.sys/autoexec.bat-ból) DOS-os (illetve Win 9x/ME-s) boot floppyt, aztán ezt adod meg boot image-nek a CD író programban. A CD-re pedig felpakolhatod az összes cuccot, amit használni szeretnél.
Nagyon egyszerű.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
J.J. András #13 üzenetére
Ha ráfér még a floppyra, akkor természetesen rámásolhatod az fdisket. Vagy esetleg egy második floppyra is rakhatod.
Én csináltam egy boot CD-t, amin van egy rakás cucc: DOS-os fdisk, format, PQMagic, Ghost, stb. Egy CD-re bőven ráfér minden, és még jelentősen gyorsabb is, mint a floppy.
Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest