Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gecsek

csendes tag

válasz NGA #5098 üzenetére

Tegnap frissített a friss Tablet. 600 Mb hely maradt szabadon!!! Aztán jött az ötlet, és a hibernálást kikapcsoltam, azonnal lett 2.6 Gb szabad hely. 32 Gb-s SD-t tettem a kütyübe, a lapozófájlt erre nem nagyon tudtam átirányítani, pedig úgy már 4 Gb lett volna.

Ma este lementem a komplett particiókat és törlöm a Recoveryt, az +5 Gb. Persze ez már gányolás.

Most portable programokat telepítek az SD- kártyára, mert a sima Chrome is felzabált 500 Mb-t, és teleszemetelt mindent. Portable nem szemetel.

És mire jó a gép? Rendszergazda vagyok plusz telekocsizom. Egy-egy puttys linux beállítás, netezgetés, weboldal módosítások, utazások feltöltése az oszkárra, skype, youtube, facebook, levelezés. Hát erre. Benchmarkban jobb, mint a sima notebookom, bár egy hdmi csatlakozó jó lenne ehhez. Nekem arra jó, amire vettem, és 8" révén elfér akárhol. Következő, amit megvettem volna az Asus T100, de az meg 100 felett van.

Én nem mondanám, hogy használhatatlan, de a 16 Gb tényleg kevés, figyelni kell, esetleg mókolni kicsit (minimum a hibernálás kikapcsolásával).

És miért nem Android? Még netezéskor is sok a kompromisszum. Flash, java nem biztos, hogy tökéletesen fut. Ennél meg nincs kompromisszum, csak a tárhely. Az 1 Gb ram kevés, de a windows lapozófájllal helyettesíti a hiányzó ram-ot. Persze ez nem lesz olyan gyors, mint a fizikai ram, de irodai használatkor ezt nem fogod észrevenni.

A drágább jobb, a 32 Gb-os használhatóbb. Ez viszont az árát tökéletesen megéri, és szerintem jó bolt utazáshoz, netezéshez. De SD kártya kell bele. Én ha tehetném, akkor Aliexpresszről rendelnék egy 32/2Gb-s tabletet micro HDMI-vel, tokkal. Az 120 dollárból kijönne, persze garancia nulla, meg esetleg plusz vámköltség.

Új hozzászólás Aktív témák