Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Ezen a héten megérkezett a Lenovo Miix 510 i5-6200U tabletem, gondoltam megosztom a tapasztalataimat vele.
Nos azt kell, hogy mondjam így az elején, hogy tökéletes munkára, nagyon gyors, programozásra, dokumentumok kezelésére használom elsősorban, semmi akadást nem tapasztaltam, böngészés is nagyon gyors, görgetés (swypeolás) közben sem akad egyáltalán, mint ahogy azt néhány youtube videóban láttam.
A csomagban kapunk egy billentyűzetet, kapacitív tollat, toll usb-tartót, egy tokot és a tápot.
Kijelzője nagyon szép, színek fantasztikusak, fekete kellően fekete (azért nem amoled, bár ezt egy windows tablettől nem is várom el, mivel sokkal alacsonyabb az élettartamuk). Minimum fényereje nagyon alacsony, maximum fényereje nagyon fényes, szóval szerintem bárki megtalálhatja a neki kényelmes beállítást. Mostanában nem sokat sütött a nap, de szerintem nyáron sem lesz gond kültéren használni.
Hangkártyája nagyon erős, alapból fent van Dolby Audio alkalmazás, amivel tovább lehet fokozni az élményt. Audio Technica fejhallgatóval hallgatok rajta zenét, nagyon jól szól az asztali gépemhez vagy telefonomhoz viszonyítva.
Film/sorozatnézésre tökéletes, sztereó hangszórója ugyan nem a legjobb, de zenehallgatáson kívül sehol sem zavart a hangzása. A maximum hangerő nagyon hangos és nem torzít.
Játékra nem a legjobb, de nem is erre vettem. A skyrimot próbáltam egyedül, az nekem örök klasszikus marad, átlag 45-50 fps-sel simán elfut.
Ha felforrósodik a tablet, nem észrevehető szerintem (legalábbis én csak akkor vettem észre ha a kezemet olyan helyre raktam, ahol alapból nem tartom a tabletet). A ventilátor kellően csöndes (játéknál kivéve, akkor nagyon hajtja magát, de nem zavaró) és csak akkor működik, ha muszáj. A használat közben 60-70 %-ban nem fut a ventilátor.
Akksija átlagos. Az i5 processzor sok energiát fogyaszt. Energiatakarékos módban kb 5-6 óra kijelzőidő érhető el (igaz én sokat telepítgettem, töltögettem folyton a háttérben, nem szintetikus teszt). Volt, hogy erőforráscentrikuson hagytam játék után véletlenül, utána 2 sorozatrész és egy kis böngészés után már kellett töltőre tennem. Körülbelül 1,5-2 óra alatt töltődik fel 0-100%.
Ja még a kijelzőhöz annyit, hogy azt vettem észre, nagyon kíméletes a szemmel. Nem tudom mivel megmagyarázni, mostanában itthon készülök gépnél vizsgára, de 2-3 óra után pc előtt a szemem kiszárad és elfárad teljesen és elmegy a kedvem a tanulástól. Tablet előtt semmi ilyesmi gondom nincs, nagyon kényelmes rajta olvasni, szöveget szerkeszteni.
Szerintem nagyon jó vétel volt, mindenkinek ajánlom aki ebben az árkategóriában keres tabletet (235k volt digiprime-ról).
Új hozzászólás Aktív témák
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Szép állapotú iPad Pro M1 256GB wifi + cellular. Kijelző karcmentes. Kamera résznél mintha lenne egy
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest