Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kompakt házban kínál csúcsteljesítményt az Oppo Find X8s
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geree
senior tag
Sziasztok!
Adott 4 gép hálózatban (win xp), azonos munkacsoportban...3 között a fájlmegosztás teljesen jól működik, viszont van egy 4., a "server" amely egyik napról a másikra úgy gondolta h. nem elérhető, ileltve a hálózatban látszik,de "nincs jogosultságom"...blabla szöveget ír.
viszont ha közvetlenül hivatkozok egy megosztott mappára akkor azt megjeleníti (elég lassan), illetve a csatlakoztatott meghajtóban is látszanak a mappák.
Mitől lehet, hogy egyszercsak így 'meggondolta' magát?
Már próbáltam elég sokmindent (egyszerű fájlmegosztás kikapcsolása, öröklések beállítása, hálózat beállítása varázsló...de főként az a fura h. semmi nem lett átállítva egyik napról a másikra..(esetleg valami windows frissítés lehet?) -
-
Sas madár
őstag
Sziasztok.
Win ujrainditás után ütemezve a fájl rendszer vizsgálat.
Lefut a vizsgálat de nem tudom megnézni az eredményt mivel azzonal el is veszi az eredmény kiírását,és ugye elkezd felálni a rendszer
Milyen bill. lehet ott egy picit megállítani,hogy lássam mit talált,vagy nem talált. -
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok! Nagy help kellene!
Remélem jó helyre írok:
Olyan problémám lenne, hogy lenne egy asus p5gd1 lapom, és az lenne a gond hogy ha msn live messengeren vagy skype-on szeretnék beszélgetni akkor ne hallanak, a másik fél nem hall, ha hall akkor meg halk nagyon.....
Volt amikor működöt még régebben de volt amikor meg nem nem értem mitől lehet, windows sp2+összes eddigi frissítéssel próbáltam már, drivereket is cserélgettem semmi,újjat régit raktam föl stb, 3 féle xpel próbáltam, néha mükszik néha nem........de most nagyon hal és recsseg meg szaggatt....Aztán egyszer arra jöttem rá hogy fel kell ranki az eddiggi frissítéseket és akkor egyszer működött, vagy kétszer aztán utána már nem, nem értem mi a fene lehet ez...és minden hagnerő maxon van és a microfon boost is be van kapcsolva meg ilyenek........
és nem csak neekm van ilyen problémám:Jó lenne ha valaki tudna valami ötletet.........
-
ali3m
tag
Kedves Icons!
Hát pont ezért inkább (ahogy Lúzer kollega javasolta) tetesd fel vele az everestet ! Dobsz neki egy linket emailbe vagy msnen aztan megmondod neki hogy nyomja bátran a továbbot! Everestet meg levezényled telefonba. Ez nem olyan nagy ügy! Sztem még a nagymamámnak is el tudnám mondani hogy mit csináljon pedig ő aztán a Tv-től is fél hogy kifolyik belőle a víz
!
szerk.
Más megoldás amugy se nagyon kinálkozik azért vannak a diagnosztikai progik tudtommal mert a winfosból lehetetlen előcsalogatni normálisan a hardver tulajdonságokat! Vagy tévednék? -
xtmod
senior tag
válasz
kovaripeti #7673 üzenetére
ezért fölösleges formázni. ott van az, csak a magyar windózban valszeg másképp van írva. esetleg még a programok hozzáadása-eltávolításánál találhatsz valamit. elméletileg a hálózati helyekből kéne eltávolítani, hacsak nem hibás, és ott már nem látja a rendszer, viszont máshoz hozzávan kötve. ha így van, kis türelemmel, talán kézileg is le lehet szedni, atnézve a könyvtárakat, kipucolni a registry-t.
-
icons
addikt
ÁÁÁ, nade az lenne a lényeg, hogy haverom nem hozzáértő, tehát BIOS kizárva, mert mire megtalálja... Progival sem akarok szórakozni.
Az alapfelállás pedig az lenne, hogy milyen vinyót vegyen. ATA, SATA, SATAII. Namost eszközkezelőben van RAID vezérlője. Azért gondoltam, hogy akkor SATAja tuti van, nem?Persze, aztán agyoncsapja az áram, hameg kihúzza, akkor meg a konnyektor, ha az nem, akkor meg felvágja a kezét az oldallap... Vagy ha mindez sikerül, nem találja meg, hova van ráírva, vagy utána nem bírja visszarakni...
-
lúzer
veterán
válasz
kovaripeti #7671 üzenetére
ne már csak vicc volt
előző nem oldotta meg?
programok telepítése/törlése - itt látni? -
icons
addikt
Alap kérdés: RAID ugye csak SATA és SATA2vel megy?
Plusz honnan lehet megtudni, milyen alaplap van a gépben, program nélkül. DXdiag nem mondta el... -
xtmod
senior tag
válasz
kovaripeti #7660 üzenetére
úgy kopiztam.
hálózati kapcsolatok megnyitása,
jobb klikk a helyihálózaton, válaszd a tulajdonságokat.
válaszd ki a Novell Client for Windows 2000 vagy Novell Client for Windows XP-t.
utána kattints az uninstallra.
az előreugró ablakon erősitsd meg a nowell kliens eltávolítását.
zárd be, indítsd újra a gépet.elméletileg ennyi.
-
boygabi_
aktív tag
Sziasztok.Segítsetek légyszi mert megőrülök.Nem tudok videókat lejátszani.Ha elkezdek valamit lejászani akkor a gép kiírja,hogy media player vagy bsplayer hibát észlelt ezért leáll.Utána explorer.exe hibát észlel ezért leáll.Ha rálépek a videóra és nyomok egy jobb klikket,hogy társítsak akkor szintén hibaüzenet.Viszont az egyetlen mód amivel meg tudok valamit nézni az az mplayer.Azzal is úgy ha a lejátszó felületén megkeresem neki,hogy mit játsson le.
K-lite codec pack van fenn.Vírus Spyware mentes a gép.Mi lehet ez????? -
lúzer
veterán
válasz
kovaripeti #7660 üzenetére
format cé
-
xtmod
senior tag
válasz
kovaripeti #7658 üzenetére
A. To uninstall the NetWare client, perform these steps:
Open the Network Connections windows (Start, Settings, Network Connections).
Right-click the "Local Area Connection" and select Properties.
Select Novell Client for Windows 2000 or Novell Client for Windows XP.
Click the Uninstall button. Confirm the prompts for removing the Novell Client.
You might be prompted to restart the computer. If so prompted, restart the computer and removal is complete. If you're not prompted to restart, then removal is complete.
Close the Local Area Connection status -
akaido
addikt
Ha a Te hdd-dről szeretnél bootolni, akkor a másik gép alaplapi + vga, driverei nem bizti, hogy egyeznek a Te géped hasonló eszközeivel, szal telepíthetnéd a drivereket.
A registryben alaplapcsere esetén a HKEY_CURRENT_CONFIG \ System \ CurrentControlSet \ Enum kulcs törlésével egyébként is kikényszeríthető az új alalap felismerése, de ha hazaviszed kezdehtnéd megint újra az egészet.
Tehát ne a saját hdd-dről bootolj, hanem a másik gépben lévő XP-s vinyóról. Esetleg érdemes a saját hdd-den lévő könyvtárak biztonsági beállítasait enyhíteni erre az időre. -
mr.geeZ
aktív tag
Futtasd a megadott programot majd szedd ki a pipát.
-
Antonio
senior tag
sziasztok,
szóval anyám kirakta magána asztalra (jár valami OKJ szörnyűségre) office 2003-as ikonokat
Word, Excel, Powerpoint stb. én meg fogtam kitöröltemmondom minek ez ide, ha kell indítom a start menüből,
de látom hogy startmenüből hiányzik
, azaz anyukám nem indító ikont csinált hanem csak úgy kihúzta strartmenü/programok/microsoft office-ból
azaz most nincs ott semmi! (ok lomtárból visszaállítottam de csak asztalon láthatóak ikonként)
hogyan/hol kell xp-be beállítani hogy start/programok/microsoft office-be megint láthatóak legyenek az office alkalmazáasok? mert üres és most mind asztalon csücsül
köszönöm a válaszokat
-
Nordik
őstag
Valaki a #7638-as kérdésemre?
-
icons
addikt
Hi!
Ha megfogom a wincsim, átviszem valakihez (tök más gép), és bekötöm, akkor ugye működni fog? Mert hallottam olyanokat, hogy nem... Az ok, hogy mondjuk 16 színnel, mert driverek nincsenek, de megy, ugye? -
cyber86
őstag
Hali. Honnan lehet leszedni valami normális xpt? Mert tegnap leszedtem 1-et de az valamiért nem jó mert ha felrakom alaplapi drivert akkor kilövi az usbt újraindítás után. Leformáztam a gépet újra tettem és megint csinálja :s
-
Hasaggymeg
veterán
A hozzám való türelmetek vereme is túlcsordult,vagy mi?Visszatérő gondommal térek vissza(
),a ""Stack owerflow"",vagy "verem túlcsordúlt"hibajelentéssel újrainduló gépemmel.The Config.sys startup file may not be properly configured for the Windows installation. Use the following values:
STACKS=64,512 ;(this is the maximum allowed)
FILES=60
BUFFERS=40 ...ennyit megtudtam,szerintetek ez megoldaná-e gondomat vagy ez túl veszélyes vállalkozás,és hogyan kell ehez a Config.sys filehoz hozzáférni?Még egy kérdés:kikapcsoltam az újraindítást renszerhiba esetén,az nem baj mi?Kösz előre! -
Tituszazeb
tag
válasz
ballington #7643 üzenetére
A vinyóra, meg a memóriára én is utolós helyen gyanakszom (Everest-tel néztem, elvileg minden hardver jó). Víruskeresést 1 hete csináltam, akkor talált is sok nem odavaló dolgot, azokat, ahogy tudtam leírtottam.
A "szimplán megadta magát" remélem maximum az xp-re vonatkozik, nem a vinyóra...
addig is nyomatok még egy víruskeresést...
Szerintem sajnos elkerülhetetlen az XP reinstall. -
netboy
senior tag
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy a windows xp-ben hol lehet azt kikapcsolni, hogy a gép indításakkor kérje a nemlétező jelszót? (nem udvozlo képernyő)
-
ballington
addikt
válasz
Tituszazeb #7642 üzenetére
az, hogy raktál bele vinyót, meg memót, nem kellene ilyen hibáknak lennie...nyomass egy víruskeresést, de lehet szimplán megadta magát
-
Tituszazeb
tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy nem tudok belépni a sajátgépbe? Ha Total Commander-t használok, akkor be tudok lépni, mindent meg tudok nyitni. Amikor az asztalról szeretnék belépni, akkor "homokórázik" egy kicsit, de nem történik semmi. A rendzserre már ráférne egy XP újratelepítés. Nemrégen vettem a gépbe egy új Samsung vinyót, meg plusz 1 GB RAM-ot, nem tudom ez okozhatja-e, vagy valami hülye vírus. Egyébként úgy 2 hete érzem, hogy elég instabil a rendszer. Zonealarm-ot használok.
A segítséget előre is köszönöm!
-
Phyisikus
csendes tag
Tiszteltem ismét.
Most egy olyan problémával fordulok hozzátok, amivel vég kép nem tudok semmit kezdeni. Még hozzá az asztallal. Egyik nap tök normálisan leáll a gép egy szép háttérrel, másiknap kapcsolom be és a hátér fehér. Állítanám át, de semmire nem engedi. Alap Windowsos háttereket se lehet be tenni, és ha egy képet tennék be jobb klikkel háttérnek azzal se történik semmi.Csak arra színes dologra reagál, ami az asztal tulajdonságaiba van a háttereknél és csak azzal lehet állítani valamilyen színűre. Hamarosan mondjuk úgy is újra kéne tenni az XPt mert egyre több a furcsa dolog, de erre nincs valami ötlet vagy megoldásotok? Köszi, előre is.
-
Nordik
őstag
Net-keretrendszert érdemes feltelepíteni? Mondjuk a 3-as verziót?
-
KMT
addikt
Ugyanaz...
Lehet, hogy ez a memtest hülyesége? Viszont akkor megint az a kérdés, hogy hogyan derül ki, hogy működik-e a kapcsoló...
Vagy ez a /3gb-os dolog az összes felhasználói alkalmazásra vonatkozik, de attól még 1 db alkalmazás nem kaphatja meg azt a 43 GB-ot!?
Cseppet belezavarodtam már. -
Hasaggymeg
veterán
Visszatérő gondommal térek vissza(
),a ""Stack owerflow"",vagy "verem túlcsordúlt"hibajelentéssel újrainduló gépemmel.The Config.sys startup file may not be properly configured for the Windows installation. Use the following values:
STACKS=64,512 ;(this is the maximum allowed)
FILES=60
BUFFERS=40 ...ennyit megtudtam,szerintetek ez megoldaná-e gondomat vagy ez túl veszélyes vállalkozás,és hogyan kell ehez a Config.sys filehoz hozzáférni?Még egy kérdés:kikapcsoltam az újraindítást renszerhiba esetén,az nem baj mi?Kösz előre! -
xtmod
senior tag
válasz
kovaripeti #7625 üzenetére
az üdvözlőképernyő kikapcsolása nem segít. ha használod, akkor egy kattintással be tudsz lépni, ha kikapcsolod, akkor felhasználónév + jelszóbeírás is kell. ezt normál esetben ott lehet kikapcsolni, ahol te is próbáltad. nekem működik. az auto belépéshez az AutoAdminLogon kell. a másik kikapcsolásához a regeditben ugyanott, a
ShutdownWithoutLogon bejegyzés értékét kell 1-re változtatni. -
lúzer
veterán
válasz
kovaripeti #7625 üzenetére
ezek szerint van netware a gépeden?
valahogy felkerült? -
KMT
addikt
Nem érted... Most nem a memtest-en van a lényeg. Csak az az ami jelez, hogy a windows a beállítások ellenére sem engedné, hogy (legalább) 3 GB mem jusson a felhasználói programoknak.
(Az adobe premier miatt érdekel a dolog, az használna fel több, mint 2 GB memóriát. Az meg dos alatt nem megy.
)
Várom továbbra is az ötleteket.
-
Somansky
aktív tag
Egy gépen probáltam a Scesp4i.exe (NT security Config utilt) feltenni de mindig kiirja a végén, hogy Az mmc-t nem találja és tegyem fel majd ujra probálkozzak.
De fent van, megnéztem söt feltettem az ujat is ami egy frissitésben van, de nem találja és igy nem jelenik meg a biztonsági fül.
Bár eddig hiába van fent akkor sem ugrik be az a frány ablak a hozzáfárás miatt. -
kovaripeti
aktív tag
Sziasztok. Ez most xtmod-nak is szol!!!
Egy kicsit kezd bonyolódni a dolog. Ahogy mondtátok, csináltam egy "AutoAdminLogon" REG_SZ
-t.Megadtam neki az 1-est.Ujraindítom a gépet......kirááááály! igaz csak félig, mert egy pillanatra beadja, de nem marad ott, nem kell a kis ablakra a jelszóra kattintani, hanem indul a windows. Na de most jön az érdekes: Ezt csak egyszer csinálja meg!!! Ha mégegyszer ujraindítom, már megint a régi felállás. Pedig le van okézva előtte. Ujra belemegyek a "AutoAdminLogon"-be, és megint 0-át mutat.
Később vettem észre, hogy nekem nincs is olyan, hogy "DefaultPassword". Na csináltam azt is.Mikor ezt megcsináltam, így már tényleg majdnem jo, mert csak egy pillanatra adja be, és eltűnik. De mégsem olyan mint régen, mert látszik, hogy be nem adja, de dolgozik rajt.Valami még ott van.
Most belementem a vezérlőpult-->felhasználoi fiokba, itt rátaláltam az üdvözlőképernyő kikapcsolojára. Mert asszem ez az? legalább is olyan kép van ott, ami engem zavar. Ki akarom kapcsolni, de nem engedi. Szerintem itt a hiba. Ezt írja ki:Na ezt hogy tudom kikapcsolni??
Ja és kijelentkezéskor ez az a kép fekete háttérrel, ami a kínom: -
Sas madár
őstag
Sziasztok.
Win ujrainditás után ütemezve a fájl rendszer vizsgálat.
Lefut a vizsgálat de nem tudom megnézni az eredményt mivel azzonal el is veszi az eredmény kiírását,és ugye elkezd felálni a rendszer
Milyen bill. lehet ott egy picit megállítani,hogy lássam mit talált,vagy nem talált. -
KMT
addikt
/3gb-tal is ugyanaz. :S
Szóval nem tudom, hogy ez most a memtest hülyesége-e, vagy nincs hatása a kapcsolónak?!
Egyáltalán hogy jön ki ez az 1200MB?
-
KMT
addikt
válasz
Sk8erPeter #7610 üzenetére
Azért használom, mert úgy tudtam, hogy a /pae kapcsoló korlátlan memóriafelhasználást enged a programoknak. Ehhez képest a memtest miért csak 1200MB-ot kaphat?
Nekem csak annyi kéne, hogy ne 2 GB-ot kaphassanak a felhasználói programok.
Megpróbálom most a /3gb-ot, hátha... -
daninet
veterán
az asztal 15mp-ként frissül (mint amikor jobklikk frissítést nyomunk és egy pillanatra eltünnek az ikonok és megjelennek)
szinte észre se vettem, de mióta látom nagyon zavar és nem tudom mitől
HÉFE! HEEEP MÍÍ!! -
Dízeles
aktív tag
Hali.
Cimborám váltig állitja azért rakta fel a Vistát mivel csak az kezeli a kétmagos procikat.Ezigazez?Kíváncsiskodom hiszen vágyom Athlon 64X2 4600 ra.De vista nyista.Kérdésem az XP sp2 zsugaság e processzornak?
Hali -
Somansky
aktív tag
Közben rájöttem egy két dologra.
Az én XP Prof gépemen megosztottam 2 könyvtárat is. Itt vagy a rednszergazda (adtam neki uj jelszot TweakUI val elöhoztem) )vagy az én nevemben lépek be és ugy beeneged.
Van egy gép amin Home van azon probálkozok. Ugy ott nincs biztonségi fül igy feltettem a Scesp4i.exe (NT security Config utilt). Meg is jelenik a biztonság fül a mappánál, de pl a meghajtonál nem....
A hálozati mappa megosztás sem olyan mint profon, marad a régi.
Most meg nem enged abba a könyvtárba belépni. Hogy tudom elövarácsolni, hogy bekérje az abélakot amibe beütöm az admin-t és jelszavát? -
Sk8erPeter
nagyúr
"A fizikai címkiterjesztés az IA32-processzorok sajátossága, amely képes 4 GB-nál nagyobb fizikai memória címzésére. Az alábbi operációs rendszerek képesek a 4 GB feletti fizikai memória kihasználására fizikai címkiterjesztéssel:
• Microsoft Windows 2000 Advanced Server
• Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
• Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition
• Microsoft Windows Server 2003 Datacenter Edition
A fizikai címkiterjesztés engedélyezéséhez használja a /PAE kapcsolót a Boot.ini fájlban." (Innen)Tulajdonképpen minek használod a /PAE kapcsolót, ha nincs 4 GB-nál több fizikai memória a gépben?
Még ha a tényleges 2GB-hoz hozzáadjuk a virtuális 2GB-ot, akkor is csak pont 4 GB az eredmény. -
papi77
addikt
+mondaná v.ki,hogyan kell képernyőmentést csinálni???köszi
-
KMT
addikt
# 7485-re valaki?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7602 üzenetére
A parancssoros megoldás ennél a programnál nem műxik. Más lehetőség?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #7601 üzenetére
Hát igen, így kell ezt csinálni, csak szépen, nyugodtan...
Sokan nem fedezték még fel, milyen előnyös is a Google használata...
(Mondjuk gondolj bele, mennyi időbe telt volna az illetőnek a Google-ba beírni a kérdését, és ehhez képest mennyivel több idő volt belépni a fórumba, megírni a kérdést, stb.
Na mindegy, mindenki kezdte valahol!
Amúgy azért ajánlottam neki a File Extension Source-t, mert ott tuti ki tudja hámozni a lényeget, hogy melyik program kell neki. Legalábbis reméljük. -
Somansky
aktív tag
válasz
martonx #7603 üzenetére
Igy gondolom akkor nem kellek én hozzé és a jelszot se kell elárulnom neki ami az én gépembe is jo volna..Erre gondolsz?
A régi win98ban d ejo volt, hogy csak jelszot kért és meglehetett adni minden mappának mást és mást.
Ahol pl a usernek a fiokjának nincs jelszava és megosztom egy könytárát és távolról elérik, akkor ott eleve nem is kér jelszot? Szoval ez nem is könyvtárra bontja ezt hanem ugymond felhasználói fiokra. Gondolom 2000 és 2003 servereken ez jobban beállithato... -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #7600 üzenetére
én a gugliba szoktam beírni. Most például beírtam, hogy .uif és az első találat már hozta is.
Csak olyan gáz a primkó kérdésekre folyton azt írni, hogy gugli a legjobb barátod, meg reggel még jó napom volt, így rendesen válaszoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Politika
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest