- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- LG V30 - vezércsel
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Active Directory-nál van olyan lehetőség, hogy fa struktúrában mutassa a csoportokat is? Pl: van egy szervezeti egység, azon belül hierarchikus csoportok.
Suli
--Nappalis
---Tanárok
------Info
---------infotanar1
------Matek
------Magyar -
válasz
szallasi007 #1182 üzenetére
Ez szerintem bárhol lehetne, most konkrétan nem írom le hol. Az egyetem a szegedi volt. Mondjuk én 2009-ben végeztem, akkor már a 2008-as szervert tanulhattuk volna...de nem. Debreceni egyetemen 2012-ben már tuti volt szerver oktatás bsc-n, mert ott találtam jegyzeteket. Szegeden nem tudom. Félelmetes, mennyire le van maradva az egész rendszer. Php-t is csak hobbiból tanultam, végül szakdogánál jól jött. Akkor pascal volt meg java, kicsi delphi amit oktattak. Java is csak szigorúan grafikus felület nélkül. Kicsit benne van ebben az is, hogy ne nagyon tudjon a tanár pályát váltani.
Itt nincs más lehetőség, mert több munkaórával adnak 200nettó körül a cégek. Delphi programozót kerestek múltkor 190-ért, 8-17óra, plusz szombat is sokszor...hát akkor inkább nem. Pestre nem akarok menni. Bár nagyon sok mindennel már tele a ... -
A helyzet az, hogy ezeket ugye sokáig egyáltalán nem tanították infó tanár szakon... de volt formális nyelvek és automaták meg a sok numerikus matek és egyebek amiket a való életben sose használsz. Nem volt se Linux se Windows server üzemeltetés, meg nagyon sok minden ami kellett volna: videó vágás, 3d-s tervezés, Lego robotika, Gimp, Photoshop stb. Amikor kikerülsz az egyetemről nincs olyan tudásod, ami kellene.De Krész, meg Füvesi baromságait végig kellett hallgatni féléveken át.
Szakmai továbbképzések amiket finanszíroznának nincsenek, pedig nagyon kellenének. Mindenki onnan szerzi a tudást, ahonnan tudja. Van néha Netacademia, de annyi ideje meg nincs az embernek, hogy végignézzen 64 órákat.
A bónusz, hogy kapsz egy óráért nettó!! 1800 forintot, és senkit sem érdekel, hogy amúgy szabadságon vagy. Ennyi a háttérsztori -
-
Kérnék egy kis segítséget. Vizsgafeladatban (okj)volt egy olyan rész, ami Hmail levelezö kiszolgálóhoz kért ssl-t a szerveren. Hol lehet azt feltenni? Simán, titkosítás nélkülit tudok csinálni, a beállításoknál meg lehetne adni, de nem aktív az a beállítás, gondolom valami szolgáltatás kéne neki. Meg ftp-hez is kéne titkosítás.
VirtualBoxon fut a szerver és a kliens is. A szerveren van AD, dns, dhcp, iis. -
-
válasz
Victoryus #1161 üzenetére
Közben meglett... mert ez csoport házirend, nem helyi... Itt egy leírás ha valaki még belefut ebbe.
A lényeg: Computer Configuration>Policies>Windows settings> Security Policies>password Policy
-
válasz
szallasi007 #1160 üzenetére
-
-
Szeretnék egy egyszerű levelező szervert feltenni a 2012r2-re, a HmailServer-re esett a választás. Az a probléma, hogy nem tud kapcsolódni az adatbázisához. Telepít magának, nem kell neki feltétlenül külön mysql vagy egyéb. Több "gépen" is próbáltam, van ahol azonnal működőképes, van amelyiken nem. Amelyiken nem, ott szokott lenni már feltelepítve 'beső windows adatbázis'. Nagyjából minden virtual gép egyforma, mert ugyanazt a telepítést tesztelgetem, AD, DNS, Dhcp, fájlmegosztás van rajtuk.
Arra nem jövök rá, mitől függ, hogy melyiken képes normálisan futni a HServer és melyiken nem? -
válasz
szallasi007 #1141 üzenetére
Sikerült, laptopon tesztelésnél egyből, munkahelyi bonyolultabb. Ott van proxy szerver is, ezért nem ment a ping csak ip címekkel gondolom. Ha átirányitom a dns kiszolgálót, akkor megy domain nevekkel is. Most jön a 2016-os verzió, ugyanezeket elgyakorolom azon is.
-
válasz
szallasi007 #1135 üzenetére
Kipróbáltam a natolást. Sikerült, működik, ha a szerver a VirtualBoxban bridgelt hálózati csatlakozót kap. Ha nat-ot, akkor viszont nem. Nem akartam élesbe kiengedni a hálózatra, nehogy bezavarjon az éles rendszerbe.
Úgy is működésre lehet bírni, ha nat van beállítva neki, vagy ez így nem megoldható? -
válasz
szallasi007 #1135 üzenetére
Köszönöm!
Most belefutottam egy másik problémába. Ha .hu végű erdőt hozok létre, akkor nem látják a kliensek a megosztásokat, csak ha a szerver ip címét adom meg. (teszt.hu lenne most, szerver címe 192.168.0.10)
Egyik virtuális gép sem kap internetet jelenleg. -
Még egy olyan kérdésem lenne, hogyan lehet ezt megoldani:
VirtualBox-ban a kliensek belső hálón vannak, de szeretnék nekik internetet is adni a szerveren keresztül. A Win2012r2 szerverem két hálókártyával rendelkezik, nat-on kilát a netre, + egy belső hálókártyával. AD, dhcp, dns, fájlmegosztás be van neki állítva. Belső hálón oszt ip-t 192.168.1.50-100 között, ő meg az 192.168.1.10-en van. NAT-os hálókártyán meg 10.0.3.15 az ip címe. -
Sziasztok! Tudtok jó tutorialt dhcp+dns+active directory telepítéséhez? Anno 2008-as szerveren csináltam, de ez a 2012-es valahogy más. AD-t nem tudom beüzemelni. Egyelőre VirtualBox-on tesztelgetem, de nem sok sikerrel. Maradok a 2012-es R2 verziónál, mert ez van meg. 3 kliens lenne még mellé, win10, win7. Kéne nekik tartomány, fájlmegosztás, nyomtató megosztás meg még majd kiderül mik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Mobilinternet
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Windows 11
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest