- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- MIUI / HyperOS topik
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iOS alkalmazások
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
szallasi007
őstag
válasz
Victoryus #1183 üzenetére
Hát ez elég rosszul hangzik, mondjuk én a helyedben azért elkzedenék nézelődni. Minden rossz nélkül de pl Pesten 360-380 bruttó bért adnak a 3 sarokra lévő Lidl-ben, ami persze nem egy infós hanem fizikai meló de azért te is pénzből élsz.
Ha gondolod tudok küldeni könyveket angol nyelven illetve van 5-10 $ körül videó az udemy.com oldalán.
Én ezeket reggel szoktam olvasni kaja közben vagy akár lefekvés előtt telefonról. -
-
válasz
Victoryus #1161 üzenetére
Közben meglett... mert ez csoport házirend, nem helyi... Itt egy leírás ha valaki még belefut ebbe.
A lényeg: Computer Configuration>Policies>Windows settings> Security Policies>password Policy
-
Mikeee89
senior tag
válasz
Victoryus #1136 üzenetére
Ilyesmibe én is belefutottam még a nyáron. Újratelepítés előtt a szerver volt a webszerver is és rá volt irányítva egy .hu-s domain. Azonban újratelepítés után már egy webhosting céghez került a webszolgáltatás és a domain is. Így a régi .hu-s tartománynév helyett másat kellett beállítani. Én valami.dc12 tartománynevet állítottam be, a dc12 számomra jelzi, hogy Windows Server 2012 van a vason. Nem érdemes .hu, vagy .com stb tartománynevet adni, a "pont" után írhatsz bármit, csak neked egyértelmű legyen.
-
szallasi007
őstag
válasz
Victoryus #1136 üzenetére
Gondolom ott is van NAT? Ha igen, akkor simán belső domainba nem találja meg a teszt.hu zónát és simán elindul kifelé a világ felé. Ha a fizikai gépeden beírod a böngészőbe hogy teszt.hu akkor egy foglalt valódi domaint találsz. A virtuális környezetedben kliensed is a NET irányba fog elindulni és ott nincs megosztás.
Fix statikus IP-ket használsz a szerveren? Ha kikapcsolod a NET-es lábát a szerverednek akkor sem működik a teszt.hu megosztás? Mi a Forest neve - teszt.hu?Domaint belső hálózatra általában .local-t szoktak (legalábbis én, neked teszt.local lenne most az ideális) létrehozni. Magát a NAT-olást sem a windows szerverek végzik általában hanem egy UTM-mel oldják meg, VLAN-okkal stb.
-
szallasi007
őstag
válasz
Victoryus #1134 üzenetére
Jó úton haladsz de mivel azt akarod hogy a windows servered legyen a belső útválasztód is ezért magát a szervert is be kell állítanod hogy NAToljon a két hálókártyád között. Ha jól értem akkor ez nem csak a server és a fizikai géped közti net van megosztva.
Mindkét hálókártyád fix ip-vel menjen és nevezd el őket a könnyebb azonosítás érdekében - NAT-olt legyen mondjuk NET vagy MAN vagy amiről tudod hogy a NAT-olt a másik meg legyen LAN a belső hálózat számára. (AD-nek gondolom amúgy is fix ip-t adtál)
Videón kb: 5:25-től kezdi de lehet érdemes végighallgatni mit mond:
how to
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest