Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    válasz ledgeri #99507 üzenetére

    Az az 1 app is megoldódott, az rendben!
    Viszont a telefonkönyv visszaírás....

    Nem akarom online tartani semmilyen részét a telónak mostmár (gondolok itt a bármikor is online vagyok, lefut a sync egy fiókkal dologra.
    Ezt a nagy visszaállítás előtt nem realizáltam, de így is úgy is csináltam egy backupot az outlook webes kapcsolatok felületéről. Le is szedte szépen CSV-be. Az az opció, hogy másik telóra áttöltsem nem is jutott eszembe. (mint időközben kiderült arról csak az özeneteket tudta volna átszívni a topik-releváns)

    Amikor már összeért a dolog, gondoltam de jó, majd a teló beimportálja a CSV-t, és két pill vissza is állt minden. Hát az nem ment.
    Na, gondoltam, akkor milyen jó, 1-2 tutorial alapján a winsdowsok beépített kapcsolat- kezelője beimportálja a CSV-t, 2 katt ebből egy .vcf export, majd (láttam egy youtube-guide-ot) ebből egy darab kombinált .vcf lesz, amit beolvas a teló egybe, és kész vagyok. Aha:
    -mikor importáltam a kontakt-kezelőbe, rosszul ment, félrecsúsztak a sorok, és minden (mail, cím, bármely szám) ment a (I)first name(/I) mezőbe. (Más formátumó az outlook-export, és a Pc-s kapcsolatok-export formátuma. És ha az utóbbit bármilyen formában módosítottam, akkor tört a belsőformátuma.
    -Szépen, két nap alatt átirogattam manuálisan minden. Mivel az az összevisszaság megmaradt, mármint, hogy first name, last name cuccot furin kezeli az egyik, vs a másik, gondoltam de jó lesz, mindent beírtam mint (I)first name(/I).
    -200 egység átírsa után gondoltam működik a .vcf egybefűzés. Hát nem.
    -Az összes átmásolása után, gondoltam lesz "összbehívás" opció. Persze nincs, hanem egyesével kellett mindet behívogatni...

    -Bónuszként meg az összes ékezetes betűt -behívás után- dobta a telefon, így át kellett menni rajtuk emiatt mégegyszer, de azért is, mert a dobott betűket szóközökként értelmezte, és emellett automatán maga szétbontogatta a first name, last name mezőket, ha volt írásjel amiatt, ha volt szóköz amiatt. Volt ott (I)minden karakter keresztnév mezős(/I)től, (I)minden karakter vezetéknév mezős(/I)ig, olyanokkal tarkítva, hogy a pléda Takács Sára átalakult T ak cs S ra-ra, és a (I)ra(/I)-val kezdődött a megjelenített név. Az is volt vagy 5 óra kijelző pötyögés. De végül minden visszakerült...

    [ Szerkesztve ]

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák