- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psychonaut
veterán
válasz Oppenheimer #21644 üzenetére
Amúgy is az lett volna, csak még előtte meg akartam nézni, hogy jó helyre raktam-e a leendő háttérképen a logót, de nem engedte felmásolni ez a barom. A vicces az, hogy most nincs rajta semmi zene, ami a hely 90%-át elfoglalta, de mégsincs rajta, csak kb. feleannyi szabad hely, mint kellene - kb. mint nálad az other mappás bug.
-
Psychonaut
veterán
Telefon szerint van rajta 200MB szabad hely, Zune szerint 0MB, nem hajlandó képet sem felmásolni a telefonra, merthogy nincs hely. SkyDriveról persze ugyanezt a képet letölti.
Miután töröltem minden tartalmat a telefonról Zune-nal, 3GB-ot szabadított fel a 6,15-ből. Nem, nem vagyok ideges kicsit sem.
-
Psychonaut
veterán
válasz #40993792 #21493 üzenetére
Connectivity Tiles-ra +1.
-
-
Psychonaut
veterán
válasz Oppenheimer #21483 üzenetére
Hát figyelj, annál még mindig jobb, mint amivel én szenvedek: kiírta, hogy nincs elég hely a telefonon, letöröltem egy egész zenei albumot (~100MB), eddig volt 0.25MB szabad hely, most lett 14.73MB. WAT.
Újraindítás természetesen volt.
SZERK: ja, és a slusszpoén, hogy ezt a 14.73-mat fél óra netezéssel megint betölti ez a f@sz, és törölhetem az előzményeket minden egyes böngésés után, hogy ne zaklasson. Meg hogy működjön a zseblámpa, mert mint megtudtam, a zseblámpa WP7-en úgy működik, hogy az alkalmazás a háttérben videót vesz fel, és ha nem tud videót felvenni (mert nincs elég hely), nem működik az alkalmazás.
Igazából már adnám neki a HR-t, csak Asphaltban nem akarom elveszíteni a játékállásomat, már csak 2 achievement kellene, és persze ezen a tökéletes rendszeren nem lehet átvinni sehogy a mentéseket.
Szeretem a WP-t, de az ilyen baromságok miatt legszívesebben egy fejlesztő fejéhez k*rnám teljes erőből a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
válasz panpeter92 #21307 üzenetére
FB van, működik. FB chat szintén, bár azt túlzás állítani, hogy működne is. Értesítések teljesen hektikusak, valakinek működik, valakinek semmiről nem jön.
Gmail van, elvileg a sync is oké, de ezt majd a többiek, akiknek WP8+Gmail van, pontosítják. Google Maps-re van 3rd party kliens. Nokia programjai fizetősek, de igen, a navigáció elérhető.
Feliratos MKV tudtommal csak akkor, ha beleégeted a feliratot.
-
Psychonaut
veterán
válasz pushalias #21273 üzenetére
Te valaki mással vitatkozol leginkább, nem velem, az a baj.
Hát ez az b+, Laller hozzászólására írtam valamit, de csak nem tudtad megállni, hogy ne szentelj nekem egy bekezdést a következő hozzászólásodban...És utána csodálkozol, hogy válaszolok neked...hypocritical. Hogy azt meg se említsem, hogy leszarom, hogy foglalkoztál-e a képpel, én arra reagáltam, ebbe szóltál bele te, majd csodálkoztál, hogy én miért nem arról beszéltem előtte, amiről te...
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
válasz pushalias #21270 üzenetére
Igazából én mindösszesen egyszer tettem rá megjegyzést, és onnantól kezdve te nem bírtad megállni, hogy ne kezdd el, hogy, "mi lenne a fair összehasonlítás, de miért az, a reklámban amit én linkeltem nem is az van, az almának mi a jelenlegi generációs telefonja"...etc.
-
-
Psychonaut
veterán
válasz pushalias #21251 üzenetére
Az mondjuk megvan ugye, hogy a belinkelt képről indult el a vita? Én végig arra válaszolgattam.
SZERK: az éjszakai kép kérdésben meg valakivel összekeverhettél, arról szót sem ejtettem.
Amúgy semmiféle fanyalgás nem megy, tudom, hogy Amerikában ez bevett gyakorlat, csak a helyzet az, hogy akkor is ugyanúgy az ő telefonjuk nyerne, ha hiteles összehasonlítást csinálnának, amibe senki nem tudna belekötni - főleg nem a versenytársak.
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
Utoljára egy hete telepítettem bármilyen alkalmazást, sőt, azóta még fotókat is töröltem a telefonról, erre kiírja, hogy nincs elég tárhelyem, töröljek valamit...
-
Psychonaut
veterán
válasz #40993792 #21157 üzenetére
Annak utánaolvashatsz, hogy mi nincs jelenleg, de azt nehéz vásárlás előtt megtudni, hogy a Microsoft a jövőben is sz@rni fog a platformra. Mert az oké, hogy valami nincs a vásárlás pillanatában, de hogy láthatóan semmiféle szándék ne is legyen a pótlására, az azért szomorú.
-
Psychonaut
veterán
válasz #40993792 #21145 üzenetére
Mondjuk azért én úgy gondolnám, hogy amit egy platform mindkét konkurense tud, legalább annyit nyújtania kellene a harmadiknak is. Persze, vannak olyan dolgok, amiket sosem fog tudni (Android Taskerrel való testreszabhatósga például), de azért az valóban nonszensz, hogy egyrészt például a Microsoft által tulajdonolt Skype nem hogy nem messze a legjobb WP-n, de messze a legrosszabb, másrészt bizonyos alapvető alkalmazások évek után sem érhető el rá.
Persze, neked nincs ezekre szükséged, ez érthető, de pár tízmillió usernek lenne, meg a Microsoftnak is lenne, csak még nem sikerült realizálniuk.
-
Psychonaut
veterán
válasz legiaap #21111 üzenetére
platformjáték ≠ platformra elérhető játék
-
Psychonaut
veterán
válasz Oppenheimer #21104 üzenetére
Szóval te trükközöl a régiós korlátozásokkal, majd szóvá teszed, hogy nem megy.
-
Psychonaut
veterán
Hogy is van ez a korlátozott térkép dolog Lumia 520-nál és 720-nál? Csak arra az országra kapunk ingyenes térképeket, ahol aktiválva van a telefon, de megvehető a korlátozások nélküli navigáció is rá? Feltéve persze hogy az account és a SIM régiója megegyezik.
-
Psychonaut
veterán
Persze, igazából csak Laller hozzászólására reagáltam, miszerint érthető az, hogy a MS csak fizetős helyeken teszi elérhetővé a zenefelismerést. Szerintem k*rvára nem érthető, ugyanis veszíteni semmit sem veszítenének azzal, ha itt is elérhető lenne.
De hát a corporate policy sok helyen nem a logikáról híres, MS-nél meg aztán főleg.
-
Psychonaut
veterán
Bár ártani nem egészen értem, mit ártanának magukkal, ha a zenefelismerés itt is elérhető lenne, és ahogy (már ha valamikor egyáltalán) bevezetik az XBOX Musicot ide, akkor összekapcsolnák a két szolgáltatást. Nyilván azon is menne a sírás később, hogy "dehaeddigműködöttsimánmostmiértlettxboxmusicos", de hát ez mindig elkerülhetetlen, ha láthatóan csak bizonyos régiókat preferálnak a szolgáltatásaikkal.
-
Psychonaut
veterán
válasz Richee11 #20854 üzenetére
Push emailnél tökéletes, többinél teljesen random, lehet, hogy működni fog neked, lehet, hogy nem. Nekem csak a CNN hírek push notija működik, Viber, Skype, Facebook nem. Ha nagyon fontos, hogy működjenek, felejtsd el a WP-t.
Google Drive-ra és Dropboxra is csak 3rd party kliens van, windowsphone.com-on nézegess, olvasd el a véleményeket az appokról, hogy neked megfelelehtnek-e. Esetleg ha SkyDrive-ra át tudsz térni, az nyilván jobban támogatott.
820 topikban többet tudnak segíteni a konkrét modellel kapcsolatban, mint itt. Gyorsnak gyors, hiszen ez a rendszer hirdetett és köztudomású erőssége.
-
Psychonaut
veterán
válasz razzorr #20719 üzenetére
Sajnos az, hogy nincsenek tisztességesen működő értesítések, az egyértelmű hiba a rendszerben, az, hogy téged nem érint, szerencséd, de ez engem/minket nem vigasztal.
Ez a "forrnia kell a rendszernek" annyira lejárt már, nem tegnap jelent meg a WP, nem kell ezzel mosdatni állandóan az MS-t. Azt meg meg sem említem, hogy a notificationök helyes működésének elvárása azért messze nem egyenlő azzal, hogy desktop OS funkcionalitást várnék el a mobilom rendszerétől.
-
Psychonaut
veterán
válasz peterk #20710 üzenetére
1, K*vára tökmindegy, mennyi időt és pénzt ölnek a fejlesztésbe, ezt mindenki magasról leszarja. A végeredmény a lényeg, és a felhasználók most azt látják, hogy a WP a viszonylag jó (de messze nem tökéletes, lásd Skype) MS integráción és a sebességen kívül semmi, zéró, nulla előnyt tud felmutatni bármelyik konkurenssel szemben.
2, Az Android baromira nem volt tele problémákkal, konkrétan az egyetlen problémája az időnkénti akadozás volt, illetve random fagyik (bár ahogy hallom ez utóbbi WP8-on is előfordul már). Ezen kívül gyakorlatilag minden működött és működik rajta, amire az átlagfelhasználónak szüksége van. És igen, az értesítések ezek közé tartoznak. Vagy az, hogy minden népszerű alkalmazás elérhető rajta. Láthatóan az embereket ezek a dolgok jobban érdeklik - a piac jelenlegi állása egyértelműen nem a Microsoftot igazolja.
3, Az, hogy például az értesítések javítása (meg sok más dolog is, csak most ez volt a példa) nem prioritás, az rossz hír nekem, igen, mert engem érdekel, és rajtam kívül elég sokan vannak még így vele. Viszont ha ezeknek az embereknek a következő telefonja nem WP lesz, akkor már nem csak nekik lesz rossz hír, hanem a Microsoftnak is.
4, Minden rendszernek vannak hibái, de az a leghülyébb hozzáállás, hogy "jó, hát, akkor ez ilyen, nem fog változni". Verni kell az asztalt, hátha változtatnak rajta. Rosszabb nem lesz ettől a világ.
-
Psychonaut
veterán
válasz Set-Comment™ #20681 üzenetére
Lehet, de azért az csak mutat valamit, hogy az egész rendszeren teljesen kaotikus ez az értesítés-mizéria.
Ha láthatóan nincs, vagy alig van olyan fejlesztő, aki képes lenne megfelelően megírni a programját, akkor az MS-nek kell a rendszeren változtatnia, mert senkit nem érdekel, hogy miért nincsenek értesítések, mindenki csak azt látja, hogy Droidon meg iOS-en van, itt meg nincs.
-
Psychonaut
veterán
válasz Set-Comment™ #20678 üzenetére
Facebook notificationök sem működnek, pedig arra tényleg ránézek óránként. Egyébként meg érdektelen is, hogy miért nem megy: vicc, hogy a többi platformon tökéletes, ezen meg teljesen véletlenszerű. Ez megengedhetetlen.
-
Psychonaut
veterán
válasz Set-Comment™ #20664 üzenetére
Ha nem változtatnak drasztikusan, akkor egyértelműen. Az eddigiek alapján pedig nem valószínű az, ezt sikerülne meglépniük.
-
Psychonaut
veterán
válasz rgeorge #20651 üzenetére
Én is, arra akartam csak rámutatni, hogy ha ez a más irány, akkor ez baromira nem felhasználóbarát és rendkívül idióta módszer. Egy ekkora szoftveróriás erőforrásaival sokkal gyorsabb ütemben lehetne behozni a még meglévő lemaradásokat a konkurensekkel szemben, de láthatóan semmi nem történik. Mintha ezzel az azonos kernellel elvégeztek volna mindent, amit a WP8-cal akartak, és bármiféle fejlődést már csak a WP9-ben várjunk.
-
Psychonaut
veterán
válasz rgeorge #20638 üzenetére
Ez rendkívül dicséretes, az egyszeri felhasználóknak meg nyugodtan magyarázd meg, hogy sokkal jobb az azonos kernel, mint az, hogy használhatja a kedvenc alkalmazásait (működő értesítésekkel!), vagy hogy gyakorlatilag minden feladat ellátására alkalmas lehet a telefonja (jóval bővebb alkalmazáskínálat miatt).
Nem a motorháztető alatti fejlesztések fognak felfuttatni egy új platformot, ez teljesen nyilvánvaló, eyecandy kell, alkalmazáskínálat, és a több éves bugok kijavítása. Futhatna akár DOS-on is, az embereket nem érdekelné. A Microsoft viszont olyan szép ívben szarik erre a rendszerre és ránk, felhasználókra, hogy öröm nézni.
-
Psychonaut
veterán
válasz ricsip #20063 üzenetére
Csak néhány találat a Marketplace-ről:
Recorder Pro
Recorder
Voice Recorder Free(Ne tévesszenek meg a hasonló nevek, mindhárom teljesen külön program.)
-
Psychonaut
veterán
-
Psychonaut
veterán
válasz pushalias #19921 üzenetére
Nyilván nem ebben a formában, de ha egy akkora brand, mint a Microsoft, új márkát vezet be a piacra, akkor mögé is állhatna (főleg az erőforrásait tekintve), és rásegíthetne arra, hogy a többi platform népszerű alkalmazásai kivétel nélkül elérhetőek legyenek.
Szerintem egyszeri, a Microsoftnak pitinek számító pénzösszeg hatására már rég lehetne Instagram például.
SZERK: Instance, Instagraph, lehet van több is, nem néztem szét.
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
válasz mukibuci #19792 üzenetére
De mehet mögé valami homogénebb háttér is, vagy olyasmi kisebb minták, mint amik a W8-ban vannak a Modern UI-ban lévő csempék mögött. Ne keverd össze a logikátlanságot azzal, hogy valamire neked személyesen nincs szükséged.
SZERK: azt meg egyszerűen nem vagyok képes továbbra sem megérteni, hogy mi a f@szért fáj nektek az, ha másnak jobb lesz? Olyan sosem lesz, hogy egyszínű fekete vagy fehér ne lehetne a háttér, szóval soha nem lesz rátok kényszerítve más, mint amit megszoktatok és ami tetszik nektek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Psychonaut
veterán
-
Psychonaut
veterán
válasz pushalias #19558 üzenetére
Szerintem ezt te írtad: "A verzió: igazad van, és az androidos telefonok 90 százalékát nem vették meg a zemberek."
De fix me, ha nem, lehet, csak én nem vettem észre előtte idézőjelet.
Az Androidos telefonok 90 százalékát annak ellenére vették meg az emberek, hogy sz@rok. Hadd ne keressem ki azokat a hozzászólásokat a topikból, amik az Androidot ekézik, mert szar, laggos rendszer.
Remélem így már érted.
-
Psychonaut
veterán
Emberek, senki nem vitatta azt, hogy:
1, kisebb összpiaci részesedésről a kis növekedés is százalékosan nagy arányt jelent
2, ezt a százalékos nagyobb növekedést jól lehet kommunikálniDe a linkelt táblázat rohadtul nem erről szólt, hiszen ott pontosan a 100%-hoz képest voltak meghatározva a részesedések. Mindenkinél. Ez, és amiről Blyan és StLui beszél, az két külön dolog. Ezt értsétek csak meg. Azért nem értettük NGA-val azt, amiről beszéltetek, mert erre a táblázatra ezek egészen egyszerűen irreleváns reakciók. Ha mondjuk úgy írtátok volna, hogy "ettől a táblázattól függetlenül", vagy hasonló, akkor nem is lett volna belőle félreértés,
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
-
Psychonaut
veterán
válasz legiaap #19283 üzenetére
Mármint hogy érted? Szerintem ha egy alkalmazás meg tudja határozni a pillanatnyi pozíciódat és útvonalat tud készíteni onnan egy általad kívánt célponthoz, majd azt frissíteni is tudja a te pozíciód változásának függvényében, az kimeríti a navigáció fogalmát, vagy? Persze ha ezt nem tudja a program, akkor igazad van, de nekem úgy jött le, erre képes.
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
Persze, ez egy viszonylag sok kompromisszumos rendszer. Viszont ha ezekkel együtt tudsz élni, akkor szerintem a legjobb mind közül.
Amúgy az ebook readeredről írj már egy kisebbfajta véleményt néhány hét után, én is gondolkodom a megvételén. Eddig még nem olvastam digitális eszközökön, de hát fel kell nőni a 21. századhoz.
-
-
Psychonaut
veterán
Nem akartam a zsebedben turkálni, de ha tetszik is egy alkalmazás a próbaverzió alapján, szükséged is van rá, akkor nem értem, miért ne fizetnél érte ~450 forintot. Persze, kereshetsz alternatívát is, csak akkor meg tényleg felesleges panaszkodni arra, amit úgysem fogsz használni.
Persze, fizettem már alkalmazásért. Annyira biztonságos, amennyire az accountod az. A Microsoftnak nem érdeke baszakodni a kártyaadataiddal, más meg akkor fog, ha feltörik az accountodat. De ez mindenhol így van, netbankon is, PayPalen is.
WindowsPhone.com-on amúgy PayPal-lel is tudsz fizetni, ha azt biztonságosabbnak gondolod.
-
Psychonaut
veterán
válasz littlelion21 #19162 üzenetére
SMS kézbesítésről ha jól emlékszem, úgy van értesítés, hogy kapsz egy SMS-t azzal a szöveggel, hogy a +XXXXXXXXXXX számra küldött SMS kézbesítése megtörtént.
A haptic feedback meg mintha gyártótól függő funkció lenne, a Samsungomban nincs rá lehetőség.
-
Psychonaut
veterán
Turkálhatnak. Nem feltétlen turkálnak. Sőt, szinte biztosan nem. De tudom, engem is zavar a tudat, az elvvel van a gondom nekem is, feltéve, ha személyes adatokról van szó. Egy ebookban semmi személyes nincs. 0. Zéró. Nem titok, hogy milyen könyveket olvasok, milyen zenéket hallgatok, milyen filmeket nézek. És engem az sem zavarna, ha megnéznéd, hogy milyen könyveim vannak itt a polcon. Ha közben megnéznéd a szobámat is, az már zavarna. Remélem érted a különbséget a kettő között.
Ott van a Pro verzió leírásában, hogy támogatja az SD kártyát is.
Sajnálatos, valóban, hogy nincs ilyen ingyenes program, de egyrészt előtted a lehetőség, csinálj egyet, hiánypótló lesz, másrészt pedig 2 dollár igazán nem az a nagy pénz egy olyan programért, amit szívesen használnál. Főleg úgy, hogy telefonra láthatóan ki tudsz adni soktízezer forintot.
-
Psychonaut
veterán
válasz FireKeeper #19158 üzenetére
Azt nem tudom, lehet, hogy lehet, WP8-am sosem volt. Meg kell próbálni, vagy el kell olvasni az alkalmazás Store-os oldalát, hátha mond valamit.
-
Psychonaut
veterán
Rengeteget olvastam utána az egész ügynek, de kérlek vezesd már le, hogy pontosan miért van azzal gondod, ha ebookokat tárolsz a saját accountodon, és erről információval rendelkeznek? Kevés az információértékük, az ízlésedet sokkal egyszerűbb adatok alapján is fel lehet térképezni (YouTube-on megnézett videók, Facebook-on lájkolt dolgok, Google keresések, stb.), amiket köztudottan indexelnek egyébként is.
FireKeeper: az ingyenes verzió mintha nem támogatna SD kártyát, de a fizetős természetesen igen.
SZERK: Ja, és természetesen megint félremagyarázod a dolgot:
mi az hogy nem tárolhatok azt a telefonomon azt és annyit amit akarok?
Azt tárolsz a telefonodon, amit akarsz, annyit, amennyit akarsz. Csak ennek a programnak az ingyenes változatával nem férsz hozzá egyszerre mindhez.[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
-
Psychonaut
veterán
Durva korlát az, hogy három könyvet letölthetsz, és azokat úgy olvasod, ahogy akarod? Ezt magyarázd már el légyszíves...Egyébként az emberek túlnyomó többsége nem olvas háromnál több könyvet párhuzamosan, lehet, hogy te igen, de ez nem azt jelenti, hogy a trial lenne rossz, hanem azt, hogy a te szokásaid nagyban eltérnek az átlag szokásaitól.
Hirdetések nincsenek a teljes verzióban természetesen. Több formátumot meg tudhatna, csak éppen az ismert formátumok lefedik az ebook kínálat túlnyomó többségét, tehát felesleges. Egyébként ha neked mégis szükséged lenne rá, és megkeresed a fejlesztőt ezügyben, elképzelhető, hogy meghallgatja a kérésedet és kibővíti a programot. Végül: bár nem rendelkezem a program fizetős változatával, de gyanítom, hogy tetszőleges számú könyv lehet a gyűjteményedben, így a "belépésenként letölt tizet" viszonylag felesleges funkciónak hangzik, hiszen egyszer kell kijelölnöd, hogy mennyit akarsz, és az be is kerül (legalábbis ezt gyanítom, hiszen ez lenne a logikus).
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
Miről beszélsz? Nem a helymeghatározással van a gond, hanem azzal, hogy hogyan lesz térkép a koordináták alatt internet nélkül...
Vagy fizetős programok vannak, amik képesek offline navigációra (térképek letöltésével), vagy ingyenesek, amik képesek online navigációra (internetes térképekkel), de olyan ingyenesek, amik képesek offline navigációra, olyanok nincsenek. Kivéve Nokiákra ugye.
Plazmacucci: nem kérdés, de ha az ingyenes offline navigáció fontos, akkor az Ativ nem a legjobb választás...
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
-
Psychonaut
veterán
pl ha bekerülne egy feature hogy az animációkat ki lehessen lőni az klassz lenne
Többek között pontosan az animációk azok, amik a folyamatos érzetét adják a rendszernek...vagy ha lenne hozzá vmilyen hack
Hogy micsoda?vagy filekezelő vagy ilyesmi
Egyike a kompromisszumoknak, amiket meg kell kötnöd. Miért lenne rá szükséged?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest