- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
DonTuros #64883 üzenetére
A Windows lemezkezelője csak addig a pontig engedi zsugorítani a kötet méretét, ahol a nem áthelyezhető fájlok találhatók. De akad példa arra is, amikor kellő mennyiségű szabad területnél sem engedi egy bizonyos méret alá zsugorítani a rendszerpartíciót. Ilyenkor csak olyan külső programokkal lehet megoldani a műveletet, mint pl. az AOMEI, EaseUS, MiniTool stb. Illetve pl. egy WinPE-alapú Live rendszer alól, amelyekben rendszerint szintén vannak külső particionáló programok. Ezekre nemrég említve volt példa.
Viszont egy rendszerpartíció átméretezése kényes művelet, ezért szükség esetén nem árt előtte a rendszerről és / vagy a fontos adatokról biztonsági másolatot készíteni! Az olyan esetekben meg pláne, amikor pl. Windows alól futtatva a külső programok is csak ún. PreOS módban tudják megoldani az átméretezést. Normál esetben ugyan lefut egy ilyen művelet gond nélkül, de lehet példa akár az ellenkezőjére is, amire jobb inkább felkészülni.
-
szucstom
őstag
válasz
DonTuros #48938 üzenetére
A rufus egy jó választás, ott már csak arra kell figyelni, hogy a BIOS beállításainak megfelelő formázást adj meg a folyamat elindítása előtt (nálam konkrétan az volt elsőre a gond, hogy UEFI-s GPT partícióra véletlenül MBR-es NTFS formázáson hagytam - alapbeállítás - emiatt szedhettem le újra másik gépen az ISO-t és csinálhattam újra).
-
szucstom
őstag
válasz
DonTuros #48934 üzenetére
BIOS-ban az UEFI/Legacy beállítás rendben van? Én legutóbb pont ebbe a hibába estem, nézd át, hátha ott a gubanc. USB esetén meg rufus programmal csináld, plusz nézd meg, hogy milyen formátumú a partíciója (MBR-es formázást ne csinálj GPT partíció esetén, mint ahogy én is tettem....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest