- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz
Assdak #24341 üzenetére
És ebből te hol olvastad ki, hogy nem hardverhez kötött a W10 free upgrade?
Pont, hogy azt írja, hogy ha pl. alaplapot cserélsz a W10 nem lesz tovább aktivált.De 2016.07.28-ig ezt ki tudod küszöbölni, az új gépre felrakod a régi W7/8/8.1 rendszert, lefrissíted W10-re ingyenesen, és megint lesz az új hardverhez kötött ingyenes W10-ed.
-
törölt tag
válasz
Assdak #14474 üzenetére
Egy kiherélt teljes képernyős start screen van, amin a tálca látszik hiába van beállítva elrejtésre és a 8.1 All apps átlátható rácsos kategória nézet helyett itt az all apps egy sima ABC listába cseszi ki a programokat amit scrollozhatsz fel és le. Ezt a gagyit nem lehet hasonlítani a 8.1 start screenhez. Azt se lehet beállítani a start screenre bootoljon a gép.
Ami képet pedig betettél, ilyenre csak registry-t túrva lehet átállítani, normál kapcsoló rá sehol. Nézd sima user szemszögből, egy ilyen egyszerű dolgot hogy a fejléc színeket nem lehet átállítani. -
arcitec
addikt
válasz
Assdak #13933 üzenetére
Egyetértek mindennel, valóban gyorsabb mint elődei , telepítés után párszor volt hgy talán lasabban állt le, de a boot gyors szinte pill allat jön az asztal persze akkor még dolgozok a háttérben ezerrel.
Az Edge böngésző sajnos még nincs kész pl a norton beépülőket nem engedi.Ezt nem nagyon értem miért van így miért nem csinálták meg, vagy egyáltalán elkészül ? Nem lenne jó ha nem. ( mert másik bömngészöt kell használni hah marad a chrome vicc)Kérdezném :
1. Nálam a particio nem volt gond mert upgradelt de mi az MBR vs. GPT hol lehet biosban?
2. Az automatikus frissítéseket hol lehet kikapcsolniNálam mindig szólt hogy vannak .. ez itt hogy van? Értesítés újraindításról?, hümm érdekes a megfogalmazása.
Összességében jó a win10 pláne ha teljesen elkészül kicsit olyan lett ( kicsit ) mint a Dirt Rally mióa lehet használni és majd csak az ősszel lesz kész ..Köszönve
-
-
törölt tag
válasz
Assdak #12959 üzenetére
Ha nem tetszik az ingyenes upgrade, akkor elballagsz ismét a boltba, és megveszed a retail kiadását a 10-nek, ahogy tetted a 7-nél és a 8-nál is, senki sem tart vissza.
(#12964) szundybence: Ez egy fórum. Nem úgy működik, hogy beírsz ide dolgokat, aztán nem kell elolvasni, meg ne válaszoljon senki, meg esetleg aki nem ért egyet, az automatikusan nem ért hozzá. Megtanulhatnád már.
-
mefistofeles
veterán
válasz
Assdak #12959 üzenetére
"Nézd, én hittem a microsoft nagy szavainak, miszerint ingyen frissíthet windows10 -re aki eredeti windowsal rendelkezik"
Miért ez nem így van? Már mostanra rengeteg embernek van windows 10 a gépén ami hivatalos és egy fillért nem adott érte!"Szó nem volt arról, hogy egy szaros limitált windowsra lehet frissíteni"
Nem a windows "limitált" hanem a hardver amin használhatod.Szerintem ez elég világosan el lett mondva..... másrészt van aki nem cserél havonta alaplapot.
Aki viszont gépépítés/csere előtt áll az nyilván jobban jár ha megvárja az új vasat (egy éven belül) és arra dobja fel a rendszert.Sajnos ez van. Ha olyan jól el vagy eresztve, hogy rendszeresen cseréled a gépedet akkor nem nagy érvágás egy dobozos win 10.............
-
szundybence
aktív tag
válasz
Assdak #12959 üzenetére
Szó nem volt arról, hogy egy szaros limitált windowsra lehet frissíteni.
Pedig de. Pontosan meg volt adva, hogy miről mire lehet frissíteni. Egyébként neked mi hiányzik belőle? A DVD-író progi, vagy az ingyenes 12 hónap picipuha Help-desk?
(#12963) Tesla93: Csak hogy tudjátok. De szürke volt (Off-Topic). Nem kellett volna elolvasnod.
-
mefistofeles
veterán
válasz
Assdak #12942 üzenetére
A w 8.1 retail kulcsodból sosem lesz oem.
Azzal a kulccsal a 8.1 et más gépen is újra telepítheted akármikor.
A win 10 frissítésnél annyi szerepe van a 8-as kulcsnak, hogy látják belőle, hogy eredeti a Windowsod. Ezért ingyen frissíthetsz win 10-re! Innen kezdve a win 10-nek semmi köze a 8-as kulcsodhoz.
Oké szívás ha deszkát cserélsz de ugye nem gondoltad, komolyan, hogy ingyen adnak retail win 10-et mindenkinek. Ezt sosem mondták!
Ha tényleg olyan sokszor cserélsz alaplapot és kell a win 10 akkor valóban érdemes venned egyet. -
alfa20
senior tag
válasz
Assdak #12942 üzenetére
hát ja, hülyeség vagy nem MS közmondás: ajándék OS-nek, ne nézd a korlátját
Amúgy valahol én sem értem ezt az OEM/Retail kavarást szerintem MS sem.
De én ezt a 50+-os árat kicsit sokallom a W10 dobozos verzióért.
Inkább mondanák azt ha retail-ről frissítesz és meg akarod tartani ezt a verziót fizess be 40-50$ aztán kész. -
válasz
Assdak #12930 üzenetére
Ezt nem tudjuk... épp erről megy a diskurzus... a MS nem tisztázta ezt a szitut.
Volt egy olyan blogposzt meg talán twitter is hogy Retail az Retail marad, ami magában foglalná a hordozás lehetőségét is (már meglévő licenszét, nem a frissítés lehetőségét).Amugy 1 évig a frissítés ingyenes... semmi más időbeli korlát nincs.
(Az is lehet tényleg az lesz amit írt itt valaki, hogy örökre ingyenes marad... de az is lehet 1 év múlva lehet majd frissítést is venni x áron - olcsóbban mint a retail, vagy pedig nem lehet frissítést venni egyáltalán csak újat.)Worst case igen... jobb ha most veszel egyet (ami retail, és akkor viheted évekig ahova akarod), de itt még nem tartunk.
Plusz minek előrerohanni... majd ha felmerül a probléma lehet cselekedni. Addig meg ingyen lehet csinálni bármit.(Talán addig tisztázásra is kerül ez a rész is.)
-
ludsimon
veterán
válasz
Assdak #12930 üzenetére
Azt senki nem mondta, hogy 1 évig használhatod a most frissített w10-et.
Csak újratelepíteni nem fogod tudni úgy, hogy előző verziós w-ről akarsz w10-re frissíteni.Az alaplapos dolog meg elég felháborító, hogy az a lincensz ami a te saját neveden van azzal, hogy eladod, a nevedet is/lincenszedet is/ eladod.
-
Csapo83
aktív tag
válasz
Assdak #11045 üzenetére
Elvileg a programban résztvevők ma megkapják a Win10-et. Akik anno nem jelentkeztek nekik még várniuk kell. Én a kezdetek óta benne vagyok ebben mint ahogy szerintem itt sokan mások is, szóval várom hogy történjen valami mert ha holnap ( ma ) munka közben kezd el frissíteni a gépem akkor biztos hogy nem feltétlenül őszinte mosoly ül ki az arcomon.
-
pzolika9512
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Notebook hibák
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest