Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ekkold

őstag

válasz Ribi #160014 üzenetére

Office: nekem kb mindenre elég az ősrégi office2000, többnyire azt használom. Egy mai gépen nagyon gyors, egyszerű, kényelmes. Régen egy kompatibilitási csomagot is feltettem, így a friss office verziókkal készített fájlok (xlsx, docx) formátumát is meg tudom nyitni vele. Ha nagy ritkán valami kompatibilitási problémába üköznék, arra az esetre feltettem egy openoffice portable verziót, mi szintén teszi a dolgát ahogy kell, nem kényes rá, hogy melyik mappában van, könnyű menteni, és elég jó a kompatibilitása a M$ office-al.
    Régóta igyekszem, hogy amiből csak lehet, hordozható (portable), és ha lehet akkor opensource/free programokat használjak, ezeket könnyű menteni, minden beállításával együtt, és könnyű átvinni másik PC-re. Ha netén sérülne valamelyik, akkor is könnyű egy mentésből visszamásolni. Hosszú távon elég jól bevált ez a taktika.

• King Unique

titán

válasz Ribi #160014 üzenetére

A C meghajtó Program Files mappájában normál esetben nyilván nem kell állítgatni a programok mappáinak hozzáférési engedélyeit, meg pláne hogy több esetben a System / TrustedInstaller a tulajdonos és nem is az adott rendszergazda fiók. Ha esetedben kell, magától elállítódik, stb., akkor ott valami nagyon nem stimmel, vagy a telepített Windows 8-nál, vagy valamilyen hardverhiba (pl. SSD) hat ki így a rendszer működésére...

Itt amit ki lehetne próbálni Windows specifikusan, hogy újratelepíteni az adott programokat és utána tesztelni a működést, vagy létrehozni egy másik felhasználói fiókot és ott tesztelni.
    Hardveres részénél meg pl. az SSD-t lehetne tesztelni, részletes önteszt vagy felületteszt által.

Új hozzászólás Aktív témák