Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jolti05

őstag

válasz Zoz #87768 üzenetére

Zoz: Ne haragudj, nem vettem észre a hozzászólásod. Tehát, lényegében azt írod, hogy a fentebb már (kétszer) linkelt weboldalon leírtak után, nálad nem készített a Windows 10 a pendrive-ra mappákat? Fogok természetesen futni ezzel még legalább egy kört.

King Unique: Köszönöm a kiokosítást, főleg, hogy a céges laptopom Macbook, hátha még jól jön ez a tudás (is) :) Szerinted át kellene verni valahogy az idősökön, hogy az eszközeik régiek? :B

Doky586: Nem kell nyomkodni, bedugom a pendrive-ot, és egyből megjelenik az [FLD] felirat. Ha Windows 7-tel készítek "zene pendrive"-ot, akkor minden rendben van, de amint azt bedugom a Windows 10-zest futtató gépbe, majd leválasztom, kihúzom, és beteszem a hifi-be, azonnal ott figyel két mappa :(
    Ha van/lesz időd bármiféle tesztet végezni, azt természetesen köszönöm!

• King Unique

titán

válasz Zoz #87768 üzenetére

"Mert a Win7 csak NTFS meghajtókra teszi, így az alapból FAT-ra formázott pendrive-okat békén hagyja."

Azért így ez sem feltétlen igaz, mert amikor nemrég próbáltam, akkor alapértelmezetten a 7-es is létrehozott System Volume Infomation rejtett mappát a FAT32-re formázás során a pendrive-on...

(#87770) fs-zsoci:
    Pláne hogy ha törölnek egy fájlt a pendrive-ról, akkor a Linux is létrehoz egy .Trash-szám rejtett mappát. Aztán pl. a macOS pedig eleve egzotikus eset, mert az a particionálást, illetve a formázást alapértelmezetten elvileg GPT séma szerint csinálja és még egy másodlagos, adattárként használt meghajtóra is készít ESP partíciót (példa). Az utóbbival formázott pendrive-ot valószínűleg így pláne nem kezelné a buta lejátszó, mert 2018-ra még mindig nem jutott el mindegyik odáig, hogy támogassa a GPT-t... :D

Új hozzászólás Aktív témák