- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lck
senior tag
válasz
SunMount3r #119571 üzenetére
A 10 sokkal több lemezműveletet hajt végre ( főleg 2 Giga ramnál ) , de - mint te is írtad - optimalizáltabb más szempontokból. Ezért kell hozzá SSD. ( Mondjuk legalább 4Giga ram sokat dobna rajta. )
-
lck
senior tag
válasz
SunMount3r #119568 üzenetére
Ha van benne SSD akkor egy próbát megér a 10, egyébként 7
-
válasz
SunMount3r #119566 üzenetére
Egyik se, xubuntuval próbálkoznék.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #96778 üzenetére
Keresni is lusta vagy
(Integrated features and technologies alatt) -
válasz
SunMount3r #96772 üzenetére
Ha * akkor tudja, ha - akkor nem tudja..
Az NX, PAE, SSE2 hármasból ha bármelyiket nem tudja akkor nem futtatható a win10...
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #96772 üzenetére
T4300-as Noti-mon futtattam le és ezek szerint még erre is felmenne
Ez biztos? Lentebb látszik az NX mellett egy szép mínusz jel... Nem olvastad el a szálat? Pont az NX-ről írt a kolléga is.A legutóbbi verzióknál már nem írja, hogy kompatibilis lenne.
Sajnos saját tapasztalat, hogy ha egy idősebb gépen ment az n. build, nem garantálja, hogy az n+1. build is menni fogEgy Core Duo toughbookra a 1803 simán felment, a 1809 első bootnál beáll mint a gerely.
(#96774) anorche1: elméletben ha valahogy fel tudod tolni az image-t az SD kártyára, a pendrive-ra elég lehet egy rEFInd boot manager is.
-
válasz
SunMount3r #96736 üzenetére
A coreinfo.exe parancssoros progival ellenőrizd hogy az NX utasítás támogatott-e.
Az én P4-esemen pl nem, így win8-10 nem futtatható rajta (még winPE sem)Coreinfo v3.31 - Dump information on system CPU and memory topology
Copyright (C) 2008-2014 Mark Russinovich
Sysinternals - www.sysinternals.comIntel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
x86 Family 15 Model 3 Stepping 4, GenuineIntel
Microcode signature: 00000017
HTT * Hyperthreading enabled
HYPERVISOR - Hypervisor is present
VMX - Supports Intel hardware-assisted virtualization
SVM - Supports AMD hardware-assisted virtualization
X64 - Supports 64-bit modeSMX - Supports Intel trusted execution
SKINIT - Supports AMD SKINITNX - Supports no-execute page protection
SMEP - Supports Supervisor Mode Execution Prevention
SMAP - Supports Supervisor Mode Access Prevention
PAGE1GB - Supports 1 GB large pages
PAE * Supports > 32-bit physical addresses
PAT * Supports Page Attribute Table
PSE * Supports 4 MB pages
...Win10 követelmények: PAE, NX, SSE2 ... (jellemzően az NX hiányzik)
-
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #96742 üzenetére
Ezen a 2007 nyári modell notebookon is vállalhatóan fut (filmet lehetne nézni, lehet böngészni yutub videó megy)
- vista/xp támogatott
- C2D T7250 2Ghz
- 3GB RAM - ebből csíp le a VGA 256MB-ot
- 8600M-GT 256MB
- 5400RPM-es HDD
- 1680x1050-es monitora volt behalt most külsőt hajt meg 1440x900-ast.Ezzel a driver-rel fut megfelelően:
GeForce 342.01 Driver
Version: 342.01 WHQL
Release Date: 2016.12.14
Operating System: Windows 10 32-bit+ míg el nem felejtem: ez egy NOTEBOOK amik ugye híresek, hogy még gyérebb a driver-es támogatottsága mint egy asztali gépnek .
Amúgy egy 2005 előtti asztali gépen is fut a Windows 10, bár az már szerintem is lassú de ez nem az oprendszer hibája.
-
válasz
Itt nem írják a procidat, hogy támogatott, attól működhet a dolog.
Maximum kicsit lassab lesz a gép 10 alatt.
De ha megpróbálod megtudod. Én lehet nem váltanék 10-re, mert azt 1000 éves gép. Ha meg csak néha játszol, akkor meg maradj 7 alatt.Látom másnál megy gond nélkül.
-
junior11
veterán
válasz
Szia, nekem is hasonló régi gépen van Win10, szinte a kezdetek óta (2015), nincs gond vele (Intel C2D E6550, Asus P5NE-SLI, 4GB RAM).
-
Ferenc.
tag
válasz
SunMount3r #78918 üzenetére
Bármeddig használható, csak néhány funkció nem működik, de volt itt már szó egy külföldi honlapról ahol jó áron lehet venni win 10 kulcsot oem és retailt.
De én még tovább megyek, s ez itt nem a reklám helye de az ebay-en még olcsóbban látok akik árulják. Azt próbálta már valaki?
Szinte hihetetlen de alig egy ezresért vannak kulcsok, s nézem a visszajelzéseket, s jókat írnak.. Érdemes belemenni? Mert lenne vagy 6-7 gép a környezetemben amin már a kms nem igazán működik s így kéne a jogtiszta megoldás, de ne ilyen 40-50 ezer Ft-os áron mint amennyiért itthon kapható.. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #77962 üzenetére
-
JamesHun
addikt
válasz
SunMount3r #77972 üzenetére
mikor kijött a win10 és lehetett frissíteni én a win8 at frissítettem win10 re és vagy 2 évig nem tettem újra, de SSD re váltáskor már jónak láttam nem átmókolni a win10-et hanem friss telepítést adni neki
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
És még egy olyan kérdésem lenne, hogy feltétlenül újra kell e formatálni az egész rendszer winyót a Windows 7 vagy 10 friss telepítése közben? Vagy ha nem muszáj, akkor legalábbis ajánlott?
Van egy csomó adatom még rajta, amit egy ideig még nem tudok máshová átmenteni. De ha csak a formatálás a jó megoldás, akkor inkább várok vele.
-
Cs1csó
titán
válasz
NEkem egy T7250-es core2duo-s notin 3,5 GB ram mellett is elvan, 8600M-GT videókártyával.
-
Polllen
nagyúr
válasz
SunMount3r #65740 üzenetére
Amikor megnyitották a topikot még win 9-re készült mindenki és a munkacíme threshold volt.
-
netpeti98
addikt
válasz
SunMount3r #65740 üzenetére
Amikor megnyílt a topik még Windows 9 néven emlegette mindenki, a Treshold pedig a kódneve volt. A hivatalos bejelentés után lett átnevezve Windows 10-re a topik, de a fórummotor nem írja át az URL-t csak a topik nevét.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #65703 üzenetére
Vagy csak nem, hogy ez okozta.
Te pontosan tudod mit "takarít" ki? Biztos jó, hogy nagytakarít, de ha egyszer kidob valamit amit nem kellett volna.
CCleaner, egyéb karbantartó, privacy, ilyen olyan killer témában nem kell válaszolnod -
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #65698 üzenetére
CCleaner többet árt mint használ, de legutóbb még ajándék malware-t is adtak hozzá...
-
TRob1
veterán
válasz
Na neee! Majdhogynem napi szinten hallgatok a gépemen zenét, és még sosem volt rajta tisztán rakott win10, pedig kezdetektől használom (még 8.1-re lett ráfrissítve, de köszöni szépen, azóta is jól van)
Laptopon meg ugyanez, csak ott anno 7esről lett frissítve (mondjuk azon nem hallgatok sok zenét, de azon sincs semmi ilyesmi gond... meg másmilyen sem)ui: És azt sem mondhatnám hogy hímestojásként bánok velük. Jópár app lett már rajtuk kipróbálva... persze megnézem mit-hogyan, nem mindent ész nélkül. (Perpill is zenéket rendezgetek, mp3tag-elek...
)
(#65695) Dan-szan:
Viszont akkor vmi más progi akasztja meg, amit sajna meg kell keresned. Próba... -
pc360
addikt
válasz
Recsegés: HDD, vagy egyéb hardware-probléma leginkább. Szoftveresen azért igencsak sokáig kell verni egy rendszert ahhoz, hogy már zenét se tudjon normálisan lejátszani.
Olyat még egy egymagos, szerencsétlen Atommal sem tudok elképzelni.
-
pc360
addikt
válasz
SunMount3r #65696 üzenetére
Nemtom, én másra izgulok, mint egy latency monitor.
A mostani 10-et is csak azért raktam újra, mert volt egy apró hibája az előzőnek (most kaptam cserébe egy másikat, amit itt, a topikban sem tudtunk megoldani). Semmiféle használatbéli különbség nem tapasztalható az idő múltával, de már a 7-nél sem volt jellemző - pedig én azért tesztelgetek programokat rendesen. Mondom, ezek ilyen idiotikus XP-s berögzülések, hogy takarítóprogramra, meg mindenféle optimizer-re van szükség, mert folyamatosan gyalázódik a rendszer. Az ilyen programoknak meg kb. annyi közük van a rendszer gyorsításához, mint piócáknak az orvosláshoz. Ennek a csúcsa a registry-defrag, és vannak emberek, akik be is szopják ezeket.
Mások meg megélnek ebből, ugye...
1. SSD + NAS: Akkor meg nincs is miért aggódni.
2. Ha nagyon akarod, tudsz image file-t gyártani az elkészült rendszerről.
3. A backup viszont megint fölös, hiszen ha mégis valamiért visszatérnél, akkor már gyorsabb újrapakolni friss driverekkel és programokkal, mint a régit fölupdatelgetni, főleg, ha csak egy egyszerű felhasználású gépről van szó. -
pc360
addikt
válasz
SunMount3r #65690 üzenetére
Tök fölösleges. Semmiféle teleszemetelődő effekt nincs, ez már nem XP. Főleg, ha nem cserélgeted naponta a pogramokat rajta. Néha megy rá 1-1 update, és ennyi. Problem solved.
Amivel viszont segíthetsz a rendszeren: vegyél SSD-t alá! HDD-zni az az igazi ideggörcs így, 2017-ben. Illetve régen is az volt, de ma már filléres a megoldás. 8-10 ezerért kapni használt, jó állapotú 120 gigásat. Aki ennél drágábban adja, az meg szabadon elküldhető a fenébe, amikor 16 újonnan.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #65690 üzenetére
Na erre szerintem teljesen felesleges két Win10.
Ha nem gányolsz, nem "szemetelődik tele". Nekem féléves a rendszer (az első Win10 óta ez lenne fenn, de kísérletező vagyok), szemetelődést nem tapasztalok. Driverek, szoftverek frissek.
Szerintem csak idő, energia és háttértár pazarlás a fenti okból második Win10.(#65689) King Unique:
Úgy értem helyette, a rEFInd egy boot manager, csak EFI-s
Én csak pendriveon használom, EFI-s memtest és EFI winpe miatt, de semmi akadálya fixen. -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #65682 üzenetére
Nyilván megoldható 2 db külön partícióval a dual-boot, csak arra kell figyelni, hogy a fast startup (gyorsindítás) mindkét rendszeren ki legyen kapcsolva. A boot menüben egyébként meg fog jelenni mindkét OS, de ez a modern menü olyan szempontból kissé körülményes, hogy betölt, majd megint restartol és úgy indítja egyik-másik rendszert. De pl. az EasyBCD segítségével simán kikapcsolható, igaz a program inkább Legacy boot módban használható. De van egyéb módszer is, ahogyan az F8-as indítási opciók is visszaállíthatók. A kikapcsolás után a W7-nél megszokott rendszerbetöltő fog megjelenni, ahol egyből indul majd a kiválasztott OS és nem lesz felesleges restart.
Egyébként 2 db Windows 10-nek mi értelme van egymás mellett
Bár, ha a másik Insider Preview verzió, akkor még érthető. De mondjuk a De ilyen dual-boot megoldást leginkább eltérő Windows-verziók között, vagy pl. Windows - Linux felállásnál célszerű használni.
-
válasz
SunMount3r #46476 üzenetére
Jellemzően az otthoni felhasználásra a Home való, de ez függ a pénztárcád vastagságától is (van akinek a pénz nem számít havi 1millkás fixel) és attól mennyire hajlamos valaki a lopásra. (aki akar megsértődhet)
-
netpeti98
addikt
válasz
Általában egy otthoni felhasználónak elég a Home is, de ezt neked kell eldönteni.
-
SP4C3
veterán
válasz
Van, Pro-t e'rdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest