- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
liszi70 #115551 üzenetére
Mégegyszer attól még illegális, és ezen nincs mit vitázni.
Kérlek még 1 dologra válaszolj: Van licenced vagy kapsz licencet is az ilyen olcsó kulcshoz?
Gépel együtt kell venni, úgy olcsóbb. Nem az a cél, hogy pénzt dobjon ki bárki is. Amúgy meg amit te írsz az warez, ha még nem jöttél volna rá. -
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #115548 üzenetére
Fogsz egy microsoft windows terméket,nincs termékkulcsom menüpont majd next next finish install és megy,a 2 millás windows server is!!!
Mi a külömbség jogtisztaság szempontjából a fenti példa és a kamu kulcs között?
Semmi
Tehát az MS hagyja müködni akkor már rendben van minden? -
pinnacle
nagyúr
válasz
liszi70 #114980 üzenetére
Win10 Pro Retailt vettem, ellenőrzés Win7-nek mutatja. Ez nem gond, egyáltalán lehet még Win7-el aktiválni? Egyébként ezt, hogy csinálják, megvettek egy csomó leselejtezett Win7 kulcsot?
-
-
válasz
liszi70 #114821 üzenetére
Most nem azért, ezt a linkelt oldalról másoltam ki: WIN10PRO
"Új szoftverlicenc, ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel. Felújított számítógépekről leválasztva (MAR OEM). Az EU jogszabályoknak megfelelően korlátozások nélkül értékesíthető és felhasználható."Figyi:
MAR licensz
Kizárólag felújított számítógépekhez és notebookokhoz vásárolható.
Önmagában nem árusítható
A számítógéphez párosításra kerül a Microsoft rendszerében -
válasz
liszi70 #114814 üzenetére
Neked megvan ugye, hogy a CoA matrica csak géppel adható, külön nem árusítható??!!
"Mit jelent a gyári COA matrica?
A már egyszer felhasznált gyári COA matrica, mely néhány számítógépen megtalálható, NEM számít legálisnak.
Ezen licenszek bár néha beaktiválhatóak, nem tudunk garanciát vállalni eredetiségükre.
Ezeket a licenszeket mi is a számítógép tartozékaként kapjuk beszállítóinktól, ezért a számlán nem áll módunkban külön feltüntetni."
Viszont emiatt nem ászok bele ebbe, mert nem akarod látni a lényeget, pedig pontosan tudod. Szép napotJA:
És ugye csak felújított gépekhez adják a forgalmazóknak, amit KÜLÖN NEM értékesíthetnek. -
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #114811 üzenetére
Megalapitom 2 perc alatt a "jézus szive bt-t",godaddy website 4 db next,commentekben 100000 elégedett visszajelzést fogsz olvasni (azure vagy aws avgy akármilyen botok által irt commentek persze)
COA matrica,google pictures letölt,számla ,milyet kérsz amit most irok meg neked kérésedre maga kuszaszem (matolcsy) aláirásával
Prancsolj,nyomozd le ki az eladó cég és ha problémád van(Van egy céged,pl 5 db géped feladta a harcot és kuka,licencet leválasztod,feltételezhetöen veszel uj gépeket persze licenccel majd a régi licenceket amik darabja volt 50 000 ft azt eladod 3 euroért)
Tiszta logika,ugye?
Az emlitett kulcsforgalmazók pedig korlátlan kulcsokkal rendelkeznek?
Kérj tölük ajánlatot 4565 db windows licencre,tuti nem mondják azt ,hogy sorry annyi nincsA fenti logikát követve ,ha esetleg tudnál tüzpiros ferrarit (lehet ratyi s merci is) amiböl kifogyott az üzemanyag és a tulaj tankolás helyett vesz inkább egy ujat eladja 500 euroért azonnal szollj
-
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #114803 üzenetére
Valaki belinkelte ide az MS levelét és állásfoglalását az ügyben,keresd vissza olvasd el
Az hogy Te magánemberként otthon mit,hogy merre az a kutyát nem érdekli és egyben senkinek semmi köze hozzá viszont a poszter "haverja" legalizálni akarja a céges licenceit az pedig más tészta
A kommentem arra irányult,hogy 100% os legális megoldást ajánlottam ellentétben veled(Mi a külömbség a vásárolt 2-3 euros kamu licenc és a telepitésnél nem adok meg kulcsot között jogilag?)
Semmi -
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #114798 üzenetére
Ez az amin túl lehetne már pörögni:
OTTHONRA magánembernek a pár ezer forintos kulcs is jó - 2-3k-ért ha kibír 3-5 évet vagy a hardver haláláig kihúzza már elég - ami még mindig jobb mint valami biztonsági kockázatot IS jelentő aktivátor. (jogi dolgokba ne menjünk bele a kutyát sem érdeklik a magán emberek. ) -
CsaBully
tag
válasz
liszi70 #114457 üzenetére
Szia.Tegnap este lerendeztem màr..az új kódnàl is a lent linkelt hibaüzenet dobta(màs hibakóddal),agyvizem azonnal forrt, de utàna kb 10s és aktivàlódott a win 10 pro..igen powershellben ellenőriztem még hardvercsere előtt,és utàna,illetve új kód utàn is..retail-t írt mindhàrom esetben.
-
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #114425 üzenetére
Saccold meg,hogy az MS-nek mennyi jogásza van összesen,gyanitom nem hülyék mint a WU team
Amennyiben egy EU mértékü szervezet hoz egy törvényt akkor törvényt fognak sérteni ezzel megkockáztattva milliárdos birságokat?Csinálsz egy céget magyarországon,megirod a saját ÁSZF-edet mert annyira szereted ezt a szót,milyen törvényi elöirásokat kell betartanod benne?
Segitek,a magyar törvényeket és mivel magyarosrszág az EU tag igy az unió törvényeit is
A Microsoft Magyarország KFT nek a magyar,eu és usa törvényeket is be kell tartania
-
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #114344 üzenetére
https://products.office.com/en-us/compare-all-microsoft-office-products?&activetab=tab:primaryr2
30 napos trial,reggelsz,konfigolod,telepitgeted,kipróbálod/használod
Full funkcionitással müködik 30 napigNem nekem kell hinni mert én özel 10 éve üzemeltetek ilyeneket hanem a saját szemednek,a lehetöség adott
-
válasz
liszi70 #114327 üzenetére
Szerintem te nem akarod látni amit írtam. Segítek, remélem ezzel másnak is.
Tehát nem az a lényeg, hogy drágán vedd a kulcsot, hanem hogy kerüld el azokat amikről nem tudni az eredetét, és 1-2 ezer forintos szedett-vetett kulcsok, pl azzal kerüld el, hogy olyan gépet veszel amit elő telepített OS-el adnak. De szerintem hiába írtam ezt le.. -
válasz
liszi70 #114302 üzenetére
"a microsoft akkor lelőheti a gépet úgy hogy ne tudjam használni sem?"
Ja, meg ezzel kapcsolatban érdemes egy tévhitet eloszlatni. Ez a "rettegett" és állandóan emlegetett (de minimális esetben megvalósuló) lelövés, esetleges letiltás megközelítőleg sem azt jelenti, hogy ne lehetne használni a gépet. A win ugyanúgy megy aktiváció nélkül is bármeddig, csak néhány apró külalakbeli korlátozás van.
-
nubreed
veterán
-
-
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #113705 üzenetére
Egy füst alatt mindegyikből telepíti a legfrissebbet. Ha egy programnak szüksége lesz rá akkor már nem kell telepíteni, sokszor pl. játéktelepítők mellé is be vannak ezek téve de előfordul, hogy régebbi verziók így azokat nem kell telepíteni. + az MSI AB telepítése során felteszi a DirctX-eket úgyhogy nincs olyan játék vagy program ami ne indulna le, valamilyen hiányzó komponensre hivatkozva.
-
mezis
félisten
válasz
liszi70 #113101 üzenetére
Több évtizedes szám. techn. priusszal a hátam mögött nehezen tudtam kiigazodni benne, körülményes volt a használata és ha éppen nem volt internet kapcsolata a PC-nek, talán még az OffLine használatig sem tudtam eljutni. Évekkel ezelőtt, a Win10 debütálásakor történtek részleteire már nem emlékszem.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #112673 üzenetére
Hónapok alatt teríti majd a WU, valószínűleg majd a 20H1 build alapból tartalmazza. Nincs is értelme most mindenkinek kitolni, mivel a 79-es béta lett kiadva még hiányzik belőle több funkció, illetve bakiztak a január 15-i megjelenéssel, más nyelven települt. Képzeljük el 800 millió gépre kitolták volna első nap japánul.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #112451 üzenetére
1. igen
2. Edge alól elmész a Chrome áruházba megkeresed a kiegészítőt, feldobja engedélyezd a külső forrásból származó kiegészítők telepítést, leokézod és telepíted. Vagy Edge kiegészítők lap alján bekapcsolod, ugyanaz. Idővel a Microsoft kiegészítő áruházba is átkerülnek a népszerűbbek, ha nem akkor a Chrome áruházból. -
jeni
félisten
válasz
liszi70 #111617 üzenetére
törölni nem fogsz tudni róla semmit hanem maga a lemez használódik el,vagy sérül meg az adat rajta és így azt veszed észre mintha töröltél róla valamit,holott csak inkább maga a lemez nem 100%-s innentől kezdve.
állapota folyamatosan romlani fog. 1x csak olvashatatlan lesz. -
Doky586
félisten
válasz
liszi70 #111617 üzenetére
"úgy tudtam, hogy amit rámásolsz DVD-R-re, azt törölheted (legalábbis nem látszik többé) ezzel a módszerrel, de a hely nem szabadul fel, mint pendrive vagy hdd vagy dvd-rw esetén."
Ez így van. DVD-R esetén fogy a 'hely'. De a lényeg hogy ki tudsz cserélni (pl .ini) fileokat egy programban, meg tudod változtatni őket - utólag..! (v képek némelyiket lecserélni egy albumban másikra). Aki olyan sokszor cserélget (v törölget) hogy túl hamar betelne a lemez, az használhat RW lemezt is..
-
-
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #109828 üzenetére
Nem unod még?
A Vl kulcsok határozott avagy határozatlan idejű bérleti szerzödés,amig ki van fizetve (él a szerzödés) addig müködik ha lejár megszünik,nincs örök élet licenc
https://www.microsoft.com/Licensing/servicecenter/default.aspx -
törölt tag
válasz
liszi70 #109761 üzenetére
[link] [link] [link]
kb. ilyen a körforgás: Microsoft lelövi a lopott MSDN kulcsot -> vagányok elintézik annyival így is megérte pár euróért -> user vesz másik pár eurós Pro kulcsot erről újabb "pozitív visszajelzés" születik -> okoskodók mondhatják na ugye és érvelhetik az MSDN programnak nem fáj, valójában nincs is sértett címmel megfűszerezett önigazolással -
válasz
liszi70 #109756 üzenetére
A mindenre alatt az olcsón árult kulcsokra írtam, nyilván...
. Biztos sokat lehetne erről beszélni, de én már szeretném lezárni, mert igazából nem jutunk előrébb. Zárásképpen még egy érdekes vagy mindegy minek hívjuk: régebbi OS azt hiszem win7 Dobozos 35 ezres szoftver esetében, volt az hogy rá volt írva, hogy a felbontással elfogadom s szerződést, mindezt ugye úgy, hogy még egy betűt nem olvastam a szerződésből
ami meg benne volt, azt hagyjuk.
-
válasz
liszi70 #109754 üzenetére
Ezzel egyetértek teljesen, de azt azért tudjuk már, hogy minden ilyen kulcs megkérdőjelezhető, legalábbis a MS mindre azt mondja, hogy illegális, és igen tudom aktiválható nem tiltják le, ezt nem értem, ha azt mondja az MS, hogy illegális miért nem foglalkozik vele. Ez nem azt jelenti, hogy az eladót minősítem, vagy ilyesmi.
Az a jó megoldás, amikor gépet veszünk windows is van hozzá, alig kerül többe, vagy venni külön, nah az már húzós. -
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #109747 üzenetére
Hol élsz te a "pozitiv" feedbackek ki a fenét érdekelnek
150.000 ft os office meg 1 milliós Windows server pár usd ért,na persze
50 millás mercit nem akarsz venni az auto.de oldalon 10.000 euroért mert utazik haza a tulaj és nincs kedve hurcolni a kocsit?
HajráUnalmas már a jogászkodás meg a fillérbaszó userek,hogy xy eladó 3 dolláros kulcsa oké e
-
trialboj
őstag
válasz
liszi70 #109695 üzenetére
OMG, te mivel foglakozol hogy annyi időd van?
itt nem kell kattintani, még csak a monitorra sem kell nézz, lehúzod az egeret, görgetsz, és belövöd a hangerőt, ha kell teljesen lehúzod, stb. Ha videós tartalommal foglalkozol, ennél gyorsabb megoldás nincs a hangerőszabályzásra.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
liszi70 #109395 üzenetére
Ezt gyorsba fotóztam
Nincs töredezettségmentesítés opció, mivel ssd-t nem kell töredezettségmentesíteni
Nekem mutatja, csak más néven,de amúgy a töredezettségmentesítés is egy egyfajta optimalizálási folyamat. A töredezettség mentesítésnél a fájltöredékeket fűzik össze, javítva a fájlok elérését. Az SSD-ket azért nem javasolják töredezettség mentesíteni, mert nagy mértékben növeli az össz írt adat mennyiségét,HDD-k esetében a fájlelérsi időt csökkentette, ezáltal javítva az olvasási időt, mivel a cilinderek elérési ideje nem azonos az eltérő sávokban. SSD-k-nél nincsenek sávok és cilinderek,blokkok vannak, minden blokknak szinte azonos eléri ideje van.A TRIM ugyebár utasítást küld egy adott blokk "fizikai" ürítésére,egyszerűbb nevén törlésére, ami egy írási folyamat. Kikapcsolt TRIM esetében nincs "fizikai" törlés, csupán egy fájlrendszer bejegyzést tesz az törölt adatra,de fizikálisan a blokkban marad ami ugyebár törlésig/felülírásig visszaállítható. Mint írtam, ebből sok fórumon vita van, hogy élettartam növelés érdekében melyik a jobb, a be vagy kikapcsolt TRIM. Az adatvédelem szempontjából mindenképpen javasolt, élettartam növelésére kikapcsolása javasolt. Van egy érzésem, hogy erre jó darabig nem lesz közös megegyezés.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
liszi70 #109379 üzenetére
Opció nincs, de a feladatütemezőben benne van,ami minden rendszerindításkor lefut. Nem csak azért , hogy ne töredezettségmentesítsen,hanem azért is, hogy a betöltési időből ne vegyen el.
A kolegám gépére visszatérve.Azért szólt mert nagyon lassú,megkért hogy nézzem meg neki. 1,5perc volt a betöltési idő mikor leültem elé. Letiltottam a listás dolgokat, 47másodpercre csökkent, ezután a felesleges fájlokat töröltem+a registry-ből is a feleslefes kulcsokat, 25-35másodperc lett a betöltési sebesség.Stoperrel lemértem, kikapcsolt állapotból indulva az asztal betöltéséig. Ezek szerint volt valami haszna a listás dolgok letiltásának.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
liszi70 #109370 üzenetére
az a lista 30 perc megvolt,1 óra böngészésben... akkor legyen 10kcal
aki tudja,hogy mit keres,annak nincs szüksége 3hetes böngészésre. én maximum a 10 legfrissebb oldalt böngészem át egy adott témában és annak tartalmi aránya alapján döntök. De nincs 2 egyforma ember.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
liszi70 #109364 üzenetére
időt és energiát kímélve? 2perc alatt beállítható és 0kcal energiát használ
az,hogy megvan határozva a JEDEC szábvány szerint egy TBW érték,azt nem kell készpénznek venni, mert lehet, hogy többet fog bírni.
Most rákerestem Google-ön, amit fellelni "SSD beállítás" magyar címszóval(az angol nyelvű oldalakat hanyagoljuk, Magyarország anyanyelve a magyar, nem pedig angol,és felejtsük el a google fordítót is,mert a legtöbb magyar ember nem fogja érteni a google fordító törtmagyar fordítását), az 2017-es. Tehát abszolút nincs témában frissítés, és erre alapozva mint utolsó információ, alapoz az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone-t használók OFF topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest