- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #130882 üzenetére
Hát mondjuk nem rendszergazda fiókkal jelentkezteted be, hanem általános jogú felhasználóként, vagy vendégfiókkal, + pl. csoportházirend és registry szinten beállítható, hogy ne lehessen programokat eltávolítani.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #130920 üzenetére
Elmondani a másik személynek ne piszkálja?
8 Tools to Stealth or Hide Running Program from Appearing in Taskbar or Traybar • Raymond.CC
-
törölt tag
válasz
liszi70 #130112 üzenetére
Emlékszem, anyáztam miatta. Azóta a Onenote esetében már jó ez a szituáció, a Mail esetében szar még mindig. Utóbbit nem is használom, outlook.com és mobil app elég. Amúgy ez az Windows UWP Mail app kukázva lesz és a One Outlook néven egy új készül. Panos Panay főnöksége alatt lassan talán lesz valami minőség is, azért egyelőre csak hiszem ha látom elvet tartom. Az új Edge jó lépés, start menühöz is hozzányúltak megint, majd meglátjuk a többit. Mert már sok új design tervet hirdettek, hogy na most szeressék is az emberek a Windows-t és ne csak szükségük legyen rá, de a mail, képnéző, fájlkezelő stb. mindre ráférne újítás. 2021 van, ha a Win8 azaz 2012 óta nézzük gyakorlatilag egy évtizede szarakodnak alapvető dolgokkal.
-
Csupingo
veterán
válasz
liszi70 #129773 üzenetére
Most ránéztem, nálam csak a win meghajtóján van bekapcsolva az indexelés, a többin nem. (Én ezt csak a meghajtóknál, a tulajdonságok menü alatt kapcsoltam ki. Úgy rémlik, a C-n is ki szoktam, de most valamiért kimaradt.) Ha más programokkal keresel, akkor szerintem kikapcsolhatod nyugodtan a C-n is, ha gondolod.) Én is úgy tudom, hogy már SysMain néven fut. Az lenne a lényege, hogy elvileg a felhasználói szokások alapján betöltögeti a programokat a memóriába. Így ha ténylegesen indítanád őket, akkor kicsit gyorsabban indul, mint pl. hdd esetén. Én már jó pár éve "gyenge közepes" procikat és ssd-t használok. A gyakorlatban nem vettem észre, hogy gyorsabban, vagy lassabban töltenének be a programok. Én azért kapcsolom ki, mert zavar, hogy minden percben emiatt ír/olvas a meghajtókról.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
liszi70 #128949 üzenetére
Most visszanéztem a korábban vásárolt termékkulcsaimat ezzel a showkey programmal.
Összesen 3 license-t vettem, abból 2db Goodoffer-es, egyet pedig itt Hardveraprón vettem.
Az egészben az az érdekes hogy a Goodoffer-esekkel nincs semmi gond, Retail kulcsok.
Amit meg itt vettem HA-n az MAK kulcs és már le lett tiltva korábban.Na mindegy, lehet jó lesz az a Goodoffer ismét, úgy látom az a legolcsóbb.
-
motrola
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #128503 üzenetére
• How to Find Drivers for Unknown Devices in the Device Manager
• Hogyan lehet megtalálni az ismeretlen eszközökhöz tartozó illesztőprogramokat az EszközkezelőbenLaptopok esetén előfordulhat, hogy nem feltétlen mindenhez talál eszközillesztőt a Windows Update, ahol ilyenkor adott a gyártó weboldala, szükség esetén onnan manuálisan letölteni és telepíteni.
-
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #128493 üzenetére
How to Enable or Disable the Lock Screen in Windows 10
Ahol a 4 lehetőség közül 2-nek (registry is) Home kiadás esetén is működnie kell.
"Az usernek nem kell jelszó, és azt szeretné, ha egyből az asztal fogadná bekapcsolás után."
Akkor nem világos ehhez mi köze az előbbinek, miért kellene kikapcsolni/tiltani a zárolási képernyőt.
Ha az automatikus bejelentkezés a cél, akkor lásd az alábbi válaszokban leírt, linkelt információkat: [link], [link]. -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #128467 üzenetére
Ez UEFI/GPT szerinti telepítés, ahol nem 1 db, hanem 3 db partíció jön létre a C mellett. Vagyis esetedben max. a + 1 db WinRE - ami létrejöhet akár build upgrade után is - és a Recovery az érdekes, azok vannak + partícióként, ahol az utóbbi Windowszal előtelepített gépeknél nem meglepő, mint már említve volt.
A driverek miatt meg felesleges aggódni, alapesetben letölti és telepíti a Windows Update, + manuálisan letölthetők a hardvergyártó weboldaláról is, stb. De amúgy ha annyira parázol emiatt, akkor lemented a gyári revovery partíciót, bár azon gondolom a ~ 15 GB-os méretéből ítélve az OS image lehet, ami a gyári alapállapotba visszaállításhoz kell, ami már szintén említve volt az előző válaszban.
-
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #128471 üzenetére
Gyaluld mindet - az egész fizikai lemezt egyben lásd - majd tetszésed szerint hagyd is egyben vagy partícionáld ahogy írtam a rendszernek 100GB elég a többi meg lehet adat, telepített játék stb.
Ez a "Recovery" pedig fölösleges, főleg ahogy írták, hogy valami bazi régi verzióra fog visszaállni és a driver-ek is amik ott lehetne egyre régebbiek, a mindenkori legfrissebb Windows 10 magának a netről simán leszedi majd a legújabbakat.Nekem egy 2007 nyári modell notin is fut a Windows 10 és még egy ennél is régebbi asztali PC-n (arra nem is tudom, hogy települt gondolom a processzor tudja a minimum gépigényt)
Úgyhogy egy nem túl régi notin nem lesz gond.
Amúgy legrosszabb esetben a gyártó honalpjáról a driver-ek mindig letölthetőek lesznek.
-
válasz
liszi70 #128471 üzenetére
"...most még van támogatás, de mi van, ha előbb-utóbb nem lesz? "
Ezt nem igazán értem...
Egy olyan lapos, ami W10-el előtelepítve jön ki (Home-al, ahogy linkelted), meg külön is megvan a HP támogatási oldalán is az összes driver hozzá, annak nem jár le a támogatottsága...
Tehát ha valami ritka esetben, a WU-ról nem jönne driver valamihez (igen ritka W10-el előtelepített laposoknál), akkor is ott van a HP támogatás oldalán a driver-hegyek...
(letöltöd az összes driver-t, elmented biztos helyre, így ha 10 év múlva megszűnik a driver support , akkor is meglesz)... Az más kérdés, hogy a lapos már jó eséllyel nem lesz meg... -
válasz
liszi70 #128467 üzenetére
A Dell és a HP régen is hírhedt volt az előtelepített gépein található partíciószerkezetről, itt egy régebbi példa(W8-as gép), ami arról szólt, hogy az eredeti partíciószerkezetet megtartva kellene átklónozni mindent... [link]
Szóval te csak örülj, hogy csak ennyi partíció van.A Recovery és egyéb segédpartícióra(van, amikor a driver-eknek is külön partíció van) azért szokott szükség lenni, mert gyakran a lapos gyártója beépített recovery funkciót is telepít, gyakran van a laposokon ilyen gomb külön. Ha teljesen le lesz radírozva a meghajtó és friss W10 kerül fel, akkor ez a funkció elveszik. Ennek viszont nincs jelentősége, mert a beépített recovery az gyári állapotba szokta visszaállítani az OS-t, annak meg nem örülne senki, ha egy 20h2-re frissített OS-t visszaállítana 1903-ra, szóval ezért nincs is jelentősége, ha ez a beépített recovery funkció eltűnik.
Amennyiben a laposhoz van W10-es driver támogatása (márpedig van), akkor az esetleges Driver partíció is meg minden is mehet a levesbe. -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #128458 üzenetére
Ez egy Windows 10-zel előtelepített laptop, amire már telepítve van, vagyis normál estben ezért nem kell még1x, meg újratelepíteni. Te miért akarod, sikerült szétcseszni, összevírusozni a rendszert, vagy csak úgy alapon?
A gyári recovery partíció azért van, hogy a gyári alapállapotba vissza lehessen állítani a laptopot, rajta a Windows 10-et, lásd egy másik válaszban leírtakat. Ha ez nem cél, nem kell ez a partíció, akkor lehet törölni és mehet a clean install, az utóbbihoz is van az előbb linkelt válaszban leírás.
-
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #128349 üzenetére
Minden relatív. Akinek a normális 240GB felett és Samsung PRO-nál kezdődik annak nem. de konkrétan 7000 forint alatt az Árukeresőn 30 SSD van.
Van köztük M2-es csatolós és jobb márka is.
Szerintem SZIGORÚAN CSAK rendszer alá tökéletes. HA megtehetném így csinálnám:
1db kicsi SSD a rendszernek
1db 1-2 TB-os játékok telepítéséreAdatok (zenék, filmek, képek, dokumentumok, játék telepítők stb.) elérése pedig egy NAS-ról.
-
-
válasz
liszi70 #127747 üzenetére
Semmi pánik, mindenki nyugodjon le, oszoljunk, nincs itt semmi látnivaló! Megvan a hiba.
Az történt, hogy google-fordítóztam a god-mód leírását tartalmazó oldalt. Onnan másoltam ki a mappa új nevébe illesztendő szöveget: GodMode. {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} Viszont kiderült, a fordítás hatására egy szóköz kerül be a GodMode. után. Így nyilván nem ismerte fel a rendszer, de amikor az eredeti, fordítatlan szövegből másoltam ki, ott nem volt szóköz, és már működött is.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #126731 üzenetére
Na, akkor ezek szerint az eredetileg is említett System Reserved partíció kis mérete volt a gond, amit a megnövelése nyilván megoldott és utána a beépített rendszermentő is működik, oké.
Nem teljesen világos újabban miért csak 50 MB-osra kreálja a telepítő, de ez nem igazán oké így, mint a saját példád is mutatta.
Igen, tömöríti a mentésnél létrehozott képfájlokat a Windows 10-nél lévő natív eszköz is, de pl. a Macrium Reflect esetében ez, ennek mértéke is külön beállító, már ezzel is többet tud.Szívesen!
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #126728 üzenetére
Nem egyedi eset ez az 50 MB-os SR, ez alapján állítólag a 2004-es verziótól van így, bár a hivatalos leírás is 100 MB-os minimum méretet említ rá, + amit előzőleg linkeltem screenshotot, az is elvileg 2004 BIOS/MBR szerinti telepítésből való. Érdekes, bár szerencsére nem nagyon érint, mert egyre ritkábban szórakozok ilyennel, mármint a legtöbb Windows 10-telepítésem már eleve UEFI-s.
Hát pedig ha meg akarod oldani, akkor nem ártana, + szükség esetén akár az SR méretét növelni, bár az macerásabb. De ha nem, hát nem.
Az Acronis jó program ilyen célra, de abból is lehetőleg a naprakész verziót kellene használni, nem egy 8 éves muzeálisat. + Másik opció a már sokszor említett Macrium Reflect.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #126718 üzenetére
Mit nem szabad?
Az az alapértelmezett elrendezés, hogy a C előtt van az SR, utána meg a WinRE.
A linkelt válaszokban az volt lényeg, hogy ha számodra még azok után sem volt egyértelmű, hogy miért lehet célszerűbb külső programot használni ilyen célra, akkor mindegy, maradhatsz akár a beépítettnél is. Ami normál esetben működik, szoktam néha használni én is, de kényes bizonyos hibákra, lásd a saját eseted. Amire az előző válaszban le van írva, hogy mit lehetne vele kezdeni, miket lehetne megnézni, kipróbálni.
-
válasz
liszi70 #126715 üzenetére
"Nem lehet, hogy ez a dolog a 20H2-n már másképp működik?"
Erre minimális az esély mivel már sok-sok éve nem fejlesztik.De nem lehet hogy te a Fijlelőzmények felől indítottad el, nem úgy mint én?
(és még be voltak jelölgetve dolgok?)ui: Nálam is 50MB Legacy telepítésnél, igaz ott nem mentegettem. [kép]
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #126700 üzenetére
Az egy dolog, hogy egyrészt maga a foglalt terület 43 GB, de maga a partíció nem akkora (nagyobb), bár az ilyen programok általában csak a foglalt területet szokták menteni. Másrészt a hibaüzenetnél világosan le van írva, hogy 500 MB-nál kisebb köteteknél is lennie kell minimum 50 MB szabad területnek, ellenben esetedben maga a System Reserved partíció is csak 50 MB-os. Azt hogyan sikerült összehozni, alapból ekkora csinálta a telepítő?
Annak BIOS/MBR séma szerinti telepítésnél alapesetben 5XXMB-osnak kellene lennie (példa), vagy legalábbis eddig akkora volt. Illetve ha túl kicsi méretű, amiatt pl. egy funkciófrissítésnél is gond lehet, lásd más korábbi esetét.
Ha nem az előbbi a gond, akkor lehet próbálgatni az adott hibakódhoz tartozó egyéb megoldási javaslatokat.Nemrég egyébként már ki lett tárgyalva, le lett írva neked, hogy miért lehet érdemes külső programot használni ilyen célra, meg hogy a beépített eszközt már nem fejleszti a Microsoft: [link], [link].
-
-
movax
őstag
válasz
liszi70 #126700 üzenetére
Külső programot ajánl a Microsoft is erre.
"System Image Backup (SIB) Solution - We recommend that users use full-disk backup solutions from other vendors." -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #126226 üzenetére
Az világos, hogy az EU-ban megengedett a használt szoftverek, használt Windows licencek továbbértékesítése, ezt is én tudom, én is szoktam esetleges + opcióként említeni.
A kérdés arra vonatkozott, hogy mely helyeken adott biztosan a linkelt feltételek megléte, teljesülése, meg hogy ténylegesen működő termékkulcsot adnak tovább ilyen formában. Már csak azért is, mert a linkelt példában az adott bolt/webáruház elvileg pont ilyen újrahasznosított Windows licenceket (is) árul, onnan vásárolt a fórumtag is, ellenben az aktiválás már nem sikerült, mert már használatban volt a termékkulcs, sőt küldtek neki másikat és azzal sem ment... Érdekes.
Igen, tudom, hogy a Microsofttól "listaáron" vásárolva drágább, ellenben ott nem téma az előbbiek, az biztosan jogtiszta és bátran lehet mutogatni a NAV-nak, BSA-nak, meg annál nem lesz aktiválási probléma, max. ha az aktiválási kiszolgáló átmenetileg esetleg nem érhető el, de az ugye más jellegű probléma. -
-
válasz
liszi70 #126188 üzenetére
Tudom. Csak számolgatni szerettem volna, és nem akartam, hogy kötekedésnek vedd.
(túl sokat is ragoztuk
)
Amiről szó van az ugye kb 25000 ft-os nagyság, ha jól gondolom. Viszont ha vesz 40-50 közt egy használt laptopot, aminek az alján ott a win matrica vagy a kód (win7), az okos eladók, még idejében frissítettek, legálisan win10-re, azaz ezzel már bajlódnia nem kell meg aggódnia sem, akkor ok, hogy dupla pénzt fizet ki, de kap egy notit is, vagy akár asztali pc-t, az meg 30-40. De ez csak szvsz. -
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #125780 üzenetére
A Macrium Reflect esetében szvsz maga a kezelőfelület is kényelmésebb, jobban konfigurálható, tetszőlegesen lehet drag & drop módon ide-oda rakosgatni a partíciókat, visszaállításnál/klónozásnál hozzáadás után a céllemezen lévő partíciók tulajdonságaira kattintva külön beállítható a méret, eltolás stb., + egyéb beállítási lehetőségek, amik pl. a Windows beépített eszközénél eleve nincsenek.
A 3rd party particionáló programok pedig megint nem véletlenül vannak, pl. egy ilyen partíciókiterjesztést a Windows lemezkezelőjével nem csinálsz meg alaplemezként, ellenben külső programmal igen. Meg ha megnézed mit tud pl. a MiniTool szoftvere kiadástól függően, akkor megint olyan funkciók, műveletek, amik közül többet a beépített lemezkezelő eleve nem tud, eleve nem lehet azzal adatvesztés nélkül megoldani, illetve némelyiket csak destruktív (partíció/lemez törlése után) módon lehet.Szóval szerintem nem kérdés, de ha számodra még ezek után is, vagy egyáltalán nincsen szükséged az említett dolgokra, akkor maradhatsz a beépített eszközök használatánál, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #125767 üzenetére
A nem lehet vele közvetlenül klónozni azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet vele klónozni.
Max. lemezképet létrehozni az adott Windows-telepítésről (szükséges partíciókról), majd azt visszaállítani.
Az meg alap a lemezképfájlba mentésnél és a klónozásnál is, hogy partíciószinten 1:1-ben lementi/másolja a Windowst, nem "felesben". -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #125751 üzenetére
Azért, amiért egyes 3rd party programokat is az egyes beépítettek helyett, azaz valamivel többet tudnak, jobban konfigurálhatók, stb.
Mivel tud többet a Macrium? Megnézed a weboldalán a listát, azok közül nem mindent tud a Windowsban lévő eszköz, illetve pl. különbségi/növekményes mentést sem, a Windows mellett másfajta OS-t (pl. Linux) és fájlrendszerű (pl. Ext) partíciót menteni, ütemezni a mentést, nem lehet vele közvetlenül klónozni sem, stb. Valamint bár még benne van a Windows 10-ben ez a lemezképfájl létrehozási opció és alapesetben ez is elég lehet a mentéshez-visszaállításhoz, de a Microsoft elvileg már nem nagyon fejleszti, ellenben a Macrium Reflect esetében adott a folyamatos fejlesztés.(#125758) inf3rno:
Ezen leírás + a fórumtag által linkelt másik világosan szemlélteti hogyan kell használni a beépített lemezképfájl létrehozási lehetőséget a teljes rendszermentéshez. Vagyis nem, nem kell semmilyen DVD, meg eleve Windows alól megoldható, lehet vele helyi + USB-s + hálózati tárhelyre is menteni és onnan visszaállítani, a visszaállításhoz használható pendrive-ról bootolva a Windows-telepítő és a helyreállítási meghajtó is, stb. Az meg nyilván alap, hogy a mentést lehetőleg másik fizikai lemezre javasolt elkészíteni, mert ha a forrásmeghajtó egy másik partícióján van és meghibásodik maga a meghajtó, vagy véletlenül formázva/törölve lesz, akkor nyilván megy minden a levesbe és nem lesz miből visszaállítani. -
inf3rno
nagyúr
válasz
liszi70 #125757 üzenetére
Persze, láttam, hogy ott van, de amikor kiválasztottam tök üres volt, és nem csinált semmit. Lehet én vagyok a hülye hozzá, biztos be kellett volna írnom meghajtó nevet, vagy ilyesmi, de azt szoktam meg Windowsban, hogy tallózásnál választok.
szerk:
Ja pont olyan nekem is, mint nálad, hogy üres a select input, nem tudsz mit kiválasztani rajta. Lehet, hogy a rendszer meghajtóra nem tud menteni, csak másikra? Igazából tök haszontalan ez így, ha egy teljes pendrive-ot lefoglal, én iso fájlba írnám ki legszívesebben. Gondolom ahhoz meg fel kell tenni egy powerisot vagy alcoholt vagy ilyesmit, és létrehozni neki virtuális meghajtót, amire kiírhatja. Majd ránézek később. -
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #125539 üzenetére
Ez nem 2004 specifikus.
Ha ki van kapcsolva a gépházban az alkalmazásindítások nyomon követése, akkor eleve nem fognak megjelenni a korábban begépelt parancsok a futtatásnál (bővebben). Ha azt akarod, hogy megjelenjenek, akkor értelemszerűen bekapcsolod. Ja, és alapértelmezetten nyilván be van kapcsolva, vagyis nem magától kapcsolódott ki, vagy a felhasználó (te) kapcsolta ki telepítésnél / utólag a gépházban, vagy esetleg valami 3rd party program, ha olyat használsz.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #125532 üzenetére
Kikapcsolható a zárolási képernyő csoportházirend és registry szinten is. Az, hogy a 2004-es verziónál működik-e, nem próbáltam és vsz nem is fogom, mert nem esik nehezemre egérrel 1-et kattintani, vagy a billentyűzeten 1 billentyűt lenyomni.
-
válasz
liszi70 #125383 üzenetére
Mert önmagamtól is el tudom dönteni hogy mit akarok arra a pendrivra másolni (TC-vel), ne ajánlgasson nekem mást.
Meg autorun bejegyzéssel régebben még programok is elindultak automatikusan ha bedugtam őket (pl újságmelléklet cd, vagy driver cd), ugyanezen funkció rosszindulatú adatlopásra is felhasználható esetleg (megfelelően preparált pennel) (ámbár mostanában nem teszteltem javítottak e ezen biztonsági résen) -
RoyBatty
aktív tag
válasz
liszi70 #124785 üzenetére
Van egy-két "hurráoptimista" a topikban, nekem is van olyan gépem, amelyen hiba nélkül települ az összes upgrade. De sajnos vannak kevésbé sikeres konfigjaim is. Szerintem fölösleges oltogatni az ide tévedőket, általában azért jönnek ide, mert valami bajuk van, akinek minden király, az viszonylag ritkán kér segítséget -
válasz
liszi70 #122628 üzenetére
Régi "ismerős"
Szia!
Elég bugos a defi. Nyilván egyik védelem sem tökéletes.
Én kaspersky-re fizetek elő, mert van külön pénzügyi része is, amit jól is lehet használni.
Elégnek tartom a defendert, ha átlaghasználat mellett, de ha már sok pénzügyi tranzakció van akkor a defender nem sokat ér.
Igazából ennyi az ok
Ugye mikor jön a kérdés melyiket használja stb..... a saját véleményem szerint ugymond mindegy, mert az egyik x a másik y dologban van előrébb, de bármelyik mellett bejöhet vírus, ezért is mondom azt, hogy bőven elég a defender.
A legjobb védelem, ha óvatos vagy, (mert ha nem akkor nincs az a vírusírtó amelyik megvéd) és van rendszeres menrtésed a fontosabb dolgaidról -
-
Male
nagyúr
válasz
liszi70 #121321 üzenetére
A megoldás: [link] ...szóval jól kezdted, csak még be kell lőni, hogy minden ilyen típus az egész meghajtón. ( ő a saját dokumentumok könyvtárra írja le, de feljebb lépve a komplett meghajtóra is benyomható, múltkor csináltam meg, és azóta végre rendben van... engem is halálra idegesített, hogy random nézetben jelent meg... nem igaz, hogy erre nem bírtak egy értelmes beállítási pontot csinálni a winekben már vagy 25 éve... legalábbis ha jól rémlik, a Win95-ben is ilyen volt már )
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
liszi70 #119019 üzenetére
Nem azt szoktuk írni, hogy 100% nem legális a neten olcsón vett kulcs, csak azt, hogy nem túl valószínű. Mindenki gondolja végig eladói oldalról, ki az aki huszadáron eladna egy legális licenszkulcsot, amikor annak a használati értéke gyakorlatilag megegyezik egy vadonatúj Microsoft kulccsal, nem használt autóról van szó.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #118705 üzenetére
A 1903-as verziónál az van, ami le volt írva. A 1909-nél nálam is megmaradt a 365+30 napos halasztási lehetőség, sőt az értékek módosítása után is, vagyis annál már nem tűnt el, mint az előbbinél. De ez is funkciófrissítés után, mert tiszta telepítésnél már nem feltétlen lesz ott a beállítás, sőt most pl. 2004 Pro clean install után nálam eleve nem volt olyan a speciális beállításoknál. Meg az már korábban is le volt írva, hogy okafogyottá vált a beállítás, ha egyrészt lehet a Pro kiadásnál 35 napig szüneteltetni a frissítéseket, másrészt az új funkciófrissítést elvileg csak választhatóként fogja felajánlani a Windows Update még aktívan támogatott Windows 10-verziónál.
-
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #118604 üzenetére
Már korábban is világosan le volt írva, hogy mi a helyzet. Vagyis akkor úgy volt, hogy akkor van/marad ott az a beállítás, ha tiszta telepítés történt és nincsen piszkálva (0-n van), + funkciófrissítés után akkor, ha előzőleg nem volt módosítva (0-n van), ez is le volt írva. Ellenben esetedben nem derült ki, hogy most a kettő közül melyik történt, mely hogy a 30/10 / egyéb értékek beállítása, azok lehetősége a gépház újbóli megnyitása és a Windows újraindítása után is megmaradt-e. Ha igen, akkor adott a válasz.
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #118025 üzenetére
Az a bökkenő hogy a hivatkozott hsz-ben nincs ott a "csak" szó, Te viszont most is leírtad, többször. Kérlek ellenőrizd.
Segítek: sok helyről beszerezhető termékkulcs, ezek közül nem mindegyik forrás legális. Van, amiről biztosan tudjuk hogy az (MS és tsai), és van amiről nem tudjuk. De attól még lehet legális.Én sehol nem híreszteltem semmit, kérlek tartózkodj az ilyen kijelentésektől, köszi.
-
válasz
liszi70 #118031 üzenetére
Már rég megvolt, aki értette, illetve érteni akarta a lényeget, és átlátja ennek az egészét. A többi csak rész dolgokat lát, ő meg leragad egy ponton, pl hogy használható. Szerintem ezt itt zárhatjuk azzal, hogy mindenki a leírtak alapján eldönti, mit csinál. Ennyi. Nem kell már tovább ragozni.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #117969 üzenetére
Hamis állítás, aha, mármint szerinted...
A linkelt hozzászólás lényege az volt, hogy aki jogtisztaság terén annyira biztosra akar menni, nem (utólag) találgatni, az Microsoftos forrásból, hivatalos viszonteladótól beszerezve stb. eleve megteheti ezt. Meg ugye milyen érdekes, hogy ebben a topikban is általában soha nem azok érdeklődnek a licenc, termékkulcs legalitása felől, akik az előbbi forrásból, vagy hardverrel előtelepítve szerzik be, hanem mindig az olcsó kulcsokat vásárlók... Ahol ha az EU-mantra annyira szent és lefed, ráhúzható általa a legalitás minden egyes olcsó forrásra, akkor nem világos, hogy egyáltalán miért is kérdéses ez sokaknál...
Meg amikor nem hardvercserét érintő, hanem általános aktiválási problémákkal jönnek ide, mert éppen nem működik a kapott termékkulcs, vagy korábban még működött, de később már nem, akkor szintén azokat a bizonyos olcsó kulcsokat érinti, hogy mik vannak.
-
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #117969 üzenetére
Nem tudom,engem hidegen hagy bármilyen MS licenc korlátlanul áll a rendelkezésemre igy pontosan tudom mit árulnak az ilyen olyan oldalak.
Azonban itt a poszter CÉGES vásárlásról azon belül tanácsamra UPGRADE licenröl kérdezett
Gondolom nem magyarországon élsz mert a megboldogult pufajkás apeh és a jelenlegi fideSS nav eljárásmódjairól nincs tudomásod a birságolás terén (ha van sapkád azért ha nincs azért)
Igen,biztosan léteznek olyan cégek akik ténylegesen leválasztott használt licenceket árulnak de amiket itt probagálsz azok nem olyanok(1,5 millás windows server 2019 30.000 -ért ?)
Ha tanácsodra nem redeti windowst vesznek és nav ellenörzésen megbuknak akkor ugye fizeted a birságokatEgyébként mint már irtam megy a windows kulcs nélkül is (nekem Pl WS 2016 1 éve amit most vettem észre) és azon rugozni,hogy kiadtatok érte akár 1-2000 ft ot is...hááát,nobel dijat azonnal
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #117951 üzenetére
Igen, tudom, működik, engedik, hagyják, EU!, bla-bla-bla...
Egyébként meg ha figyeltél és sikerült értelmezni a leírtakat, akkor nem arról volt szó, hogy csak és kizárólag a Microsofttól, hivatalos viszonteladótól vásárolt licenc, termékkulcs lehet jogtiszta, meg ki nem tudja hogy az EU-ban legális a használt/újrahasznosított szoftverek forgalmazása. Arról volt szó, hogy ha valaki igazán biztosra akar menni, hogy teljesen jogtiszta a vásárolt licenc, termékkulcs, akkor ez az előbbi forrásoknál eleve adott, nem kell találgatni, míg az egyéb helyekről beszerzett, olcsó termékkulcsoknál kérdéses lehet, még ha nem is minden esetben. Meg ugye milyen, érdekes az is, hogy míg az előbbi forrásoknál vesz valaki pl. egy W10 Pro Retail kiadást, ahhoz való termékkulcsot, akkor olyat is kap, nem pedig Pro MAK, meg W7/8.1 Pro/Enterprise Retail/MAK/ki tudja milyen termékkulcsot helyette, + az előbbiek tartósan működnek és nem "lövik le" utólag X hónap, év után, míg az utóbbiaknál akár az is előfordulhat...
Szerintem meg, ha a topikgazda leír és kér valamit, akkor ahhoz tartsd magad, pláne hogy számtalanszor ki lett itt vesézve ez a téma! Illetve ez a bizonyos topikgazda, aki korábban a Microsoftnál is dolgozott, lehet azért kicsit jobban ért ehhez a Windows témához és nem feltétlen kellene kapásból kétségbe vonni az állítását. A nagy "szakértést" meg címezheted másnak, mert az ilyen különösebben nem érdekel, sőt lehet másokat sem. pláne nem n+1-edik alkalommal itt, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest