- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Graphics #72205 üzenetére
Cseréld le a time server-t egy másikra, pl. az alapból is kijelölhető time.nist.gov -ra vagy egyébre (keress aneten time server-k után), lehet ez is megoldja a gondot.
2: Synchronize Windows Clock With an Internet Time Server - Control PanelUI: Ha lecserélted, akkor átmenetileg tiltsd le azt az ütemezett feladatot, amiről korábban írtál.
-
akaido
addikt
válasz
Graphics #71499 üzenetére
Esetleg a WSUS Offline Updater segíthet. A 11.9 -es verzió ami még Windows 7-et is frissít.
-
Zoz
őstag
-
Zoz
őstag
válasz
Graphics #71491 üzenetére
Működik még a 10-es frissítés.
De lehet, hogy egy ilyen múltban ragadt gépre nem fog felmenni a legújabb egyből. (Dolgozik egy-két órát, aztán x%-nál közli, hogy Módosítások visszavonása...)
Ez esetben érdemes régi, mondjuk 17-es Win10 telepítővel próbálkozni, aztán ha felment, azt frissíteni aktuálisra. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Graphics #66398 üzenetére
Azért gondolom,hogy az lesz,mert elindítottam mindig egy videót,attól azonnal bejött a kékhalál.
Egymásután háromszor.
Most jöttem rá,hogy valószínűleg 4K videót akartam lejátszani,közben csak full HD felbontást tud a videokártya.Alaplap GIGABYTE GA-790XTA-UD4
Processzor AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 SÍMA PROCESSZOR HŰTŐVEL
Memória KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT
Videókártya SAPPHIRE HD5750 1GB DDR5 HDMI PCIE
SSDD 500GB
Optikai egység NEC AD-7243S Fekete
Billentyűzet + Egér LOGITECH
Ház GIGABYTE GZ-X3 Fekete
Táp GIGABYTE Superb 550W
Monitor: BENQ G2420HDBL
HANGSZÓRÓ:LABTEC PULSE 386 -
-
King Unique
titán
válasz
Graphics #65048 üzenetére
Ha megnézed a Windows 7 rendszerkövetelményeit, akkor 16 GB hivatalosan a 32 bites verzióhoz lehet elég. De megint más ilyen téren a szimpla telepítés utáni állapot és a teljes & rendszeres frissítés + néhány program felrakása utáni tárhelyszükséglet. A bruttó 16 GB-os SSD inkább az elégtelen kategória ebből a szempontból és legalább egy 32/64 GB-os javasolt. 16 GB-on újabb Windowsból max. valami tákolt, minimál változat férhet el normálisan, vagy a régi XP. De az utóbbit már nem javasolt online használni, ahogyan az előbbi is kissé izé...
Másik opció a Linux, ha csak böngészéshez kell a gép és nincsenek spéci szoftveres igények, valamint nem gond a kicsit más rendszer. Az már normálisan elférne egy 16 GB-os háttértáron és a Windowshoz szokott usereknek pl. a Mint többnyire egész jó alternatíva szokott lenni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Graphics #51380 üzenetére
Semmit nem bonyolít, de jobban már nem tudom leírni.
Ha nem követed, amit például az aktív partícióról írtam, akkor nem erőltetem. Ilyet én pár kattintással elrendezek.
-
brd
nagyúr
válasz
Graphics #51351 üzenetére
A telepítőről tudsz bootolni? Ott kellene egy parancssort varázsolni (Shift+F10, amikor először kérdez valamit). Aztán:
c:
bootrec /FixBoot
bootrec /RebuildBcd (ez akkor jó, ha kérdez valamit, akkor nyomj y-t, vagy i-t, ha magyar)
copy e:\bootmgr c:\bootAz utolsó sorba a win7 DVD-jének betűjelét kell írni az e: helyére: ha több partíciód van, akkor lehet, hogy f:, vagy g: lesz, de a tartalma kb. ez kell legyen (egy dir e: vagy dir f: stb.-vel kiírja, és azt kell írni a copy-s sorba az e: helyett, ami ezt tartalmazza):
2009.07.14. 11:26 43 autorun.inf
2009.07.14. 11:26 <DIR> boot
2009.07.14. 11:26 383 562 bootmgr
2009.07.14. 11:26 <DIR> efi
2009.07.14. 11:26 111 880 setup.exe
2009.07.14. 11:26 <DIR> sources
2009.07.14. 11:26 <DIR> support
2009.07.14. 11:26 <DIR> upgradeEzenkívül aktívvá kell tenni a Win7 partícióját, amely a következő módon tehető meg, ha csak egy disked van, egyetlen partícióval (ha nem ez a helyzet, ne csináld meg, hanem írj!):
diskpart
sel dis 0
sel par 1
active
exitEzt követően elvileg bootolnia kellene. Ha a fenti művelet közben hibaüzenetet kapsz, azt írd be ide!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Graphics #51351 üzenetére
A telepítővel megoldható:
http://www.sevenforums.com/tutorials/668-system-recovery-options.html
Az eljárás pótolja a Bootmgr fájlt és a rejtett Boot mappát, méghozzá az aktív partíció gyökerébe.
Ha a 100 MB-os aktív, akkor oda.
Ha a Windows-partíció aktív, akkor oda, ebben az esetben a 100 MB-os bootpartíció el is távolítható, átméretezéssel kitölthető a helye is.
Konkrétan ezt keresd majd:
Betűjel nem számít, nem azonos a rendszerben látható betűjellel.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Renault, Dacia topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Cyberpunk 2077
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest