Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Az egyik barátom Win7-est szeretne az Ideapad U350 lapotpjára.
Eddig XP volt rajta, ezért mielőtt nekiesnénk lenne néhány kérdésem.
Érdemes erre a laptoptra (2*1,2Ghz, 2+1GB mem.) W7-et rakni?
Ha igen melyik verziót? x32 vagy x64 bites, és a sok féle változatból melyiket?
Autószerelő, jobbára autós programok (AutoData, AutoCom, VagCom, Esitronic, vivid) futnának rajta. -
-
RootRulez
félisten
Én nem olyan rég, két (2 gb rammal szerelt) gépre is x64-es Win7-et telepítettem, mert az volt kéznél.
Megy mindkettőn faszán.
Bár az egyikbe napokon belül 2x2GB RAM lesz...
Dikri Át lehet helyezni a dokumentumokat, ugyanúgy, mint XP-n, a dokumentumokon jobb klikk -> tulajdonságok és betallózod a mappát a másik partíción.
-
Dikri
aktív tag
Sziasztok!
Most tettem fel elösször WIN7-et, eddig XP-t használtam.
Van lehetőség arra, hogy telepítésnél nem csináljon automatikusan 100Mb boot particiot?
Illetve át lehet valahogy helyezni a dokumentumok könyvtárat másik particióra? -
Csepe
aktív tag
Sziasztok!
Van értelme felrakni és menne-e a Win 7 64bit egy AMD Athlon64 x2 3800+ procis és 2 Gb ramos gépen?
-
zsolti.22
senior tag
Üdv!
Érdekes gondom van. Win7 x64-et használok néha magyar, néha német nyelven. Nemrégiben, amikor külső program általi "letöltési hely megnyitása" helyi menüre kattintok, akkor kiírja, hogy Klasse nicht registriert, azaz Az osztály nincs regisztrálva. Ezt történik FF alól, μT alól, bármi alól. Viszont ha mondjuk egy fájlt keresek a gépen, akkor találat esetén szó nélkül mutatja a fájl helyét új ablakban.
Utána néztem a hibának. Futtattam az sfc /scannow parancsot, scandisket, defragoltam, kipróbáltam Win7 DVD-ről a Számítógép javítása opciót is, de a hiba továbbra is fennáll (hibákat nem talált). Van ugyan lemezképem a Win7-ről, de egyelőre nem akarom használni. Ma már az élményindexes ablakot sem hozza be a Win, úgyhogy passzolok, hogy mi lehet. A programok kifagynak, hibát észlelnek és leállnak, többek között a VPN kliens, az AIDA64, Skype hívásfogadáskor....Egyszer kíváncsiságból megnéztem a leállás okát, egyik dll fájlra panaszkodott, amire más fórumokban rákeresve találtam, hogy töröljem a KIS-t, aztán használjam hozzá a removal tool-t, majd reinstall. Ettől meggyógyult a Skype, a VPN kliens is. De ez sovány vigasz. Újra telepíteni egyelőre nincs sok kedvem. -
okiman
tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Ezer Köszönet
-
okiman
tag
Segítséget kérek, mert Én nem találkoztam még ilyennel. Kollégám gyerekei ( a kis aranyosak ) lejelszavazták a rendszergazdai fiókot, ezért csak vendég jogokkal tud belépni, viszont vendég jogoknál csomó dolog nincs engedélyezve. Hogyan lehet ezt feloldani? dec.22.-én történt az eset.
Köszi a segítséget. -
RootRulez
félisten
válasz
üzenetére
Inkább az egymagos proci lehetne a ludas, mint a 2GB RAM...

-
törölt tag
Win 7 64 bites van fent, 2gb rammal. Lehetséges hogy kevés neki a ram, mert induláskor kb 2 perc mire üzemképes lesz a gép..
Illetve, "érdemes" bővíteni a ramot, mennyire fog érződni?
-
Archanon
őstag
sziasztok, tudom, nem teljesen win7 téma, de telóról egyelőre csak ide tudom most hirtelen írni. baj van. kérdés: mitöl lehet az, hogy a számítógépet próbálom bekapcsolni, de kb csak 1 mpig pörög föl, aztán leáll? utána 1-2 mpnként ismétli ezt, amíg ki nem kapcsolom... teljesen tanácstalan vagyok, remélem nem halt be vmi hardver... ötletek?
-
attiati
veterán
milyen módszerekkel tudom átköltöztetni egy pc win XP-jét egy másik pc win 7-je alá?
(egy teljesen idegen hardverkörnyezetbe egy teljes xp partíciót backupolva) -
draco31
veterán
Hello!
Adott egy Kingston DataTraveler 100 G2-es 4Gb-os pendrive. Win7 minden egyes alkalommal ha bedugom, akkor kihoz egy ablakot, hogy javítás, vagy folytatás vizsgálat nélkül. Minden esetben a vizsgálat nélkülire megyek, mert egyszer már a vizsgálata után kinyírt egy 4Gb-os Verbatime pendrive-ot. Miért van ez a vizsgálódása? 4 gépből 4 Win7 vizsgálni akarja, tehát minden egyes Win7-el telepített gép. Win XP is csinálni akarna rajta néha fájlrendszervizsgálatot. Egyszer engedtem neki (ez ugyebár rendszerindításkor van) ez került utána egy txt fájlba a pendrive-ra:
Fájlrendszer vizsgálata: E:
A fájlrendszer típusa: FAT32.Az egyik lemezen ellenorizni kell a konzisztenciát. Megszakíthatja a lemez
ellenorzését, de erosen ajánlott, hogy folytassa.
A Windows most ellenorizni fogja a lemezt.
A kötet sorozatszáma: D491-8EF3
A Windows megvizsgálta a fájlrendszert, és nem talált hibát.4001169408 bájt teljes lemezterület
1785856 bájt 12 rejtett fájlban.
622592 bájt 146 mappában.
2982129664 bájt 1680 fájlban.
1016627200 bájt használható lemezterület4096 bájt foglalási egységenként.
976848 foglalási egység van összesen a lemezen.
248200 foglalási egység van a lemezen.Formáztam már nem is egyszer lassú formázással, nem segített. (Ubuntuval, Win7-el, XP-vel.) A 16Gb-os Kingston DT108-asommal nem csinálja ezt egyik rendszer sem.
Tudja valaki mi okozza ezt a vizsgálódást Win7 esetén? -
HZoli87
veterán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
MSE, mert ingyenes és kiforrott. NOD32 új verziója ma jelent meg, ebből kifolyólag akadhat benne foltozni való hiba, és természetesen nem ingyenes. Ha van hozzá előfizetésed, és rendesen be van konfigurálva (segítséget nyugodtan kérhetsz hozzá itt a fórumon), akkor szerintem komolyabb védelmet ad. Gépet körülbelül egyformán terheli a két program, ebből abszolút az élmezőnybe tartoznak.
-
GEPESZ66
veterán
Frissen telepített rendszerre az MSE-t, vagy a NOD 6-ot raknátok fel?
-
ledgeri
nagyúr
Az asztalt át lehet helyezni mások meghajtóra?
-
bpx
őstag
válasz
alienpapa
üzenetére
asztalból és start menüből is van saját, és közös is
ami a közösben van, mindenkinél megjelenik:C:\Users\Public\Desktop\
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\a program fájloknál legfeljebb akkor nem látja a másik, ha nem oda telepíted
azonban ha ezek még teljesülnek is, 2 külön felhasználó nem fog úgy viselkedni, mint 2 külön számítógép
-
törölt tag
A laptopom amire ujratelepitem a win7 64bit-et tamogatja az UEFI modot. Erdemes ugy telepitenem vagy gyakorlati haszna meg nem nagyon van?
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
w7-64 bit, ahci moddal telepítve, UEFI-s h61-es alaplap sata 2-es portjára kötve
Gondoltam veszek egy kis sata(alaplap)>IDE(eszköz) átalakítót, és ügyködöm a lemezzel, de nem működött
(ki lett próbálva a merevlemez masterként, slave-ként, másik csatlakozón, másik vezérlőjű sata3-on, is, sőt még másik vinyó is volt,de nem ment)
Visszavittem, ott az IDE módú vezérlők látták. Nálam az ide mód nem lesz megoldható visszaadtam.Tud ajánlani bárki megoldást arra, hogyén ebben a rendszerben használhassak IDE-s eszközöket (Úgy értesültem, hogy az UEFI nem szereti a PCI-os (raid) kártyákat..)?
-
reset
senior tag
Hali!
A Frissítési előzmények megtekintése c. ablakból el lehet távolítani a bejegyzések közül szabadon bármelyiket? Ha egy frissítés megszakad vagy nem sikerül, akkor a sikeres újbóli próbálkozás után is megmaradnak itt a kudarcos próbálkozások bejegyzései...Jobb szeretném kigyomlálni őket / nem sok van, de mégis... -
prebuds
aktív tag
Üdv! A kérdésem, hogy létezik-e ingyenes tárhely meglévő doméncím statikus tartalmához (max. 50 MB), anélkül, hogy a doméncím fenntartását hozzájuk kéne-e vinni? Honlaptárhely kéne... Sajnos jobb témát nem találtam, mint ezt, ami él

Tudja valaki? köszi!
-
solyom76
senior tag
Tökéletes még egyszer köszönöm...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
solyom76
üzenetére
Nálam most 40 giga körüli helyet foglal a W7, ebből 8 giga a virtuális memória, hibersys fáájlt kikapcsoltam, office, meg pár kis program van a W7 mellé telepítve.
Így tudod a hibernálást kapcsolgatni:
Start menü keresőjével indítsuk el rendszergazdai jogosultságokkal a cmd-t.
Kikapcsoláshoz: powercfg -H off
Bekapcsoláshoz: powercfg -H on -
solyom76
senior tag
válasz
lostprophet
üzenetére
Köszönöm,meg próbálom.......

-
solyom76
senior tag
Sziasztok, gondoltam ujra rakom a win-t ,betettem a DvD-t szépem felment a W7 ulti. 64 bit,de az ssd-n 40 gb helyet vett el...normális?? köszi...
-
NEMO1968
őstag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Szia!
Nem,semmi probléma nincs.
Ott folytatta,ahol abbahagyta(hagyattad vele
),ezért is figyelmeztetett.
Azért legközelebb várd meg a CD kivétellel az utolsó újraindulást is
. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Windows 7 Prof.64 bit telepítése után(mert úgy gondoltam,vége van már a telepítésnek),kiadattam a DVD játszóval a telepítőlemezt,miután az a szöveg fogadott a kijelzőn,hogy tegyem vissza a telepítő DVD-t.
Utána rendben lement a telepítés,a gép rendesen működik azóta is.
Ez jelenthet-e valamilyen problémát,rosszat csináltam-e?
Vagy emiatt újra kell telepíteni a rendszert?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
alienpapa
senior tag
Arra gondolok, hogy a gépemen van két rendszergazda szintű fiók, egyik az enyém, másik az asszonyé. Ha én feltelepítek egy programot a saját fiókom alatt legyen az bármi is, ő ebből ne lásson semmit és fordítva. Ne jelenjen meg a másik által feltelepített program se az asztalon, se a start menüben, se a program fájlok között. Szóval a két felhasználói fiók viselkedjen úgy, mintha az két külön számítógép lenne.
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom megoldani azt, hogy ha telepítek egy programot, akkor az csak az én felhasználói fiókomhoz települjön? -
krealon
veterán
-
válasz
sfdrakex
üzenetére
"Memory remap msi lapon memory hole ként volt nálam, de bal oldalt leírásban írta hogy ez a memory remap. Viszont ez csak arra kell, hogy kezelje a gép a 4 gigánál több memóriát."
Én úgy tudom ez esetemben egyáltalán nem felesleges, mert az olvastam, hogy a hardver által lefoglalt memória területet is újra tudja rendezni. Memory hole-ként sincs meg
. Köszönöm a választ.
Esetleg más tipp, hogy találom meg? Windows alól esetleg (bár nem hinném)? -
Prego
senior tag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Azt még megpróbálom. Az a szerencse, hogy megmaradt a régi win telepítés, meg tudom nézni hogy mi hiányzik.
Nem a Media Player a fő gond, hanem hogy a rendszer valami hiányzó filter miatt képtelen kezelni a videókat (a VLC sajátot használ, az megy is), így nincs se TV tuner, se webkamera (csak a mikrofon része működik). -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogyan tudom a windows fényképnézegetőjének a hátterét fehérre állítani?
Alapból fehér volt, de a rendszer testreszabása után sárgás színű a háttér, és ezért minden képet amin fehér szín található, elrondít ez a sárga, mert a kép is sárgára torzul. -
sfdrakex
nagyúr
-
Prego
senior tag
Sikerült ügyesnek lennem és egy mellékattintással a filmerit nevü programmal törölnöm az összes DirectShow filtert a rendszerből.
Egy dolog hogy a Win Media Player már indulásnál programfuttatási hiba (5)-tel kiakad, de azóta se a webkamera, se a TV Tuner nem működik.
Persze a rendszer visszaállítás ki van kapcsolva.
Próbáltam a K-Lite-ot illetve ezt az eljárást sikertelenül.
Valakinek valami ötlete?
Köszi -
aakosch
tag
Nagyon elkezdtek szaggatni a youtubeos videók. Adobe flash playert frissítettem, de semmi. Chromeot használok. Ötlet?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Westnotebook
üzenetére
Memory remap msi lapon memory hole ként volt nálam, de bal oldalt leírásban írta hogy ez a memory remap. Viszont ez csak arra kell, hogy kezelje a gép a 4 gigánál több memóriát.
(#22921) Orionk
Biosban max a boot sorrendet kell állítani hogy a DVD ről próbáljon először bootolni, de ez is felesleges ha induláskor pl F12 vel elő lehet hozni a boot menüt ahol ki tudod választani honnan induljon, kiválasztod a DVD-t telepítesz majd következő bootnál már a vinyóról indul. Az hogy most milyen op rendszer van rajta szerintem mindegy, törölni kell a partíciókat, újat létrehozni és telepíteni a Windowst.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék szépen.
Egyszer már jártam így, 2 éve, hogy egy vadiúj laptopra, amin csak alap linux van, arra telepíteni szerettem volna a Win7et.
A telepítéssel valami gond volt, és a BIOS ban kellett valamit beállítani, és azután már elismerte a Win7-et, és lehetett telepíteni.Nincs valami sejtésetek, hogy mi lehet ez ?
köszi szépen
-
Üdv,
az lenne a problémám, hogy a 2*2 Gb RAM-omból 2,6 Gb-ot lefoglal a Windows 7 hardverek számára ("hardverek számára fenntartva" ld. Win erőforrásfigyelő). Eddig normálisan 512 Mb volt, mivel APU-m van, annak kellett elkülönített (A6-3650-m van). A probléma akkor jött elő, amikor egy SSD-re toltam rendszert (azóta kivetettem, de amikor visszaraktam és arra is raktam egy új rendszert, így sem változtatott). Más változás nem volt, a memóriák jók külön-külön. Ha kiveszek 2 Gb-ot, akkor le is csökken kb két gigával a lefoglalt memória.
64 bites Win 7 van fenn.
Újratelepítettem, megcsináltam, amit itt írtak:
BIOS-t frissítettem, memóriát uncheckeltem az msconfig-ban, beállítottam az integrált VGA megosztott memóriáját, rendszert újraraktam, BIOS-t alaphelyzetbe hoztam.
Egy dolgot nem tudtam megcsinálni: Memory remapping bekapcsolása, mivel az alaplapom UEFI-ben (BIOS) nem találok ilyet (Asrock A75M-HVS).
Esetleg valaki tudja milyen más nevei vannak a memory remappingnek illetve mi lehet még megoldás?
Alaplapom manualja itt.Kössz előre is a segítséget!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
A régi rendszeremen nekem is úgy volt azótan nem alkalmaztam egy frissítést sem...
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Bedugtam a telefon USB kábelét (csak a kábel) a gépbe, erre a monitor kikapcsolt, nem reagált semmire. Megnéztem a naplófájlokat, ott ez szerepel:
- az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Ide\IdePort0.Ezen bejegyzés előtt és után pedig ezek vannak:
- a következő eszköz jelenleg még nem használható: \Device\CdRom0.A winnel van gond, vagy esetleg még arra gondolok, hogy a DVD íróm ide kábele kezdi megadni magát?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Vasinger!
üzenetére
"Az blokkolná a frissítést? "
Bármi megtörténthet.
Nekem a backupot durrantotta szét. Mert valamelyik könyvtárban volt valami file, amire azt hitte, hogy malware, vagy valami egyéb kártékony, és karanténba rakta, amikor a backup hozzányúlt. De nem szólt, a mocsok, hogy karanténba rakott valamit. Kerestem 2-3 napig, miért nem megy a backup. -
PumpkinSeed
addikt
Azt nem tudja valaki, hogy miért van az, hogy minden kikapcsoláskor 5 frissítés van, már 2 hete kb?
-
sfdrakex
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
-
apro
senior tag
válasz
SebajTobias
üzenetére
Ezeket mind:
Biztonságosan törölhetjük az alábbi mappák tartalmát:
Csak az alábbi mappák tartalmát töröljüka.) -Temporary Internet Files: (a böngészők által, ideiglenesen létrehozott segédfájlok)
C:\Users\felhasználónév\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files
b.) -Recent Documents: (megnyitott dokumentumok szükségtelen fájljai) C:\Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations
c.) -Users/Temp mappa ürítése: (felhasználók ideiglenes fájljait tároló mappa)
C:\Users\felhasználónév\AppData\Local\Temp
d.) -Windows/Temp mappa ürítése: (a rendszer ideiglenes fájljait tároló mappa)
C:\Windows\Temp
e.) -Windows\Panter mappa ürítése: (Windows .log fájlokat tartalmazó mappa)
C:\Windows\Panther
f.) -Windows frissítések után visszamaradt fájlok törlése:
Előny: több 100 Mb visszaszerzett hely a merevlemezen.
Hátrány: Nem tudjuk figyelemmel kísérni a telepített frissítéseket és azok adatait (volt rá szükség?) Biztonságosan törölhető.
C:\Windows\SoftwareDistribution\Download
g.) -Prefetch mappa ürítése: (gyakrabban használt fájlokat a rendszer ebbe a mappába tárolja, hogy legközelebb gyorsabban töltődjön be, azonban idővel feleslegessé válnak, törlés után frissített fájlok kerülnek helyébe)
C:\Windows\Prefetch
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani, hogyan tudom a windows fényképnézegetőjének a hátterét fehérre állítani?
Alapból fehér volt, de a rendszer testreszabása után sárgás színű a háttér, és ezért minden képen ami fehér lenne, az sárga színű. -
apro
senior tag
válasz
SebajTobias
üzenetére
hali
Törölj ki minden szemetet tedd újra a plungint és úgy nézd meg,/Temp,Szoltvere dist..donloa.temp.int..file..stb)
Hátha segít. -
SebajTobias
tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Megpróbáltam, de nem jó. A progi csatlakozik a szerverhez, majd tölt, és kiírja, hogy nem tudta betölteni a plugint innen, és megad egy csomó elérési utat a C: meghajtóról. Mintha nem tudna írni a C:re.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
SebajTobias
üzenetére
És ha kikapcsolod a teljes vírusírtót és tűzfalat akkor se megy?
-
SebajTobias
tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Én is erre gondoltam, ezért hozzáadtam a tűzfalhoz kivételnek, de úgyse működik.
Az a fura, hogy 3 gépre kell, és azok tök ugyanolyanok hardwer ill. szoftverileg.
És csak ezen nem megy.. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
SebajTobias
üzenetére
Nem lehet , hogy valami blokkolja? Pl. vírusírtó vagy tűzfal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Arc Raiders
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB SSD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- KFA2 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Megy mindkettőn faszán.
Bár az egyikbe napokon belül 2x2GB RAM lesz...

.

pont fordítva kódolta az agyam mint ahogy van, és úgy láttam az MSE update nem megy fel, pedig csak az ment fel.