Hirdetés
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery15
addikt
Ezt miért kapom képek nézegetése közben? "COM Surrogate működése leállt" Mi is ez valójában? Mi rá az orvosság?

-
Rántotta
csendes tag
Helló mindenki! Olyan problémám lenne, hogy a tempet szeretném törölni, de a gép nem enged hozzáférni mivel nem rendszergazda vagyok csak általános jogú felhasználó. se ccleaner se más nem tud hozzáférni. valami tipp hogy hogyan tudnám kitörölni, mert már nagyobb mint 15 giga és már nem marad hely a gépemen
-
spiritex
veterán
válasz
@matthew@
üzenetére
Nekem egy időben rengeteg bosszúságot okozott egy "félig" elromlott optikai meghajtó. BSOD-okat okozott írásnál, de aztán már olvasásnál is, és rengeteg kínlódás után ki kellett derülnie, hogy egyszerűen csak vennem kellett egy másik meghajtót. Persze mielőtt rohannál a boltba, kérj kölcsön egy dvd-írót és próbálj meg avval megírni egy dvd-t.
-
vlevi
nagyúr
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne h van egy vmilyen típusú LG DVD íróm és eddig tökéletesen tudtam vele DVD-t írni, viszont most szeretnék vele kiírni egy nyamvadt lemezt és se a win lemezkezelőjével se külső programmal (Ashampoo Burning Studio 2012) nem sikerült az írás, hibát ír ki. Az az érdekessége még az egésznek h több lemezzel is megpróbáltam (TDK lemez, eddig is ilyeneket használtam 2 éven keresztül gond nélkül) és miután a hibát kiírja a lemezre h nem tud rá írni akkor utána ha beteszem a lemezt, és megnyitom a win7-nél a számtógépet akkor a DVD meghajtót nem tudom megnyitni és megnézni a lemez tartalmát mert lefagy és ha megnyomom a kiadás gombot is a meghajtó elején akkor gondolkozik elég sokáig, majd nagy nehezen kiadja, viszont olvasni jól olvas, mivel betettem egy játékot amihez kell CD és elindult, szerintetek mi lehet a gond win7-nél lehet a gond, vagy inkább az ODD-vel lehet vmi? -
Воланд
titán
válasz
ScomComputer
üzenetére
az mit takar, hogy az os optimalizalva van?
esemenynaploban milyen hibabejegyzesek vannak?
-
ScomComputer
veterán
Segitsetek már légyszives, van egy olyan jelenség a sz.gépemnél, hogy mikor indul(nem állandó a dolog csak random előjön) a bootlogóig eljut utánna újraindul, majd feldobja,hogy a gép nem tudott elindulni javítsuk, vagy inditsuk!
Ha a javítása megyek,szöszmötöl egy kicsit utánna dobja hogy nem tudja javítani,elküldöm vagy nem....na én a nemre megyek akkor leáll, aztán megint indítom és jó.....többször is előjött már,de néha-néha csinálja ezt a dolgot!
Az os új win7 Home Premium x64 eredeti, kb 1 hónapos install akkor vettem egy új SSD-t, és azóta tapasztalom,bár az SSD kifogástalan a különféle(sentinel,stb) progik szerint....és természetesen az os jól be van optimalizálva az SSD-hez(ami szükséges!Mi lehet?? OS, vagy hardver?
Köszönöm

-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. A win7 hova menti az adást ha tv tuner kártyán keresztül nézem a win média centerben? Mert menteni biztos menti mivel vissza lehet tekerni és gondolom azt másképp nem lehet...
-
Gery15
addikt
Ez mit jelent? "COM Surrogate működése leállt" Képek nézegetése közben dobja be...
-
bpx
őstag
válasz
desirehd
üzenetére
beépített megoldás erre nincs, pláne nem grafikus
scriptből pár sorból megoldható (WMI), például:
@echo off
FOR /F "usebackq tokens=2 delims==" %%G IN (`wmic path win32_perfformatteddata_perfproc_process where "(IDProcess != 0 and Name='taskhost' and PercentProcessorTime > 30)" get IDProcess /format:list^| find /i "IDP"`) DO @echo %%Gez megadja azokat a processz id-kat, amelyek a 30%-nál több cpu-t használó, taskhost nevű processzek, amit a DO részben pl. taskkill /PID-del ki is lehetne lőni, csak valami "szemét" is bekerül a G-be, és a taskkill már nem eszi meg, nekem meg nincs kedvem nyomozni
nyilván egy ilyen sciptet be lehet ütemezni és el is érted amit akartál, de ez már undorító gányolás
nem ez lesz az igazi megoldás, hanem azt kell kideríteni, hogy mi fut a taskhost-ban ami ennyi cpu-t eszik -
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = -
üzenetére
vagy pl azt nem lehet szabályozni, hoyg mennyi időt "rögzítsen"...?
-
h1ght3chzor
őstag
Tudjátok, hogy van-e véletlen vmi windows beállítás, bill-re, vagy akármilyen program, amivel azt megtudnám csinálni laptopomon, hogy mondjuk fn+f8-ra a beépített touch pad kikapcsoljon, mert most jelenleg ezt csak programmal tudom megcsinálni, és ez legalább 4 kattintás. Sony-VAIO VPCEB2Z1E típusról lenne szó.
-
spiritex
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Sajnos nincs rá lehetőség... Annyit lehet csak tenni, hogy lecsökkentesz mindent, hogy keveset vegyen fel, keveset tároljon, rossz minőségben, stb. + át lehet helyezni D-re, E-re. Én se bánnám, ha le lehetne lőni, de avval érveltek a Media Center saját fórumján, hogy a mai világban ennek örülni kéne, mert helyettesíti a "Megállítható" adást, ha nem olyan csomagja van az embernek..
-
- = Zk = -
félisten
sziasztok
windows media centerben hol lehet kikapcsolni a műsor felvételt/rögzítést...
-
DS39
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
válasz
kozicsd
üzenetére
Az nem eredeti, hanem feltört, amit eredetinek ismer fel a Microsoft azonosító rendszere.
Ha még megy a gép, akkor a Start/Vezérlőpult/Rendszer és biztonság/Rendszer ablakban alul látod a "Termék azonosítója:" kezdetű sort, onnan ki tudod írni, báááár lehet, hogy nem fogja újratelepítésnél elfogadni

-
vlevi
nagyúr
válasz
kozicsd
üzenetére
"Milyen Win 7-et szedjek le?"
Olyat, amilyen most a gépeden van, és amihez a sorozatszám tartozik.
Abban viszont van döntési lehetőséged, hogy milyen nyelvűt telepítesz, angol,német,magyar, tökmindegy, a sorozatszám jó lesz hozzá.
És akkor sincs gond, ha váltanál 32-64 bit között, mert ott is ugyanaz a sorozatszám. -
vlevi
nagyúr
vmware player az utóbbi időben több érdekes dolgot is produkált, teljesen pozitív értelemben. Azóta le is szedtem a virtualboxot, csak a vmware maradt.
Egyik, hogy win7 virtual gép alatt mindenféle variálás nélkül megy az aero felület, ebből arra tippelek, jobban emulálja a videókártyát, mint a virtualbox.
A másik, hogy 32 bites gépre fel tudtam rakni 64 bites virtuál gépet.
Szóval most nálam a vmware áll nyerésre abban a kérdésben, hogy melyik a jobb. -
Sziasztok!
Hogy lehet megoldani, hogy egy régebbi játék a kiterjesztett monitorra menjen?
Akármit csinálok csak az elsődleges monitoron akar fullscreen-be váltani. Még akkor sem, ha áthúzom a másikra és ott teszem teljes képernyőre.
A jelenség független attól, hogy a monitorok a VGA kártya melyik kimenetén vannak.
A játékon belül nincs lehetőség váltásra.
Mit lehet tenni ilyenkor?Köszi!
-
kozicsd
tag
Sziasztok!
Előjött nálam is a Windows Installer-es hiba. Ahogy olvasgattam itt a fórumon, meg máshol is, elvileg megoldás csak a Windows javítása dvd-ről.
Viszont egy problémám van, a laptopot eredeti Win 7-el kaptam, viszont boltban csak FreeDos-al kapható, tehát nincsen hozzá eredeti kulcsom, valamint lemezem se.
Ilyenkor mi a teendő? Milyen Win 7-et szedjek le? -
TRob1
veterán
válasz
@matthew@
üzenetére
Ha az SSD-d élettartama miatt aggódsz végig míg meg nem hal, akkor szvsz inkább magát az SSD-t érdemes "kikapcsolni", kiiktatni. Így tuti sokáig fogja bírni.
A legjobb mikor a júzer mindent kikapcsol vagy átirányít hdd-re, ssd-re semmit nem telepít az oprendszeren kívül (csoda hogy azt igen
), hisz elég ha elmondhatja hogy legalább a win gyorsabban bootol (a többi nem számít) 
-
Mercutio_
félisten
válasz
Воланд
üzenetére
ASUS AT3IONT-I DELUXE, bakker most, hogy rákerestem látom a honlapja speckójában, hogy "Memory: 2 x DIMM, Max. 4 GB, DDR3 1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory"

-
icons
addikt
Üdv!
Egyre gyakrabban történik meg velem a következő: ártatlanul böngészek a neten, zenét hallgatok, hirtelen kimerevedik a kép és a zene beakad (ugyanazt a negyed másodperces részt ismételgeti folyamatosan).
A gépházon levő első ledek közül a vinyóé abbahagyja a villogást, tehát a vinyó szépen leáll és fekete lesz a kép. És ennyi, a gép áram alatt van, de a képernyő nem érzékel bemenő jelet.Ha jól sejtem, ez tipikusan memóriahiba. Anno végigfuttattam rajta egy tesztet, és akkor semmi csúnya nem derült ki. Van valami errorlogja a winnek, ahonnan meg tudom nézni, hogy mi történt? Vagy memtest?
-
vilmaboy
őstag
Hali!
Régebbi gépemre feldobtam egy win7 ultit. alaplap: asus p5ad2-e deluxe... a gondom az vele, hogy nem bírom megszólaltatni a hengkártyát. nem találok normális drivert. van tippetek adott alaplapra? hang: Cmedia CMI9880 Audio
-
Mercutio_
félisten
válasz
Воланд
üzenetére
Minden auto-ra van rakva, az integráltVGA által foglalt memó fixen 512MB-re belőve.
Alaplap rendszer-infó ablakában is azt látom, hogy:
Fizikai memória: 8GB
Használható: 3GBOlyan, mintha tudná, hogy 8GB van benne, de csak 4-et (pontosabban 3,5-öt és abból jön le a 0,5GB az integráltVGA-nak) kezelne le.
Lehet hogy Intel Atom (330-as) proci nem is kezel 4GB-nél többet hiába van 64bites rendszer fölötte?
-
atirag
őstag
Igen ez egy régi vezérlő program amit bizonyos gépekhez készítettek. De már mindenhol a wines verziót rakom fel. Viszont van pár hely ahol már olyan régen fut,hogy még dos-os a program. Mentést csináltam természetesen mert az ördög nem alszik.
Én arra gondoltam,hogy bízom abban,hogy két hdd van benne és akkor büntetlenül próbálkozhatom mert akkor meghagyom a mostani rendszert csak a másik lesz az elsődleges. Vagy fordítva.
Igazából nem lenne nagy probléma ha nem lenne sok adat ebben a programban aminek szerepelnie kell az új programban amikor nyitás van megint.Pzstm: Ezeket én még nem használtam,de utána nézek. Köszi. Egyébként sok vele a nyűg?
-
vlevi
nagyúr
válasz
atirag
üzenetére
Ha a specifikus vezérlő alatt valamilyen "egzotikus" hardver varázslást értesz, amit DOS alatt használsz, akkor máshogy nem tudod megcsinálni, csak két partíción. Régen nekem is így volt telepítve az XP, de nekem szerencsére már nem volt szükségem a DOS-ra.
De szerintem a Win7-et is lehet így telepíteni.
Amikor elindítod a win7 telepítőt, akkor úgyis megkérdezi, hogy hova települjön. Ha ezt a most meglévő gépeden csinálod, akkor látni fogja a két partíciót. Azt, amelyiken az XP van, azt törlöd, és újra, üresen létrehozod és oda telepíted a win7-et. Így az XP meg fog szűnni, de a DOS megmarad.
És ugyanúgy meg kell maradnia a boot menünek, mint ahogy az XP-s gépeden is volt.
Egy dolgot viszont ne feledj:
"Bízz Istenben, de előtte mentsél!!!"
A legbiztosabb akkor lehetnél a dolgodban, ha ezt előtte le tudnád játszani mondjuk vmware alatt, virtuális gépen. Tudom, sok idő felrakni egy DOS-t, egy XP-t és utána letúrni az egészet és lecserélni DOS+Win7 kombinációra, de virtuális gépen annyiszor próbálod ki, ahányszor akarod, következmények nélkül.C verzió, venni valami őskövületet, pár ezerért, és arra felrakni csak a DOS-t. Ez persze akkor jár kevés kényelmetlensséggel, ha van hely két külön számítógépnek, és nem túl nagy macera a billentyűzet és a monitor átdugdosása. Vagy valami tényleg őskövület laptopra DOS-t rakni.
-
atirag
őstag
Ez a dos-os program jelenleg fut egy gépen amire rá kell telepítenem egy specifikus vezérlőt. ami a régi dososnak az újabb változata. Viszont két két külön fejlesztő készítette így nem feltétételnül kompatibilisek egymással. Igazából az lenne a kérdés,hogy meg tudom e tartani a jelenlegi rendszert ami egy msdos és egy win xp. És mellé rakni egy win7-et? Ha igen akkor ez mennyire bonyolult?
Pocok256
Hogyan? -
vlevi
nagyúr
válasz
atirag
üzenetére
DOS-os programja válogatja. Az, amelyik nem nyúlkál túl aggresszíven a hardverhez, és nem használ teljes képernyős grafikát, az elfuthat. Ha nem, akkor érdemes kipróbálni feltelepíteni egy virtualboxot, vagy vmware-t, és abba telepíteni win95,98 féleséget, vagy freedost, ilyesmit. Hátha.
De sokszor a DOS-os programok még akkor is elvéreznek, ha floppyról bebootolt dos-al használod, mert a 386-osokra írt őskövületk egyszerűen a sebesség miatt képtelenek a mai gépeken futni. Már a 100-as pentiumra kellett egy patch clipperhez, pascalhoz, mert anélkül nem működtek. -
atirag
őstag
Ha felrakok egy win 7 home premiumot abból tudok futtatni egy dos-os programot?
Mert még egy ideig lehet szükségem volna rá mert egy vezérlőről van szó.
Vagy fel tudok rakni egy dos-t mellé valahogy,hogy indításnál tudjak választani? -
spiritex
veterán
válasz
@matthew@
üzenetére
Sajnos nem teljesen érthetô a problémád. Mi az, hogy a gép billentyûzetével akart írni a notira? Ha jól sejtem te filmet néztél vlc-vel, ô pedig nem a notebookon kezdett gépelni, hanem a nagy gép billentyûzetén és elállított valamit a vlc-ben vagy a win7-ben. Kérdés, mit szeretnél? A tv-n is ugyanazt látni, mint a monitoron? Tehát látni az összes ikont és a Taskbar-t?
-
pigsty
aktív tag
válasz
huliganboy
üzenetére
talán vincseszter (vagy más ATA eszköz) kábelhiba, ahhoz tartozó driver hiba?
-
Att1la.
őstag
Sziasztok.
Még a Vistánál volt ilyen menüsor ami a tálca mögül jött elő és parancsikonokat lehetett rajta elhelyezni, ilyen nincs Win7-hez?
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy én hülye ideengedtem anyukámat a géphez és annyira sikerült nyomkodnia vmit h nagyon el lett állítva az egész gép.
A probléma úgy néz ki h van egy monitorom és egy FullHD-s TV-m és én a tv-n néztem a filmet amit VLC-vel játszottam le és muter ideült a géphez csak ide tette a notit majd gondolta h a gépemhez lévő billentyűzettel majd ő szépen gépel a notihoz de érdekes módon a VLC irányította vele a TV-n és nem értette h mi nem megy. Ez után gyorsan visszavettem az irányítást és néztem tovább a filmet, majd mikor kilépnék a VLC-ből akkor nézem h körbe a kijelzőn hiányzik egy jelentős méretű csík, tehát ha a TV-t használom monitornak akkor nincs a windows alsó csíkja és a felső sem jelenik meg így kb. alkalmatlan lett mindenre, viszont ha visszateszem a normál monitoromra a képet akkor minden tökéletes. Mi lehet a gond? VGA beállításokat nézegettem de ott nem látok rendellenességet. Vmit el lehet így állítani Win7 alatt? PLS help
-
szepsy
senior tag
Hali.
Kikapcsolom a monitort vagy alvó állapotba teszem a gépet, mikor vissza kapcsolom átállítódik a felbontás, újra kell índítani a gépet:S
Windows7, Geforce 8300 integrált videokártya.
LG Flatron E2350V -
Pocok256
veterán
Na probléma még mindig fent áll, hogy lehetne vissza varázsolni a gyári energia sémákat windowsra újratelepítés nélkül ? A helyes megfejtőnek egy üveg sör jár

-
steve24
aktív tag
Rendben köszönöm szépen a segitségeteket
. azért nem kevés adat gyült ott össze -
TRob1
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Írtam hozzá még 2 sort, amiket pl. törölhetsz. Vagy a woland_y2k által ajánlott programot is használhatod (de ott azért figyelj oda)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- 27% - ASUS ROG Strix G6 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem ez lesz az igazi megoldás, hanem azt kell kideríteni, hogy mi fut a taskhost-ban ami ennyi cpu-t eszik

), hisz elég ha elmondhatja hogy legalább a win gyorsabban bootol (a többi nem számít) 

)