- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Júliusi techmontázs (2025)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
steve24 #66696 üzenetére
Látszik, hogy nincsen megfelelő felhasználói jogosultságod a mappa törléséhez... Azt kellene megfelelően beállítani grafikus felületen (+) / parancssorban, hozzáadni a saját felhasználódat teljes jogosultsággal, saját tulajdonba venni a mappát / teljes meghajtót, öröklődést beállítani stb.
Másik lehetőség a mappa törléséhez olyan külső programok használata, mint pl. az IObit Unlocker, LockHunter stb. Vagy pendrive-ról bebootolni egy spéci WinPE / Live Linux rendszert és azzal törölni a mappá(ka)t.
-
Doky586
félisten
válasz
steve24 #66693 üzenetére
Akkor itt speciális, tulajdonos módosítás, speciális, keresés, magadat kiválasztod, ok, ok, gyerekobjektumok bepipál, ok, ok. Ezután talán sikerül törölni. Ha nem akkor a felhasználók szerkesztése és próbáld teljes joggal a SYSTEM usert hozzáadni, mert elvileg anélkül a linux sem tudja törölni őket.
-
quailstorm
félisten
válasz
steve24 #66385 üzenetére
Ha felraktad az összes Visual C++ redistet (2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2017, ezek 32 és 64-bites verziói) és még mindig vinnyognak az appok, akkor kell elkezdeni agyalni.
A DLL másolgatást meg felejtsd el.(#66389) Duliee: azért 6-ik generációs laptopra nem valószínű, hogy felmegy még a 7, vagy ha fel is megy, akkor lesz driver. Asztalin még oké, de laposokkal már BayTrail meg Haswell idején bele lehetett futni gondokba.
-
-
válasz
steve24 #48750 üzenetére
Én kapásból olyan telepítőt használok, amiben benne van az SP1, akkor még azzal sem kell foglalkozni.
Fontos még, hogy ne a házilag összetákolt telepítőket használjuk, hanem eredeti MSDN verziókat. Ezeket a Microsoft honlapjáról már nem lehet elérni, viszont torrenten meg lehet találni szinte mindegyiket. Ezek letöltése nem illegális, ugyanis ezek a telepítők 30 napos próbaverziók - még mielőtt itt warezolással gyanúsítana meg valaki.Úgy telepítsd, hogy közben ne adj neki netet, és a telepítés után az első dolog legyen a frissítések kikapcsolása.
Én ki szoktam kapcsolni az UAC-t is, hogy ne magyarázzon mindig, de ez nem függ össze a frissítésekkel, csak élvezhetőbbé teszi a gépezést.
-
válasz
steve24 #48748 üzenetére
Üdv!
Off lesz a válaszom: ne engedj frissíteni neki! Ezek a frissítések néha több kárt okoznak, mint hasznot. Én se XP-n, se Win7-en nem engedem, és stabil a rendszerem. A Service Pack-okat fel kell telepíteni, de semmi mást nem szükséges. Drivereket általában megtalálod a gyártóknál, a többi updatelés teljesen felesleges.
Szerintem...
-
micafighter
nagyúr
válasz
steve24 #35402 üzenetére
WinDirStat: megmondja, mi foglal helyet. Ingyenes, tud magyarul is.
-
KoVee84
senior tag
-
Dusee
őstag
válasz
steve24 #16614 üzenetére
amp winoff
rengeteg féle képp belehet állítani időzített kikapcsolást, újraindítást, stb. -
Namelesske
addikt
válasz
steve24 #14816 üzenetére
Az UAC-hoz lehet kivétellistát adni, ha a feladatütemezőben rendszerfolyamatként létrehozol egy bejegyzést majd csinálsz neki egy parancsikont. Ez elég körülményes de itt a leírás:
Ha automatizált meg oldást keresel akkor a Winmatrix megoldása a nyerő:
A létrehozott parancsikont használhatod, vagy az indítóbejegyzést is átszerkesztheted ha rögtön indulás után kérdez a parancsikonból kimásolt paranccsal.
Az UAC-t mindenképpen tartsd bekapcsolva mert megakadályozhatod vele azoknak a folyamatoknak a futását amit nem te kezdeményezted, és a rendszergazda jogok kiosztásáért is az felel. Hatásos védelmet nyújt a .bat fájlos férgek ellen is.
-
TRob1
veterán
válasz
steve24 #12797 üzenetére
Kb. telepítheted újra a rendszered.
De hát tégy egy próbát.
(Egyébként Neked sztem inkább jobb nem engedélyezni a rejtett fájlok láthatóságát, mert gond lesz belőle. Asszem nem véletlen rejtettek az átlagjúzer előtt)
Pl. az Appdata/Local/Temp mappát kiürítheted (amennyire tudod)
meg az Appdata/Local/Microsoft/Windows/Temporary Internet Files mappát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest