Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz atirag #12830 üzenetére

    Ha a specifikus vezérlő alatt valamilyen "egzotikus" hardver varázslást értesz, amit DOS alatt használsz, akkor máshogy nem tudod megcsinálni, csak két partíción. Régen nekem is így volt telepítve az XP, de nekem szerencsére már nem volt szükségem a DOS-ra.
    De szerintem a Win7-et is lehet így telepíteni.
    Amikor elindítod a win7 telepítőt, akkor úgyis megkérdezi, hogy hova települjön. Ha ezt a most meglévő gépeden csinálod, akkor látni fogja a két partíciót. Azt, amelyiken az XP van, azt törlöd, és újra, üresen létrehozod és oda telepíted a win7-et. Így az XP meg fog szűnni, de a DOS megmarad.
    És ugyanúgy meg kell maradnia a boot menünek, mint ahogy az XP-s gépeden is volt.
    Egy dolgot viszont ne feledj:
    "Bízz Istenben, de előtte mentsél!!!"
    A legbiztosabb akkor lehetnél a dolgodban, ha ezt előtte le tudnád játszani mondjuk vmware alatt, virtuális gépen. Tudom, sok idő felrakni egy DOS-t, egy XP-t és utána letúrni az egészet és lecserélni DOS+Win7 kombinációra, de virtuális gépen annyiszor próbálod ki, ahányszor akarod, következmények nélkül.

    C verzió, venni valami őskövületet, pár ezerért, és arra felrakni csak a DOS-t. Ez persze akkor jár kevés kényelmetlensséggel, ha van hely két külön számítógépnek, és nem túl nagy macera a billentyűzet és a monitor átdugdosása. Vagy valami tényleg őskövület laptopra DOS-t rakni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák