Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1
    őstag
    válasz Doky586 üzenetére #27447

Köszi a válaszokat és bocsi az offért itt.
    Jelenleg Asus MerlinWrt-s eszközöm van, az sajnos nem tud 192.168.1.255 broadcast IP címre forwardolni portot. Elmenteni hagyja a routerben ezt a port fw szabályt, de utánna ha küldök rá WAN felől csomagot nem történik semmi. Az élesztendő PC- futtatok egy WakeOnLanMinotor nevű progit, és azzal figyelem, hogy sikeres-e a port FW a routerben. Ami a PC fixált belső IP címére fw-olok az bejön, de amit a .255 broadcast IP-re az nem.
    Tehát az van amit írsz MerlinWrt nem tud .255 vroadvast IP-re forwardolni.

OpenWrt-n jelenleg nem tudom kipróbálni, mert nincs olyan eszközöm.

@ ekkold kolléga ha belefér írd le nekem akár privtban, hogy pontosan mit is csinálsz:
    Az én rendszerem így néz ki:
    Router ip címe 192.168.1.1
    Élesztendő PC ip címe: 192.168.1.2
    Routerben élesztendő PC AB:CD:EF:12:34:56 MAC címe hozzá van fixálva a 192.168.1.2 belső IP címhez
    Routerben az 50000 port forwadolva van 192.168.1.2 IP cím 9 portjára.
    Így működik WAN felől a WOL, de ha mondjuk 2-3-4... X napig nincs a PC bekapcsolva, akkor azt követően már nem. Valszeg azért mert frissült a router ARP táblája.

A Te módszereddel mit kellene csinálnom?
    Pl a FF:FF:FF:FF:FF:FF MAC címet hozzáfixálni mondjuk a 192.168.1.50 ip címhez?
    és
    Mondjuk az 50001 portot forwardolni a eg yolyan IP címmel amit router DHCP servere nem oszthat ki? Melyik IP cím legyen ez? Pl 192.168.1.250, routerben pedig állítsam be, hogy csak 249-ig osszon IP címeket? Ez oké idáig, de azt nem értem, hogyha ezek megvannak, akkor az 50001 portra küldött csomag ,hogyan fog eljutni az élesztendő PC-m 192.168.1.2 IP címére?

Ha van pár perced írd le kicsit szájbarágósabban módszeredet. Nagyon jól jönne nekem. Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák