- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
old_artist
addikt
Hááát, 130e körül van nettóban az ára.
Nem reklámozásképp, de a komel.hu-n 126e+áfa (a legolcsóbb hely most!!!, én is ott vettem, készségesek és be is kalibrálják +6e Ft-ért helyben - ha kell), de érdemes "most" megvenni a $ árfolyam miatt. Ők közvetlehül tartják a kapcsolatot az EIZO mo.-gal. -
old_artist
addikt
Tulajdonképpen, ... na akkor kezdjük.
Az S2231W-s (úgymond) a professzionális felhasználók beugró modellje s a továbbfejlesztett S2201W-s (úgymond) normál LDC-TFT tipusának.
Összehasonlítva, lsd. S2231W és S2201W - látod az üvöltő különbséget, az S2231W <<S-PVA>> paneles 8ms elérési idővel, az S2201W pedig <<TN>> paneles 5ms.Nem kétséges az S2231W S-PVA paneles, meg az, hogy 1 milliárd színből állítja elő a színpalettáját, 1500:1 kontrasztaránnyal, gray to gray overdrive gyors képváltási funkciójával, autómatikus környezeti fényerősség mérésével (a panel elején), precíz színvezérlésével - belső 10-bites LUT és az ADOBE gamma 92%-os színtér lefedettségével - szinte már tökéletes. Ennek az utódja lett most az SX2461W, ami még ezeket is felülmúlja, nem csak az árával!
A számok utáni betű jelölések:
WH-GY - oszlopos tartótalppal, világosszürke színben
WH-BK - oszlopos tartótalppal, fekete színben
WE-GY - EasyUp-tartótalppal, világosszürke színben
WE-BK - EasyUp-tartótalppal, fekete színben
Ha azt akarod, hogy ne csak föl-le legyen állítható - mivel "oszlopos" (WH), hanem előre-hátra is (csukló karos), akkor a WE típust válaszd, ilyenem van nekem is és szinte mindenhova tudom állítani, "ahogy teccik". Természetesen mindkettő W-s típust lehet 360 fokban vízszintesen forgatni és a panelt függőleges állásba is állítani.A leírásából idézve:
Függőlegesen előre, vízszintesen hátra döntve, egészen fel, egészen le, balra vagy jobbra: az EasyUp-tartótalp mindhárom térirányban állítható, és emellett még a fekvő és álló formátumot is tudja. Ez optimális ergonómiát biztosít, függetlenül attól, hogy állunk, vagy ülünk. Maximális mozgathatósága ellenére az EasyUp-láb azonban mindig tökéletesen stabilan áll. Egy kábelcsatorna gondoskodik emellett a rendezett hátoldalról.Az árkülönbség viszont 40-45e Ft. (85-130e Ft között) is lehet egyes üzletekben.
Hát remélem, hogy kielégítő válaszokat sikerült írnom. -
old_artist
addikt
A Dell 2408WFP - 6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS05) panel van benne, elég jó monitor (még nem volt vele dolgom, így véleményt sem írhatok róla).
Az EIZO S2231W - 6ms g2g, 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) egyedi, csak nekik fejlesztett panel lapul, amit harverileg a legmegbízhatóbban lehet kalibrálni.
Ha azt nézed, hogy az EIZO-nak a panelvezérlője milyen a DELL-hez képest, akkor nem kérdéses az EIZO - megbízhatóság tekintetében, és garanciáját nézve (5 év!!!)!
Ha a +2' Neked számít is valamit - attól függ, hogy mire fogod használni!
Az (IOLAIR) az LOLAIR MB24W 24" TFT-ről nem sokat tudok, csak annyit, hogy 6ms g2g a válaszideje és 24"WS MVA panellel (ki tudja milyennel) forgalmazzák! A gyártó nem sok monitorral rukkol ki, így nincs rálátásom/viszonyítási alap!Ezek ismeretében rajtad áll a döntés!
A youtube-nak meg ne higgyél soha, mert ott csak az extrém, esetleg megbuherált holmikon szórakoznak - viccelnek.
-
old_artist
addikt
Köszönöm, s az az igazság, hogy tervezéshez, kiadványszerkesztéshez, képfeldolgozáshoz "csakis" S-PVA-s panellel rendelkezőt ajánlanék, mivel ezel a panel tipussal szinte manapság, mindent meg lehet jeleníteni, sőt már a válaszidőkkel sincs olyan nagyon-nagy probléma (pl. az új NEC 4 és a legtöbb tipus 6 ms).
A 22'-osok mezőnyében kiemelkedik az EIZO S2231W, de ha a lenovo L200x is kifogástalan lenne, akkor nagyon nyerő lenne (ár/érték), a most beharangozott NEC viszont verné a mezőnyt - az árával is (900-1100 EU körül kerül majd forgalomba, viszont FullHD-s lesz S-PVA-val, hardverileg kalibrátorral!)
Jelenleg, tehát ha minőséget, megbízhatóságot, pixel hiba mentességet és garanciát nézzül ebben a 22'-os mezőnyben, akkor az EIZO arat - jó az üzletpolitikájuk - igazuk van!
Nagyon, de nagyon igazuk lett, hogy egy kiváló "belépő" szintű monitort dobtak ki a piacra, nem kis örömünkre ár/érték szempontjából. Már elérték azt a szintet az eladással, hogy nálunk 149e alatt tudják értékesíteni a (volt) 200-220e körüli árukkal szemben.Tulajdonképpen egy monitort egyszer kell csak megvenni (egy megbízhatót, mint fent), a gép konfigokon pedig folyamatosan lehet változtatni - s kell is, egy EIZO viszont öt évig is a társad lehet (vagy talán még több évig is, lsd. CRT EIZO-k), míg a konfigod esetleg csak egy évig!!!
-
old_artist
addikt
Üdvözletem!
Véleményem szerint, ha 3D, DTP és videó szerkesztési munkára akarod használni a leendő monitorodat, akkor csakis kizárólag EIZO-t vegyél. Említetted, hogy 150e áldoznál rá, az EIZO FlaxScan S2231W már br. 150 alatt van (nem sokkal, bár a $-EU-Ft árfolyam mozgása még befolyásolhatja +-5%).
Nekem is hasonló munkák miatt van/vettem (mindig EIZO-t), és sohasem csalódtam, maximálisan meg vagyok vele elégedve. Ha egyszer beállítod (be-kalibrálod) rendesen, akkor egy 96-97%-os színhűségű és hardwerileg nagyon megbízható társad lesz. Mellesleg az 5 éves EIZO gyári garancia se megvetendő!
Sőt, filmek nézésére is kiváló, szerintem ár/érték szerint utolérhetetlen, és még versenytársa sincs a piacon 22'-osok között. Ezek között 0,001 ezrelék, hogy pixhel hibát találnál rajta. Ezek mind madeinjapan-ban készülnek, egyedi VA-s Samsung panellel.
A Lenovo ThinkVision L220xWS TFT-LCD-ről sok jót hallottam (meg van topikja is, nézz körül), az is VA paneles és 22'-os, bár madeinchina gyártásúak, de a VA-s Samsung panel, amit beleépítettek - megbízhatónak tűnik. Ha nem lenne az EIZO márka, akkor ilyet vennék, már csak (ha ebben is gondolkozol) az ár/értéket (br. 84-93e) nézzük, akkor is.Csak dícsérni tudom az EIZO-t, nagyon jó vétel, Neked is ezt ajánlanám.
Van róla teszt is a PH-n, nézd meg!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Videó stream letöltése
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Suzuki topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest