Új hozzászólás Aktív témák
-
-
old_artist
addikt
válasz
Zerachiel #10017 üzenetére
Üdv!
Én a helyedben nem vennék T220-t, inkább nézd meg ezt a FullHD-s 22"-osat, ha már írtad, hogy 80-100e körüli az összeged, ezt most 83-95e körül megkapod, és még S-PVA-s is és nem TN-es!
szvsz én a helyedben elgondolkodnék rajta, nagyon jó ár/érték/teljesítmény/tudás szintű kis monitor, BestBuy a maga 22"-os mezőnyében!!!
Ezzel szinte mindent "gyönyörűen" meg tudsz jeleníteni, és játékra is nagyon-nagyon kiváló! -
old_artist
addikt
válasz
Sir Maxwell #10004 üzenetére
Üdv!
A Samsung SM245B 5ms, 24"WS Samsung TN (LTM240CT01) panelos, ha komoly mediacentered van, akkor egy fim nézéshez nem ajánlanék ilyen 24"-osat.
Ha a nagyságot (col-t) nézed, és nem a minőséget, akkor jó választás a 245B.A lenovo lcd-tft design-a nekem se tetszik, kimondottan "pocsék"
, igénytelen, gusztustalan kínai termék, de hisz mit vársz egy igénytelen kínaitól!
Viszont ami a külső mögött van, az BestBuy, nagyon jó/kiváló S-PVA panel, egy nagyon jó/kiváló ár/érték/tudás-t képviselő kijelző, bárcsak a külső is ezekkel büszkélkedhetne!Tulajdonképpen én sohasem a külsőt "nézem", hanem a kijelző adta vizuális élményt!
-
old_artist
addikt
válasz
Sir Maxwell #9996 üzenetére
Üdv!
szvsz az egyik legjobb ár/érték/tudás szintű, és már megannyiszor leírt BestBuy kakukktojás a 22"-osok között, és tudja az 1920x1200-at, sőt HDCP és 92%-os gammutjával a legjobb vétel a FullHD-s lenovo ThinkVision L220xw.
Ezen is érdemes lenne elgondolkodnod, mivel nem TN-es !!!!!!!!!!!!!!!!, hanem S-PVA! -
old_artist
addikt
Igen, még ez is egy alternatíva lehet a lenovo mellett, a TN panelosakkal szemben, ez az LG L245WPM, ami 8ms g2g válaszidővel és 24" WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0) panellal szerelik, viszont ez majd másfél, kétszer annyiba is kerül, mint egy lenovo, de hisz 24"-os.
Yany cikke az LG L245WP-BN-ről - olvasnivaló! -
old_artist
addikt
válasz
noncsika #9923 üzenetére
Üdv!
Nekem, vagyis a fiamnak van egy levovo L220x 22"-os monitor, amiről az ő elmondásai alapján, csak jókat lehet mondani/írni! Játékra, dvd-re, div-x-re, filmekre és grafikákra, képfeldolgozásra (foto retusálásra) nagyon kiváló, köszönhető az S-PVA FullHD kijelzőjének. Előtte volt egy samu 2232bw-je, ami TN panelos volt - ég és föld, szinte összehasonlíthatatlan a kettő különbsége. Ha ár/érték/tudás szinteket is figyelembe vesszük, akkor nem kétséges, hogy mennyire jót kaphatunk a pénzünkért (83-95e között).
Egyetlen hátrányaként említhetem a pixel hiba előfordulását, de ez elmondható több készülékkel kapcsolatban is. Vásárláskor különös figyelmet kell rá fordítani.
Itt is van róla egy elég részletes teszt, érdemes elolvasni/átnézni!
Viszont, ha fotó retusálási és képfeldolgozási munkákat akarsz jól/kiváló eredményeket vizuálisan megjeleníteni, akkor csakis ezt az S-PVA-sat kell választanod és az elengedhetetlen hardveres kalibrálást, mert (tapasztalatból) sokkal többet ki lehet ez által hozni a kijelzőből, és valóságosabb/élőbb szinteret lehet megjeleníteni.
A dvdrip és dvd filmeknék sokkal jobban fest natív felbontásban is, mint egy TN paneloson. Különösen, ha pl. DivX filmeknél (manapság egyre divatos) *.mkv kiterjesztésű tömörítetteket használsz, - HD ripeket vagy eredeti FullHD-s blu-ray alkalmazásokat -, akkor mindenképpen érdemes natívban megjeleníteni!A samu 710n-t csak viccnek fogod tekinteni, ha ezt a lenovot megveszed és használod!
-
-
old_artist
addikt
válasz
Devil Smile #9786 üzenetére
Az LW-nek is alapból 3 év a samu garanciája, biztos, hogy valami elírás lehetett!
A laptopos ötletet csak értékelni tudom, okos találmány, főleg ilyenkor, csak a VGA-ja bírja megjeleníteni!Várjuk a benyomásokat!
-
old_artist
addikt
Köszönöm, ezért is vártam valami véleményt, észrevételt!
A tükröződő felület azért kiborító lehet - csodálkozom is, ha színvilágilag ilyen jó, akkor miért tükröződik a felülete?- nagyon zavaró lehet igy a színek élvezete - is!
Most, hogy jobban informálódtam, tényleg egy fix, nem állítható készülék!
De a külhoni oldalakon azért érdekes, hogy mennyire dícsérik - bár 99%-ban a színei miatt! -
old_artist
addikt
válasz
Devil Smile #9776 üzenetére
Üdv!
szvsz, ha a samu 2253LW-t vennéd meg, ami mindenben ua. mint a BW, csak a képmérete eltérő -0,4"-lal (azért "L"=Light, csak külföldi honlapját nézd, mert a mo.-i samu - kamu, megbízhatatlan oldal), még spórolnál ~ -10e Ft-ot is!
Ipon-on ~52e, szvsz jó választásod lenne!Jó vásárlást! Majd a benyomásaidról írhatsz!
-
old_artist
addikt
válasz
LucifeI2 #9775 üzenetére
Ha gondolod, akkor nézd meg ezt a DELL hazai elérhetőségi partnereket, és érdeklődj a DELL SP2208WFP után.
Egyébként itt kint, már 319,-$ !!!Tulajdonképpen elég jó/kiváló a TN-esek között, ahogy olvasgattam róla, és még 2 megapixeles webkamerát és mikrofont is tartalmaz a kávájába építve, sőt HDCP kompatibilis és a DVI bemenetek mellett egy 3 bemenetet kínáló HDMI terminállal is rendelkezik, + négyportos USB hubbal is - ennyi szolgáltatást rég láttam, és ez egy 22" TN-es monitoron várja a gazdáit!
Nagyon kíváncsi lennék viszont valaki véleményére - akinek esetleg már van -, hogy a jelenlegi TN-eseknél, az átlagot jóval meghaladó színreprodukciós képességgel rendelkezik, és így az NTSC színskála 92 százalékát képes megjeleníteni - mi a véleményük! Már lassan egy éve, hogy forgalomba került, de sajnos csak a távol keleten és a tengeren túlon!
Nagyon jó vételnek/alternatívának tartanám a 319,-$-os árához képest, ha itthon is kapható lenne, még felárral is!
-
old_artist
addikt
A Dell 2208WFP 5ms 22"WS TN+Film (ki tudja, hogy melyik gyártó paneljét szerelik bele),
a Dell E228WFP 5ms 22"WS Samsung (LTM220M1-L01) és CMO (M220Z1L01) TN+Film panellal szerelik.
Különbözőségeket itt is találsz! -
old_artist
addikt
Igen, megnéztem a honlapon is és a 245T-re is érvényes a 3 napos pixel gari!
szvsz én a helyedben mikor megjön az EIZO, megnézném a pixel garanciára való tesztelést, ha jó, akkor elviszed, ha nem, akkor nem vagy kötele kifizetni!
Akkor ... vagy hoznak/rendelnek újat, vagy még ott van a lehetőség, hogy rendelsz egy 245T-t 3 napos pixel garival!
Hát, igen ez a 3 napos pixel garanciával nagyon sokat lendít a samu üzletén, meg a biztonságon a vevőknek!Én még mindig megkockáztatnám az EIZO-t, ha "ötösöd van, mint a lottón", hogy pixel hibás, akkor még mindig ott van az esély, hogy újat kérj, vagy megrendeled a samut!
-
old_artist
addikt
válasz
Flashback #9729 üzenetére
Samsung 2253 lw szvsz, már ha csak a 3 napos pixel garanciát is figyelembe veszed!
Az LW és a BW között csak az a különbség, hogy a panel mérete a 2253LW-nél 21,6", BW-nél 22", ezért is "L" (Light) - egyébként egy és ugyanaz specifikációilag (ne a magyar samu oldalt nézd, mert nem korrek.oldal), viszont árában ez megmutatkozik, s megéri azt a ~ -10e Ft-ot, hogy LW-set vegyél!Mire kikerestem, megelőzött a Fecos15!
Mindkettőben ua. a panel is lapul! -
old_artist
addikt
válasz
killipoly #9675 üzenetére
Üdv!
A samunál a panelt úgy lehet a legbiztosabban megnézni, ha a fényerőt és a kontrasztot 0-ra leveszed, és 5mp-ig nyomni kell a source gombot, és kiírja a panel tipusát!
Sajnos a samu trükközik a panellel, ezért is érdemes jobban megvizsgálni, de hsz-ok szerint a többi panellel se voltak gondok, de majd más referál erről!
A Samsungot azért is tartom szvsz jobb vételnek, mivel egyebek között 3 napos pixel/al-pixel garanciát biztosít!
-
old_artist
addikt
válasz
bluevoodoo #9666 üzenetére
Üdv!
Látom, nem bántad meg, aminek örülök, meg annak is, hogy eldöntődött, mégsem a lenovo mellett tetted le a garast!
Mint írtad, az bejött: "Szeretek jót venni, ha már beruházok vmibe, azért kérdezgetek ennyit... általában inkább fizetek vmiért többet, csak ne legyen vele gond, tudjam használni."
DivX-el még nem próbáltam, de most, hogy említetted, meg fogom nézni!
Ha kalibrálással kapcsolatban szükséged lenne valamire, nyugodtan ... inkább küldök egy pü.-t."Egy szónak is száz a vége: EIZO-t minden háztartásba!" - erre osztom a véleményedet!
-
old_artist
addikt
Igen, már én is szinte csak a nemzetközi samu oldalait nézegetem, mert a magyarnak sokszor nem lehet hinni!
Az "L", az biztosan szvsz a 21,6"-ra vonatkozik, és a "Light" rövidítést sejtet!
Igen, szerintem is az "elszabtuk" magyarázat tűnik valószínűnek, vagy a spórolás a rágióban, vagy ne vesszen kárba szisztéma!!! -
old_artist
addikt
Üdv!
Ha még lehet spórolni, akkor szvsz -10e-ért a 2253BW (62e) helyett 2253LW-t ajánlanék (52e), mivel paramétereiben ua./megegyezőek a 2253BW-vel, csak a látható képméret 21,6" (-0,4?
) miatt "L"-es, ami szvsz elenyésző, de az ára miatt nagyon meggondolandó az a -10e Ft!!!
-
old_artist
addikt
Igen, szvsz az icc profilokat csak a monitor hardveres beállításaival lesznek megfelelőek, tehát a fényerő/kontraszt/RGB %-os ismeretében azonosulhatunk az icc profilhoz is!
Bár, szvsz (kalibrálási tapasztalataim alapján) csak hozzávetőlegesen lehetünk biztosak az eredményben, mert ahány monitor, annyi féle kalibrálási ráta/érték! De kiindulási pontnak esetleg megfelelő, ha minden adat a rendelkezésünkre áll!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Csak kiegészítésképp - nem elrettentésképp
, a DELL 2408wfp-vel kapcsolatban most kaptam egy pü-t az AMATÖR senior tagtól, akitől idézek - már elnézést tőle:
"Az összes külföldi fórum tele van az "input-lag" problémával a Dell monitornál! /2408WFP/
Sokan már a pénzüket követelik vissza. Az FPS játékok szinte játszhatatlanok!"Az "input-lag" elég gázos, már kaptam ilyen videót is - mástól!
-
old_artist
addikt
válasz
wizardSWF #9597 üzenetére
Üdv!
Ha 22"-ban gondolkodnál, akkor br. 130e-ért már hozzájuthatsz egy belépő szintű profi monitorhoz az EIZO-tól (bagóért!!!
), az S2231WE-BK-hoz, ami minden tekintetben megfelelne igényeidnek, és szvsz nem is olyan drága már!
A PH-n is tesztelték, az eredményeket a 22"-os kakukktojásról itt olvashatod! Ez nem hogy "közel" színhelyes, az is - ha hardveresen bekalibráltatod!
Az iiyama crt-kben elég jók voltak, de szvsz az LCD-TFT-ben még van mit fejlődniük! -
old_artist
addikt
válasz
Gabcsi82 #9586 üzenetére
Itt már csak a design dönthet, hisz előtted fog virítani x ideig, egyébként meg szinte ua. a két készülék paramétereit tekintve!
Ahogy olvastam a honlapján, a 2253bw funkcionalitásából adódóan még forgatható is, nem csak dönthető - esetleg ez is szempont lehet! - mod: meg hogy fényes fekete, vagy matt!
-
old_artist
addikt
válasz
Relic81 #9552 üzenetére
Hááát, az az igazság, hogy ahány féle prospektust és netet nézek, annyi féle képpen írják, de valahol a kettő között van az igazság, tehát ...
Fekete/fehér válaszidő: 8ms
A mid-tone (középtónus, vagy overdrive g2g-ben) válaszidő/reakcióidő: 6ms
hááát, szerintem ez keveredik állandóan, sőt még mi is bedőlünk néha ezek keveredéséből a neten! A tftcentral-on is 6ms g2g 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) panel van, amit, ha úgy veszünk igaz is!Írtam egy pár helyre is, a valódi reakció ügyében, a tisztázás kedvéért, még nem jött válasz!
-
old_artist
addikt
Hát, ez elég drága egy darab, ezért az árért szvsz játékra és filmezésre őt ajánlanám - még!
PH-s teszt!Egyébként remek egy darab a 245T, és a 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS07) panelos méghozzá 6ms g2g reakcióidővel is rendelkezik, már volt a kezeim között, nagyon jó színterü, és nagyon briliáns szineket lehet elérni vele hardveres kalibrálás útján! Akinek van, az nem csalódott még!
-
old_artist
addikt
válasz
Relic81 #9534 üzenetére
Igen, osztom a véleményt
, mivel én is ezzel rendelkezem, és március óta kiváló társammá "alakult", sőt szvsz árához képest nagyon nagy tudású profi monitor!
Tudom, hogy sokat kell rá várni, de hidd el, megéri!
Csak mellesleg, én úgy tudom, hogy az Eizo S2231W 6ms g2g reakcióidővel rendelkezik! -
old_artist
addikt
válasz
einstein #9269 üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy én szvsz nem tennék mércét egy TN-es és egy S-PVA-s (és társai) közé, mivel technológiájukból fakadóan is ég és föld a különbség, nagyon sok összetevője van a panelok képmegjelenítése között!
Szvsz valahogy úgy tudnám szemléltetni, hogy adott egy szuzuki és egy rolls-royce, mindkettő "autó" és "úton" jár, sőt mindkettő funkcionál (hogy igy, hogy úgy) a maga nemében, de mégis különbözőek - szinte összehasonlíthatatlanok!
-
old_artist
addikt
válasz
Interceptor #9270 üzenetére
Üdv!
Kizártnak tartom, hogy 178°-os legyen egy TN+film paneles monitor, már csak a gyártás technológiájából adódóan sem! Ez csak elírás, vagy ahogy szoktuk nevezni "parasztvakítás".
-
old_artist
addikt
Üdv!
Én sem akarlak megnántani, de azt hiszem, hogy elég alaposan utána szoktam nézni a dolgoknak, bár ami az információ áradatot illeti, sohasem lehetünk biztosak semmiben se (lásd a lenovó és társai kavalkádját, ahol többszöri telefonos és e-mailes egyeztetések során - lenovo Mo.- jutottam el oda - nem kevés idő és fáradtságot beleölve, kutattam fel, hogy megtudjak valamit is a készülékkel kapcsolatban).
A panel információkat egy elég megbízható oldalról olvasom ki, íme, csak azért nem linkelem már vagy 100x, mert gondolom ezt mindenki ismeri, és megbízható oldalnak tartom/tartjuk!
A Dell E2228wfp-vel kapcsolatban (ezt bárki megteheti - google) elég sok helyre benéztem, és egyetlen, ami változós adat volt, az a betekintési szög, mivel nagyon sok helyen (sőt azt hiszem angol tesztelési oldalon is) 140°x135° volt, az általad említett oldalon viszont 160°x160°, sőt volt olyan oldal is, ahol 170°x170° vagy 178°x178° volt feltüntetve, amit kétlek egy TN-es monitor kapcsán! A többi adattal gondolom egyetértesz, és helyén való volt!A véleményezésemnél viszont ott volt a "szvsz".
-
old_artist
addikt
válasz
d_Gabesz007 #9259 üzenetére
Üdv!
Csak annyit tudok róla írni, hogy... a
Dell E228WFP-t két panellal is szerelik:
5ms 22"WS Samsung (LTM220M1-L01) TN+film és
5ms Chi Mei Optoelectronics (M220Z1L01) TN+Film.Van rajta DVI-D, viszont a felbontása 1680x1050, a kontrsztja 800:1, és csak TCO-99-es a tanúsítványa! Viszont egy kicsit gázos a belátószöge, mivel 140°x135° - borzasztó lehet!!!
Nem ajánlanám szvsz senkinek se ezen paraméterekkel ezt a TN-est, és még ilyen drága is!
-
old_artist
addikt
válasz
bluevoodoo #9258 üzenetére
Igen, azért írtam a lenovó igen megrágott garanciális feltételeit és vásárlását - ha tehetjük!
Bár már a nálam lévő L220x 500 órája megy, és semmi probléma vele - nagyon kifogtam a 20 közül ezt az egyet a Brekk-nél!
Hááát, igen, nekem is szinte csak EIZO CRT volt (1992-óta), és a mai napig működőképesek (amik meg vannak még, mert sokat már eladtam, és mindíg újakat veszek), sok típus megfordult a kezeim között, és sohasem csalódtam bennük, amint azt az aláírásomban is "fémjelzek".
Hát igen, egy EIZO-t leteszel az asztalra, hardveresen bekalibrálod (esetleg megismételve negyed évente), és a kijelzőjén még egy porszem se fog virítani (csak vicc), és csak nyüstölöd órákig, napokig, hónapokig, sőt évekig!A nem MAC gyártmányú TFT-k, manapság (egyre jobban) működnek az Apple rendszerén is, persze gyártó és tipus függő!
Az EIZO természetesen kompatibilis, most megnéztem a lenovot kézikönyvét, és a CD-jét, és nem kompatibilis a mac-kel, csak a Win2000, WinXP és Vista kompatibilis! - érdekes, ez meglepett (miért is nem?)! -
old_artist
addikt
válasz
bluevoodoo #9256 üzenetére
Hááát igen, az Apple az Apple, az EIZO meg EIZO! Két kitűnő márka! Én nem is váltok le róluk, még ha zsíroskenyeret is kell ennem!
Igen, nagyon meggyőző garanciát kell adniuk a lenovónak, bár Class II-be tartozik pixel/al-pixel hibára vonatkozó szabályok szerint, de az EIZO is, mégsincs velük ennyi herce-hurca! Bár az EIZO nem engedheti meg magának, hogy a Samsungtól gagyi panelokat átvegyen, ezért "A" minőségű panelokat (letesztelt és hibamentes) építenek bele, amit szintén meg kell fizetni! Sőt, az EIZO-nak kimondottan az S-PVA (LTM220M3) panelokat, csak nekik készítik, privilégium szerződéssel öt évig (ahol az M=azt jelenti, hogy master és a 3=a rev.A03-at jelent, ahogy szóbeszéd alapján hallottam)!
A lenovónak meg a S-PVA (LTM220CS01) harmad osztályú "C", "S"=service "01" panelokat szállítanak (ezért írtam az igénytelenséget), amikben mindíg van valami "bibi"! -
old_artist
addikt
válasz
bluevoodoo #9254 üzenetére
szvsz, ha a lenovot nem madeinchina-ban gyártanák, hanenm madeinjapan-ban (mint az EIZO-t), akkor igen kiváló lenne, még ha rádobnának vagy 10-20%-os felárat is! Valahogy egy kicsit igénytelennek tartom a lenovo-t, ha egy kicsit is adnának magukra/odafigyelnének (gyári tesztelések során), jobban befutóbb lenne. A PH-n Brekk árusítja pixel hibára tesztelve, de úgy tudom, hogy faladott a lenovó forgalmazásával, mivel 15-20-ból csak egy volt pixel/al-pixel hiba mentes, és ez nagyon-nagyon rossz arány! Sőt, volt nem is egy vevő, aki hazavitte, és használat közben el akarta forgatni/emelni, és majd elfüstölt a kijelző, a kontakthiba miatt!
Ezekre kell nagyon odafigyelni a vásárláskor, szinte mindent letesztelni/nyúzni, hogy akkor jöjjenek ki a hibái, nem pedig munka közben! - ami rémisztő lehet! -
old_artist
addikt
válasz
bluevoodoo #9242 üzenetére
Üdv!
Az említett típusok (EIZO, Lenovo, a DELL csak kalibrálás miatt) itt csücsülnek az asztalomon, és hááááát.... semmiképpen nem ajánlanám az általad leírtak szerint (pláne képszerkesztésre/valósághű szín megjelenítésre), a TN-eset!
Röviden, és tömören - EIZO FlexScan S2231W !!!A Lenovo L220x: 6ms g2g, 22"WS Samsung S-PVA (LTM220CS01) panelos csak az árával csábítja a vásárlókat, viszont nagyon sok baj van a pixel hibái és a kontakt hibák miatt (én kifogtam egy pixel/kontakt hiba menteset). Egyébként szinte mindenre lehet használni, de olvasd el a Yany cikkét (bár lehet, hogy már megtetted), és még szerintem a 0,24mm-es pixel mérete is bazavarhat egy DTP-s szerkesztésbe! Viszont FullHD-s!!!
Az Eizo S2231W: 6ms g2g, 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) panelos (teszt a PH-n) viszont tényleg kakuktojás a maga 22'-os mezőnyében, csak szuper latinuszokban tudok róla írni, mivel magam is színbontásra, kép- és kiadványszerkesztésre, általános netezésre, a fiam néha játékra+filmezésre - nagyon kiváló, sőt ha az ár/érték/tudás szintjét is nézzük BestBuy a maga 22'-os mezőnyében.
Ha be van hardveresen kalibrálva (én megtettem a kolorimétremmel), akkor frenetikus a szintelítettsége és a valóságos színhűsége! Egyszerűen élvezet előtte dolgozni a nagy színtere miatt! Viszont ez nagyban befolyásolja egy jó VGA kártya is! Jelenleg itt a PH-n a HEXAA, mint viszonteladó most kezdte árusítani nagyon jó áron, br. 136e-ért.Sőt nagy előnye a verhetetlen vezérlőpanel, és az 5 éves világgaranciája, és hááát a fekete az fekete a kijelzőjén!!!
A Dell 2408WFP: 6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS05) paneles is nagyon jó választás a 24'-osok mezőnyében, de csak a revA01-es a nyerő! Ennél a monitornál a ClearType nem valami tökéletes! A kalibrálás után szinte merőben más lett a kijelző képe, de szvsz az EIZO valamivel jobban vizsgázott nálam!
Tehát EIZO szvsz!!!
-
old_artist
addikt
válasz
Interceptor #9248 üzenetére
Üdv!
Csak ennyit tudok róla, hogy
Dell 2009WFP: 5ms, 20"WS (állítólag Samsung) TN Film panelos. -
old_artist
addikt
válasz
Dead_slow #9241 üzenetére
Üdv!
A
Samsung SM2043BW: 5ms, 20"WS TN Film, és a
Samsung T200: 2ms g2g, 20"WS TN Film panelos!Ha fontos Neked a gyorsabb válaszidő és a gray to gray elérése (ezért is drágább), akkor nem kétséges a választás a T200 mellett!
szvsz még esetleg a design, vagy a szín is (2043bw - silber, T200 - Rose Black kivitel) dönthet "valamelyik fél" javára!
-
old_artist
addikt
Gyárilag semmilyen szinten nincsennek kalibrálva - sőt, a tesztelések során ahol megáll a tesztelés (túl sárgánál vagy uv zöldnél), úgy csomagolják is, és azért vannak olyan esetek, hogy mikor kibontja az ember, keresgél valami %-os beállítást, hogy normálisan lássa a szinek egyensúlyát!
Általában, egy közép szintü beállításon maradnak, a kereskedőnél szépen mutasson, - túlvezérelten -, igy nem szabad sohasem bízni/hinni a gyári beállításokban!Mod: a Furky intelmei is helyénvalóak!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Csak LG L246WP (ami 8ms g2g, 24"WS AU Optronics P-MVA (M240UW01 V0))-val volt szerencsém, aminek elég jók voltak a paraméterei és a feketéi, az LG L246WH: 5ms, 24"WS AU Optronics TN+Film (M240UW04) panelossal még nem találkoztam, így váleményt sem tudok mondani róla.
Ami az LG-et illeti, egyedül az LG-Philips S-IPS panelosak nyerték el kimondottan a tetszésemet, azoknak már elég jók voltak a kalibrálási eredményi és a paraméterei!A TN-eseknél sokszor "elmegy a kalibrálás", vagyis ezt úgy értem, hogy nem megbízható a panel egyenletes színkezelése (bár ez lehet, hogy a vezérlőpaneltól van, nem tudni)! Többször kell bekalibrálni, hogy egy normális eredmény szülessen!
-
old_artist
addikt
válasz
d_Gabesz007 #9222 üzenetére
Üdv!
Volt a kezeim között (kalibráláskor) mindkettő, és szvsz a 2253bw nagyobb szintérrel és jobb szürkeányalati váltásai miatt (és ezek értelmében) drágább is!
Ha csak netezésre és "kisebb" játékokra (akkor 223bw) és ha "erős" játékra és filmezésre is akarod használni (akkor 2253bw) mindenképpen a 2ms gray to gray miatt is!Samsung SM223BW 5ms, 22"WS Samsung TN+Film
Samsung 2253BW 5ms, 2ms g2g, 22"WS Samsung TN+Film -
old_artist
addikt
Ja, most már értem!
Igen korrekt a német oldal, sok minden pluszt is tartalmaz!
Csak azt nem értem, hogy miért nem közölnek pl. a magyar oldalon is több információt, igy hitelét veszti a Samsung, hogy ennyi helyen kell utánajárni az adatoknak!!!- sőt, most melyik az igaz, hiteles specifikációk???
Ó, Samsung, ez is már olyan lesz, mint a "tescos" termékek!
Én egyébként az angol (UK) oldalt néztem először, hát ez se olyan korrekt, mint a német!
Kösz, legközelebb, csak a németet nézem, a német precizitású oldalt! -
old_artist
addikt
Igen tudom, hogy sok Samsung tudja a g2g-t, de én a #9158 moto87 hozzászólásában kérdezett
"És ez a g2g csak a 2253BW-be van benne vagy a T220-ba is...vagy mindegyikbe?" két típusra értettem a válaszomat! - erre reagáltam, hogy a kettő közül, csak a 2253bw-ben van a honlap szerint g2g!Amúgy, mindkettő 2ms válaszidővel rendelkezik!
-
old_artist
addikt
Ha nekem kellene választanom akkor mindenképpen a 2253bw mellett döntenék, hogy miért?
- a válaszidő 2 ms "g2g" (!?),
- a falra szerelhetősége miatt,
- a forgathatósága miatt- hátránya a számomra a fényes fekete kivitelében látom és a HDCP és alacsony energiafogyasztás hiányát, szvsz.
De rajtan múlik, hogy ezek mennyire döntők a számodra!
-
old_artist
addikt
válasz
Relic81 #9077 üzenetére
A Dell 2007WFP kétféle:
- 16ms g2g, 20"WS LG.Philips S-IPS (LM201W01) és
- 8ms g2g, 20"WS Samsung S-PVA (LTM201M1) panelal szerelt monitor.A Samsung S-PVA-ssal tudnál szvsz játszani, amúgy nagyon jó kis készülék, már volt a kezeim között.
Viszont, ha hardveresen bekalibrálod, akkor fantasztikus színterű kijelzővel gazdagodhatsz!
Ezt meg ajánlom figyelmedbe, jó olvasgatást - és esetleges vásárlást! -
old_artist
addikt
Üdv!
Nem írtad, hogy mennyit szánsz rá anyagilag, de...
Háááát igen, egy monitort "csak egyszer kell megvenni" (?), de "jót" és "kiválót", különös tekintettel a grafikai tervezésre és a színhűségre!szvsz EIZO vagy NEC (horrorisztikus az ára), de az árkimélő levovo is szóba kerülhet!
EIZO-ból ajánlanám a 22'-os FlexScan S2231W (6ms g2g válaszidővel és 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) panellal rendelkezik), belépő színtű professzionális monitort, ami már 136e alatt van az ára (lépj kapcsolatba esetleg HEXAA-val, most akciósok az EIZO-k nála, nagyon megbízható, korrekt viszonteladói kerskedő), vagy a levovo L220x FullHD "best buy" monitorát ajánlanám - én is, mint skylaner.
Az EIZO-ról csak jókat írhatok (előtte írom a hozzászólásomat), fantasztikus és frenetikus a kontraszt, fényerő és színhelyesség szempontjából, sőt a szürke árnyalati struktúrája is kiváló, és az 1 milliárd színből való 16,7 millió színre való lebontásában is!. A feketéje az fekete!
Jelenleg én is ezen dtp-zek és színbontok, képfeldolgozok és kiadványt szerkesztek, ha bekalibrálod hardveresen, akkor tökéletes megoldás lesz - és mint egy élettárs, ha EasyUp álvánnyal veszed, "bárhova" állíthatod!A Lenovo ThinkVision L220xWS: 6ms g2g válaszidejű és 22'-os WS Samsung S-PVA (LTM220CS01) panelos! Mivel rendelkezem ilyennel is, itt a PH-n Brekk-től vettem (nagyon megbízható, korrekt eladó, csak ajánlani tudom!), Ő pixel/al-pixel hibára tesztelve (egyedüliként az országban!!!) árusítja. Nagyon jó vétel, a maga 22'-os kategóriájában.
-
old_artist
addikt
válasz
ez_meg_emaz #9022 üzenetére
Erre utaltam a #9016 és a #9030-as hozzászólásomban, hogy meg kell fontolni a kalibrátor megvételét, mert csak annak éri meg, aki funkcionálisan is ki tudja használni!
Amúgy, a TN paneleseket is elég szépen be lehet kalibrálni hardveresen, de szemre az említett és ajánlott linkek alapján, viszont a leg-megbízhatóbban - és elérhetőbb anyagilag is -, ha elhív valakit az ember bekalibráltatni a monitorját.
-
old_artist
addikt
Az az igazság, hogy csak annak éri meg megvenni a kalibrátort, aki munkája révén fonkcionálisan is ki tudja használni, mivel én is grafikai tervezéssel, typográfiával és színbontással foglakozom, nekem elengedhetetlen.
Viszont nem értem azokat a cégeket, akik gusztustalanul elkérnek (20-55e Ft+áfát + esetleg 5e Ft kiszállást) egy kalibrációért, ami, ha nagyon sok mindent kell állítgatni, akkor is max. 30-40 perc alatt elkészülhetnek a művelettel. Mivel én (van amikor havonta) negyedévente ellenőrzöm a színhűséget az EIZO monitorjaimon, nem érte meg, hogy állandóan e gusztustalan összegért kihívjam őket, ezért érte meg a befektetés egy kalibrátorba!
S ha vállalok is vele kalibrációt, akkor ennek a harmadáért teszem!Igen, nagyon jó lenne, ha a kereskedők is rendelkeznének koloriméterrel, s ott helyben az üzletben elvégeznék "x?" (mindenki számára elérhető árban) összegért a monitorok átlagos hardveres kalibrálását, de a legjobb, ha a mindenki saját VGA kártyájára történne meg ez a művelet, mert hisz érzékeli a videojelkibocsátást is a műszer!
Igen, sajnos jelen esetben, a linkek alapján, meg esetleg még ez! alapján kénytelen vagy beállítani a monitorodat!
Egy monitor egyszer kell meggondolni, hogy mire és funkcionálisan melyiket válassza a felhasználó, de szerintem a Samsung SM2232BW: 2ms g2g, 22"WS Samsung TN Film panelos jó választásodnak tűnik, amire használni fogod!
-
old_artist
addikt
A hardveres kalibrálással kapcsolatban csak annyit, hogy nem elég hozzá a szoftveres program, mivel kell hozzá egy koloriméter (amit jól írt az "ez_meg_emaz", csak...), amivel a panelod színtelítetségét, színegyensúlyát stb., de ..."olvasgasd" el ezt és főleg ezt nézd meg!!!
Én már vagy 8 éve, hogy használok kalibrátort (és jó minőségűt, ami 100e körül mozog), és nagyon sok helyre eljárok kalibrálni is, csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy ezekkel a hardveres kalibrátorokkal a végeredmény magáért beszél, ég és föld a szemre való beállításhoz!
Ha elolvasod amit ajánlottam, és megnézed, akkor szvsz megváltozik a vélemény a "tescos-szemre" való kalibrálásokról!
Mostanság, már nem csak a grafikusok, CAD-esek és képfeldolgozók igénylik a hardveres kalibrálást, hanem egyre több helyen (mivel gyárilag katasztrófális a panelok megjelenítése), és igen sokan igénylik ezt a műveletet a monitorukkal, hogy kihozzanak belőle mindent, amit csak lehet - "a szép színdús/szinkorrekciós, élesség/kontrszt és színtelítetség, stb., a teljes monitorunk színhűségének" eléréséhez!Hidd el, megéri mindíg hardveresen be-kalibráltatni - tapasztalatból írom és mondom!
-
old_artist
addikt
Igen, igazad van, én is rendelkezek egy lenovo L220x s-pva (6ms g2g, 22"WS Samsung S-PVA (LTM220CS01)) monitorral (a Brekk-től), és nagyon kiváló ár/érték/tudású a 22'-osok kategóriájában, sőt még ha hozzávesszük, hogy FullHD is, akkor nagyon jó választás.
A fiam szokott rajta játszani, de csak ájuldozik (hardveres kalibrálás után persze) a szinek, főleg a szürkeárnyalatok kiváló leképezéséről.Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki olcsó 22'-os s-pva monitort akar venni, FullHD-ban!
-
old_artist
addikt
válasz
fokukac #8951 üzenetére
Üdv!
Ha br. max 160e Ft van rá, akkor szvsz az alábbiakból válasszon:
- Eizo S2231W: 6ms g2g, 22"WS Samsung S-PVA (LTM220M3) panelos, kimondottan grafikára és (kép)szerkesztéshez, nagyon kiváló monitor PH-ban viszonteladói státusszal HEXAA már!!! br.136e Ft!!! - 5 év világgarancia.
- Dell 2408WFP: 6ms g2g, 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS05) panelos, kiváló monitor Brekk br.158e Ft !!! - 3 év garancia.Munkaeszköznek mindkettő nagyon-nagyon kiváló kijelzők!!!
-
old_artist
addikt
Hát, ha ennyit tudsz rá szánni, akkor már vagy
EIZO FlexScan S2231W (22'-os, nagyon kiváló mindenre, sőt belépő színtű professzionális monitor, 150e Ft.), de ennyiért
Dell 2408wfp is kiváló választás (24'-os, 148-158e között).
Van egy 22'-os lenovo L220x, ami FullHD, ahogy emlegetik "best buy" a maga ár/érték/tudás kategóriájában (87-95e Ft. között mozog)!
20'-osból a Dell 2007fp (revA05 S-PVA) 4:3!!!! - ajánlanék, sokak kedvence, és keresett márka (90-108e Ft. között)!Ezek mind kitűnő S-PVA panelos monitorok.
Én ezek közül választanék, de lehet, hogy más még ajánl majd Neked ezeken felül még tipust!szvsz én nem rendelnék a tengeren túlról - garancia (pl. 3 napos pixel gar.), meg a macerás szállítások miatt sem (bármi történhet az úton)!!!
-
old_artist
addikt
válasz
Tűzkígyó #8794 üzenetére
Hááát, igen - sajnos igy van!
Az biztos, hogy ha a határon túl mész (nyugatra, persze), akkor nem fogsz csalódni még az árakban sem!
Basel-ben tudok egy üzletet, de az elég messze van!
Szerintem, ha egy osztrák (vagy német) topikban felveted a kérdéseidet, azonnal választ is kapsz, sőt, olyanról is tudok, hogy a kereskedőknek, egy (vagy több) otthon ülő (bedolgozó) nézi állandóan a topikokat, és lehet, hogy 10 percen belül megtalálod a legkedvezőbb kereskedőt - megéri.
Én még két éve Basel-ben vettem meg az EIZO CG221-es monitoromat, amit itthon 1milla körül volt, és átszámítva 680e-ért megkaptam, fantasztikus kiszolgálással, szendviccsel, kávéval és sok kedves szóval (csinos kiszolgáló lányok körében) - nem különös?Most, lehetne kérdezni, hogy mi is az a topik, de ha vársz egy-két napot, akkor megkérdezem (utána nézek), de lehet, hogy valaki itt is tudja egy osztrák vagy német totyikot!!!!
-
old_artist
addikt
Hát, igen, a szebb kép (és persze szín-egyensúly, stb.) az a kalibrátor által születik, de marad a vizualitásod - a szemre való beállítás. Esetleg érdeklődj körbe a PH-n, hogy hasonló típusú monitort, ki milyen beállítással használja - ez még megoldást jelenthet bizonyos fokig!
Ha arra felé járok (hát igen, eléggé messze laksz), akkor szólok, vagy ha többen vagytok, akkor - esetleg (?!) - megéri a leutazást + a kalibrálást, mivel többfelé osztható a költség, de ez csak szvsz.
-
old_artist
addikt
Nézd meg a #780-as hozzászólásomat - megéri!!!
Egyébként, igen én rendelkezem a GMB hardveres koloriméterrel (kalibrátorral) és a Blue Eye Pro programmal.
Ez a készüléket br.135e Ft-os áron vettem, mivel munkám révén nagy szükségem volt a kalibrátorra, a színek "hűséges" megjelenítéséhez.
Létezik olcsóbb készülék is, amit skylaner említett a #8766-os hozzászólásában, de ezekkel sok mindent nem lehet beállítani, de az X-Rite cég eye-one display-i2-vel elég jó megközelítéssel be lehet kalibrálni a kijelzőt, viszont ennek is kb.: br.70-75e Ft az ára!
Az X-Rite Huey készüléket nem javaslom (br. 25-35e közötti ára), mert ebből még több beállítási lehetőség hiányzik (pl. gamma és színhőmérsékleti intervallumok), ami egy alapvető kalibráláshoz szvsz szükséges!
Aki nem DTP, CAD és főleg nyomdai munkát végez, annak elég ha 1/2 évente, vagy évente bekalibrálni a monitorát, persze ez mindennek a függvénye - hány órát használod, milyen régi a készülék és milyen az adott helységben (ahol használod a kijelzőt), a páratartalom, sőt nem mindegy, hogy milyen a VGA (-t használsz) jel-kibocsátása! Ezeknek nem ajánlom a megvételét - nem éri meg -, inkább elhívni valakit, hogy bekalibrálja -, de vannak gusztustalanul drága cégek, akik nem kímélik a pénztárcádat! -
old_artist
addikt
Mindenkinek, aki hardveres kalibrálással kapcsolatosan szeretne többet tudni, feltétlenül nézze meg ezt a linket - megéri!!!
Utána már fel lehet tenni a kérdéseket, ha valami nem tiszta.
Szívesen válaszolok mindenre!!! -
old_artist
addikt
válasz
Tűzkígyó #8773 üzenetére
Hááát, igen, igen!
Ezt swizzben másként csinálják - sajnos nálunk még nem elterjedt - pláne a drágább minitoroknál, mivel nem kifizetendő a kereskedőnek, hogy "bajlódnia" kell vele. Érdekes, máshol (más országokban) a drágábbért még "ki is nyalják a vásárló sggét".
Ezért érdemes felvenni a Mo.-i képviselőkkel a kapcsolatot, és rákérdezve árajánlatot és forgalmazót ajánlva, kikényszeríthetjük a legjobb megoldást a felhasználó számára!
Nálunk ügyeskedni kell, és hogy a forgalmazó minden jóval előrukkoljon, egy drága monitor vásárlása kapcsán!De..., viszont 72 óra elteltével, minden indok nélkül (s ne az legyen, hogy pixel/al-pixel hibás) visszaviheted az árut, és esetleg, ha kérdezik, akkor csak annyit mondj, hogy nem erre számítottál, vagy nem vagy elégedett vele, stb., nem kell indokolni! Erre a jogod és lehetőséged van, minden esetben, ha nem társak benne, akkor jöhet a herce-húrca, a fogyasztóvédelem és egyebek - sajnos! Ez már csak igy van hazánkban a kereskedőkkel, ezért is kell utána járni a legmegbízhatóbb lehetőségeknek - és írásban lefektetve kérni az Ők ajánlását/hozzá állását (akkor nincs vita, és érvelhetsz ezek ismeretében - is), nagyon fontos! Mindent írásban, semmi verbalitás, mert ott mindent megígérnek, csak hogy eladják, utána már nekik mind - egy-kettő-három!!!
-
old_artist
addikt
Ezek a monitorok (EIZO és NEC) megfizethetetlenek - sőt megfizethetők egy olyan felhasználó számára, aki komolyat és komolyan akarja munkára fogni őket!
Egy "kiváló" monitort, csak egyszer kell megvenni, aminek a pénz nem szabhat határt!
Utána már csak élvezkedhetünk, és nem okoznak olyan problémákat, mint a "tescós" monitorik! Hidd el, tapasztalatból beszélek! -
old_artist
addikt
válasz
Tűzkígyó #8758 üzenetére
Üdv!
A NEC esetében, mikor megvették, a swiccer kereskedőnél le lehetett tesztelni, sőt állítólag a monitor kibontásakor a kereskedőnek is jelen kell kennie, mivel ilyen drága készülékeknél (szintén az EIZO-nál is), helyben tesztelve adhatják a felhasználó számára. Bármilyen hiba esetén vagy csökkentik az árat (drasztikusan), vagy cserére jogosulhatsz még a boltban, viszont arra megint várni kell kb. két hetet. Nem engedhetik meg maguknak, hogy hibásakat áruljanak!
Az EIZO és a NEC esetében is még a gyárban 72 órás tesztelésnek vetik alá a monitorokat, és ha bármi probláma lenne, nem engedik ki a kereskedőkhöz. Esetleg csak a szállítás folyamán keletkezhetnek problámák, amit nem minden esetben lehet orvosolni!
A pixel hiba előfordulása minimális ezek által, de a technika ördöge sohasem alszik!
Mindkét monitorgyártó 5 éves világgaranciát vállal monitorjaira, nem kell megvásárolni, mert adják a garanciát.
Én tudok olyan 4 éves EIZO-ról, aminek a vezérlőpanelje (állítólag valami kontakt hiba - a nedvességtartalom miatt) felmondta a szolgálatot, és sűrű elnézések közepette egy újabb típust küldtek a felhasználónak (egy hónapon belül) 1:1-be a régi helyett!
Hát igen, ezek már nem monitorok, hanem EIZO-k és NEC-ek!A hardveres kalibrátorom:
a Gretagmacbeth koloriméterét használom a LaCie Blue Eye Pro kalibrációs szoftverrel. -
old_artist
addikt
válasz
Tűzkígyó #8752 üzenetére
Üdv!
Nem rég volt a kezeim között egy NEC MultiSync LCD3090WQXi 30'-os monitor kalibrálás céljából, ami 6ms g2g frissítéssel és 30"WS LG A-TW-IPS (LM300WQ5) panellal rendelkezett.
Mit is modjak róla, ... ezt látni kell, és egyből beleszeret az ember, szinte "az ágyba hozza a nőt".
Egyszerűen frenetikus a képe, csak "szuper latinuszok"-ban tudok írni róla az EIZO-k mellett. Nem hiába verseng ez a két gyártó a felhasználók minden igényeiért és kegyeiért.
Igen, tudom, hogy "horrorisztikus" az EIZO (különösen a nemrég piacra dobott SX) és a NEC monitorok, de ha valaki munkára használja, rövid időn belül megtérül az áruk, és nem csalódnak benne, ha a "valósághű megjelenítés" és színtelítettség szabályaira is szükségünk van!
Tűéles képük, verhetetlen bites LUT, igen magas bites színszámításuk, színtér lefedetségük (széles színgamut: NTSC 100-92%, Adobe RGB 97-96%-os lefedettsége), a 68 Mrd színű paletta (1.06 Mrd szín min. 10 bit-es LUT-al), az sRGB színtér teljes megjelenítése mellett, nem (el)beszélve a panelvezérlő egyedi technikájukról - egyszerűen uralják a TFT-LCD panel technológiát!!!
... és nem beszélve az azonnali és tökéletes fényerő stabilitást a monitor teljes élettartama alatt!Mikor bekalibráltam (hardveres kalibrátorommal) a NEC MultiSync LCD3090WQXi monitort és leteszteltem (egyébként külföldön, sweizben vették), csak ájuldoztunk a kép visszaadásán - még nőkre sem volt ingerünk!
Nagyon, nagyon, nagyon ....
Csak ajánlani tudom, mindenféle kétségek nélkül!!! -
old_artist
addikt
Üdv,
Vettem én is egy lenovo L220x-et a Brekk-től (korrekt, rendes eladó, csak ajánlani tudom), már vagy 3 hete, hogy megvan, pixel hiba mentes és fantasztikus.
Ha kifogod, akkor nagyon jól jársz majd vele, különösen, ha be is kalibrálod (én megtettem, különösen ajánlom/ajánlott) és csak élvezkedik a fiam előtte - azóta. Már 400 órát ment egyfolytába (éjjel-nappal), és egy "szösszenetnyi" hibája sem volt.Ha bármit szeretnél megtudni róla, bátran kérdezz, esetleg a lenovo-s topikban is!
-
old_artist
addikt
Hát, kétlem, hogy TN-essel is ugyan olyan szinten lehetne "kiadványt szerkeszteni", mint egy S-PVS vagy S-IPS, vagy netántán a régi MVA panelossal!!!
Valaki megpróbálhatja, de értelmetlen még a felvetése is a TN-esnek, a kiadványszerkesztés szintjén!
A kiadványszerkesztés, nem csak betükbül, hanem színekből, színhelyességből, színegyensúlyból, színhőmérsékletből is áll, sőt láttál már valaha is egy Tn-es panelnál erőteljes színtelítés melletti 1 milliárd színből való 16,7millió szín megjelenítést? Továbbiakban, mikor van egy Tn-esnek 10-16-24 vagy egyáltalán 36 bites számítási pontossága, na meg 178°-os belátási szöge?
Próbálj photoshopban van illustartorban TN-essel kiadványt szerkeszteni, azt hiszem, hogy (nem csak Te, hanem) a nyomdák is "cukaharát" ugranának tőle, mikor meglátnák a "színtelen" és "színtelítetlen" nyomatot!
és egyáltalán olvastál már valaha ilyet?:Kiváló képminőség
Az x*y képpontos felbontás, a z:1 kontrasztarány és az @ cd/m2 fényerő első osztályú képminőséget biztosít világos grafikákkal és struktúrákkal valamint éles szövegkontúrokkal. Függetlenül attól, hogy középen vagy oldalt ül a képernyő előtt, ill. hogy éppen melyik képterületet szemléli – a színek és szürkeárnyalatok egyformán erős kontrasztja egészen a sarkokig végig magas színvonalon megőrződik.Digital Uniformity Equalizer (DUE)
Ez gondoskodik a monitornál a szín-tisztaságról és az egyenletes fényerősség-eloszlásról. A fényerősségek és a színárnyalatok a teljes kijelző-felületen állandóan vezérelve vannak. A nem-kívánatos egyenetlenségeket egy chip egyenlíti ki automatikusan és valós időben. Az eredmény: Ugyanaz a színárnyalat tényleg mindenütt ugyanúgy néz ki a képernyőn.Precíz színvezérlés
A szín-megjelenítés vezérlése egy belső 12-bites Look-Up-Table (LUT) segítségével történik. Ez a szín-információk pontosabb árnyalati fokozását teszi lehetővé, mint a különben szokásos 8 bites LUT-ok. A színhőmérséklet 500-as fokozatokban 4.000 és 10.000 K között, a gamma-korrekció pedig 0,2-es lépcsőkben 1,4 és 3,0 között beszabályozható. A szín-telítettség és színintenzitás beállítható az RGB/CMY-színekhez.Mert ezeket egy TN-es panellal vezérelt monitoron még sohasem olvastam!!!! - ami egy kiadványszerkesztéshez nagyon is hozzá tartozik - na, meg a hardveres kalibrálás.
De nem akarok olyan mélyen belemenni a dolgokba, mert ez a topik nem erre való!Ne haragudj, de badarság ilyeneket írni, s ha valaki megteszi - egyáltalán, az tájékozatlanságból teheti csak!
Ha valaki mégis megteszi, hogy egy TN-es panallal "kiadványt szerkeszt" és különösen feldolgoz, azt valahogy úgy tudnám jellemezni, hogy agy Rolls-Royce -ba rakott Trabant motorral akar Forma 1-et nyerni!!! -
old_artist
addikt
válasz
tilbury #8653 üzenetére
Grafikai munkára csakis kimondottan az EIZO monitorokat tudom ajánlani.
Ami előtt én is ülök FlexScan S2231W ez 22'-os, és tapasztalatból mondon, hogy az ár/érték atránya nagyon kiváló grafikázni és kiadványt szerkeszteni (br. 150e) beugró kategóriás a professzionális monitorok között. Én a helyedben csak ezt venném meg, ha az ár is fontos!!!
Viszont, ha még "csúcsabbat" és fantasztikus kép- és színvisszaadásút akarsz venni, akkor csak is FlexScan SX2461W a csúcs még ebben a kategóriában, bár ez 24'-os és az ár/érték aránya is nagyon, de nagyon jó, br. 280e.
Ha még be is kalibrálod hardveresen őket íme, érdemes megnézni!!!, akkor egy fantasztikus monitor virít majd az asztalodon.Ajánlom Neked a komel.hu-t, rendesek és korrektek, nézz be hozzájuk, ár szempontjából is érdemes.
Ha más gyártótól is kellene ajánlanom, akkor csak a NEC jöhet számításba, csak az árban egy kicsit elérhetetlenek.
-
-
old_artist
addikt
válasz
#41133696 #8629 üzenetére
Vagy nagyon rossz a fényképező, vagy ennyire rosszak a monitorok paneljei! De inkább a panel!
Esetleg még arra is gondoltam, hogy valami mágneses kütyü nincs a közelében, vagy alatta?
A modemek is be szoltak zavarni a kijelzőbe! - meg a kábel, ha nincs rendesen leszigetelve, vagy nem szabványos a kábeled!Ha ezek rendeben lennének, akkor monitorcsere!!! - vegyél inkább egy Samsungot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged