- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacusch69
tag
válasz
s.s.j.goku #7463 üzenetére
Ha nem vagy hardcore repülés-szimulátoros, akkor nyugodt szívvel vegyél 223BW-t.
-
Lacusch69
tag
Én a Nokia Monitortest-et használom, ingyenesen letölthető.
-
Lacusch69
tag
válasz
Apophis #7431 üzenetére
Kicsit tévedésben vagy: az Iiyama E2201W volt Samsung-paneles, a B1, B2 változat már CMO-s. És itthon csak az utóbbi 2-ből kapsz.
Nézd meg az E2201W-B2 összehasonlítását ugyanezen az oldalon...
Egyébként nem értem, mi a gondod néhány századmásodperc késéssel, gyakoran 100 feletti pinggel játszom hálózatban, mégsem zavaró különösebben.Ha beszélsz németül:
http://prad.de/board/thread.php?threadid=37875
Ajánlom az oldal közepén a kidolgozást bemutató képeket...
-
Lacusch69
tag
válasz
philoxenia #7402 üzenetére
Nem, hanem mert nem natív felbontásban megy, és az interpolált kép egy picit homályos.
-
Lacusch69
tag
válasz
Apophis #7380 üzenetére
Másodpercenként 25 képváltás már folyamatos mozgást eredményez az emberi szem számára. (Ez is rémlik még az RTV műszerész tankönyvből)
Más.
Valami infója van valakinek a BenQ X2200W-ről?
A műszaki adatok alapján elég jónak tűnik.
http://www.chip.de/bestenlisten/Bestenliste-TFT-Display-22-Zoll--index/index/id/591/findAll/0
-
Lacusch69
tag
válasz
Apophis #7371 üzenetére
Nem teljesen így van, a CRT-nél a 120Hz 60db képváltást jelent mp-enként, mert félképekben vált. (Valami még rémlik erről a tv-szerelői múltamból)
Szóval gyakorlatilag, ha nem tévedek, a 120Hz CRT egál a 60Hz TFT-vel.
Ha nem így van, valaki javítson ki, én ezt 20 éve tanultam, és fél évig dolgoztam a szakmában... -
Lacusch69
tag
válasz
Apophis #7368 üzenetére
Biztos, hogy Samsung paneles?
Egyébként egy rep.szimes fórumon ugyanezeket a hibákat rótták fel neki, de az CMO-s volt.
Én ezeknek a hibáknak csak egy kis részével találkoztam a 223BW-nél, elvileg egy 226BW-nek sokkal jobbnak kellene lennie az enyémnél. Ha teheted, próbálj ki egy 226-osat, hátha más lesz a véleményed. -
Lacusch69
tag
válasz
philoxenia #7347 üzenetére
Pont ezzel keresnek keveset. Így elpártolnak tőlük a potenciális vevők. Én legalábbis azóta ViewSonicban gondolkozom. És szerintem sokan mások is...
-
Lacusch69
tag
válasz
philoxenia #7300 üzenetére
A TN-panel az TN-panel, az 5ms pedig 5ms... Csodálatosan jó nem lesz belőle, akármennyire Eizo. Egy Iiyama E2201W simán lekörözi. (A régi. Az új E2201W-B2-esek meg már CMO panelesek, és lesüllyedtek az átlag szintjére. Bravo Iiyama, most akartam venni tőletek monitort...
Úgyhogy talán ViewSonic lesz...)
-
Lacusch69
tag
válasz
philoxenia #7313 üzenetére
Inkább Oblivion...
-
Lacusch69
tag
válasz
Apophis #7274 üzenetére
RTS-sel nem játszom.
FPS-ben, ha az alkalmas a 16:10 megjelenítésére, csak jót tesz a nagyobb horizontális látómező.
Ha nem alkalmas, akkor a driverben (Nvidiánál biztosan) ki lehet kapcsolni a széthúzást, és a 22"-os wide monitor normál 19"-osként fog üzemelni, két fekete csíkkal az oldalán. Igaz, a felbontás non-native lesz, de nem vészes.Il-2: mosódik a gyorsan mozgó objektum, ha világos, homogén háttér előtt van. Ez eléggé megnehezíti az ikon nélküli azonosítást.
A játéknak nincs wide opciója: vagy a kép tetejéből és aljából vág le kb. 100-100pixelt, vagy összehúzod középre normál 19"-osként. (Ez utóbbi a jobb megoldás, mert használható az 1024x768-as felbontás is, amire eredetileg optimalizálták) -
Lacusch69
tag
H.E.L.P.! ! !
Azt meg lehet-e csinálni, hogy a monitorom (játékon belül) ne húzza szét az 1024x768-at 16:10-re??? Il-2 Sturmovik 1946
-
-
Lacusch69
tag
válasz
samsungz400 #7041 üzenetére
A 223BW jó, ha nem akarsz Il-2-vel (vagy más rep.szimmel) játszani.
-
Lacusch69
tag
Igen, annál a játéknál ez hatványozottan kijön, a többinél (FPS,RPG) gyakorlatilag nem látszik. Csakhát én 90%-ban "repülök"...
Jelenleg Iiyama mellet vagyok, E2201W-B1-est láttam itthon 70k HuF alatt, de az Bp-en van (2x200km...)
Elérhetőbb a ViewSonic VX2240W, elég jónak tűnik, dehát a puding próbája az evés, amit ugye a boltban nem lehet. Ugyanez vonatkozik a 226BW-re is, mint harmadik esélyesre.
Van még egy tippem: LG 226WTQ. -
Lacusch69
tag
Igen, pont ebben a dilemmában vagyok én is, pont ezekkel a monitorokkal...
Bár bemásolnám a 2232-es "C" paneles változatáról egy szintén rep.szimes kollegám véleményét: (Megjegyzés: Angliából írta, ékezet nélkül)
"Korbeneztem mivel potolhatnam hianyat es vegigolvasva par cikket a Samsung 2232BW mellett dontottem. 22", 2ms, meno design, stb. Penteken meg is jott. Kis szin korrekcio utan il2 beroffent es jott a villamcsapas. 1680x1050 szeles csodaszep kep. Akkora latoter hogy csak na
A masodik sokk akkor jott amikor akcio indult. Ennek olyan szintu kesese van, ghosting, meg stb, hogy rettenet. Nem tudom hogy az en szemem ilyen erzekeny-e de mar az elozo monitoromon is nagyon zavart hogy mosodik minden ha nezelodok, de ezen total rettenet.
Ma megrendeltem az Iiyama E2201W-B1-t eyt meg vihetik vissza ahova akarjak...
Tovabbi utanaolvasaskor kiderult am hogy draga Samsung 3 kulonbozo panelt rak a monitorjaiba. TN panelek mas beszallitoktol. az eredeti samsungok mennek az USA-ba, ide meg jon a szar."
-
Lacusch69
tag
Il-2-ben kifejezetten zavaró az ikonok nélküli azonosításban.
Kb. úgy képzeld el, hogy egy "árnyék" követi a repülőt, max 4-5mm látszólagos mérettel. Azért rossz, mert elmossa a kontúrokat. Nem minden esetben látszik, sötét háttér előtt pl. szinte észrevehetetlen, világos előtt néha borzasztó...
Megjegyzem, 19" félprofi CRT után tértem át. Lehet, hogy túl "kényes" lett a szemem.Más programban (Oblivion, BF2) is észre lehet venni, ha nagyon akarod, de tényleg csak akkor, ha nagyon akarod, és abban az esetben sem zavaró.
-
Lacusch69
tag
válasz
zolynet #6908 üzenetére
Töltsd le a Pixperan nevű progit, és fényképezz...
De ha megnézed ezt a linket, (igaz, 223bw nincs benne),
ez is gondolatébresztő.http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=50&mo1=269&p1=2511&ma2=36&mo2=284&p2=2683&ph=9
Az én 223-asomról készült képek:
Legjobb:
http://img2.tar.hu/lacusch69/size2/33732376.jpg
Legrosszabbak:
http://img2.tar.hu/lacusch69/size2/33732378.jpg
http://img2.tar.hu/lacusch69/size2/33732377.jpg -
Lacusch69
tag
Uraim, egy kis segítséget kérnék...
22"-os monitort vennék, de nem találok rep.szim.-hez megfelelőt (kivéve Iiyama PL E2201w). Ami ugye vidéken nem valami egyszerűen beszerezhető...
Tehát az érdekelne, hogy Il-2-höz használ-e valaki SM226bw-t (CMO paneleset) vagy VS VX2240w-t, illetve ezeknek mekkora utánhúzása, ghostingja van?
Jelenleg 223bw-m van, marha jó és szép képe van, egyetlen egy játékban zavaró az utánhúzása... Igen, az Il-2-ben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- BMW topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- új LG UltraGear OLED 45GS95QE 45 240Hz WQHD+
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- SAMSUNG (LS32B800PXUXEN) 32" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ASUS TUF Gaming F16
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest