- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bog
HÁZIGAZDA
Neked még válaszolok, hogy képben legyél. Pattoghatunk itt össze-vissza, ez nem fog előre vinni. Ha úgy döntök, hogy bezárom a fórumot, akkor az egy megalapozott döntés lesz, és ti kényszerítitek ki. Szóltam nem egyszer. Ha ezt gyerekesnek tartod, akkor mutass jobb megoldást, amely összhangban van az alapelvekkel. Kösz.
-
PLaci58
addikt
nem kell használni ezt a leveszem a gyújtást - iGO leáll fícsört
Azt olvastam, hogy ennél az új verziónál megint 2x kell a készenlét gombot megnyomni a visszakapcsoláshoz. Volt már ilyen valamelyik verzióval.Használj egy régebbi data.zip-et hozzá és megszünik a 100%
Raga! A sys.txt-ben kell egy ilyen sort átírni vagy létrehozni, ha nincs még.
-
Karavik
veterán
"A leállításos bug nekem is előjött"
Köszi, épp akartam kérdezni, hogy másnál mi a helyzet. Kár hogy az új szoftver ilyeneket produkál. Ráadásul a legutóbbi auto kikapcs után már vissza se tudtam kapcsolni a gépet. Reset kellett neki.
"Ami viszont az utcanevek megjelenítését illeti, nem lehetséges, hogy ez vmi beállítás és nem a verzió kérdése?"
Nem, nem beállítás kérdése! Amikor az iGO8 v8.3.2.93112-re felteszem az iGO_8.3.2.9605 frissítést, utána változik meg az utcanevek megjelenítése számomra előnyösebbé. Plusz ezzel a frissítéssel nem tapasztaltam abszolút semmi rendellenességet. Tök stabilan megy vele, egyszer se tudtam lefagyasztani, pedig tőlem kap terhelést rendesen
-
PLaci58
addikt
Ha jól láttam ott a jelzések távolságát lehet beállítani. Mennyivel előbb jelezzen.
Nálam sem sikerült skin-t váltani.
Ezen még dolgozni kell
Ráadásul a hozzávaló data.zip is rendesen meghajtja a procit mint a 313-nál.
Sima térkép üzemmódban helyben állva, tehát semmi nem változik a képen és mégis 100%-os kihasználtság.
Régebbi data.zip-el viszont simán megy a 313. Az újat még nem próbáltam.
Ami késik nem múliksnowdog! Nálam 5sec-re van állítva a kikapcsolás. Ha megállítom a motort, akkor kiszállok és viszem a navit. Minek legyen bekapcsolva
-
Moon70
tag
Nem tudok erről az újításról még semmit, ez mi kellene legyen?
Fura hogy crashtextel az ájgód, küld át a sys.txt-d, belenéznék. Nekem korábban a Amigo csinált crasht, de a következő sys.tx bejegyzés megoldotta ezt:[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=272
driver= "GDI" -
PLaci58
addikt
Kérdeztem már egyszer bár, de azóta hátha valaki: static navigation kikapcsolása terén valami eredmény? A magyar Wayteq telefonos közlése szerint nincs rá mód, pontosabban nekik még nem sikerült, a kínaiak meg nem válaszoltak a levelemre.
Alapból ki van kapcsolva a Static Navigation! Ennél jobban már szerintem nem lehet.
Simán kijelzi a 0,01 Km/h-ás sebesség változást is.matrix94!
...Ha az USB portos megoldás nem megy, szükségmegoldásként a GPS modul RX, TX vonalaira gondoltam, hogy ráforrasztok egy saját mikrokontrolleres ...
A procit hogyan vágod szét ehhez a megoldáshoz? Merthogy tudtommal a prociba van beépítve a GPS vevő. Már a Sirf Atlas III-as prociknál is így volt.
Általában nem szoktak kivezetni soros portot, de nem lehetetlen!
Szét kell szedni 1-et.
com1 = mux (kevert port)
com4 = TMC vevő
com7 = GPS vevő (-nek kéne lennie)
com8 = lehet pl. az AS
com3 = IrDa-ak szokták lefoglalni
com2 = BT szokott lenni a wayteqnél.
Ezek erősen rom függőek.
Egy USB-Serial kábellel biztos megoldható a dolog. -
t-bali3
senior tag
Nekem már 3 napja a kocsiban van, mert sehogy sem sikerült leszedni.
(alányúlást egyelőre hanyagoltam...) De nem akarom végleg benne hagyni, mert félek h valami marha azt hiszi, hogy a kesztyűtartóban hagytam a gépet.
Az elején még attól féltem, hogy jól odatapad-e...(#2153) droland1978 : ez akkor most pontosan mit is javít ki? Csak azt a hibát, vagy a megjelenő táblaméreteket?
-
-
ggorog
csendes tag
A polgári felhasználók számára hozzáférhető GPS rendszer eleve csak néhány (5-15) méteres pontosságot garantál (valójában nem is garantál), és ez érvényes minden készülékre egyaránt. Bizonyos korrekciós algoritmusokkal a pontosság - elsősorban magas épületek között, ahol a reflexió miatt nagyobb a zavar veszélye - ugyan tovább fokozható, de a méteres nagyságrendű szórás így is megmarad.
Ehhez nyugodtan hozzáadhatjuk a térképek esetleges pontatlanságát is, hiszen a térképek készítésénél is GPS-t használnak.
A mezőn haladó autópálya esetében az ilyen mértékű pontatlanság nem okoz gondot, a szoftver magabiztosan útra helyezi a járművet. Azonban pl. a rakpart esetében, vagy a ferihegyi gyorsforgalmi úton együtt lehet (kell) élni azzal, hogy esetenként a párhuzamos útra helyezi át a kocsit a ketyere, hiszen a két utat jószerivel csak egy korlát (padkával együtt 80 cm.) választja el egymástól.
A navigáció csak arra hivatott, hogy segítsen a tájékozódásban.
A jármű irányítása továbbra is a sofőr feladata marad, ő képes felelős gondolkodásra, mérlegelésre, következtetésekre. -
lexuska
csendes tag
"Sajnos az x820-as készüléknél a fényérzékelő gyárilag hibás ill nem működik.
Az x620-as készüléknél sikerült ez a megoldás, de valahogy a x820-as széria gyári hibásan került ki a piacra.Üdvözlettel:
Tuba Olivér
Wayteq Europe Kft."Ezt írták a kérdésemre, a frissítést telefonon mondták..
Nektek nem melegszik nagyon?
-
snowdog
veterán
Ajánlott olvasnivalók (többek között):
"...hasonló a probléma minden PDAn jelentekzik az iGo/Russa párossal. Az alapvető gond az, hogy az iGo saját kénye kedvére állítja a GPSt (COMx, 57600bps, Sirf protokoll, Static Navigation). Ezért a Russa nem, vagy helytelenül látja a GPSt. A megoldás az szokott lenni, hogy megkérjük szépen az iGo-t, hogy ne piszkálja a beállításokat egy sys.txt nevezetű állománnyal az SD kártyán lévő iGo8 könyvtárban amibe bele kell írni " [gps] set_messages=0" szöveget külön sorba. Utána egy erre alkalmas programmal AplSirf vagy SirfTech be kel állítani a GPSt, hogy szeresse a Russa. Így békében meg fog férni mindkét program egymás mellett. Ha valaki nagyon elszánt, akár futtathatja mindkét programot egyszerre, akkor van szükség a GpsGate programra.
[link]
[link]Russa [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest