- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PLaci58
addikt
Tudomásom szerint a GPS vevő be van építve a prociba :-)
A programok egy soros porton keresztül férnek hozzá.
A porthoz való kapcsolódást lehet ki-be kapcsolni.
Tény és való, hogy ha ki lehetne kapcsolni a vevőt, akkor azzal lehetne energiát spórolni.
Tapasztalatom szerint kb. 2-3%-al nő a processzor kihasználtsága amikor a GPS vevő poziciót fog. -
snowdog
veterán
...Ki- vagy bekapcsolhatja a GPS-vevő kapcsolódását. A GPS-vétel kikapcsolása beltéri használat vagy bemutató esetében lehet hasznos."
Így már világos hogy mire gondoltál. Te azt szeretnéd, hogy ki lehessen kapcsolni a GPS vevőt, mint hardver egységet, hogy kevesebb áramot fogyasszon.
Amire most hivatkoztál az teljesen másra való (ui. most látom, már észre is vetted), és nem kapcsolja ki a GPS vevő, mint hardvert. Ennek az a célja, hogy alapesetben a navi program mindig oda teszi a kurzort (és oda húzza a térképet), ami az éppen aktuális pozíció. Ebből eredően nem lehetne offline útvonalat tervezni, mert ha elhúzzuk a térképet, akkor a következő másodpercben - amikor adat jön a GPS vevőtől - a program a térképet visszarántja az aktuális pozícióba.
Ezért ki lehet kapcsolni (az iGO-ban is) a GPS vevőtől érkező jelet, de nem magát a vevőt. (A megfelelő részt kiemeltem az általad írt szövegben.) Ezzel viszont semmi energiát nem fogsz megtakarítani, mert a hardver vevő továbbra is működik.
-
snowdog
veterán
Mondjuk a Sygic GPS hardware részén van egy olyan ikon, hogy: Turn GPS module off.
De az Igoban is van hasonló.Azt még csak értem, hogy a gép menüjéből lenne értelme a GPS vevőt kikapcsolni, hogy az akku tovább bírja.
Bár megjegyzem az N770-nél az időt is a GPS vevőtől veszi, és ha azt kikapcsolnánk, akkor az idő sem frissülne. Nem tudom ennél a gépnél is így van-e.
De azt továbbra sem értem, hogy egy navi programban, ahol minden fontos adat a GPS vevőtől származik, miért kellene a vevőt kikapcsolni.
Én az iGO-ban még nem láttam ilyen lehetőséget. Ha megmondanád melyik az a menüpont, akkor talán én is megnézhetném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Végső megjelenési dátumot kapott a Metal Eden
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest