Hirdetés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilemaster
csendes tag
válasz
tibor23 #5709 üzenetére
Sziasztok!
Ma jó sok munka árán újratettem a J6-ot, a VoLTE rövid időre "megjavult" majd köddé vált. A régi 2020-as firmware helyett a legfrissebb 2022-est tettem fel (XEH), szokás szerint root, magisk, stb. A hibajelenség hasonló a korábbihoz, megjelent a VoLTE, azonnal kipróbáltam rajta a hívást, ki is írta hogy HD hang, pillanat alatt kapcsolt, érezhetően jobb minőség. A hívás viszont 4mp után megszakadt, ezt megismételtem 3x, majd eltűnt a VoLTE jel. Az IMS regisztráció az elején sikeres volt, majd ismét sikertelenné vált.Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget és a tapasztalatokat, a kísérletezést felfüggesztem egy ideig. Legalább a friss telepítéstől 1000x gyorsabb lett a telefonom, már ez is nagy siker. A hívás meg megy ahogy akar, úgyis keveset használom...
-
gyogyeger
csendes tag
Sziasztok.
Oppo find x5 pro-ra elő lehet valahogy csalogatni a volte ikont?
(bekapcsolás/újraindítás után megjelenik 1-2 mp-re azután eltűnik) -
tibor23
senior tag
válasz
mobilemaster #5707 üzenetére
J5 2017 telefonnal mind a 4 szolgáltatóval megy a VoLTE és Telekom+Digi (voda hálózat előtt) Vowifi is már a bevezetés pillanatától. Bocs.
-
392mhz
csendes tag
Osztrak fuggetlen (open austria sw) s10e-n siman mukodik telenorral es telekommal is a volte, telekomnal a vowifi is.
-
mobilemaster
csendes tag
Köszi szépen, akkor elengedem a témát. Majd ha ráveszem magam egy teljes szoftverezésre, lehet hogy megjavul. Ennél a telefonnál elég érdekes dolgokat lehet tapasztalni... Az IMS hasznos infó volt, ezeknek a fogalmaknak még utána fogok nézni.
"A tuti mód, ha nem vagy biztos a VoLte meglétében az, hogy wifi kikapcs.,arra a kártyára amelyiken meg akarod nézni mobilnet be, felhivod pl. az ügyfélszolgálatot, közben pedig megnyitsz egy böngészőt."
Ezt a módszert nem próbáltam, az 1-esen egyáltalán nincs netem, a 2-es pedig csak net kártya, telefonálni úgy tudom nem lehet róla, bár lehet hogy az ügyfélszolgálat felé menne.
-
goop
őstag
válasz
Tompika777 #5704 üzenetére
Ez nem így van, mert 3G alatt is mehet a net. 4G ről nem válthat le. De amúgy nincs regisztrálva az ims egyik kártyán sem, azaz nincs Volte.
-
Tompika777
senior tag
válasz
mobilemaster #5703 üzenetére
Mivel a telefonod nagy valószínűséggel dual standby, így értelemszerűen amíg az egyik sim aktív, addig a másik inaktív. A tuti mód, ha nem vagy biztos a VoLte meglétében az, hogy wifi kikapcs.,arra a kártyára amelyiken meg akarod nézni mobilnet be, felhivod pl. az ügyfélszolgálatot, közben pedig megnyitsz egy böngészőt. Ennyi...
-
mobilemaster
csendes tag
válasz
viktorhu #5702 üzenetére
Van valami módszer amivel egyértelműen el lehet dönteni hogy 2G, 3G vagy 4G hívás megy? Másik Samsung telefonokon szoktam látni a VoLTE jelet, ahogy írtam az enyémen is megjelent egyszer, körülbelül 30 percig amíg a repülő módot ki-be nem kapcsoltam.
Most kipróbáltam, nálam az 1-es sim hívásra van, a 2-es mobilnetre. Amikor hívás történik, akkor a net csak arról a kártyáról mehet amin telefonálok, ez minden készüléknél így van?
Az 1-esen bekapcsoltam a netet, 4G-n csatlakozott, majd amikor hívást indítottam átment 3G-re (H és H+), és amint letettem visszalépett 4G-re. Ha a 2-esen kapcsolom be a netet, és az 1-esről telefonálok, addig kikapcsolja a netet. Hívás közben megnézve a státuszt az 1-es 3G-n van, a 2-es 4G-n, de gondolom azt addig felfüggeszti?
Néhány kép:
Hívás közben H
Hívás után 4G
Hívás közben H+
Hívás közben 1-es SIM státusz
Hívás közben 2-es SIM státuszNem nagy gond ha nem működik, nem erőltetem nagyon. Évek óta így használom és megfelelő, csak kíváncsi vagyok rá, hátha valakinek van valami ötlete. Köszönöm az eddigi válaszokat is!
-
viktorhu
veterán
válasz
mobilemaster #5696 üzenetére
Biztos, hogy nem működik a volte? Nálam a vodás simen nem jelenik meg a jelzés, de működik a volte egy 2017-es Samsungon.
-
Landsmann
addikt
-
csaszi75
senior tag
válasz
mobilemaster #5698 üzenetére
J6 2018-ra biztosan nem adnak már ki újabb szoftvert.
A csúcskategóriás telefonokra is 2-4 évet írnak.. -
mobilemaster
csendes tag
válasz
csaszi75 #5697 üzenetére
Rendben, köszi a választ! Szegénnyel küzdök néha eleget, ha fontosabb lesz a dolog akkor veszek valami újabbat. A célnak végülis így is megfelel, ha működne a VoLTE és a VoWifi, az már csak extra lenne.
A szoftver miatt van szükség újabb modellre? Időnként frissülnek a szolgáltatói konfigok amit a régi készülékek már nem kapnak meg, mivel nincs rájuk frissítés? Bár látom a topikban, hogy néha az újakkal se megy miden simán...
-
csaszi75
senior tag
válasz
mobilemaster #5696 üzenetére
Ezen a J6-on már biztosan nem fog menni a VoWifi, csoda ha a VoLTE megy/menne.. akármilyen kiábrándító, de újabb készülék kell...
-
mobilemaster
csendes tag
válasz
Lex Icon #5690 üzenetére
Sziasztok!
Meglátva a hozzászólást, nekem is hasonló a problémám, csak az én készülékem egy Samsung J6 2018 dual sim. Szintén ezek a beállítások, VoLTE engedélyezve, 4G megy, feltöltőkártyás sim pár éve lett modernebbre cseréltetve.XEH szoftvert tettem fel még valamikor 2 éve, rootoltam Magisk-al, azóta nem lett hozzányúlva, és tudtommal független a készülék viszont csak Yettel kártyával használtam.
A pontos hibajelenség az, hogy hiába van engedélyezve a VoLTE a telefonon, nem hajlandó figyelembe venni. Egy fagyás után újraindítottam a telefont, ekkor megjelent a VoLTE, repülő módot ki-be kapcsoltam és már nem tért vissza. Szolgáltatói oldalon alapértelmezett beállítások vannak tudtommal. Jó lenne ha el lehetne érni hogy menjen a VoLTE, és a VoWIFI-nek mégjobban örülnék, akár Telekomos vagy Vodafonos kártyával, de erre vonatkozó beállítást még csak nem is találtam a telefonban, pedig állítólag Telekomos kártyával viszi a VoWIFI-t is az itteni táblázat szerint.
Ha bárkinek van valami jó tippje örömmel fogadom. Ha nem jön össze az sem nagy gond, lassacskán egy teljes újratelepítés is kelleni fog, vagy már ideje lesz lecserélni. Köszönöm a segítséget!
-
martonl
senior tag
-
Lex Icon
senior tag
válasz
4Grider #5691 üzenetére
Ha jól emlékszem tavaly márciusban cseréltem a telót egy Xiaomi Mi 2-ről.
Android bizt. javítási szintje: 2021.04.01.
Az XEH verzió az melyik? A Szoftver adatai között nem találok ilyet. A Mi 2-n, mintha lett volna ilyen.
A Szolgáltatói SW verziónál olyan van a végén, hogy TMH/TMH/TMH.
A teló az eredeti tulajnál Telekom-os volt, de függetlenítve kaptam meg. -
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Egy Samsung S8-on nem megy a VoLTE (Yettel a szolgáltató). A Kapcsolatok->Mobilhálózatok->VoLTE-hívások be van kapcsolva. A Hálózat mód 4G/3G/2G (aut...)-ra van állítva.
Alaphelyzetben a 4G "ikon" látszik a felső státuszsávban. Híváskor viszont eltűnik és csak a térerő kijelzése látszik és beszélgetés közben nem megy a net. Néha H+ netelérést mutat, de az használhatatlan, és a 3G már ki lett végezve.
Ez tudtommal a kezdetektől fogva így van, de most szükségem lenne a telefonálás közbeni netkapcsolatra.
Tudnátok abban segíteni, hogy miért nem megy a VoLTE a telómon?
Köszönöm előre is. -
-
dchard
veterán
válasz
csaszi75 #5680 üzenetére
Ez másik teló, újabb. Ezzel az volt a gond eredetileg, hogy init-et sem küldött, hiába volt beadva a vowifi kód és hiába volt bekapcsolva a vowifi kapcsoló. Ez egyértelmű telefon probléma, nem szolgáltatói. Ahogy ráforce-olom a DT Hungary-t, megindul a Vowifi és működik is, SMS az nem megy se ki se be, valszeg az SMSoIP beállítások nem stimmelnek. Egyelőre nem látok arra módot hogy ezt (már az SMS-t) házilag meg tudjuk reszelni, kelleni fog a helyes profil.
-
tomp
Topikgazda
Sajnos már régi a leírás. Nem lepődöm meg, hogy nagy része már nem működik.
Elvileg a Yettel VoWiFi is megy a DT-Hungary profillal.Kíváncsi vagyok mikor lesz rendesen benne a Yettel VoWiFi. Elvileg ha az Oppo megkapja a Yetitől akkor az bekerül a OnePlus-ba, Realme-be is.
-
dchard
veterán
Más megoldással és a korábban már említett Deutsche Telekom Hungary profilal nálam is megy a voda Vowifi, megy raomingban is, SMS nem megy se ki se be. Viszont ha a túloldal is tudja, a kodek akár EVS is lehet, a fos roaming 2G hangminőséghez képest megérkezik az ember a 21. században. És megy roamingban is.
-
jimmy5
aktív tag
Magyar Vodafone kártyákkal. Akit érdekel.
Poco F2 Pro-n vagy ahogy Kínába hívják Redmi K30 Pro.
Egy kis modem konfig buhera után megjelent a VOWIFI !!!
A Deutsche Telekom Hungary konfiggal megy.
Az utolsó Xiaomi.eu MIUI 14.0.5.0 rommal. -
zizidor
őstag
válasz
LordVarbaro #5670 üzenetére
Szívtam ezzel én is. Hiába van telepítve a driver, így nem működik. Ami segített:
1. A Qualcomm driver eltávolítása.
2. Speciális újraindítás - Eszközillesztők digitális aláírásának megkövetelése letiltva
3. Qualcomm driver telepítése
4. Restart normál módban. -
csaszi75
senior tag
válasz
-
LordVarbaro
csendes tag
válasz
-
tibor23
senior tag
válasz
Landsmann #5664 üzenetére
Telefonja válogatja. Régebbi Samsungokkal szakadt, lebontott a hívás, pedig nálam MESH van, ezért ki is kapcsoltam a Vowifit, de a legidegesítőbb az volt, hogy Viber ls Messenger hívások is szakadtak.
Nem rég váltottam A52s-re, azzal gyönyörűen megy a váltás / roamingolás az egyes wifi repeaterek között. -
Landsmann
addikt
válasz
Doky586 #5658 üzenetére
Lehet. Teszteltem.
Teló aktív VoWIFI hívásban. Elindultam kifelé az udvarra. Az emeleti wifiről szépen átállt a földszintire, hívás nem szakadt meg. Kimentem az udvarra, amikor a térerő annyira lecsökkent, hogy már nem lehetett fenntartani a kapcsolatot, szépen átváltott 4G-re. Aztán visszaindultam, ahogy elérhetővé vált a földszinti wifi, azon folyt tovább a beszélgetés, majd az emeletre felére az emeleti wifi hálózaton. Mindezt hívásmegszakadás nélkül.
De természetesen ez csak akkor működik, ha a két wifi hálózat lefedettségében van átfedés. Ha nincs, akkor átvált 4G-re. -
-
-
Úgy tudom lehet roamingolni (itthon) 4G és wifi hang közt (de 2G-re nem) oda vissza.
Kérdés: lehet-e wifi hangról wifi hangra roamingolni (mesh nélkül)?
Vagyis amikor az egyik wini-ap nek megszünik a térereje és átcsatlakozik a teló egy másik wifi-AP ra (és nincs közben 4G se) akkor megszakad a hívás? -
lacko22
aktív tag
Xiaomi telóval megjelent a Vodafone Vowifi kijelzés.
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Összefoglalóban lévő listát bővíteném:
Xiaomi 12X készüléken gond nélkül megy a Telekom VoWiFi.
VoWiFi carrier chenck enabled, csak a +WIFIHANG kellett az ügyfélszolgálat számára küldeni SMS-ben.
Jelenleg MIUI 14.0.3 EU ROM fut Android 13 alapon (MIUI 13-on is ment). Nem szolgáltatónál vásárolt készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS 18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest