Hirdetés
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Hiba miatt egyelőre nem támogatja az AirPods Max a veszteségmentes hangot
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonYana
addikt
Ezt számold Euróban és már mindjárt veszélyes is lesz az ára!
-
-
jilian
addikt
1.,
- azèrt tolhatott volna mindegyikbe vìzhütèst....
- 42" hogy az Istenbe lehet bàmulni fèl-egy mèterröl?
- szerintem ez a 3 monitoros megoldàs nagyon bèna (màrmint èlvezhetetlen)
1, undorìtòak a monitor szèlei, pont azt takarja ki nèha ami fontos lehet
2, nyùlik a kèt szèlsö monitor (ha az èletben is 200kmh-val mèsz nem oldalra lesegetsz)
- ebben mi 6 milla??? ennyiböl màr telhetett volna festèste is...
- a haveroknak 7770-es kari??? Ne nevetessèl...Pfff
-
DigitXT
félisten
Nem kizárt, hogy félreértettem vmit mobilról átfutva a HSZ-eden (és onnan is válaszolva), de ezt a részt azóta sem tudom nagyon másképp fordítani: "we recommend tubes with inner diameter of 7.5mm and outer diameter of 10mm" ~ "7,5 mm-es belső átmérőjű és 10 mm-es külső átmérőjű cső használatát javasoljuk." Szerk: szvsz nem úgy néz ki, mintha bármit is írna a furatról...
Gyakorlatban pedig ez annyit tesz, hogy 10/8 mehet rá - a Gigabyte szerint. A te állításod szerint "elketyeg" 13/10-essel is: én ezt nem is cáfolom, csak felhívom a figyelmet, hogy biztosan nem szorul rá annyira, tehát azt mindenképpen bilincselném, durván. Csak a biztonság kedvéért.
Írják is: "make sure that the tubes are attached to the waterblocks securely and tightly and there is no leak."
---
Anno itt vitatkoztam arról, hogy van-e értelme a HF csövezést erőltetni, HA tele van a rendszer olyan szűk keresztmetszetekkel, mint pl. egy (relatíve) szűk csatlakozós gyári blokk. (Igazából nem is igen tapasztaltam előnyét a HF csövezésnek, amikor arra váltottam...) Jobban néz ki, s ha van hely, jobban kezelhető, de összességében, ha elég nagy az egész rendszer ellenállása (blokk szinten), akkor olyan hűde-sokat nem számít.
Amúgy vicces visszaolvasni két évvel ezelőttre, azóta megvolt 285SLI, és jött a 485 is, csak éppen 580 néven. Most az 580 SLI-vel szemezek, csak lenne már egy számítógépasztalom, mert nem igaz, hogy a földön van az egész motyó.
-
DigitXT
félisten
Akkor már csak azt kéne tisztázni, hogy szerinted mit jelent egy "10-es cső".
Hiszen az általad idézettek szerint 10/8-as (ill. 7.5-es!) az ajánlott rá... Mi itt HF csövekről beszélgetünk, ahol a BELSŐ legalább 10-es... Tehát pl. 16/10-es cső. Persze, simán rámegy, és lehet, hogy tömít is! De lehet, hogy pont nem, és ha a bilincs sem segít, akkor marad, amit írtam... Nekem amúgy sem begyere a gyári blokk, de mindegy: neked nem kötelező lecserélned.
-
ThodEE
őstag
Nekem is rajta lesz, csak akartam örülni neki hogy lesz végre vizezett alaplapom, még ha csak játék blokk is van rajta, de azért nem rontanám le a HF rendszert hogy boldog legyek mert tuti 2 nap után zavarna hogy csak 8mmes 10helyett, de az lett volna a biztos ha megvárom a lapot Casterke kollégától és megmérem magam, csak már előre izgultam
-
Weareus
addikt
Azért, mert így döntöttem.
Eleinte a Sylverstone-t még elviseltem volna, de 4 olyan venti árát kissé kipótolva veszek egy ilyet..
Ez meg legalább gyárilag passzív, és akkor nem tudja senki megkérdezni - joggal -, hogy miért nincs rajta venti.Jártas valaki abban, hogy egy 5-6 kilogrammos cucc posta- v. futárköltsége mennyi lehet Angliából ill. Németo.-ból, (pl. Aquatuning v. Overclockers UK) és hogy forintban v. Eu-ban lehet fizetni?
-
Az ilyen általában a marketing bűne....
Újulni kell, innováció....
Változtatni kell.
Nem ismerik a régi jó szabályt.Működik ?
Igen.
Jók a teszteken ?
A legjobbak között van.
Minősége ?
Kiváló
Szép ?
Hát a HK szebb de az drágább is. Sokak szerint nagyon szép.Akkor b*zigyerek marketinges NE piszkálj bele.
-
SkyS1gn
félisten
"Az lenne a kérdésem, hogy át akarom fúrni a falat, kitenni kívülre a radit a házból(sztem veszek valami nagyobb radit) nagyon befűt, ebből télen lenne e probléma?"
megmondom őszintén amikor először láttam ilyen külső radiátoros megoldást egyből ez jutott eszembe
mekkora flash lenne már fagyállóval télen -10fokos vizet hozná be a rendszer, az árnyoldala hogy nyáron meg pont hogy meleget
-
Hát a kintre pakolt állandó radiátor veszélyes.
Ugye a nagy hidegben erősen lehűl a folyadék. Ha ekkor elindítod a rendszert, akkor a kinti jéghideg folyadék egyszerre csak a belső 20-25 fokos szobába kerül. Ilyenkor a cső külső részére elkezd kicsapódni a szoba páratartalma. Mint mikor kólát kiveszed a hűtőből és kint hagyod, annak is a külseje vizes lesz / Verejtékezni kezd / . Na most gondold el milyen ha épp a gépeden belül lévő csővőn fog elkezdődni a páralecsapódás ahol nem 25 hanem 35-40 fok van.
-
Sky D.
tag
Szerinted ?
pénteken felajánlom neki , hogy átutalom a összeget, ha nem jó neki kedd-szerda személyesen, nem volt jó, mert abból az összegből akar hazamenni hétvégén ... erre :Módosítottam, ettől függetlenül a felesleges hozzászólások nem ide valók.
[ Módosította: jones965 ]
-
SimonYana
addikt
A DDC elég majdnem mindenre!
Nekem a legkisebb (10w) van és ezt a nagy rendszert viszi vígan és hangtalanul!Úgy látom lassan Minden vettetek valamit már tőlem!
Alaplap , Pumpa , vezérlő , proci stb.jones965!
Jó lett a Aquaero 5 hűtése! -
lori80
tag
Most lehet kicsit gyenge a felfogasom,de nem pontosan ertem,hogy milyen van neked,es meg milyet szeretnel,es hanyat
Lehet a meleg miatt gyengult a felfogasom
A Hf blokk,par fokot hozhat szerintem,de olyan nagy kulombsegek nincsenek a blokkok kozott.
Milyen pumpad van,es hany radit akarsz rakotni? -
Ja kéne kezdeni velük valamit de nincs sok hely, mint látod a kártyák majdnem végig érik a gépházat. Most annak örülök hogy működik.......
Majd remélem jones kolléga mond valami okosat2 helyen is szivárgott feltöltés közben a plafonon voltam tőle.
blasko92
A csövezésen magam is meglepődtem. Nagyon tetszett a végeredmény, de sajons áldozatokkal járt...
A pörgös átfolyásjelzőt nem tudtam sehova sem betenni így lehet el is adom.
Meg most hogy kívülre került a D5 annak is kell valami esztétikus kialakítás, a tápellátáshoz és az RPM jelző alaplaphoz való eljuttatásához. -
blasko92
őstag
A prociblokk után nem sorba vannak kötve a többi blokkok, hanem párhuzamosan
-
Sky D.
tag
Igen így oldották meg, hogy a blokknak kisebb legyen az ellenállása
HUfantom
Az actív PFC nem szereti a trapéz jelű áramot ... így van esély hogy folyamatosan az induló feszültséget veszi fel.. mert úgy érzékeli, mintha kihagyna az áram ...
Viszont az UPS nem tud annyi Voltot biztosítani a Tápnak, így a UPS(mert végi magát is) kikapcsolja magát és sípol .. sokszor találkoztam ezzel a problémává.. bekapcsolták a UPS-t , úgy hogy rá volt kötve az összes fogyasztó 2 monitor számítógép nyomató .. és a UPS csak sípolt , és sípoltnem is csodálkoztam.. és utána a vásárló volt felháborodva ... ahelyett hogy megkérdezte volna vásárlás elött a supportot..
A Back család , a othoni aktív PFC nélkül gagyi olcsó hétköznapi tápoknak lett kitalálva ... bár az elterjedő aktív PFC nek köszönhetően , muszáj volt nekik újítani a UPS eken , így hozták létre a új generációs Back UPS -eket .
szerény véleményem szerint , egy APC túlfeszültség gátlóval jobban jársz ... ha regisztrálod , és garos, (amit meg lehet hosszabbítani ) akkor hiba esetén , a cég ha a túlfeszültség hibájából keletkezett a kár, akkor kártéríti a hibás TV-t számítógép-et elektonikát....
-
SimonYana
addikt
Sajnos nem kevés! Kisebb és tágasabb , mert ki lehetett rámolni és így semmi nincs bent amit semmire sem használok! Ha az az 1 db író sem lenne akkor az egész 5"25-ös tartót is ki lehetne csavarozni és akkor az egész elejére mehet egy nagy radi állítva betenni!!
Itt egy nagy 20cm-es van bent.
Itt egy 240-es
Itt is egy 240-es megoldás
Ez sem egy gyenge megoldás! -
Hat azzal nem lennenk elobbre mert a huto alatti elhelyezkedes a fontos. Ahhoz le kene venned a hutot es csak a nyakot lefotozni.
igen a powercolor a vtx es a club3d testverek ha jol emlekszem.
viszont jo hir hogy a powercolor 6950hez van blokk az EK oldalan.
szerintem a coolingconfigurator.com on nezd meg a powercolor kartya piros nyakjat es probald meg a te kartyaddal hatulrol osszehasonlitani. Ha a csavahelyek egyeznek lehet remenykedni hogy egy V2 es EK blokk jo lesz rasry ekezetek miatt... telefon...
-
Hát sehol sem találtam pcb képet róla...
EK-s oldalon sincs fent. Viszont egyik youtube unboxing videoban a srác említi hogy nem refnyákos. Ahogy megfordította nekem úgy tűnt más helyen vannak a csavarok mint a sapphireon amiről van sok kép. Így lehet hogy egyáltalán nincs rá Full Cover blokk
Viszont ez egy igen erős kártya FC-t kéne rá rakni mert egyszerre kell hűteni a GPU / RAM / VRM triót.blasko92
Nem veszem zokon -
ThodEE
őstag
Csak a feltöltés idejéig szükséges hogy a tartály magasabban legyen de ezt a ház döntésével arra az időre megtudod tenni.
A sorrend "111" mert elméletileg a folyadék elég gyorsan körbeér így mindenhol ugyan annyi a hőmérséklet amit a valóság kicsit cáfol.Javasolt: tartály->pumpa->cpu->chipset->vga->radi->tartály
nekem ment már a tartályból vgaba onnan pumpa másik vga aztán cpu és radi, nem éreztem semmi hátrányt az ajánlotthoz képest
-
DigitXT
félisten
Az EX58 Extreme-ről ledobnám a gyári, fixcsatis blokk-paródiát, és tennék rá egy fusion-blokkot.
Arra ugyanis olyan csatit raksz, amilyet akarsz, meg hát nagyobb felületen is hűt, stb.* Emlékeim szerint a 10-es cső nagy lesz, ha maradsz a gyári blokknál... (Nem az a lényeg, hogy könnyen rámenjen, hanem, hogy szorosan zárjon: ha túl könnyen megy rá, és a bilincs csak gyűri, nem szorítja, simán ereszthet, az meg nem fasza...)
*: tök egyszerű felrakni, mivel a hőcsöves rész a helyén marad: ugyanúgy megy, mint a gyári blokk gyári légre cseréje és vica-versa. Ja és történetesen van egy ilyen blokkom elfekvőben, occón.
Ha érdekel PÜ.
-
SimonYana
addikt
poli27!
El megy azzal a radival nyugodt lehetsz! Igaz nem 40 fokos lesz a cucc , de elmegy vele!
Kell rá 3 db venti 600rmp-n és szerintem minden oké lesz! Olyan 50 fok körül el lesz a rendszered! Nem kell itt mindenkinek Mo-Ra2-és 3.
Mindenképpen jobb lesz mint léggel. VGA-d sem fog szerintem 55- 60 fölé menni játék alatt sem!!Srácok miért akarjátok vele meg vetetni mindjárt a legnagyobb radit?
Nem 3db 6950-ről beszél ha jól emlékszem!Egyedül a cső méretet növelném , de az csati cserékkel is jár. Még így is le fogja szűkíteni az alaplapi méret , de az még elmenne! Kicsit lehet cipogni is fog emiatt a DDC.
-
Mivel az én válaszomra nyomtad a "válasz" gombot én nem...
Pont azt írtam hogy inkább radit cserélném vastagabbra.
Igen újonnan minden drága...Használtban passzold el a slim radit vegyél helyette egy vastagabbat és kész
De ez csak saját vélemény de mindenképp szerintem a vékony radiátor sokkal neccesebb mint a hogy legyen vastag cső. -
Ha egyet kéne mondanom inkább egy nagyobb radi talán.
Az egy tripla slim radi amid van. Jön a meleg gyorsan
Esetleg unlockolva van a 6950esed talán húzva is ? // 6970órajelek már húzás....A cső növelése kb 50%-al lesz nagyobb az áramlás térfogata.
Értsd: ennyivel több víz áramlik át egységnyi idő alatt azonos sebesség mellett.Mégis a DDC piszok erős boldogul a kis csövel is.
-
lori80
tag
Csonel mindenkepp ajanlott a belso 10-es meret.A radi szerintem keves lessz,ha alaplapot is rakotod.A sorrendet,azt mindenki maga donti el,de altalaban a legforobb resszel szokta mindenki kezdeni,vagyis a videokartyaval.Onnan,proci,es a lap a legvegen,de ilyen kis radival,mar elegge fol lessz futve arra mar a viz,amire a laphoz er..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- GARIS/KÉT SZÍNBEN! Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEHÉR/FEKETE
- Lian Li Galahad II Trinity Performance 360 fehér ( hibás )
- Lian Li 240/360 hűtők vegyesen több db akciósan!
- Folyadék hűtés alkatrészek (Komlett hűtőrendszer)
- Jövök már! Addig is itt a VÍZ! Kolink Umbra Void AIO 240mm ARGB INGYEN FOX az árban
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest