Hirdetés
- iPhone topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
Első körben legyen meg a delid a cpu-n és meglátom mennyire lesz hűthető a jelenlegi levegővel, ebből majd tudok következtetni, h kell-e a vastagabb radi, vagy elég a slim. Igazából nem tudom, hogy a vastagabbnáll ami plusz hang keletkezik a levegő áramlásából, annyival jobban kell-e pörögjön a venti a slimen, mert az kevésbé hűti? Tehát melyikkel lesz jobb a hűtés/zaj kombináció
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Csak itt nem a játékvíz volt a porondon, hanem az épített. Biztos jó mindegyik valamire, de én még most is ott tartok, hogy a külső betápnak csak ki kéne cserélni a ventijét és szabályozni az XT-vel, mert most az a leghangosabb dolog a hűtésben és már az is zavar este.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Formaster
addikt
Köszi ismét! Igen, a házat nagyon szeretném jól kiválasztani és első körben a delid lesz, de a víz tervezéséhez már most hozzákezdek, mert jó lenne ha addigra minden összeállna fejben. A kompaktot inkább hanyagolnám, az említett vétel egyedi lett volna, boltból féláron, de nem voltam elég figyelmes és lecsaptak rá reggelre Szóval marad a custom víz. Akkor a procira terveznék egy 360-as radit, lehetőleg slim 30mm-eset, hogy minél halkabb legyen. Ez jó ventikkel sztem halkan lehúzza a procit.
-
LLKobe
veterán
Az volt a terv, de perpill költségcsökkentés okán megtartottam. Ha szükséges lesz, a hely megvan a 240/280 radinak, majd később bepattintok egyet. Addig is csak számít valamit.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Nem kellett nevelni, ilyen a gyári firmware rajta. Magára meg nem költ semmit. Ilyen csak a mesébe van. Már rendesen hiányzik hogy leordítsa a fejemet mikor ennyit költök gépre...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
snowball
tag
Kontrasztnak tényleg jó
Sajnos a radin levő eloop-ok maxon mennek (1300rpm), úgyhogy azoknak is van hangja így. De sajnos muszáj. Rá kellett már jönnöm, hogy nem igazán való vízre ez a szép házikó. Vagy legalábbis nem csendes de hatékony vízre. Már gondolkodtam moddingon vagy házcserén. De sajnos emberi áron nem lehet olyan házat kapni ami ilyen szép letisztult és még rendes vizet is lehet bele tenni.
Mostanában a TT X71-el szemezek, de félek, hogy nem tettszene az asszonynak. -
-
Omli85
őstag
Igen ez a magas frekvenciás süvítés ami elkezdett zavarni így hosszabb távon. Anno olvastam olyat is hogy DDC-né "csodákra" képes egy normális tető is mármint ha nem a gyári van használva de ez megint olyan nem 2FT egy tető aztán ha mégse válik be akkor így jártam .
Így hangerő szempontjából melyik pumpa az ami relatíve tényleg mentes az ilyen motor/rotor zajtól?(#45892) Tikakukac : Köszi az infót, hát az tény igazából nem panaszkodok mert volt vagy 6K-ba ez a DDC de mivel 18W-s nem tudok 9V alá menni mert ott már nem mindig indul a pumpa :/. Lehet kéne keresnem egy kisseb teljesítményű DDC-t és leszabályozva kussban lenne .
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Omli85
őstag
Jogos .
És, hogy akkor ne csak off legyen kérdés amennyiben pumpa hangerőről van szó vajon értékelhetően halkabb mondjuk egy EK féle D5 mint egy leszabályzott 18W-s DDC? Van ugye ez a jellegzetes "visító" hangja a DDC-nek egyre másra azt veszem észre hogy kezd zavarni lehet öregszem .
Kérdés van e annyival csendesebb a fent említett D5, hogy megérje lecserélnem vagy nincs számottevő különbség?
Leszabályozva jelenleg 3700rpm körül pörög a DDC 9V-on.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Tikakukac
titán
4 alap színből vettem 25 métert az elpattant. Plusz az összes maradék. USB meg a gép és doboz között már a régi ment. Nem kevés, de a cucc sem kevés, 4 USB bekötés, 4 venti bekötés házból és dobozból azoknak összekötője, betáp mindennek. Az sok.
Kábel és vezeték meg örök harc. Én ebben apámnak hiszek, ő a szakember, lassan 40 év után csak tudja. De mindig találok újabbat melyik melyiknek a helyes nevezése.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Antaljarl
csendes tag
Ergo ha mondjuk inkább kompakttal szeretném megoldani, akkor kevésbé hűtene, de a mostanihoz képest lenne jelentős javulás? És ilyen esetben is új ház kell? Mondjuk induljunk el erre az irányba (tudom másik topik, de itt kezdtem el és még nem biztos ) szóval kompakt cpu hűtő egy csendes, de jól szellőző házzal. Mit ajánlanátok?
-
Antaljarl
csendes tag
Ez pénz kérdés is természetesen erről majd akkor döntök, amikor tudok árakat, nem akarok egy vagyont beleölni, de szeretném halkítani a rendszert. Hőmérséklettel semmi probléma nincs egyébként. Csak cpu vizezés esetén és cpu+vga esetén is érdekel a dolog. Melyik esetben milyen ház+hűtési rendszer? Egyéb dolog is kell mint ház és hűtés?
-
energy4ever
addikt
Nekem szerintem egy igen tulmeretezett rendszerem van, meg akkor is ha egyszer levizezek egy kartyat. De en nem a teljesitmenyre, hanem a kinezetre mentem.
136.117ezer Ft ertekben jott csak a Merlintol hozza cucc, Ebben nincsen benne a CPU Blokk, illetve a DDC, meg par csati, es cso sem. Ha ezeket hozzaszamolom, akkor 178.585Ft-ra jon ki, csak a CPU viz.
Draga hobbi, foleg ha azt nezzuk, egy rohadt nagy leghutessel is elerhetoek lennenek ezek a hofokok, ugyan ilyen halkan 30.000Ft-bol.[ Szerkesztve ]
-
Dojcs
tag
Tudom, hogy elég.
Vga vizezése nincs már tervben.
60 mm vastag az új radiátor. Ez már meg van. Felülre nem fér be.
Ha a radi előre kerül akkor befele fújja a levegőt róla a ventilátor. Ezt szeretném felül kiszivatni 3 db 140mm-es ventilátorral. Ez volt a "B" megoldás. Az "A" megoldás lett volna a 2 radiátoros amit abból kifolyólag elvetettem, hogy az első radi befele dolgozik így a felső a meleg levegőt használja.
Delid lesz majd, ez nem ügy.Nem tudok ennél érthetőbben fogalmazni, hogy ne az legyen a vége, hogy olyan válaszok érkeznek, hogy mennyire drága lesz stb...
Végső soron maradok a B verziónál.A merevcsöves kérdésre viszont várom még a válaszokat
-
deadwing
addikt
Köszi a lehetőséget!
Ennyi cucc van:Radiátor: Mo-Ra 2 + keret + távtartók + 4 db 18 cm Enermax Apollish UCTA18A-BL -legkisebb fokozaton mennek, hang zéró.
Tartály: Aplhacool Cape Corp Coolplex Pro 25 LT 2. Wahl -nincs hozzá rögzítő, én oldható gyorskötözővel rögzítettem
Szivattyú: Phobya DC12-400 -7V-on használom
CPU blokk: Aplhacool Nexxxos XP Light black V2 Intel/AMD
Bitspower Barbed Fitting G1/4 4 db
EK-CSQ Nickel Comp. Fitting G1/4 6 db
Alphacool G1/4 90 fokos flexi Barbed Fitting 6 db60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Tikakukac
titán
Angolban nincs, amit találtam helyet ingyen viszik, haver meg elhozza majd legközelebb.
AT-n mondjuk kimaxoltuk, kolléga bedobta azt a 22kilós gépházat, na onnantól nem nagyon ment fentebb bárkinek is raktam bele a cuccait
-
Tikakukac
titán
Olcsó szar nem is nagyon van már ezen az árszinten, nálam pedig kezd plafonozni a dolog, szinte mindenből a tető van amit kaphatsz. Szerencsétlen AT-nál nincs Koolance kupplung már QDC3-ból, azt majd máshonnan kell importálni, ez mondjuk fura.
-
Tikakukac
titán
Hát az. Mindegy, jó ez így, annyival lettem előrébb, hogy így mindkettő pumpa saját tartállyal dolgozik, így már tényleg gyerekjáték kiengedni a levegőt. Slotos tartály plexis csak, másik 2 meg boroszilikát, eskü nem negednék plexit sehova. Tiszta, karcmentes, nem fogja be semmi. Egy álom. De azért van ára is ha újonnan veszed.
-
őstag
-
LLKobe
veterán
Mi bajod vele? Vettem rendes PCI helyre rögzíthető tartót.
(#43949) KAMELOT : Mert így cakkumpakk a VGA vizezése 16k volt, és nem 45.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Ha nem fehér lenne az a tetű, már rég megvettem volna, ilyen kell nekem. De ha már eddig igyekeztem úgy válogatni a dolgokat hogy konzisztens legyen a gép kinézete, akkor nem most fogom abbahagyni
-
seniman
veterán
Bárki vihet,a főnöke is hordja.Itt még kései szocializmus van,senki nem lát semmit,ha ő is vihet. Nem tudom amúgy mire használják a desztvizet az erőműben,de az udvaron az folyik az egyik csapból.
(#43431) Baltoafarkas
Ne valami nagyüzemi mennyiségre gondolj,fél évente szokott hozni 4-5 litert.
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
JasL
senior tag
Jaa, leesett miért írtad! Nem melegszik a VGA, csak eredetileg az előző VGA befért a push-pull mellé, az új kártya meg nem. Mivel nem volt kedvem a gép hátuljában kábelt vadászni meg bányászni ezért úgy döntöttem marad a venti, és ha már marad, vmi enyhén hasznos dolgot csináljon. Gyurmaragasztóból raktam 4 apró lábat a sarkaiba, és nekinyomtam a kártya hátulján a backplate-nek. Kellően stabil, nem mozdul el, ugyanakkor bármikor eltávolítható róla a venti kézzel és még a gyurmaragasztó is újrahasznosítható
-
LLKobe
veterán
Igazából nem azért vágtam bele a dologba mert jobb hűtés kellett. A procira meg főleg nem, lazán elbírt vele a mugen is, és hangos se volt.
Nem egy éhes példány, 1,1x volton megy 4,4 Ghz-en.
Csak ki akartam próbálni a vizet, és ha bejön a VGA lesz a fő célpont,
hogy tartsa azt a 2100 mhz-et folyamatosanThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
Köszi!
Egy kép a működő gépről:
Kb. 10-15 fokot nyertem a vízzel, BF1 alatt a magok max. hőmérséklete 60 fok. Eddig alulról nyaldosta a 70-et.
AIDA stressztesztben pedig 68 volt a max, léggel ott volt hogy a 80-at nyaldosta alulról.
Nem rossz, bár egy delid még sokat dobna.Gigantikus szívás volt a mai nap, negyedjére sikerült úgy összerakni a pumpát hogy ne eresszen. Mit eresszen, az első 3 összerakáskor csorgott belőle a víz.
Feltettem ITT egy kérdést. A válasz: igen, muszáj visszatenni, különben a közepén alul köpi a pumpa a vizet.
Két egymás utáni autókázás az OBI-ba csavarért, a második körben vett szettel már sikerült rendesen összerakni.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
-
TESCO-Zsömle
félisten
Még nem. Pillanatnyilag nem nagyon tudok nézelődni, mert haverokkal multizok.
Viszont ebédszünetben vetettem egy röpke pillantást elfelejtett kedvenc tesztelős oldalamra, ahol a legutolsó teszt pont az általam felvetett Corsair volt ntikről szól, és ott a 4,2 mmH2O valójában inkább 3,4...
Ha lesz több időm, átrágom magam megint azon az oldalon és hozom az eredményeket, mert a gyári adatokban nem lehet bízni.
Viszont itteni tapasztalatok alapján eLoop-pal nem lehet mellélőni semmilyen téren.
sz: De ez még így is brutális! Corsair MagLev fan.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Igazából én a fekete+narancs kombón gondolkodok, a lehető legkevesebb naranccsal, hogy tényleg csak azt hangsúlyozzam ki vele, ami számít. Ez a kábelezést, vízhűtés esetén a vizet magát, illetve a szolid világítást jelentené. Egy fekete-fehér kombónál se biztos, hogy telibe kiraktam volna az eLoop-okat, mert 3 ilyen venti egyszerűen túl sok fehér a nagy, egybefüggő lapátok miatt. Ugyanez lenne a baj akkor is, ha telibe küldeném naranccsal őket, úgyhogy azt se biztos, hogy akarom. Meglátjuk, ha itt lesznek a ventik. Lesz mivel kísérletezni.
(#42415) Henk: Köszönöm az infót!
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Van neki 2 darab, és tényleg halkak voltak, de szerettem volna helyi véleményt is. NB-ről tudom, hogy jók, láttam és hallottam őket élőben, eLoop-ot 2-3 másik gyártó is licenszeli, Jones is rengeteget használt belőlük, nekem BSP volt, azzal is meg voltam elégedve, úgyhogy valszeg akkor ez marad.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
DigitXT
nagyúr
Nagyon kevesek "küzdenek" addig, amíg "persona non grata" státuszba
verekedik magukat egy topikban, és esetleg moderátorok tiltják ki őket...
A többi ilyen kiutálós poszt nem más, mint a hattyú halála: aki nem akar
valahova írni, az nem ír oda, és nem kezd ezen drámázni. Érdekes, ha a
troll hirtelen elkezd normálisan kommunikálni, kap értelmes válaszokat...
Csak ehhez abba kell hagyni a szándékos hangulatkeltést. Arra valóban
nincs szüksége a topiknak. Persze, felnőtt embereket megnevelni: necc!Szerintem, ha egy topikban ezredszer kell ugyanazt leírni, az NEM jó!
Kontraproduktív. Ezért érdemes jó összefoglalót csinálni => olvassák el!
Utána lehet értelmesen beszélgetni, ha már megvannak az alapok.
De az baromi rossz kezdés, ha valaki az alapokkal kezd el vitatkozni.Sok topikban ki is van írva, hogy olvasd el, mielőtt (!) kérdezel. Itt meg
ugye lenyitás előtt félreérthető ("Tilos az Á...!"-jellegű) táblát lát a betérő,
lenyitás után meg baromigyorsan az X-et fogja keresni, mert sokkot kap!Tisztelet a kivételnek! Tudom, melós történet. Tudom, hogy javasoltál, és
köszönöm, de írtam már, miért nem fogadtam el a felkérést: ennyi...[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Van az az ember, akit érdemes lebeszélni a vízhűtésről, mert téves elképzelései
vannak róla (max. AIO-ra jók), és egyszerűen nem az ő pénztárcájához szabták:
hadd ne mondjam, hogy a van rá 20K-m, mit építsek, mennyire "életszerű".Viszont hatalmas tévedésben vagy, ha úgy gondolod, hogy "véleménykülönbség"
miatt lesz valaki "kikiáltva" trollnak. Egy frászt. Troll az, aki úgy viselkedik. Csak
a példának okáért: vitatkozik a tényekkel (lol), lehülyézi az egész társaságot, és
úgy egyébként is, bicskanyitogató stílusban kommunikál. Ez a troll. Viszont egy
érdekes csavar a történetben, ha aztán olyan körítéssel tér vissza, hogy bibibi, a
TG támogatását élvezi, így jártunk! HA ez így van Neked sem ártana önvizsgálat:
fel kéne ugyanis ismerni a trollt, nem még kifejezetten bátorítani, hogy folytassa!A másik példában az ilyen egyszerűen hülye. Ezen nincs mit szépíteni. Ettől se
több, se kevesebb nem lesz a szakmai tudása! Viszont megnevelni nem tudod...
Vagy elfogadod ilyennek, vagy ignorálod. (Ja persze, TG-ként nem tehetsz ilyet.)
Kétféle motoros van. Aki már esett és aki majd fog: van aki ezt megérti elsőre is,
nem kell szájábarágni, hogy kétféle vízhűtés építő van. Az első ázásánál megérti.Visszatérve az elejére: lehet jobban jártam volna, ha annak idején nem segítenek.
Beljebb lennék 1-2 MFt-tal, az biztos! Persze kevesebb lenne a tapasztalatom, s
nem lennénekszépemlékeim a végigszenvedett (hajnalig tartó) átépítésekről...
A gép áztatásról, hardverhalálról, rengeteg buktatóról, amiről újonc persze hallani
sem akar, mert ugye nem gondoltuk, hogy ő ilyen "amatőr hibákat" elkövethet?Amúgy én is ifjú titán voltam ám! Akárhol olvastam (mert azért az ember kicsikét
magán is segíthet, ha utánaolvas, legalább angolul a szakmai témáknak), csakis
az jött ki, hogy nem kéne Reserator XT-t venni, de nekem az tetszett, és arra épp
volt pénzem is, úgy voltam vele, hogy biztos "mindenki helikopter"! Jó lesz az!Ha nem olvasgatok, hanem vitatkozok róla, és vélemények ütköznek az nem baj!
Ha viszont valaki tapasztalatból (!!!) nem ajánlja, én meg csak azért is belekötök,
hogy az is csak egy vélemény, szarok én rá, esetleg még célozgatok is rá, hogy
biztos ő a helikopter, akkor rövid úton troll-kategóriába kerülnék. Teljes joggal!Szóval megvettem, és valóban olyan volt amilyen. Vmi 60K volt csak, de utána a
pénzlocsolás elkezdődött, mert "nem ilyen lovat akartam": ne búgjon, zörögjön...Hihetetlen pénzeket el lehet tapsolni, ha valaki a kizárólag a saját tapasztalatain
és hibáin keresztül hajlandó tanulni! Egy idő után az ember felismeri, hogy kinek
a "véleménye" az, ami picikét fontosabb, mint másoké (talán nem is vélemény?),
onnantól lesz igazán hasznára a fórum! De a 88. ifjú titánt nem lehet ugyanolyan
higgadtan kezelni. Mert nem olvas. De ha mégis, nem érti. Csak kérdez... kb. az
a színvonala sokszor, hogy "én így gondolom, szerintetek is így van"? Nemleges
választ természetesen nem hajlandó elfogadni - majd "megmutatja a hülyéknek"!Csinálja, no problem, de ne csak pofázzon róla oldalakon keresztül "elméletben":
HAJRÁ! A végén meg kielemezhetjük, hogy nála is működött-e a termodinamika,
létezett-e galvanikus korrózió, mit jelent a dT, stb. Olyan lett-e az a bizonyos ló?!Ui: a topik összefoglalót át kéne gondolni szvsz! Bevallom őszintén soha nem
olvastam, mert iszonyat hosszú, így az újonc ha csak meglátja, sikítva menekül.
És inkább kérdez. Nem lenne baj - de az AIO figyelmeztetés se igazán megy át,
tán a megfogalmazása sem a legszerencsésebb: ha nem veszi észre, hogy link,
azt gondolhatja, hogy jó helyen jár, hiszen erre azaz itt alább található a jó topik.Szóval valahogy egy kicsit tömörebbé kéne tenni hátha. A részleteket meg külön
írásokban kifejteni, az összefoglalóban csak (!) a linket betenni. Átláthatóság stb.
Lehetne fain tutorialt is csinálni, hogy mi-merre-hány-méter/mi mit befolyásol stb.
Legjobb lenne mérési eredményekkel is dokumentálni, hogy ami valakinek "csak
egy vélemény", az valójában fizikai törvényszerűség, így tényként is kezelhető...Tudom, utóbbi eléggé vágyálom kategória. Melós, így senki nem csinálja meg.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Inkább csak passzív olvasója vagyok a topiknak, de határozottan támogatom a lebeszélést.
Ez egy olyan hobbi amihez nem lehet úgy nekiállni hogy ma felkelek hogy nekem vízhűtés kell és majd jól megkérdezem a topikban. Minden információ megvan, könnyen elérhető, kérdezés nélkül össze lehet rakni egy jó rendszert. Egy-két apró részlet miatt érdemes kérdezni, de ha az alapokat itt kell szájba rágni akkor inkább bele se kezdjen az egészbe./人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
Weareus
addikt
-
Fr3eWar
őstag
Ez lesz, szerintem szombat délután megejtem
Másik dolog, a proci hőmérséklete 55 fokig felmegy Prime95 alatt. Ez gondolom attól van, hogy nincs delid-elve és így nem a legjobb a hőátadás a kupak és a szilícium között. Vagy esetleg próbáljak meg másik pasztát? Léghűtésnél hozott 10fokot hogy lecseréltem a kínai ZP-s pasztát MX4-re. Most itt a VGA-ra MX4-et raktam, de ott a borda közvetlen érintkezik a chip felülettel, átlag játék alatt cs:go 36-38 fokig megy fel, bench alatt 45-47ig. (levegővel mindkét esetben 68-71 között volt).
Procira most az EK blokkhoz kapott Grizzly Kryot raktam fel, ilyenem még nem volt, jókat olvastam róla, így ezt alkalmaztam, de lehet hogy jobb lett volna a jól bevált MX4-em? -
Fr3eWar
őstag
Köszi
Lesz harisnya is idővel. Ez egy ilyen hobbi
Úgy vettem észre, hogy radni hangosabbak a ventik, mint radi nélkül, bár ennek egyértelműnek kellett volna lennie, szóval megy a tesztelgetés próbálgatás. Az egyik eLoop ami a ház hátsó felében van rezonáltatja a házat vagy valamiért morog, nem tudom eldönteni. Már mindkét oldalára raktam a kis gumi tappancsból a ház és venti közé is meg az anya és venti közé is, de nem szűnt meg. Illetve a radin levők közül az első is hangosabb mint a többi. Ha azt lefogom akkor a másik kettőt nem igazán lehet hallani. Viszont a radira gumitalp nélkül raktam fel, így ma leszedem őket, és vissza így újratesztelem.
A PK2-esekből is a 3-ból egy "zajong" ott is a ház elejéhez eső legközelebbi, ott arra gondoltam, hogy esetleg a rá rögzített pumpa-res tartó ami miatt moroghat kicsit.
Tegnap átaludtam a délutánt nagyjából, így este mikor leraktuk a gyereket aludni, szobacsöndben odaültettem a feleségem az asztalhoz, és hallgattattam vele Maga a gép alapzaját ő is hallotta, de hogy mikor melyik ventit állítottam meg már nem annyira. viszont tény, hogy AI suite-ból ha az összes ventit lelövöm (pumpát nem) (beállítom a kezdőpontot 40fok 40%-ra és aktiválom hogy auto fan stop (40fok alatt) akkor nincs hangja a gépnek, így a pumpa kizárva, és nem is az rezonáltatja a dolgokat. Azt tényleg csak akkor hallom/érzem, ha a fülem hozzáérintem, ráteszem a ház elejére vagy oldalára. A táp ventit is hallom, de csak ha a táp oldalán odateszem a fejem a géphez, az a másik oldalon ahol ülök nem hallatszik.
A ventik szabályozhaztósága olyan 6-700 RPM-től indul, jó lenne, ha lehetne járatni 500 körül
Lehet megpróbálok majd egy lassító ellenállást betenni.
A két radin külön külön 3-1 adapterrel 1-1 fan aljzatról van hajtva a 3-3db azonos venti.
A Pumpa a CPU PWM-es aljzatáról vezérelt.Lehet hogy csak fület kellene cserélnem Vagy majd idővel romlik a hallásom, és akkor boldogabban tudok élni eme sárgolyón
-
ledgeri
nagyúr
Még csak agyalok. Egyébként egy 27-30as lenne az alap, de lehet, hogy több lesz.
A ventik meg a thermaltake riing RGB, vagy az új Corsair HD/SD 120 rgb. Esetleg Fractal design vanalmi.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest