Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- myPhone Watch Adventure - ha fontos a forma
- iPhone topik
Aktív témák
-
Pero
senior tag
válasz
Razermazer #40261 üzenetére
nekem anno volt ilyen pumpám, anno mikor szétszedtem én egyedül arra tudtam gondolni, hogy valami nemű nyomás szabályozásra van. mivel ha nincs benne a membrán akkor ereszt a pumpa, mégpedig azért mert a kerámia gömbön van 2 pici luk. röviden én azt mondanám túlnyomás elkerülése végett itt tud picit elengedni a nyomásból ha kellene.
De ez csak az amire én jutottam anno az 5leteléssel. -
Pero
senior tag
azt már én is akartam kérdezni hogy a 35-37 fok az alapfeszen terhelt állapotban értendő vagy idle?
nekem is volt mora2 a rendszeremben és volt amikor csak procit hűtött.
én blokk és pumpa körül nézelődnék, de első körben pumpa terén esetleg kölcsön kérni egy ddc-t vkitől, bár itt aprón találni,az nem egy nagy befektetés.Ami a túlméretezést illeti, arról nem írt h mit tervez......
Én is anno amikor megvettem a morát csak procit hűtött mint írtam de tudtam h később mást is szeretnék és akkor már nem szeretnék radit cserélni.Az h 4magosítva van a procija meg ilyen szempontból teljesen mind1, ha stabil akkor ennyi, simán lehet h azért került lentebbi szériába mert nem tudta tartani a tdp keretet....
-
Pero
senior tag
válasz
F.B.I. #39055 üzenetére
xboxhoz külön blokkehhez még kell egy pumpa tartály meg vmi radi. ha azt veszem h egy ddc itt apron pár ezer forint hasonló árban van egy dupla radi is. akkor 20 felett vagy néhány ezressel, de tuti erősebb mint az a régi "vizes"VGA hütő.
nem melesleg ez CPU-GPU kombót hűti és kulturáltabb is.
-
Pero
senior tag
válasz
sinya85 #38971 üzenetére
a helyre befér, csak az előlapi takarólemez ami van a Lian Linél az is oda pattan be, és az már pont nem férne be, de majd még meglátom mit tehetek az ügy érdekében.
sajnos nekem hátra a táp helyére új lemez megy majd új dugóval csak mivel nálam dupla széles a táp helye nem jó a normál takarólemez....
-
Pero
senior tag
válasz
Cybertrone #38968 üzenetére
Én sem vagyok kibékülve a táppal jelen pill, de azzal nincs gondom h elől van.
-
Pero
senior tag
válasz
Cybertrone #38965 üzenetére
arra még nem találtam ki a jó megoldást mert fektetve lenne a legjobb viszont a LianLi-nél bepattanósak az 5,25"ös takarók és azok akkor nem férnének be. még tervben van egy elválasztó rész ami az táposrészt elkülöníti az alaplapétól.
-
Pero
senior tag
válasz
sinya85 #38959 üzenetére
Hogy melyik hatékonyabb az függ szerintem attól is h hol van az a radi. nekem anno a stackerem aljában volt egy tripla az úgy volt jó h a radin keresztül szívta a levegőt.
nálam most végül is mind1 mert 2db quad van lent a ház alsó részén és ahogy füleltem kell egy uralkodó szélirányt csinálnom. -
Pero
senior tag
na reggel kis sietséggel de csináltam pár képet, h jelenleg hol tartok a kis rendszeremmel.
ha valakit esetleg érdekel itt látható. -
Pero
senior tag
válasz
madaraszf #38760 üzenetére
nem a pumpára kell építeni a tartályt hanem pont fordítva
én most csinálom az új rendszerem és nálam beválni látszik baromi gyorsan kijöttek a bubik a rendszerből.
ami az olajos mókát illeti oda sima mineral oil-t ajánlanak ha jól tudom mert az nem vezeti az áramot és ennyi a nagy tudása, viszont amit egyszer beletettél az el kell felejteni gari szempontból mert nem lehet letakarítani róla rendesen.
-
Pero
senior tag
válasz
proci985 #37391 üzenetére
hát én elgondlokodnék h simán ac mx4el felrakni a bordákat mert ami innetől számított 3év múlva már csak nem kell az a kártya ami most 3éves. és az mx4 az elég rendesen feltapad. nekem volt olyan konfigom aminél az proci hűtővel együtt kijött vele a proci is a socketból.
-
Pero
senior tag
hali, tervez valaki rendelni aquatuningról, mostanában?
-
Pero
senior tag
sziasztok,
lehet hülye kérdés de nincs valakinek rossz quad radija kölcsön?
ha minden jól megy nemsokára megjön az új kuckóm és megnézném majd h hova is tudnám szépen eltenni.
aztán majd egy tripla is lesz. -
Pero
senior tag
válasz
tom_tol #36287 üzenetére
nekem a full nikkel változat van a jet lapocskákkal a blokkon belüli áramlási sebességet tudod elvileg változtatni.teszteket elnézve nem a legtöbb lukkal hanem az egyel "kisebb"-el a legjobb bár én a gyárit használom, mert olyan eget verő különbséget szerintem nem adhat
-
Pero
senior tag
válasz
universiti #36036 üzenetére
hali, nekem réztetős D5öm van EK tetővel, teljesítmény javulást nem nagyon vettem észre, hangban sem lett csendesebb. viszont így legalább elfér az 5,25"ösben és nem kell 90 es csonk.
TESCO-Zsömle:
Azért a 800€ os gtx580 már vizezve annyi, de még így is elmebeteg ár szerintem. mert aki vizezik ilyen szinten az nem riad vissza egy blokk felszerelésétől, és úgy jelentős lovékat lehet megsporolni. de úgy vok vele ha boltban 140kfelett lesz akkor nálam nem versenyképes.
és belátom van rá sansz -
Pero
senior tag
válasz
sylard8 #36004 üzenetére
mi a pontos menete? ill hova kell írni?
A Bécsi bolton keresztül van a cucc.Szal hova kell írni hova kell küldeni kb mennyi idő.. ilyesmikre lennék kíváncsi.
mert ahogy néztem 5-6 kért van itt pumpa apróban szal 2-3 ezrekért nem biztos h megéri a posta pláne ha mind2-t nekem kell állni. -
Pero
senior tag
hali, tudja valaki hogy hogyan megy aquatiningéknál a gariztatás?
egy pumpa adta meg magát. -
-
Pero
senior tag
válasz
berki_zsolt #33039 üzenetére
tapasztalatból mondom h nemigazán megy többet vízzel mint egy jó léggel, viszont sokkal csendesebb. ami meg a 4GHz-t illeti ha nem c3 as rev a procid akkor stabilan nem igazán fog annyit menni, vagy iszonyat mázlista vagy.
ui: nálam a link nem jó
-
Pero
senior tag
h valaki tudna erről kis infót, mert nekem ez jó volna csak vszinűleg csonkot kéne benne cserélnem és sehol nemtalálom h milyen menet van benne.
-
Pero
senior tag
Gondolkodom hogy réztetős D5ösöm, kapna egy EK tetőt, mert úgy jobban kitudnám használni a helyet. teljesítményben befolyásol vmit vagy kell róla tudni valami extrát?
-
Pero
senior tag
válasz
helkis #32084 üzenetére
hát, sajnos több szempontból is megoldódott a dolog, mert a srác lapja nem szereti az 5970et, így azt visszaviszi. Sajnos a stackerbe nem fér el quad, de végül nem gond, magamnak meg már megvan a MO-RA2 csak a jelenlegi házamat el kéne adnom, és közben épül az új, meg szállingóznak az alkatrészek.
-
Pero
senior tag
válasz
helkis #32082 üzenetére
magyarán sokkal okosabb nem lettem, e téren, csak alátámasztottátok amit eddig is sejtettem. nekem egy nexxos tripla slimem van, és tervezett alakítgatások miatt eladnám a rendszerem kivéve a d5öt, és akinek felmerült h menne egy 955ös phenom ill egy 5970 et kéne hűteni, de sztem oda kevés lenne, kérdés h egy másik tripla elég lenne e.
-
Pero
senior tag
-
Pero
senior tag
még vmi 10es belsejű HF csatinak azt mértem h a külseje 12,4mm ill a pereme 14mm, ehhez mehet 13as belsejű cső, vagy amit adtak csnk mellé 10/16os az jobb mert jobban rászorul?
-
Pero
senior tag
válasz
moongoose #31834 üzenetére
azért mert ahogy egy vízhűtésesnek illik folyton találok vmit amin szépíteni szeretnék, no meg idő közben ez az feleslegessé vált és ha blokkot is cserélek akkor komplett eladom a régit. ami meg a rendszert illeti, várom h kicsit lentebb menjenek az árak és akkor lesz egy 5770 vízzel, meg most akarok értekezni OCval vagy Todyval alaplai blokk miatt, mert amit lehet kapni annál sztem ők tudnának csinálni jobbat.
ui: no meg elmarad egy síelés így marad egy kis tőke.
full víznél meg akarok még 1-2 triplát vagy ha találok jóárasítva egy MO-RA-t akkor azt -
Pero
senior tag
hali,
blokk cserén gondolkozom, kinéztem a Watercool Heatkiller CPU Rev3.0 blokkot, csak nem tudom, hogy milyen mértékü különbség van a full réz és az olcsóbb változat között, jelenleg egy régi TOdyféle blokkom van és azzal is max 35fokig megy Prime alatt, jelenleg így nézz ki a gép bár már a szimpla radit kivettem a rendszerből és a helyén van a tartályom.
szal kérdés melyiket érdemes venni full réz vagy sima? -
Pero
senior tag
válasz
gabipaci #30975 üzenetére
én külkeres voltam, és abban igazad van hogy lehet kint áfa nélkül vásárolni, ezt mindig is lehetett, csak utána a határon meg kellett kenni a vámost h ne vegye észre , különben ha kint fa nélkül vásárolsz akkor itthon BE KELL utána fizetni az áfát. amióta unió van ez a része nem változott csaksimán annyi h régen elvileg köteles voltál visszaigényelni a kinti áfát és befizetni az itthonit, most meg ezt a részt eltörölték.
az egész nem olyan vészes ha 1-2xrendelsz,de ha üzletszerűen csinálod akkor, már adócsalásnak minősül, amennyire én tudom. és sajnos azt már csúnyán büntetik. -
Pero
senior tag
esetleg tudja valaki merre találok áramlásjelzőt, mert Todynál ill OC-nél csak olyat láttam ami alaplapra köthető ill ilyesmik, nekem elég ha látom h kering szépen a víz.
-
Pero
senior tag
sziasztok, az volna a kérdésem, hogy laing ddc p12 vagy 1pluszT közül melyiket érdemes venni, ahogy láttam OC-nál kb egy árban vannak, és mivel megint megállt a pumpám, így úgy döntöttem hozz nekem egyet a Jézuska. szóval melyiket érdemes?
azért néztem a p12-t mert cserélhető csonkjai vannak és később akarok váltani 8/11,2 es csövekről nagyobbakra.
-
Pero
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #29926 üzenetére
okés csak én a működést könyveltem el javulásként,most viszont megint ott vok h olyan nyomással ér vissza a víz a tartályba, hogy a bubik egy idő után eltűnnek és olyan mintha 100%osan tudtam volna légteleníteni a rendszert, viszont ha elszorítom egy pill re az egyik csövet, akkor megint látom a bubikat.
ezzel a gáz az csak annyi h ilyenkor olybá tűnik h nem megy a rendszer, és ezt a múltkori leállás után nem szeretném. -
Pero
senior tag
létezik, hogy a pumpa teljesítménye javul a kitakarítást követően?
-
Pero
senior tag
na, ma szétszedtem a ddc-met kicsit pucolgattam rajta meg nézegettem, most ugyan picit hangosabb lett mint volt, de úgy nézz ki működik. Bár nem értem mert nem volt benne semmi olyasmi amitől beszorulhatott volna, kis adalék kirakódás volt de ennyi.
Hangján segít vmit ha kap egy kis adalékot a sima deszt víz mellé? -
Pero
senior tag
köszönm, már többször is olvastam ezt az írást, nekem ddc hangjával sem volt gondom(elveszik a házban), szóval nem ad okot a d5re. reményeim szerint eljutok oa h végre meg tudom csináltatni az alaplapi blokkot, ill lesz vizes vga-ám szal jó lesz az a ddc.
de még mindig nem sikerült kihámoznom h mi az érdemi különbség mondjuk a korábban említett p12 vagy gy 1pluszT között a csonkokon kívül.
de lehet már csak azok miatt lesz p12 h később tudjak majd vastagabb csüveket is használni új csonkokkal. -
Pero
senior tag
ez még a régi ddc1 es s sajnos be van dugva, de nem indul. nem tom h beszorult vagy ilyesmi mechanikai gondja van vagy simán elektronikai.
marad az új puma, csak gyűjthetek rá, melyiket érdemes venni ddc1T vagy P12 vagy érdemes spórólni egy d5re és azzal megyek nyugdíjba is majd?
egyenlőre csak prcin van blokk de tervek szerint lesz vga ill chipset is ízezve. -
Pero
senior tag
mitől lehet h egyik napról a másikra nem megy a pumpám(DDC1)? lehet vele vmit kezdeni vagy csak új pumpa segít a dolgon?
-
Pero
senior tag
hali,
sajnos úgy nézz ki a pumám megadta magát, mit tudtok ajánlani ami normál áron van, persze szívem szerint d5öt vennék de sajna nem tehetem. ddc1pluszT vagy inkább p12?
a lénye h 12Vról menjen.
előre is köszi -
Pero
senior tag
válasz
nemethati #28161 üzenetére
köszönöm,
fénycső egyenlőre nem játszik mert jönnek 1forma ledes ventik, megvárom azzal az összhatást, de végül semmi sem kizárt. pont ma kezdtem neki egy új plexi oldallapnak mert nem tetszett a korábbi, (vághattam volna szebben), ezért kap egy újat, filózom még 1-2 egyéb átalakításon, -
-
Pero
senior tag
na, nagyjából elkészült a gép, bár még ezt azt máshogy szeretnék megoldani, ill még jönnek egyforma ventik.
de íme a gépem -
Pero
senior tag
válasz
jozef72 #26842 üzenetére
esetleg ha a ventiket megfordítod és fújnak kifelé a radin keresztül?
nekem tegnap lett kész a vízhűtésem, 3,4GHz-r húzott proci alapon 27-28 fok, ez kb majdnem stimmel szobahőmérsékletnek, terhelve fél óra prime után 45 fok.amit még akartam kérdezni, plexit mivel illesztitek össze (ragasztjátok)? de szépen, szal nem sziloval.
-
Pero
senior tag
egyenlőre egy slim tripla ill egy sima 1es slim Radi van a rendszerben. ill a trila csak lesz, és egyenlőre csak a CPU van rákötve, mert VGA-t kéne cserélnem ahhoz h érdemileg tudjam azt is hűteni.
ha jól értem akkor érdemes, bár nem olyan hatékony mint a lég hűtés esetén.
igazából sycthe slip strem 12mm es ventikre gondoltam, bár akkor lehet beteszek vmi normálisabbakat. -
Pero
senior tag
volna egy kérdésem.
mennyire reagál gyorsan, ill mennyire "hatékonyan" a Radi a nagyobb szellőnek?
vagy igazából mind1 mert nem lesz hidegebb a víz ha "delta" ventik lesznek rajta, mint egy átlag 12es ventinél.
azért kérdezem h érdemes e egy erősebb ventit leszabályozni, h ha kell akkor nagyobb széllel jobban hűtsön vagy nem hozz teljesítményjavulást? -
Pero
senior tag
válasz
nyunyu #26461 üzenetére
sajnos amennyire tudom a DDC1et nem lehet szabályozni, de most egyenlőre úgy oldottam meg h vízszintesen fekszik a tartály csatikkal lefelé és most nem csinálja vagy csak sokkal kevésbé, így már hozza a a vízhűtéstől elvárt csendet. és hűvöst.
filoztam h lehet e 7V ra vagy netán 5Vra kötni a pumpát de úgy gondolom nem lett volna jó 5let. tévedek?
-
Pero
senior tag
valaki tud nekem arra 5letet adni, h mitől hallok a pumpából olyat mintha buborékokat kergetne, pedig a csövekben nem látok levegőt soha?
-
Pero
senior tag
lehet hülyeséget kérdezek,d e egy ddc1 es pumpát lehet venillátor szabályzó potira kötni?
-
Pero
senior tag
válasz
Sn00PiG #25911 üzenetére
mondjuk ha enyhén ferdén az 5,25"ös felől fújna a blokk felé ergo hűti a memókat is, tudod rögzíteni a 5,25ös lemezéhez, ill az oldallap felfogatási pontjaihoz.
nekem az volna a kérdésem h az adatlapomban szereplő konfighoz, mekkora radit lenne érdemes bekötni? egyenlőre VGA nem lesz vízzel hűtve, de elég gyakran előfordul h megcibálom a procit. fontos lenne h a későbbiekben tudjam bővíteni a rendszert, nem akarok majd akkor Radit is cserélni.
Tripla nagyon nagy túlzás?
DDC1 es pumpa lesz és Tody féle blokk a procin, meg majd lehet h a lapon is. VGA-t cserélni tervezem így az most kimarad. -
Pero
senior tag
válasz
nemethati #25606 üzenetére
köszönöm még 1x
én ezzel most úgy vagyok, hogy a lehető legolcsóbban szeretném megúszni életem első vízhűtését, és itt apróban nagyon olcsón találni plexis blokkokat. aztán majd idővel ha lesz keret meg lehetőség akkor fejlesztgetem a rendszert pl jobb pumpa, vagy említett jobb blokkok. Ami nekem nagy plusz az az hogy remélem csendesebb lesz a gép, bár házon belül lesz "eltüntetve" minden illetve felszabadul 2 memslot az alaplapon, bár azért egy darabig nem adom el a léghűtéses rendszerem.
alaplapra VRM hűtésből is létezik többféle, csak mert ahogy láttam a gd70-emnek nem szokványos a bordafelfogatása. -
Pero
senior tag
válasz
nemethati #25598 üzenetére
köszönöm a tanácsokat, eddig úgy nézz ki hogy plexi lesz mert most azzal olcsóbban kijövök. meg szerencsére nem melegszik annyira a gépem. léggel is szobahőmérséklet idleban és tuning alatt sem megy el nagyon 50kof fölé, bár kíváncsi leszek a vízre. én is gondolkozom h az alaplapi vrmet is be kéne venni csak félek h ugrik a garancia.
-
Pero
senior tag
üdv,
erősen gondolkozom h átállok vízhűtésre, csak sajnos még abszolúte "műveletlen "vok ilyen témában. az adatlapomban lévő konfighoz kéne, VGA-t nem akarom rákötni, max CPU ill chipsetet, legalábbis egyenlőre. egy passzív tartályban gondolkozom, egy DDC1-Tpumpával meg mondjuk tripla radival. blokkon még gondolkodom, mert látom van sokféle akár itt ph-n is, de itt jönn képbe h nem értek hozzá.
illetve amit akartam kérdezni, h folyadéknak mit érdemes beletenni? desztillált víz,+vmi adalék?
előre is köszönöm az útbaigazítást
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest