Hirdetés

Aktív témák

• ssolitude

őstag

válasz DigitXT #45170 üzenetére

Nem akarnék belepofázni, de egyrészt:
    -a FC hűtő MELLETT: 2007-ben vettem a 8800GTS-emet (akit érdekel, utánanéz mennyi volt akkor), 2 napig ment gyári hűtéssel, míg a FC maszek-blokk elkészült. Ezek után szénné lett húzva, és vígan volt használva 3 évig. Majd amikor eladósorba került, víz le, lég vissza, elad. Kicsit több, mint fél évig bírta, majd elhalálozott.
    -ugyanakkor: most egy jóárasított GTX460 van, először erre is FC lett volna, de nem jött össze, így maradt a sima GPU blokk (a többi elem kicsit moddolt passzív bordát kapott). Tuning semmi. Ezért nem igazán tartottam érdemesnek a FC-hűtővel balódni, majd az idő eldönti, igazam volt-e.
    Mi ebből a tanulság? Semmi. Ha megint 100k körüli vga-m lesz, csakis FC.
    (Végigolvastam ezt a kis vitát, azért szerintem sem árt, ha legalább kicsit tisztában vagyunk a hőfokokkal, már csak kíváncsiság alapon. Vizet én se mértem, vagy csak eleinte, még a hőskorban, később csak úgy kézrátétellel, de a CPU-GPU-NB-t azért nem árt lemonitorozni.
    Persze az is igaz, hogy én is belőttem a CPU-t 70-re, aztán majd leáll, ha túl sok neki. Nem nézegetem, mi mennyi.
    Bocs az OFF-ért.

Aktív témák