Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
asuspc96
senior tag
Valakinek jelentkezett már az eladó ?
Úgy vagyok vele most már, hogy elkezdem vásárolni a cuccot mástól eddig én nem várokTudtok ajánlani egy minőségi és relative olcsó FC blokkot 6970-re ?
Mindjárt összelinkelgetek ide egy rendszert és kikérném a véleményeteketasuspc96
-
Razermazer
őstag
válasz
KAMELOT #45192 üzenetére
Még nem is lenne olyan rossz, ha az alsó egységbe rakná, ott kicsit kevesebb esélye van a párakicsapódásnak. Lehet vagy +10 fok alul necces így is, mivel a masina azért rendesen befűt. Nem downclockolva van a gép biztos hehe
Cyber Amíg world prime-ot kerget meg csúcsokat dönt, kit érdekel a villanyszámla nem igaz, valamit valamiért.
-
KAMELOT
titán
válasz
gyurczy #45194 üzenetére
Meddig hagytad menni a primet? monjuk 5-10 percnél is 65 fok a procid?
Érdekes mert vízhűtés van és ilyen meleg a proci!? Nem jól van a paszta vagy nem fekszik rendessen a hűtő a procin.(#45193) Cybertrone: gondolom hallott róla. Vagy kitudja be van dobozozva a gép és úgy van betéve.
-
gyurczy
őstag
Normális az, hogy 4400@1.415V-on nem tudom meghűteni a procimat? 65°C-nál lelőttem a prime-ot, és egész hamar eljutottunk odáig (konkrétan 1-2 perc). Konfig az adataimnál.
szerk: Paszta Nexus TMP-1000
Közben 4000@1.3375V-on 54°C-nál megállt. Ekkora kazán a proci, vagy a vízhűtésemmel van valami hiba?
szerk2: Cybertrone: Felfekvésre holnap ránézek, úgyis van itthon másik pasztám, kipróbálom azt is. Áramlás szvsz van, legalábbis a kiegyenlítőtartályban mozog a víz... A proci üzemi hőmérséklete elvileg 61°C maximum, jó lenne ez alatt maradni.
-
KAMELOT
titán
Valakik így oldják meg a hűtést!
-
-
Sziasztok!
kérdeznék...
asetek extreme pumpa csonkok engednek.
(sosem biztam a sima beledugós csövekben)
milyen méretü csonk mehet a helyére,mert a szabvány az kicsi bele.
fél colos-nak nézem szemre.( a menetes részére gondoltam itt)
érdekes,hogy a tripla asetek radiátorra jók voltak a normál csonkok. -
válasz
viperabácsi #45184 üzenetére
Hát ha a kettő között kell választani akkor persze hogy a 10W-osnak kisebb a hangja.
-
tomic
addikt
válasz
viperabácsi #45184 üzenetére
Nekem 10wattosom van egy phobya fedéllel. Mondhatom ,hogy hangtalan.
-
válasz
viperabácsi #45181 üzenetére
Teljesen mindegy, szerintem
Most épp rendelkezem mindkéttővel...
Mindkét pumpa nagyon erős, hangban van köztük különbség. Illetve a 18Wosnak az alja hajlamos melegedésre míg a 10W jobban bírja ha mondjuk hangszigetelő dobozba rakod.
18W ezen 12-es cső van
10W ezen 10-es cső van
Mindkettő nyom mint állat nagyon jó pumpák -
blasko92
őstag
válasz
GNKING #45180 üzenetére
Bocsi, tényleg nem ref. nyákos a karid :S Akkor viszont nem hiszem, hogy találsz rá FC blokkot.
Amit Te, és amit én linkeltem, csak annyi különbség van köztük, hogy az aquatuningos az nikkelezett. De természetesen más különbség nincs köztük.
Szerintem jobb a full réz, főleg, ha a többi blokk se nikkelezett. -
viperabácsi
addikt
Üdv urak gondolkodom egy vizes rendszer építésében
Az összetevők
I5 2500k
asus p8p67 a lap
asus 6870 direct cu a videókártyaHa mindent hűteni szeretnék 10 vagy 18 wattos DDC kell?
-
GNKING
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy pontos leírást kérni komplett vízhűtésről.
Ezek vannak eddig:
Radi: 1db tripla 45mm-s radi, ez (ketté lesz vágva, ház két oldalára feltéve) (55x75x6cm, csövek átmérője 12mm)
pumpa: 2db DDC 1T egyiken se gyári tető
cpu block: EK universal
szeretnék még venni 1 paszív tartály, alaplapra, vga és vinyókra blockottKépeken láthatók az adott alkatrészek: 1, 2
Az adott konfig: Giga X58-UD5, I7 920, 3x4GB Kingston HX 1600Mhz, 2x1Tb WD RAID0, Asus 6950DCII 2GB, Chieftech ház.
Tripla radi bent a tetejében lesz, a nagy radi a ház 2 oldalán és a passzív tartályt is ide tervezem, pumpá(ka)t hova tegyem?
Alaplapot, vga-t milyen block(o)kal tudnám hűteni?
Min 12mm belső csövet akarok használni. -
DigitXT
félisten
válasz
Laraxior #45176 üzenetére
gyári hűtőnél lehetetlen volt megfogni a 480 nyákját, most viszont
teljes terhelés mellett is maximum langyosnak mondanám
Miből állt volna ezt a sok szarokbeleHSZ előtt megírni? Tehát
mégsem (teljesen) szarsz bele, hiszen kézrátéttel ugyan, de
ellenőrizted a NYÁK hőmérsékletét. Pedzegettük, hogy lehet
a dolog legalább olyan jó, mint a gyári hűtés, ugyanis a GPU
blokk elviszi a legnagyobb hőtermelő hőjét, ezzel közvetetten
hűti az egész NYÁK-ot. Csak annyi lett volna a kérdés, hogy
ez valóban olyan jó-e? Ugyanis eddig olyan érveket hoztál fel
mellette: hogy megy a kártya, tehát jó... És nálad sosem halt
meg semmi, meg hasonlók: legkevésbé sem szakmai alapon.Amúgy k*rvaegyszerű lenne ám: ráraksz egy sima "léghűtős"
hőmérőt, és azzal már sokkal közelebbit tudnál mondani. De
nem szükséges, mert ugye ha meg is tudod fogni, akkor nem
lehet durván meleg. (Tehát nem a számoktól működik a dolog,
csak mérés nélkül nem tudsz valamit érdemben (!) értékelni.)Ilyen értelemben a "kézrátétel" is mérés: nem 100+ fokos.
Ettől függetlenül fenntartom magamnak a jogot, hogy 100K-s
kártyákra (akár 250-300W-os csúcsfogyasztással) full cover
blokkot ajánljak a közeljövőben is a kedves érdeklődőknek.Ha ki tudja csengetni a csúcskártya árát, és bevállalja, hogy
az eladáskor a vételár 2/3-át elbukja, akkor urambocsá' lesz
talán 5-10K-ja pluszban a legjobb megoldásra (mert annyit a
full cover blokk eladásán szinte biztos bukni fog... kivéve, ha
már eleve olcsón vette, használtan). Nem kötelező: ajánlott.
Btw. a full cover blokk figyelmetlen felszerelésével is ki lehet
nyírni a VGA-t, szóval ez olyan dolog, hogy csak ésszel. -
Laraxior
titán
válasz
TESCO-Zsömle #45171 üzenetére
Mérve van a szoba hőmérséklet, a víz hőfoka, folyamatosan monitorozom a CPU-VGA hőmérsékletet. Uram bocsá' hogy nem rendelkezem lézeres mérőkütyüvel, amivel meg tudom mérni a VGAm vrm-hőmérsékletét. Annyi viszont biztos, hogy gyári hűtőnél lehetetlen volt megfogni a 480 nyákját, most viszont teljes terhelés mellett is maximum langyosnak mondanám. Igaz ez nem ér semmit, de megnyugtatásra elég.
-
ssolitude
őstag
válasz
DigitXT #45170 üzenetére
Nem akarnék belepofázni, de egyrészt:
-a FC hűtő MELLETT: 2007-ben vettem a 8800GTS-emet (akit érdekel, utánanéz mennyi volt akkor), 2 napig ment gyári hűtéssel, míg a FC maszek-blokk elkészült. Ezek után szénné lett húzva, és vígan volt használva 3 évig. Majd amikor eladósorba került, víz le, lég vissza, elad. Kicsit több, mint fél évig bírta, majd elhalálozott.
-ugyanakkor: most egy jóárasított GTX460 van, először erre is FC lett volna, de nem jött össze, így maradt a sima GPU blokk (a többi elem kicsit moddolt passzív bordát kapott). Tuning semmi. Ezért nem igazán tartottam érdemesnek a FC-hűtővel balódni, majd az idő eldönti, igazam volt-e.
Mi ebből a tanulság? Semmi. Ha megint 100k körüli vga-m lesz, csakis FC.
(Végigolvastam ezt a kis vitát, azért szerintem sem árt, ha legalább kicsit tisztában vagyunk a hőfokokkal, már csak kíváncsiság alapon. Vizet én se mértem, vagy csak eleinte, még a hőskorban, később csak úgy kézrátétellel, de a CPU-GPU-NB-t azért nem árt lemonitorozni.
Persze az is igaz, hogy én is belőttem a CPU-t 70-re, aztán majd leáll, ha túl sok neki. Nem nézegetem, mi mennyi.
Bocs az OFF-ért. -
Jól van-jólvan, a lényeget leszűrtem, ne vesszetek össze!
A másik igen, egy Corsair amit nézegettem amúgy.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
blasko92 #45168 üzenetére
Most amúgy az fog következni, hogy a 480-at már másodkézből vette,
tehát nem is 100K. (Mondjuk az 580 azért lett volna annyi, így nyilván
az ár/teljesítmény mutatója emiatt ma már sokkal gyengébb: ez van.)Nem ez a lényeg. Engem az irritál, hogy magabiztosan kijelenti, hogy
elég az univerzális GPU blokk, mert a VRM a gyári hűtéssel is elvan.
OK, elvan: lehet, hogy nem is rosszabb így a helyzet, mint a gyárival!De azért ha állítunk valamit, akkor tegyünk mellé valami konkrétumot:
lehet, hogy a gyári hűtővel 100 fokon tetőzött, most meg 120, de még
ezt is elviseli, csak épp hamarabb fog meghalni.De ez is csak egy
feltételezés: lehet, hogy tényleg 100 fokos, és kibírja a gariidő végéig.De ha egyetlen rohadt mérési eredményünk nincs az adott "szettről",
akkor mégis mi alapján propagáljuk, hogy az a tuti - nem kell FC?Mindegy. Nekem van egy mérnöki szemléletem, ennyit azért sikerült
az egyetemnek belém vernie. Én pl. nem akkor hoznám be a radit az
ablakból, ha már megjelent a pára, és mondjuk rövidre zárta a lapom.
De ez csak én vagyok.Azért is van mostanában egyre kevesebb
kedvem fórumozni: inkább hanyagolom is.* Egyszerűbb beleszarni.*: mármint próbáltam már sokszor kilépni, de valahogy a "függőség"
miatt csak nem sikerült 1 vagy 2 napnál tovább. Majd igyekszem.#45169: ezzel feltetted az i-re a pontot: köszönöm a megerősítést!
-
Laraxior
titán
válasz
DigitXT #45165 üzenetére
Nem vagyok se mérnök, se informatikus, nincsen gépészvégzettségem, és programozni se tudok. Sőt, a kondenzátort se tudom megkülönböztetni a tekercstől, de 4-5 éves pályafutásom alatt egy alkatrész se ment még tönkre a kezem alatt, pedig megfordult a kezem között pár motyó
Akkor se méricskéltem, most se, mégis üzemképes a masina
Hidd el számok nélkül is működik
-
blasko92
őstag
válasz
DigitXT #45165 üzenetére
Mondjuk egy 100.000 ft-os kártyánál már én sem sajnálnám a pénzt az FC blokkra.....
Főleg nem egy forrófejű kártyánál.Szerintem a mérési eredményekből az bővel elég, hogy egy adott hardvernél és blokknál a lég vs. víz között mekkora különbség van, mivel ahány ház, annyi szokás, ahány user, annyi megoldás (venti fordultat, radiátor elhelyezés, áramlási sebesség, stb....).
Viszont nagyon jó, hogy vannak itt hozzád hasonló emberek, akik igenis fordítanak időt, és energiát a mérésekre, és megosztják a tapasztalatukat azokkal, akik már jobban elmélyülnek a vízhűtés rejtelmeiben
Semmi gúnyosságot, semmi iróniát ne keress az előző gondolatomban!
Szerk.: annyit mondtam, hogy tuning mellett az a blokk és radi nem hozna érdemleges javulást a TX3-hoz képest. Viszont, ha tényleg a tuning a kollégánál a cél, és ilyen árban hozzá tud jutni egy ilyen radihoz, akkor az megéri.
Persze, a H100 jópár fokot hozna a házhoz a TX3-hoz képest, de nem bővíthető -
Laraxior
titán
válasz
blasko92 #45164 üzenetére
Teljesen felesleges dolognak tartom a számolgatást... Áramlásjelző se kell, ha megáll a szivattyú úgyis eléri azt a hőfokot a CPU, ahol le fog kapcsolni az egész gép. Volt már ilyen, nagy dolog. Ha meg lecsapódik a pára, mert neadjisten nagyon lehűlne a víz, amit kétlek, mert eddig nem nagyon láttam 4°C alatt... akkor majd behozom a radit
-
DigitXT
félisten
válasz
Laraxior #45162 üzenetére
Nem foglalkozok méréssel, mert minek.
Talán mert akkor kiderülne, hogy ez nem teljesen igaz:
az 5k-s blokk ugyanazt hozzaLehet, hogy GPU hőben igen, de a NYÁK többi része
biztosan megsínyli, ha nincs normálisan hűtve...Az más kérdés, hogy:
kártyának sincsen semmi baja, tuningot is bírja
Lehet, hogy a gyári összeállításban sem volt (sokkal)
jobb a VRM hűtése - a 480 legendásan forrófejű cucc,
így lehet, hogy elketyeg ideig óráig. Gariidő végéig.
Szerk: tetszik látni ugye, hogy a VRM gyárilag ~100
fok is lehet terhelés alatt? Ennyire jó a gyári hűtése.
---Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de azért a topik
"szakmaiságát" sikeresebben tartaná fent egy olyan
vélemény, amely mellett mérési eredmény is van, és
az alátámasztja az adott megoldás hatékonyságát...Ellenben ez a "szarok bele mi hány fokos, amíg megy
addig jó", nem ad alapot az egzakt összehasonlításra,
ill. ez alapján tanácsokat osztogatni minimum merész.blasko92: oké, hogy nincs egy hőmérőd sem, de akkor
nem is állsz neki tanácsokat osztogatni, hogy nálad az
adott radi milyen értékeket produkál, s milyen radi elég
vmihez, nemde?Pl. egy darab nyamvadt CPU-ra egy
extrém tripla eléggé "overkill". Persze ha nagy tuning a
cél, nem feltétlen hülyeség, de hát mindegy is, nem ez
a lényeg. Igazából a vízhűtés nem pont arról szól, hogy
20K-ból elkezd versenyezni a léggel. Annyi pénzből én
egy durva léghűtőt vennék, aztán kalap. Esetleg valami
kompakt egybeszettet, hogy akkor már mégiscsak víz,
de szem előtt tartva, hogy se nem lesz brutálisan erős,
se nem lesz nagyon halk, de legalább egy dupla radival
nagyobb felületről lehet elszállítani a hőt: "veri" a TX3-at.
(Igaz, új ára 30K körül alakul mondjuk egy H100-nak...)#45166: látszik, hogy nem vagy mérnökemberből....
-
blasko92
őstag
Félre ne érts, nem lebeszélni akarlak a vízről, csak a tuningos rendszeredhez ez kevésnek bizonyulna.
Ha a hang nem számít, és még valamennyire jól teljesít a TX3, akkor esetleg javíthatsz a ház szellőztetésén, így a proci hőfokokon is nyerhetsz pár fokot.
Viszont kb 30-ból simán rávarázsolhatsz egy elég jó vízhűtést a procidra. Most van apróban 60 mm vastag tripla radi 3 ventivel 12-ért, ddc-t már 3-4 körül kapsz, és már csak egy prociblokk kell, ami szintén van apróban, meg egy tartály, csatik, és csövek.
Remélem tudtam segíteni
Laraxior igaz is, minek méricskélni különböző dT-ket
Nekem egy hőmérő sincs a rendszerben, sőt áramlásjelző sincs
-
Laraxior
titán
válasz
DigitXT #45159 üzenetére
Le is cseréltem... 1 napig
Nem foglalkozok méréssel, mert minek. Főleg úgy, hogy szemmel látható és főleg hallható a különbség, ill GPUblokk esetén nem hallható, mert terhelés alatt nem süvít a venti, ami ugye a gyári hűtésnél elviselhetetlen.
A nyákon a bordát rajtahagytam természetesen, a gari miatt is
Pont ezért döntöttem a GPU-blokk mellett, mert a fullcovert később baromi nehéz eladni. Hálistennek mindegyiktől sikerült megszabadulnom, de olyan áron, hogy inkább nem veszek többet. Így meg főleg nem, hogy az 5k-s blokk ugyanazt hozza, kártyának sincsen semmi baja, tuningot is bírja. -
DigitXT
félisten
válasz
Laraxior #45156 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy lecserélted a 480-ad 580-ra?
Amúgy ha borda van rajta, akkor lehet, hogy elég egy
halk venti, de mivel te ilyen felesleges dolgokkal nem
nagyon szoktál foglalkozni, mint a mérés, így inkább
meg sem kérdem, hogy milyen hőfokot produkált így.
Meg írod, hogy megfelelő szellőzésű ház. Ha ugye a
házszellőzésed megfelelően hangos, minek a víz?Én egy 580 kaliberű kártyára csak FC blokkot tennék.
Lehet, hogy össze lehet hekkelni olcsóbban, de érted:
a kártya több, mint 100K, és akkor pár ezret spórolsz
a blokkján, majd esetleg mehet a levesbe, ha megfőtt.SP!T: 18W-os DDC mellett az minden lesz, csak nem
halk. Amúgy is feleslegesen erős lenne az a szivattyú
egy CPU-s körbe... Valamint a CPU-blokkról sem írtak
túl sok jót nem írtak még itt: nem biztos, hogy szuper.
Teszem hozzá: egy "EK Supreme HF" magában lehet
annyi (újonnan!), mint amit a komplett szettre szánsz. -
blasko92
őstag
Hát az X6-ot tuning mellett ez a blokk nem hiszem, hogy jobban lehűtené, mint a TX3.
Meg talán az innovatek dual radija is kevésnek bizonyulna. (milyen tuningot szeretnél kb? )
Szerintem mérlegeld a dolgot, hogy ennyi pénzért, már egy nagyon komoly léghűtést lehet kapni. Talán még a hangja is kisebb lenne.
Ha a cél a halkítás, és a jobb hűtés, akkor picit több pénzt kell belefektetni. -
Sziasztok! Szeretném lecserélni a TX3-as hűtőmet egy vízhűtés szettre. Elég valami olcsó egyszerű, csak kicsit több tuningot kellene bírnia és halkan. (AMD X6)
Ezt találtam kemény 20e hufért használtan. Jó lenne nekem?
- Lanig DDC-1 plus
- Innovatek Dualfan
- Innovatek XX-Flow Rev2
- Innovatek O-Matic tartály
- 2db AEROCOOL 12cm
- bilincsek és csövekMegér ez 20e-t?
-
DigitXT
félisten
válasz
Szabi790612 #45153 üzenetére
Ha dupla D5-ös tartályban gondolkodsz, ilyet vegyél.
Eltekintve a gyermekbetegségeitől nagyon masszív cumó.
Épp van raktáron egy eladó egy nem használt D5-tel: LOL.
De amúgy ezt megbeszéltük: végül eladtad a 2. D5-ödet?Szerk: viszont vicces rajta a feltöltőnyílás. Ötletes, na.
Nem mintha ilyen elrendezésnél az lenne a gond, hogy a
folyadék hogyan jut a tartályba, sokkal inkább az, hogy a
szivattyú hogyan veszi fel, mert ugye levegőt nem szív. -
blasko92
őstag
válasz
---Lasali--- #45152 üzenetére
Nem rossz értékek, és ráadásul kussban van a géped
Meg az a lényeg, hogy meg vagy vele elégedve.Szabi790612 szerintem nem rossz, de tuti szerintem tuti csobogós.
-
Szabi790612
tag
Ehhez a tartályhoz mit szóltok. Elég jól néz ki. Elvileg bele lehet rakni kettő darab D5 pumpát.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
blasko92 #45149 üzenetére
Köszi
Lejártam a lábam annó mire kerítettem egy ilyet a városban.
Passzív teljesen, sőt a sarokba van rakva, szóval a légmozgás sem éppen ideális neki itt.
Anno az athlon II -vel kifogástalanul működött. Vitte a prime + furmark kombót is 60 fok alatt tartva a vga -t meg a procit is, nyáron 30 fokban.
Jelenleg a húzott Phenom al már necces. Mert mikor a tuning miatt tesztelgettem a stabilitást, akkor 24-25 fok körüli szobában a 2 és fél órás LinX elés alatt felkúszott 61 fokig a processzor, úgy hogy a vga nem volt terhelve. De egyébként játék közben 57 foknál többet még nem láttam, úgy hogy a vga is húzva volt.
Idleben most a proci 42, a vga 36-38 fok (kupak, memória, mag ezek közt mozog)
Valamint úgy van megoldva a ház hogy az az 1 oldalsó venti keringeti annyira a levegőt, hogy a winyók is ilyen 32-34 fokok jelenleg. Alaplap 42. Az alaplapi fet bordát meg a táp ventije hűti, azt a teszteknél méricsgéltem egy külső hőmérővel, 70 et nem érte el.
Egy elég sikeres projektemnek tudom be. -
kop8
őstag
válasz
---Lasali--- #45148 üzenetére
Én is csináltam a laind ddc 1-nek vasból egy dobozt ami szinte légmentessen zárt mikor benne volt a szivattyú, de nem volt jó mert ugyan azt csinálta mint neked is!
Kivettem halkabb lett minden, ez is rezgette a dobozt pedig vattaába volt bebugyoláva!
Most be van tekerve egy rongyba is így jó, de még tekerek rá és jobb lessz....
-
blasko92
őstag
válasz
---Lasali--- #45148 üzenetére
Na ilyet se hallottam még, hogy a silencertől nagyobb lesz a hangja
Inkább olyat, hogy nagyon melegszik benne a pumpa.
Amúgy szép nagy radiátorod van!
Passzívan viszi a gépedet? Milyen értékekkel? -
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok! Rég jártam itt!
Volt egy két finomításom azóta a rendszeren. Meg egy két rossz tapasztalat, amiből a kísérletezők tanulhatnak:
A parafa (vatta tömésű) DDC dobozom teljes mértékben megbukott! Ugye a doboz már megvolt akkor, mikor a phobya tető még nem. Így szimplán a tetővel nem hallgattam meg a szivattyút, mert egyből visszatettem a dobozba! Viszont nem rég kivettem belőle, mert már kezdtem megőrülni hogy valami mindig elkezdett a gépben rezonálni (ami mellesleg akkor épp attól múlt el hogy megfogtam a dobozt), és meglepetésemre, elmúlt az az iszonyú rázkódás, ami az egész asztalt + ami hozzá ért, berezgette. De ezt úgy kell elképzelni hogy az asztal túl oldalán levő kupiban levő cuccok is néha elkezdtek zizegő hangot adni, úgy hogy a gép alatt is van szivacs.
Szóval a doboz úgy szerepelt mint egy hangszóró membrán, nagyobb lett tőle a szivattyú felülete, így jobban átadta a szivacson keresztül a rezgést, plusz több levegőt mozgatott meg, amivel ilyen brumogó hangja volt, szóval a doboz ment a kukába, nagyságrendekkel halkabb a szivattyú így.
Plusz kapott a gép még pár helyen parafa meg szivacs borítást belülről, ezek a képen nem nagyon látszanak.
Valamint kicseréltem az Arctic F12 ventit egy Coolink SWIF2 re, mert az arctic egy hajszálnyit excenteresen forgott, és éjszaka hallottam hogy berezonáltatja a plexit a gép oldalán.Egyébként egy zalman szabályzóvan a gép hátulján le van húzva ~630rpm es fordulatra.
Úgyhogy most így néz ki a barkács gép:
Aztán ami még kimaradt, egyik forumtárssal még annó elcseréltük a tartályunkat, úgyhogy most van egy nagy 3-3.5 decis T56 om, a mini helyett. Kapott egy második ledet is régihez képest, mert ebbe csak oldalról tudtam berakni a ledeket, ezért 1 darab alig világította meg.
Hát így sikerült..
Első két kép nagyban: Első Második -
blasko92
őstag
válasz
Razermazer #45144 üzenetére
Csak nektek csak most
Köszönöm szépen! A Többiek nevében is!
-
svidike
csendes tag
Értem
Köszönöm szépen mindenkinek a választ -
TaaT
nagyúr
válasz
Razermazer #45144 üzenetére
nemrég nézelődtem a neten és ezt találtam, egy baj van vele hogy árban annyi mint egy mora3 de teljesítményben elmarad tőle
[link]
-
Razermazer
őstag
válasz
svidike #45141 üzenetére
Nah Taat már mindent elmondott én ilyet építek most be legalább kompakt lesz
Csak vinnék már el a mostani megmaradt mora 2-m hogy beizzítsam a 3-at. Csinálok a mostanihoz lábakat, és még 4*180-as vetitartót is hogy jó legyen. Csak nektek csak most.Türelem vevőt terem meg mora 3-at
-
rambo4ésfél
senior tag
válasz
svidike #45141 üzenetére
tartály nagyságát nézve 1-2dl bőven megteszi azt amit meg kell tennie, inkább felöntőnyílás a lényeg minél nagyobb annál kényelmesebben tudod feltölteni a rendszert.
a cserével kapcsolatba annyit tudok mondani hogy az én rendszerem kb 6 éves még nem volt benne cserélve max ha szereltem akkor leengedtem de ugyanaz ment vissza jah és az én spéci keverékem zöld tescos hűtőfolyadék -
svidike
csendes tag
Sziasztok
kezdő víhűtősként az érdekelne mekkora egy minimális tartály ami kell egy vízhűtésbe?
és milyen gyakran kell folyadékot cserélni/utántölteni? -
DigitXT
félisten
válasz
Ghandi #45139 üzenetére
A mai VGA-król ha leszeded a gyári hűtőt, az első, ami megsül, a VRM.
Ha
arra nem tesz vmi hűtést a kedves user, akkor a RAM hűtése halottnak a csók.
Egy rendes full cover blokk kell, ha valaki VGA-t vizez. Ha szerencséje van, az
apróból olcsón megússza: újonnan elég húzós, eladni meg csak ~féláron lehet. -
Ghandi
aktív tag
válasz
asuspc96 #45137 üzenetére
Nekem régebben egy Nvidia 9800 volt ilyenem,meg univerzális GPU blokk.
Iszonyat szar volt rögziteni,ezt csak kétoldalú hővezető ragasztóval tudtam rátenni,ami már nem volt hozzá ugyanis használtan vettem,nem volt egyszerű akkoriban ilyen ragasztót szerezni.Aztán felragasztottam vele,de idővel elengedte mert kicsit feszítette a cső.Na akkor elegem lett és raktam a rammokra sima kis alu bordákat,szintén raagsztósat.
Semmivel sem volt másabb.
Szerintem ha a ram nincsen húzva akkor nem is kell rá extra hűtés,a kis aluborda s elég,de én jobbnak tartom a ful cover blokkot. -
DigitXT
félisten
válasz
asuspc96 #45137 üzenetére
Azt, hogy full cover blokkok mellett felesleges. Univerzális GPU-blokk mellett lehet értelme, ha kompatibilis az adott karival, de nem oldja meg a VRM hűtésének a problémáját, ami manapság elég jelentős. Azaz összességében egy korrekt full cover oda-vissza ver bármilyen "tákolt" blokkos rendszert, és összességében nem is biztos, hogy (annyival) drágább. Persze csak az adott karira jó, tehát akkor érdemes venni, ha hosszabb távon megmarad, amúgy túl gyakran kellene bebukni a vételi-eladási árkülönbözetet.
-
asuspc96
senior tag
asuspc96
-
Seri21
tag
Én most csináltam 1 lada radit. 1/4es menetes ki és befolyó része van. És igen rézből van de 2 fajta van, aminek a lamellái is rézből vannak meg olyan mi a lamellái vasból. Aminek a lamellái rézből vannak annak a lamella távolsága olyan mint a fentebb linkelt radinak.
-
Sky D.
tag
válasz
blasko92 #45131 üzenetére
Ennek a radiátornak tisztára LADA radi felépítése van
csak más a csatlakozója, és ritkábbak a lamellái -
Üdv! Belevágok! Első körben megveszem ezt mivel a gyáriak nagyon drágák nekem: [link] - [link]
Szivattyúnak ez lenne: Laing DDC 1T PLUS, tartálynak ez a többi képlékeny. Csak a CPU kapna mert garis minden illetve nem akarok ennyi vizet, szerelésnél macera + kicsit azt tartom a víz nem való a házba.
A radi a házam alatt lenne, ott van egy kis folyosó szerűség, elöl hátul nyitott.
Van valami észrevételetek? Minden szívesen fogadok! -
blasko92
őstag
válasz
Csikter #45128 üzenetére
Ha sikerül beszerezned egy hasonló radiátort jó árban, és azt megtámogatod valami faja ventikkel, akkor talán jobban járnál az egyszerűbb csövezés miatt.
Próbáltam keresni teszteket, de nem sikerült találni.Laraxior black metalos barátom, ezek szép eredmények
Mondanak még hidegebbet is, szerintem vigyázz a cuccaidra. Nem szeretném azt olvasni, hogy befagyott a víz, vagy megkezdődött a páralecsapódás.
-
Laraxior
titán
válasz
DigitXT #45124 üzenetére
Már korábban is volt kinnt és ez a radi szerintem pár évtizede teszi a dolgát, nem hinném, hogy ez lenne a rendszer gyengepontja
Most -12°C van kinnt, el is gondolkodtam, hogy be kellene hoznom a radit, de sajna nem tudom, mert már merevek a csövek (víz: 5°C)
így fest a dolog jelenleg: -
Csikter
csendes tag
válasz
blasko92 #45122 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos konfig az még csak elképzelésem sincs mivel ez egy tápcsere miatt történik és megpróbálok a jövőbe látni azzal hogy milyen házat vegyek, de a tuning lenne a főprofilja a dolognak.
Szerinted tényleg tudna annyit hozni a 240/60 és a 240/35 mint egy 2 szett ventis 360/60, vagy egy sima 360/80 (mondjuk a 80mm kétlem hogy olyan áron be tudnám szerezni hogy megérje).
Bocs, hogy erősködök ezzel de már vagy 2 napja a youtube elött ülök és próbálom kinézni azt a házat amivel a legkevesebb moddingal a legjobb eredményt érem el. -
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #45126 üzenetére
Aztán majdnem sikerült is (magad) csőbe húzni.
(
)
-
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #45112 üzenetére
Nekem még emésztenem kell ezt a diagramot.
Én csak
annyit írtam a gugliba, hogy harmatpont, aztán a 2. találat
táblázatát nézegetve jutottam arra a következtetésre, hogy
necces kezd lenni a helyzet nála... Ezt a 35%-ot olvastam
le én is, meg ahogy utánanéztem egy normál szobában pl.
simán lehet ennyi, sőt. Jó, nála pont a radi miatt nyitva van
az a kis ablak, ami jótékony hatással van a páratartalomra,
de akkor is: ha már elkezd csöpögni a víz, késő lesz.Szerintem inkább károgjunk 2 HSZ-nyit, mint a következő
beírás az legyen Laraxiortól, hogy szétázott a gépe, vagy
szétfagyott a radija. Persze ez a "szarok bele" hozzáállás
sokkal stresszmentesebb, mint számolgatni. (Csak utána
bosszantó, ha valami elszállt, de hát láttunk már ilyet...)
Szerk: igen, bevallom, még sosem láttam ilyen diagramot.
Abszolút nem a szakterületem a dolog, sz'l köszi a linket,
meg a magyarázatot is hozzá. Először csak egy "" volt.
Láttam...(Elkezdtem volna már a cégnél értelmezni, de
nem volt rá időm: itthon viszont kinyomtattam - LOL.)
-
blasko92
őstag
válasz
Csikter #45120 üzenetére
Attól függ, milyen konfigot akarsz hűteni, és hogy mi a cél. Ha a halkítás, akkor a tripla jobb választás a kevesebb venti miatt, ha tuning miatt extrém hűtés, akkor szvsz a két duplából egy jobb rendszert ki lehetne hozni ( tartály->pumpa->proci->dupla radi->vga->másik radi->tartály ).
De az extrém 80 mm vastagságú radi is nagyon jó választás lenne
-
gyurczy
őstag
-
Csikter
csendes tag
Szevasztok!
Ez most lehet, hogy elég amatőr kérdésnek fog tűnni, de az is vagyok a dologban, nézzétek el kérlek.
Új házat kényszerülök venni és egy olyat szeretnék amibe viszonylag kényelmesen megoldható a vízhűtés.
Kettőre bontottam le a dolgot egy CM storm troper vagy egy CM 932, az elsőbe csak úgy lehet megoldani a radiátorokat, hogy a tetőn lenne egy 240/35mm és az alján meg egy 240/60mm, mindkettő egy szett ventivel.
A 932-ben csak a tetőn egy 360/60mm két szett ventivel vagy akár egy 80mm eggyel.
Nos az a kérdés, hogy melyik lenne az ideálisabb egy cpu-gpu hűtéshez?
Sajnos konfigot nem tudok mondani mivel az még a távoli jövő ahogy maga a vízhűtés is, mivel ez inkább egy kényszerből keletkezett jövőbeli befektetés.
Ventikről-fordulatszámkról,sőt bármiről várom az észrevételeteket javaslatokat.
Válaszokat előre is Köszönöm. -
Ghandi
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Mivel nem emlékeztem hogy a régi DDCm hogy indult,azt hittem ez valami hiba,de nem akartam reklamálni az eladónál amig nem tudom pontosan.
Köszönöm,akkor küldök egy pirospontot az eladónak -
Laraxior
titán
válasz
TESCO-Zsömle #45112 üzenetére
nem tudom, csak locsoltam bele, hogy meglegyen a színe, meg legyen is benne cucc
Nem foglalkozok ilyen dolgokkalAmíg megy a gép nincs gond
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Laraxior #45110 üzenetére
Milyen arányban van benne a fagyálló? Mert hétvégén kemény hidegek lesznek. Alacsony keverésnél még szét is fagyhat a radiátorod, ha nem eresztesz a rendszerre masszív hőterhelést.
sz: Am asszem az előbb jócskán elszámoltam magam... Rég olvastam már H-X diagramot...
Lényeg az, hogy egy 4°C-os felületen akkor indul meg páralecsapódás, ha a levegő víztalma meghaladja az 5.3g/kg-ot. 4°C-on ez a 100%-os relatív páratartalom. 20°C-on ez az érték ~35%-os páratartalmat jelent. Vagyis ez alatt van a szobája.
20%-os relatív páratartalmat feltételezve a levegőben ~3.1g/kg víz volna. Ez azt jelentené, hogy egy -2°C-os testen se jelenhetne meg párakicsapódás.
Feltéve, hogy nem most olvasom rosszul a diagramot.
-
Razermazer
őstag
Lehet vinni a mora-2-t kollégák kísérletezés céljából ideális, kinti ablaki üzemre passzívban
Reklám off
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
DigitXT #45105 üzenetére
Párakicsapódás akkor kezdődik meg, ha a 20°C-os szoba tényleges páratartalma meghaladja a felület hőmérsékletéhez viszonyított 100%-os relatív páratartalmat. Ha nála még nem lépett fel a 4°C-os csövön kicsapódás, az azt jelenti, hogy a szobája relatív páratartalma nem éri el a 20%-ot.
De! Ha el is érné, akkor is csak a 4°C-os csövön indulna meg a lecsapódás. A blokkokon (még) nem, mert azok pár fokkal melegebbek, mint 4°C. Gond akkor van, ha a szoba páratartalma olyan nagy, hogy már a blokkokon is megindul a kicsapódás.
-
Laraxior
titán
válasz
DigitXT #45105 üzenetére
nem lesz itt gond, már kísérleteztem párszor télen, egyszer sem volt ilyen gondom
vasárnapra írja itt a leghidegebbet, akkor -16°C lesz
sajna lusta vagyok a CPUn tuningolni, így sok hasznom nincsen a dologból, hiszen a VGAn sem emeltem feszt se, úgyhogy max annyi, hogy a radi nem foglalja a helyet -
InHell
senior tag
Nektek volt már olyan, hogy ha nem kikapcsolom a gépet, hanem alvó állapotba rakom, akkor előfordult már kétszer is, hogy a szivattyú(új ddc 1t Tody-tól) nem indult el.
Ha rendesen leállítom a gépet, vagy restartolom, mindig elindul.
Volt olyan, hogy kb. 15-20mp után elindult, de mint írtam kétszer egyáltalán nem indult, vizet néztem nem mozdult, és miután a proci elérte a 70 fokot nem vártam tovább, restartoltam.
Nem lehet, hogy mivel alvó állapotból jön vissza, nem kap elég áramot az elinduláshoz, bár lehet ez hülyeség?
Esetleg a szivattyú rossz lenne? Bár akkor restart, vagy ki-bekapcsolásnál is elő kéne fordulnia ilyen esetnek..? Kb. 2 hete vettem újonnan.
Valami ötlet? -
Laraxior
titán
Hajnalba felkeltem, látom kinnt -14°C, vízhőmérsékletem 4°C
Most: kinnt: -8°C, víz: 8°C. Párát nem nagyon látok se a blokkokon, se a csövön, tehát használható volt az ötlet. Szobahőmérséklet: 20°C -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Ghandi #45098 üzenetére
Ez a vezérlő hibája. A háromfázisú DC motorokat felfuttatással kell indítani. Az indítás elő fázisában kiküld egy impulzust, hogy megtudja, milyen pozícióban van a mágnes a tekercsekhez képest, aztán a 2-es fázis lök rajta egyet előre, majd szépen "lassan" elkezdi emelni a fordulatszámot, míg el nem éri az elérhető maximumot. Ugyanilyen elven indulnak a vinyók és az optikai meghajtók is.
DDC-t három módon lehet csendesíteni:
- Jobb, optimálisabb tetővel. (aftermarket)
- Alacsonyabb fordulatszámmal (szabályozás)
- Dobozolás (zajszigeteléssel -> Kiegészítő hűtés kellhet)
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Max
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LEGO klub
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest