Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Rajjmen
aktív tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Én a 19/13-on is használok törésgátlót (bár én design miatt). Az általam használt sző az a hőmérséklet változásra nem változtatja meg az állagát/keménységét.
SQX_Barto
Nyugodtan kérdezhetsz majd az összerakásnál, szívesen segítek.ceaser
Igen én is úgy tudom, hogy a 10-s csőhöz tartozó csatik belseje 8-9mm és ugye ez máris áramlás csökkenést okoz.
A Tygonnak azért az ára kicsit borsosabb (kb 3.500,- Ft/m; de megéri!). Én anno 4,5m-t tettem be a gépembe, mostanra visszarövidítettem kb. 2,5 m-re.
-
tajcsi
őstag
válasz
planbmokus
üzenetére
Igen ez az egyik oka, a másik oka az esztétikai megoldás ez a legfontosann számomra. Harmadik, az i5 2500k 1,35V-n fog menni 24/7 beállításon 5Ghz-en. Erre kell a 3 radi.
A 6970-es kártyám meg egy accelero extreme plus hűti, azért az mert a víz sem hűti le sokkal jobban, ráadásul sokkal olcsóbb is ez a megoldás (höhö, pláne, hogy ingyen kaptam
)Na de a kérdésemre, szakértők, nem válaszoltatok...

-
blasko92
őstag
válasz
SQX_Barto
üzenetére
A radiátorban mi romolhat el?
Kilukadhat
Nem csak mechanikai lukadás lehet, hanem elektrokémiai is.
Ha rosszul választod meg az összetevőket, akkor történhet ilyen.
Amikor alu radiátort akartam venni, óvva intettek tőle, hogy ne tegyem, mert meg fogja enni a réz blokkokat.Jó cpu blokkot kell választani, ami az erős procikkal is elbír, valamint amihez van több fajta lefogató/lehet hozzá szerezni.
-
TomiLi
addikt
válasz
Rajjmen
üzenetére
Köszönöm szépen!

Jól gondolom, hogy kell a 13mm-es belső átmérő? Azt is jól gondolom, hogy így adom meg az esélyt a legjobb áramlásra? Mert ha már 10mm-es belső átmérőjű csövet használnék, akkor csökkenne a csati belső átmérője nem? Ha jól vettem ki videókból, akkor a blokk felé eső résznél 10mm a max belső átmérője egy csatinak. Ezt a keresztmetszetet már egy 13mm-nél kisebb belső átmérőjű csővel csak csökkenteném.Szerk: most látom, hogy nagyon pontos választ kaptam a következő hozzászólásodban!

Szerencsére az elképzelésemhez nem kell hosszú cső, így ezen értelmetlen lenne spórolni. Nekem is (látatlanban) a Tygon a legszimpatikusabb
-
SQX_Barto
addikt
Elvileg mi mehet tönkre egy vízhűtésben idővel? Pumpa gondolom kattog vagy valami ha elhasználódik, radiátor elvileg jó az idő végezetéig, hiszen abban mi romolhat el?
CPU blokkok meg úgyis cserélődnek platform váltásokkor.
Azt hiszem megtaláltam az ultimate univerzális CPU hűtést a gépembe
Majd mikor konkrét lesz az összerakás keresek valami szakit, aki segít benne. -
válasz
Rajjmen
üzenetére
Melyik az előnyösebb csőméret? 16/13, vagy 19/13?
Inkább a nagyobbat kéne venni, nehezebben törik. Azért a 16/10esekkel nem hasoníthatnám mert az r*r*PI alapján 69%-al több vízet képes átengedni. Persze a csatik belül 10esek szoktak lenni. Ezért mondják hogy 10es rendszernél nagyobbak nem érdemes építeni. Viszont a 16/10esnek 3mm anyag van a csőnek a falában míg a 16/13asnak már csak 1.5mm. Ezért mondják hogy inkább a 19/13asat vegyétek, annak megvan a csőfala 3mm...Nekem ez a 12.7/15.9es csövem van. Azért Todytól az a 3 pontot elég kevésnek tartom. Amíg nem használod addig vannak korlátai a hajlításban és esetleg feszül egy kicsit mikor a kis ívet hajlítasz rá. Viszont amint belerakod a vizet és pár órát járatod úgy megernyed mint ha karamell lenne. Most senki se arra gondoljon hogy lyukat lesz vagy a bilincseknél nyúlik hanem egyszerűen sokkal lágyabb lesz. Mindenre rá megy semmivel sem ellenkezik...
Kontra:
Viszont ha előfordul hogy a 28 fokos víz alatt annyira meglágyul hogy akár a saját súlya alatt hajlamos eltörni. Erre van a törésgátló. Szerintem jól néz ki és 1 méter törésgátlóért az az összeg nem sok....
Ha most vennék csövet lehet hogy 19/13asat vettem volna, de ez így most pont jó -
Rajjmen
aktív tag
válasz
TomiLi
üzenetére
A 16/13 és a 19/13, között áramlás szerint semmi különbség sincs.
A 19-es vastagabb falú ezért valamivel nehezebb hajlítani, de nehezebben is törik be.Szerintem bármelyiket is választod, a lényeg, hogy milyen minőségűt választasz. Az olcsóbbak elég hamar kikeményednek és akár megrepedhetnek. (én Tygon R3400 19,1/12,7 fényes fekete csövet használok már évek óta és még mindig ugyan olyan "puha" mint amikor vettem; de a Masterkleer-t is dicsérik)
-
TaaT
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
külső átmérő-belső átmérő mm-ben

-
TaaT
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
a méretére lennék kíváncsi

-
TaaT
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
milyen csatlakozókat használsz?

-
SQX_Barto
addikt
Újra visszatértem riogatni a jónépet!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt hiszem marad a Shuttle tervem, amit meg kell oldanom, hogy összerakni egy single radis rendszert CPU-ra. Mint már régebben írtam a Swifttech-kel szemeztem, XP single radi, egyberakható pumpa és víztartály, meg blokk a CPU-ra. Nem akarok tuningolni, csak alapon lehűteni egy i7 2600-at (később meg az esetleges utódait). sima H60 is megoldás lenne, de nem hosszútávú, egy proci(foglalat) csere után lehet menne is a levesbe a hűtés...
Meg így szépen méretre szabhatom a csöveket, nem kell semmit tekergetnem sehova.
Valaki leírná laikus számára érthetően ezt a "próbaösszerakást", amikor a csepegést kell nézni? Meg hogy sima táppal azt hogy oldom meg? Meg hogy a csöveknek hogyan kell menniük, mit hova kell kötni, milyen sorrendben?
Segítséget előre is köszönöm!
-
TaaT
nagyúr
válasz
viperabácsi
üzenetére
azt a hozzászólást kérlek felejtsd el, hülyeség és kész

-
TomiLi
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Ahogy planbmokus mondja, ez a fő oka. Tripla (3db 120-as), meg szerintem azért kell, hogy tutira hűvős és csendes legyen a rendszer.
Más: Melyik az előnyösebb csőméret? 16/13, vagy 19/13?
A vastagabbat nehezebb hajlítani? (viszont nem törik meg olyan könnyen?)(#45880) viperabácsi
amúgy meg ahova befér fölülre 2 db szimpla oda befér a dupla is!
Ez nem igaz! Pl a Xigmatek Gigas elejében is két 120-as venti hely van, mégsem fér el egy 240-es radi, csak két 120-as. Ez azért van, mert a 240mm-hez még hozzá jön a csatlakozóknak kialakított tér.
A két 120-as viszont 90fokkal elforgatva már elfér. -
viperabácsi
addikt
válasz
planbmokus
üzenetére
akkor sem értem itt pár hozzászólással elöbb valaki írta minden cucchoz (prociblokk , videókártya , ram ,alaplapi szett) 1 azaz egy db szimpla radiátort kell számolni .Akkor egy prociblokkhoz 1db radiátor kell NEM 3
amúgy meg ahova befér fölülre 2 db szimpla oda befér a dupla is!
-
planbmokus
senior tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Ha jól értettem nem fér be máshogy a házba

-
Joshi
titán
Nézzetek körül hátha kell valami. Link.
-
tajcsi
őstag
Ó, na az ábra a pdfből iszonyat hasznos ezt belehetne linkelni az első hozzászólásba. Így már értem. De logijkus is.
Namost ugye kezdő is mikor megold egy matek feladatot és beadnak neki egy másikat amiben akár már csak megvan fordítva az egyenlet akk csak pislog.Ime átjavítottama képet, most még csak az érdekel, hogy a tartályból a zöld cső előbb a blokkba kell, hogy menjen vagy mehet a radiba is? Mert akkor még a radiból hátramarad a blokkba az utolsó cső - ez utóbbi lenne esztétikailag a legszebb megoldás.
///nem mehet a zöld cső a radiba ugye?

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
planbmokus
üzenetére
Itt ütközik ki a dolog, hogy feltöltés szempontjából azok a radik voltak igazán jók, amiknek az átellenes sarkaiban voltak a csatlakozásai.
-
viperabácsi
addikt
válasz
planbmokus
üzenetére
Én egy EK WB-s pdf-ből tanultam meg előre az ilyeneket.
ezt a pdf-et belinkelhetnéd!
Közben meg lett

-
planbmokus
senior tag
válasz
tajcsi
üzenetére
Az EK reservoir (tartály) után a pumpát (D5) kell bekötni.
A pumpa a tartályból tudja csak szívni a levest, majd tolja tovább. Ahogy lerajzoltad, előbb felkéne töltened a pumpa előtti radiátort, aminek az esélye, hogy sikerül kb egyenlő a nullával.
Amúgy az elképzelés nem rossz!
[link]
Itt töltsd le az installation manualt és olvasd át. Én ebből láttam át a dolgot. -
tajcsi
őstag
válasz
planbmokus
üzenetére
Akkor akár paintben rajzold át nekem mert nem értem mir hogyan kéne...előre is kösz

-
TaaT
nagyúr
válasz
planbmokus
üzenetére
ez remélem az első hozzászólásba is bekerül mind aranyszabály:
A tartály után mindig a pumpa jön!

-
planbmokus
senior tag
válasz
tajcsi
üzenetére
Ez azért nem egészséges rajz. A tartály után a pumpa, utána radi...
Biztos jó meccs lenne feltöltened a radit előbb, hogy a pumpába lötty érjen..A három radi is ugyanakkora hőleadó felület mint a tripla radi, fizika.
Mivel így férsz el, nincs más választás(de drágább lesz mint egy tripla radi + cső + csatik...) -
tajcsi
őstag
válasz
planbmokus
üzenetére
Köszönöm! Akinek esetleg van tapasztalata kérem mondja már meg lesz e külömbség így mint egy tripla radival?

áá mit linkeltem a krwa életbe..jesszus. Mégegyszer.
EZ a jelenlegi terv. Vagyis ez volt délelőtt. Attól is füg mit tudok majd összeszedni még...
-
tajcsi
őstag
EZ lesz a végleges megoldás, másképp nem tudom megoldani.
A szaggatott vonallal rajzolt spirál-cső a ház mögött menne vszinűleg 2-2 90fokos csati megoldással. 3x 120as radi mennyivel gyengébb egy trippla radinaál? -
planbmokus
senior tag
válasz
blasko92
üzenetére
A csövek végigkocogtatásával jöttek a bubik kifelé, látszott is egyből a tartályban, hogy csökkent a vízszint. Valami iszonyat brutálul néz ki most a gép.
Kár hogy nem tervezett modding (inkább gány) is kellett, hogy a ventiket házon kívül tudjam... A CM Storm Sniper tetején megvan a 2*12-es ventinek a furat, csak a felső elem (műanyag) kb egy centit belógott... Kivágtam, nem szép, de nem is látszik
A pumpa ideiglenes helyre került, tettem alá jó kis alaplap dobozból származó puha szivacsot, nem rázza a lemezt, szóval béke is van
-
blasko92
őstag
válasz
planbmokus
üzenetére
Jóság!
Ha már megy 4 órája, és eddig nem eresztett, akkor már nem is fog.
Max, ha nagyon feszegeted a csöveket, és meglazul valamelyik csonk/bilincs.Döntsed meg a gépet mindkét oldalra, de figyelj a tartályra, hogy ne szívjon levegőt a pumpa, különben kezdheted elölről.

Meg majd figyeld a tartályban a vízszintet a légtelenítésnél is, hátha sokat kell utána tölteni.
-
planbmokus
senior tag
válasz
blasko92
üzenetére
Köszi, akkor szerintem jó lesz.
Reggel hazaérek, akkor eldöntöm oldalra, hátha megszűnik a radiban a bugyborékolás.
Az előbb felhívtam párom, hogy kapcsolja le, kb 4 órát már keringett eddig és nem ereszt. Jóság?Nálam amikor az első kört felszívta, akkor nem voltam elég gyors és tolt bele egy kis levegőt, a fehér csövön keresztül látszott az árnyéka, ahogy a lendület feldobta a vizet kb 30 cm magasra, majd vusszahullott, ekkor ért oda a következő adag, amivel a tartályba visszaérve gyönyörűen habzott, úgy nézett ki, mint az epres vattacukor (főnökasszony szerint
) -
blasko92
őstag
válasz
HUfantom
üzenetére
Nekem se volt egy leányálom a dragon bigtowert "düntögetni"
De nekem legalább nem kellett a radira figyelni, egyedül arra, hogy a tartályból ne szívjon falsot a pumpa (egyszer sajnos megtörtént, és szép habszerű cuccá vált a folyadék, majd kezdhettem előről a légtelenítést
)
Gondolom a következő mora beszerelésénél újra tornászhatsz
A D5 felfogatása: szerintem legegyszerűbb az lenne, ha egy régi biciklibelsőből csinálnál neki valami heveder szerűséget, és úgy illesztenéd be a vinyó helyére

planbmokus tartály, radiátor, és cső hosszúsága válogatja
Nekem nem ment bele 1 liter se, a tripla radi, vga, tartály, proci kombóhoz, kb 2 és fél méter csővel 
-
válasz
planbmokus
üzenetére
Attól kérdezed aki épp a szárnyait próbálgatja víz terén? Nekem a fekete radi nélkül olyan 8-9dl volt benne, a feketével együtt már picit több mint 1L van benne. Céges desztvíz, úgy kiírnám honnan van mert nevetséges, jó poén, de meg kell magamnak tartani.

-
válasz
planbmokus
üzenetére
Akkor én mit szóljak Full joga ezt megfordítani, és persze szinkronban mert a cső nem 100méter

És még be sincs fejezve...........
-
válasz
planbmokus
üzenetére
Forgasd meg mint én és kimegy belőle! Volt riadalom amikor szívta a levegőt a DDC!
-
válasz
planbmokus
üzenetére
-
válasz
planbmokus
üzenetére
Semmi gond nem kéne hogy legyen vele. A víz szeret lefelé menni az hogy esik nem esik nagyon nem baj, csak feltöltésnél számít. A pumpa ereje úgyis kinyomja majd a buborékokat a rendszerből..
Közben én fogtam az új D5 pumpámat és kipróbáltam milyen hangélményben részesít ha csak simán az XSPC 500-as tartályomra rákötöm. Hát valahol 3-4 fokozat között van a DDC 10W os pumpa és valahol 6-7os // nemlétező fokozatnál // a DDC 18W. Ez csak az én fülem szerinti hallás, még a leghangosabb DDC18W is csak halkan duruzsol a / lehetőségekhez / mérten zajtalan szobában. / Kinti lehet Hűtőt faszán hallani hogy búg ha megy /
1-3ig csak a halk remegést hallod amit kelt az asztalon.Ehhez még ki kéne találnom valami lefogatási rendszert...... Ötletek ?
/ Elsőre gyors-kötözővel gondoltam berakom a winyó helyére.... / -
planbmokus
senior tag
Összeszereltem a vizet, viszont lenne egy kis problémám.
A tartály kialakításából kifolyólag rá kellett hagynom pár centit a csövekre, hogy fel tudjam tölteni, viszont így ha betolom az 5"25-ös slotba, akkor a pumpa felé induló cső kicsit emelkedik. A tartályhoz képest, ergo a pumpámba nem "esik" a víz, de látom, hogy megy a rendszer. Ez gond lehet a későbbiekben? Feltöltésnél direkt úgy forgattam, hogy a pumpa víz alatt legyen, és a tartályba pluszba rátöltöttem, amikor láttam, hogy fogy a víz, akkor toltam még bele egy kicsit. Szóval "él" a rendszer, jönnek a kis bubik kifelé, hál` istennek egyre kevesebb. Kocogtattam a csöveket, kicsit forgattam is a gépet ( bár nem volt gyenge mutatvány)..
-
Rajjmen
aktív tag
Igazából betehet a szárazon járatás, ugyanis a folyadék adja neki a kenést.
Ha tudod szedd le a tetejét, vedd ki a forgórészt és akkor látod is a fehér golyót+a forgórés belsejét. nézd meg ezeknek az érintkezési felületét, nem-e rágták meg egymást, plusz nézd meg nem e lóg az a fehér golyó. Ha ezekkel minden rendbe akkor nem okozot problémát az üresen járás. -
Jaja! Brutálisan javult a vízszállítás!

-
Ghandi
aktív tag
Na bocsi vagyok! A meló miatt nem tudtam netezni,csak most értem haza.
Szóval! Az olajhűtő egyébként nagyon jó lesz ebbe a gépbe,valahogy azért csak ki fogom tisztítani.Költeni nem fogok már erre a gépre,olyan régi gép,tisztára csövi projekt az egész
Anyámnak lesz a gép mert a régi gépe végképp feldobta a talpát.Álltalában csak netre max filmekre fogja használni a gépet.Összeszedtem az összes régi,nem használt alkatrészt itthon és RAM hiányában kijött egy teljes konfig amiben egy AM2-es egymagos AMD 3800+os proci lesz,MSI 6600GT VGA-val és egy 160-as IDE vincsivel.Annyi volt anyám kérdése hogy halk gép legyen és mivel az VGA hűtője már nagyon hangos volt és nem volt épp AM2-es procihűtőm de volt jópár maradék blokkom úgy gondoltam vzhűtés lesz a dologból
Össz-vissz RAMot vettem 4ezerért meg egy DDC pumpát 3000ezerért igy 7ezerből meg jósók munkából lesz anyámnak új gépe,nem fogok egy fillért sem költeni rá!
Egyébként a vizet nem úgy kell elképzelni hogy nagyon barna,hanem,úgy hogy egy óra járatás után barnás árnyalatú,nem vézes,de azért látszik rajta hogy nem patyolat.Egyébként eszméletlen egy gép lesz
Holnap festem a szétmodolt házat sötét metál szürkére,ezüst metál betétekkel
A víztartály egy orvosi lélegeztető párásító tartálya 
Kiszivacsolom belülről a házat teljesen és kész is.
Ha valakit érdekel akkor rakhatok majd fel képeket a csövi projektről
Megyek akkor ecetezek egy kicsit
-
GNKING
tag
válasz
planbmokus
üzenetére
A vga-t (Asus 6950DCII 2GB ugye) is hűtöt, milyen blocko(oka)t tettél rá?
-
válasz
planbmokus
üzenetére
Neked csak a proci vizes vagy az egész gép?
-
-
Most egy Thermaltake Frio hűti a procit. Érdekelne, hogy van-e ennél jobb vízhűtés a procira elfogható áron? Mennyivel lenne jobb a Frio-nál?
-
imibogyo
veterán
Na Symbian elvitte a DDC tetőmet, meg még egy-két apróságot. Igy most két út között vagyok. Már kicsit építettem le a vízhűtésből, de még nem tértem vissza a léghűtéshez.

Most már tapasztalatból mondhatom, hogy gyári tetővel hangosabb a DDC, mint az EK-val volt, de nem vészes, még mindig nem éri utol hangban a gagyi Maxtor vinyómat.
Ha lenne most egy SSD-m lényegében néma lenne a gép. A pumpa meg úgyis be lesz dobozolva (vagyis az alsó szint be lesz borítva, csak a tápnak lesz egy) nyílás hagyva.
blasko92: te elvből nem válaszolsz privátokra?

-
yako
tag
Szevasztok!
Napokkal ezelőtt kérdeztem egy h50es szettel kapcsolatban.
Ma szerkesztettem egy tartályt - lekvárosüvegből -, hogy egy próba 775ös rendszerre tudjam építeni teszt/vizsgálat céljából.
A pumpa újra szörcsögött, de inkább kerregett. A levegősödést igyekeztem elkerülni, forgattam a rendszert.
A tartályt úgy alakítottam ki, hogy van egy ki és egy bemenő cső, illetve egy szívószál is bekerült, aminek az egyik vége a tartályban lévő víz felszíne fölött van, a másik pedig szabadon. Hogy miért? Nem tudom, ezt találtam célszerűnek, de elbizonytalanodtam.
Mi okozza a pumpa hangját: ez a csodás elmélet, melyet vázoltam, az hogy levegős lehet, vagy pedig az, hogy kezdi megadni magát - a múltkor említettétek, hogy nem járjon szárazon; betehetett neki a múltkori 2-4 perc víz nélküli meló meg a mai 5 perc?Tudom, tuti kezdő kérdés és remélem páran mosolyogtok is rajta, de kösz a válaszokat!

-
válasz
blasko92
üzenetére
Szegről végre az is vagyok.
Nagybátyám aki egyben a keresztapám is ott lakik. Régen sokat voltunk arra látogatóba, de a mostani benzinárak............Sör, hát két káros szenvedélyem van az alkohol meg a nők. A többi népszerű dologhoz nem volt "bal"szerencsém. / drog, cigi, energiaital /
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Rajjmen
üzenetére
Rajjmen, TaaT köszi a válaszokat!

Még kitalálom, mennyire lesz kedvem szerelni, de lustaságomat ismerve nem sok
Bővíteni semmiképp nem akarom, mert CPU + 7970 hűtéséhez minimum két dupla radi kellene, amit csak nagyon spécin tudnék összehozni, tetején és bal oldalán kívül lenne két dupla radi, de csak egy 120as ventit tudnék rárakni. Nem hiszem az a rendszer lehűtené mindkettőt
Szóval a legesélyesebb a H60. -
opti06
aktív tag
válasz
planbmokus
üzenetére
így van, ami az aljához van közelebb csati, azon tolja ki a vizet, fentin szív, arra figyelj ha bekapcsolod majd legyen víz a pumpába, szóval tartályba tolj vizet, és csorgasd le ha tudod pumpáig, csak akkor fogja megindítani a kört, ha már vizet ér! levegőt nem fogja nyomni!
-
Rajjmen
aktív tag
válasz
tajcsi
üzenetére
Saját építéssel akár hangtalanná is tudod tenni a gépet.
Ha úgy van én is szívesen segítek. Milyen Almás vagy merre fele van?A szorítóhoz személyes tapasztalatom szerint az egyik legjobb ez a fajta, ugyanis ez magától feszül rá és ha a gumi enged, akkor se kell utánaszorítani.
-
válasz
tajcsi
üzenetére
ingyen meg senki nem csinálja meg

Az ingyen olyan csúnya szó főleg ha egy mondatban van a "munka", "dolog", "tennivaló", "segítség" szavak bármelyikével.

Persze ha az "ingyen" kicseréled "2 söré" mindjárt találsz sok cimborát. Ez összegre jelképes, viszont jóízű és még csak ingyen sem kérted.
-
Rajjmen
aktív tag
válasz
tajcsi
üzenetére
Halkabbnak halkabb lehetne.
A kinézet, megint egy olyan dolog, hogy hogy pakolod el a cuccokat a gépben.
Az összeszerelésbe pedig távsegítséget vagy akár telefonos segítséget biztos kapnál, ha magad akarnád csinálni.
De neked is csak azt tudom mondani, hogy ha nem akarod fejleszteni a hűtésed, akkor bőven elég a gyári Corsair.A szükséges cuccokat akár a hardveraprón vagy itt vagy itt be tudsz szerezni mindent és szívesen segítenek is. (mi is így kezdtük)
-
planbmokus
senior tag
-
opti06
aktív tag
válasz
planbmokus
üzenetére
ddc elhelyezés
milyen szerelékre gondolsz? nem horgászunk
, ha csatikra gondolsz viszonylag erősen meghúzod kézzel elég lehet, bár én mindent kulccsal húztam meg -
SQX_Barto
addikt
1-gyel vastagabb már csak a Phobya 60mm-es, az meg már rondán nézne ki ház tetején, még a 37mm-es is nagyon határeset.
De ez a rendszer elméleti síkon van még, sokkal valószínűbb, hogy beérem a H60-nal 20000ért, mert ezt a rendszert szerelni kell meg nem mellesleg minimum a duplájába kerülne... -
planbmokus
senior tag
válasz
planbmokus
üzenetére
Na, le is zártuk a tranzakciót Tody kollegával, végül az Alphacool tartály lett a befutó.
Mindenkinek szívesen ajánlom, megbízható, pontos, korrekt, kedves és segítőkész ember!Kérdés: elkezdtem összepakolni a cuccost, de látom hogy a Phobya szerelékeken szépen meg vannak recézve a szélek, ezeket elég csak kézzel befeszíteni?
Nem rántja le a nyomás?Másik:
A Pumpát oldalra lehet állítani?
Mármint úgy raknám be, hogy felülről jönnének bele a csövek. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Rajjmen
üzenetére
Swifttech Extreme radiátorban gondolkodtam.
Ez lenne kb a rendszer:
Pumpa+víztartály
Radiátor (a 120as)
CPU hűtőblokk
Meg hozzá csövek. Chipset hűtőblokk felesleges, mert úgysem tuningolok.
Ventinek radiátor alá szívásra állítva egy AC 120as PWM lenne. meg két 80as, amik fújják befelé a kinti levegőt. Radiátor pedig a ház tetejére menne elől, tehát szabadon szellőzne.
A másik alternatíva egy szimpla Corsair H60 az AC ventikkel, amivel az egész szerelés mókát megúszom (8 csavar becsavarását még szerelésnek se nevezném
) -
Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kihagyja a következő GPU-generációt az Intel?
- Arc Raiders
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Házimozi belépő szinten
- Ubuntu Linux
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Nem csak mechanikai lukadás lehet, hanem elektrokémiai is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)