Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
P00By
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Nem baj jöhet,az én telom is 2MP és egész jó képeket csinál!Csak lássuk már
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vedini
őstag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
mit tapogatsz ?
-
draff
aktív tag
Sztem vagy zsíros, vagy festett-lakkozott, ...
de bizonyára nem fémtiszta, azért nem ragad rá az ón.
De mit akarsz eleve bevonni ónnal?
Mert ha valami fémet - mondjuk rezet, horganyzott bádoglemezt vagy ilyesmit akarsz forrasztani, akkor először folyasztópasztával vagy "jó népi bádogos módszer" szerint lettwasserrel kell bekenni. (ez hivatalosan egy cinkklorid oldat, ami jó savas)
Utána már úgy fut rajta az ón, mint űzött nyúl a mezőn. Aztán a savnyomokat szépen el kell tüntetni - mondjuk bő vizes lemosás, szárítás. Azért kérdezem, hogy mit akarsz összeforrasztani? Rézcsőhöz pl. ideális a receptem.
Csak ónnal viszont eleve nagyon érdekes lehet "ónozni", miért nem inkább forrasztóónt használsz, ami az ón és ólom keveréke? -
-
törölt tag
válasz
4tom4nti
üzenetére
hi-flow rendszerekhez tényleg szűk a keresztmetszet, főleg mert azoknál sokkal nagyobb csatikkal szoktak dolgozni, ezen meg nem nagyon lehet cserélni. Hogy mekkora az ellenálása meg sem nagyon lehet saccolni, én nem láttam még a belső kialakítását, de szerintem az sem túl ideális. hogy hőfokban mit hoz, meg mennyire jobb a feteknek pl arra fuzik tud válaszolni ha mért ilyet.
attól függ mi a cél. ha komplett vizes rendszert akarsz idővel, akkor is áldozni kell rá, jobb pumpa, nagyobb radi, stb, és a végén megint ott leszel, hogy le kell cserélni, mert nem az igazi, de tényleg megmondja majd neked Fuzik hogy mennyi a különbség.
ami viszont megmozgatta a fantáziám az ez. mondjuk ára nem tudom mennyi meg itthon nem is nagyon kapható -
Nyugdíjas
nagyúr
Egyébként nem teljesen!
Voltak ASUSnak korábban is iylen próbálkozásai,ez azoknál valamivel jobb.
fuzik-nak vannak tapasztalatai,és amennyire én tudom,pozitivak
Legalábbis olyan szempontból, hogy ahsználható ezzel is a lap. Persze belső átmérőből adódóan(meg még más miatt is) tökéletesnek nem nevezhető,de a "hazsnálható,iletve a szódával elmegy" kategóriákba belefér
Természetesen ha igazán komolyan gondolod,akkor azért érdemes rá "normális" blokkot tenni.
Bár azt pl.nem tudom, hogy miylen lefogatása van. Attól az iszonytató gyári "lego-hegytől" nem angyon lehet kisilabizálni
De továbbra is azt tudom mondani, hogy fuzik mester tud testközelibb élményekről beszámolni.
-
4tom4nti
tag
válasz
üzenetére
Indokold bitte schön, hogy miért, mert ezzel nem sokra megyek
Nekem azt kell tudnom, hogy esetleg, ha nem illik a Hi-Flow rendszerbe, akkor miért nem???
köszi
Ha csak a hőfokok miatt szar, akkor nekem nem gond, mert ameddig nincs lovetta, addig jó az, ha pár fokkal melegebb ezzel a blokkal, mint mondjuk EK-val...
Ha a keresztmetszet a szar, akkor arra is kérek hsz-t, hogy miért stb.
-
4tom4nti
tag
Szevasztok!
Jól látom, hogy Maximus Formula (SE) lapon gyárilag vizes blokknak látszó tárgyak vannak?
Árkülönbségben nagyjából 2 rongy, szóval sztem megérhetné...
Van tapasztalat?
Nagyon faszás lenne, mert 2 papírért nem rak rá az M/B-re senki vizesblokkokat az szent...
Vélemények?
Shteer, Nyugdíjas feltétlen kérném a hsz-otokat!
üdv.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Hát ha van otthon MX-2 akkor használd,majd nem mondjuk meg helkisnek

Képeket majd linkelgethetnél itt,vagy akár priviben is...
Teljesitmény szerintem okés
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Akkor hömérsékletek jók,csak valami anomália lehet. Procifelszin úgysem számit.
Helyzetjelentést vettem,nyugtáztam! Roger that!
Tartály szintén öröm
-
FoBCRaistlin
őstag
Ja, és a tartály nem csobog, max akkor ha a vízszint nem éri el a beömlő részt, de akkor csak akkor, ha le van véve a tető. Vagyis a lényeg, hogy nem csobog

-
vedini
őstag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
kicsit fura, hogy a magok 5 fokkal hűvösebbek mint a tok

-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Noise Isolator lesz az a tartály

-
FoBCRaistlin
őstag
Sziasztok!
Csak egy véleményt szeretnék kérni.
A procim egy e6600 lenne B2-es maggal. 1,456V-t kap a progik szerint (biosban 1,5V van belőve) 3600-on megy 450*8-as beállítással.
A rendszerem a következő: Nexxos XP bold, Nexxos Extrem II, Noise Blocker tartály, D5 1-es fokozaton.A proci orthos alatt 55/50/50 fokon ment. felület 55 magok 50/50.
Szerintetek ez megfelelő teljesítmény, vagy lehet valahol gond?!
-
djadji
senior tag
Akkor sem adom fel...
Lehet hoyg veszek egy NB blokkot.. asé akkor nem kell kapkodnom.,. de azért is megcsinálom..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mellesleg én most szeretnék beruházni egy HD3870-esre és azt vizesíteni... Valami nagy hővezető rézlap, és arra egy (2) vizesblokk megoldásra gondoltam...
A 8800GT-t hogy csináltad? Hővezető lappal, vagy minden külön-külön blokkal? -
tsar
aktív tag
Az elektronikai iparban használt forrasztóón 37%-a ólom ennek az olvadás- és dermedéspontja 183 C fok, ez nagyon lenyeges mivel így az egész egyszerre dermed meg lehüléskor így nem mozdulnak el az alkatrészek.
Ólommentes forrasztásnál sem tiszta ónt használnak hanem ón-ezüst-réz ötvözetet, ennek kb. 240-245C fok az olvadáspontja, az arányoktól függően. Holnap tudok pontosabb számokat is mondani ha érdekel valakit. -
Aranylo
tag
Sziasztok!
Segitsegre lenne szuksegem!
Ajanljatok mar egy olyan komplett vizhutest, amiben van cpublokk, vgablokk es northbridgeblokk is valamint ami halk
!
Elore is koszy! -
rii
nagyúr
egy olyan iq bajnok kérdésem volna, hogy vízhűtésben minden blokk hőmérséklete, de lehet hogy még minden chip hőmérdéklete is nagyjából egyfomra nem?
-
Joshi
titán
válasz
::Trunks::
üzenetére
Nálam úgy tűnik UV érzékeny a fagyálló: [link]

-
djadji
senior tag
Nem akar nekem eza rohadt forrasztás összejöni.. Tudom hoyg nem lehet gáztűzhelyen megcsinálni... pedig nekem csak ez van. Hiába kenem be folyasztóval, akkor sem ragad nmeg rajta a ón...
De nem adom fel...
még a héten kisérletezek vele.. utána meg veszek egy NB blokkot... (5-6000ért lehet venni.. nem veszek 7000ért egy forrasztópisztolyt.. sose használmnám többet.. valszeg..)Most arra gondoltam, hoyg a csöveket ugy vonom be, hoyg egy kis edényben (paradicsomos konzervdoboz pl) megolvasztom az ón és a csövet (ami a csati lesz) belemártom...
Beválik szerintetek? -
tomika873
csendes tag
remélem nemsok ilyen ember van mint h_zozo.hogy csak a saját tervei alapján készült cuccot rak a gépbe.

-
H_Zozo
tag
Bár mondjuk full hidegek alapon, nem tom megéri e tenni rá. A kinézet miatt egész biztos, de lehet jobban megéri venni mellé még egy párt.
-
Reset Elek
aktív tag
A szívó-fújó ventikhez egy kép, hátha valakit érdekel.

Shteer!
8800GT kép jön valamikor? -
-
H_Zozo
tag
Szedett már le valaki gyárilag hűtöt meóriáról hőleadót?
Egy Geil Ultra 800 kit-ről lenne szó.
Csak a kérdés, hogy hogyan van ragasztva rá a két hőleadó.
-
Muréna
őstag
válasz
üzenetére
hogy a fenébe ne reagálna a fagyálló az uv-ra, neidegesíts

-
senior tag
Szeva all.Már kérdeztem egyszer,de megkérdezném megint hátha van valakinek valami jó tippe.Na szóval arról lenne szó,h a vizet UV aktívvá szeretném "varázsolni" ,de nem a CM-ről rendelhető folyadékról ami 2K
hanem valami sufnis házi megoldás kellene
Fagyálló az nem reagál az uv-ra sajna... Valaki? 
-
nyunyu
félisten
-
JAysrác
csendes tag
Lenne még 1 kérdésem

Gondolom nektek már volt pár Noise Isolator a kezetekben, nem tudjátok hogy csak 8cm es rögzitő keretet adnak hozzá, vagy létezik hozzá 9cm es is?
Mert nekem nincs a gépem hátoldalán 8cm-es hely csak 9cm-es. -
JAysrác
csendes tag
Hát aszem kipróbálom az EK-Supreme -et utána meg nyilatkozok hogy milyen

Elvileg 7 végére már meglesz!
noise isolator+Laing DDC+Magicool alu+shteer Vga blokkja.
Kiváncsi vagyok milyen lesz
-
szacsee
nagyúr
válasz
JAysrác
üzenetére
Kérdezd meg az öreget, hogy annyiért mi van még max.
Szerintem annyiért nincs olyan blokk, ami megfogná, esetleg a közelébe lenne, de esetleg....
Apogee GT, vagy EK Wave, de az előbbi jobb, csak kérdés kijön-e az árból.
shteer: nemtom rozsdamentes lemez-e, mert haver szerezte, mikor szóltam neki, akkor csak annyit mondtam 3-as és 5-ös acéllemez kellene 100x100-as méretben 1-2db mindegyikből.
KOR lemezből durva lenne, abból elég lenne 2mm is max, de az kinyír minden gépet, amivel meg akarod munkálni (házi cuccost tutira).![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
JAysrác
csendes tag
Hát Nyugdíjas csinált nekem 1 árajánlatot abban volt ez a block, nem nagyon tudom hogy mennyire jó.
Ami nálam szempont hogy univerzális legyen, mert most AM2 es konfigom van de nemsokára lehet hogy 1 core2 lesz belőle.
Esetleg tudnál valami mást ajánlani?
Árban pedig olyan 10 körül 12 plafon... -
-
lpc
tag
válasz
tomika873
üzenetére
Írhatnál kicsit bővebben a mögötted álló gyártó kapacitásról (rejtett önreklám
) :
- milyen gépen, mit , mennyiért?
- csak a meglévők, vagy lesznek újdonságok?
- esetleg egyedi tervek alapján vállasz gyártást...backplateről: miért pont 5-ös alu? Nem tudom mennyire necces ha a helyére beszereled. pl: KO33-ból (vagy más rozsdamentes acélból) 3mm is elég lenne bőven. (bár ez meg eléggé szerszámgyilkos...)
-
JAysrác
csendes tag
Nem tudjátok véletlenűl hogy az EK-Supreme Universal CPU blokkhoz adnak rögzitő keretet vagy valamit?
Vagy kell hozzá blackplate vagy ilyesmi??? -
helkis
veterán
-
4tom4nti
tag
Szevasztok!
UP! a szuper backplate-nek, nekem is nagyon tetszik.
Kérdés, hogy GAPPAD-t hol érdemes venni és milyet?
Sztem erre még nem lett megírva egy tisztességes válasz, de küldjetek el a p*csába, ha igen
de azért írjátok meg a választ, mielőtt megteszitek
.
Bazze hétvégi feladatok: 10 munkaállomás telepítése és SRV konfig
UP! Tominak, azért így hozzádszólhatok, ugyi?

-
tomika873
csendes tag
mindig mindenki csak shteer cuccaként emliti a backplatet.engem megse emlit senkise.
pedig ugyis éncsinálom meg a rendeléseket..
de csakha jóklesztek akkor hozza meg a jézuska. 
-
nyunyu
félisten
válasz
Reset Elek
üzenetére
Elektronikahoz hasznalt forrasztoont emlegettetek, azert irtam a rugalmassagot is.
Ha meghajlitasz egy elektronikus panelt, a forrasztashoz hasznalt tiszta on elrepedhet, rontva a kontaktust, mig az olmozottnak nem lesz semmi baja.
Masreszt a RoHS compatible on magas olvadaspontjaval azert is kell vigyazni, mivel 320-330C korul mar tonkremehetnek az ICk. -
Reset Elek
aktív tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
nincs
-
Samanbacsii
őstag
EGy primer kérdés: A rézcsőnek ívekkel nincs nagyobb ellenálása mint a szilikon csőnek, ugye? (Ua az átmérő...
) -
Achill3uS
nagyúr
-
nyunyu
félisten
válasz
Reset Elek
üzenetére
Kinlodjon a nyavaja az EU kompatibilis forrasztoonnal.
300C folott olvad a tiszta on, mig a nem RoHS kompatibilis meg olomtartalomtol fuggoen 150-200C. (Tobb olom= alacsonyabb olvadaspont)
Masreszt a tiszta on hajlitas hatasara reped/torik, mig az olmozott nem. -
lpc
tag
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Debrecenben a prakti-nál szokott lennei 11/8-as méretben szintelen meg zöld reimatic típusú. A 10/8 eléggé mission impassible.
djadji: blokkot lehet forrasztani az egyszerű mezei (elektronikai Sn60 Pb40 2% Flux) forrasztóónnal is, pont annyi folyasztószer van benne, amennyi kell.
Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen routert?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Bittorrent topik
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- PlayStation 5
- Riasztó topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

komoly rendszerhez vicc, volt itt is akinek ilyen volt, le is kapta első körben róla, és ment rá a normális blokk.