Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Aktív témák
-
Hack3er
őstag
A p5b Deluxe-nak a fettjei melegszenek bordanélkűl?
Ha megjön az alaplapom garibol rá akarok rakni blokkot a chipsetre. -
vlcvlc
tag
Jaja, többet hoz még igy is, mint az a cooler amit a commandohoz adnak.
Commando NB blokknak elég ''szerencsés'' kialakitása van, mert a teteje viszonylag nagy felület és az egyik hőcső is sikban van a tetejével. Ott keményebb kivitelű Asus hővezető paszta van, ami rendesen kitölti a réseket annélkül hogy lefolyna a paszta. -
flegos
senior tag
Üdv!
R.Zoli-ról tud valaki valamit? Mikor lesz?
Nekem mára igért radit -
vlcvlc
tag
Hát ja, a kábelkötegelő nem rossz dolog, nálam csak addíg kényszermegoldás ez, míg meg nem kapom végre a qrva lefogatót az inteles blokkomhoz ami valójában nem tudni miért inteles hisz az intel chipsethez az amd-s lefogató jó ami ''köztudott és nyilvánvaló még a hülyék számára is?!''

http://web.t-online.hu/tomika69/machines/mach69_5.jpg -
Hack3er
őstag
Ha az alaplapon gyárilag beakasztós lefogatás van a chipsetten, arra valahogy rá lehet ''kókányólni az oda csavarozós blokkot?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jaaa,hogy erre gondoltál. Természetesen a talpára lesz állítva a D5. Van benne egy 13/17es 1/2''os csati a szívó oldalon,amihez van egy 15-ös csövem ami rámegy a tartály vastagabbik csonkjára,tehát:
Yes sir,csővel lesz összekötve
Őőő,hát egyébként ettől féltem,hogy valaki megkérdi miből van a tartály
Ez bizony réz ereszcsatorna. 100as az átmérője, falai pedig 1,5mmesek. Egy ismerősünk építkezik,és nála láttam meg. Ingyen ideadta, igy ''bészerzísi árun vóót''...
[Szerkesztve] -
vlcvlc
tag
Mekkora rézcsőbe lehet negyedcolos belső menetes furatot csinálni ? Van egyáltalán aki megcsinálja, vagy sz@rakodjak forrasztható fittingekkel megint?
[Szerkesztve] -
vlcvlc
tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
''Egy moadtbnan az eyegs szvakoan blüel alarnyág kéessvé szíámt a bűtek srrednoje, ha a kdeőbetzű és az ultosó még aozons maard.''

A szivattyú csatlakozása lett volna érdekes számomra, hogy az vmi külön csővel, vagy hogy lesz rákötve
) ? Úgy gondolom a D5 csak a talpán állítva érzi jól magát, bár lehet hogy ebben tévedek ? 
Te Mennyiért vetted azt a réz hordót
? (az már nem is cső
) és hol ?
Én is akarok új tartályt, mert 2 éve amikor az enyémet csináltuk a fűtés-szerelővel, még nem gondolkodtam
és túl közel került a visszatérő cső a kiömlőhöz, ráadásul épp hogy csak beér a nagy csövön belül, tehát szinte azonnal meg is vissza a szivattyúba, ahelyett hogy örvénylene, kavarogna, dolgozna, akármi... 
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hűű vázze
ez aztán kafa lett. Igazán szép. 
Az enyémhez ma készültek el a hajlított csövek,mert a lyukasztás nálam nem nagon jött be,illetve nem vagyok benen biztos,hogy enm lesz-e nagy az ellenállása
Így ma elvándoroltam egy fűtésszerelőhöz,és ő csőhajlítóval megcsinálta,hogy nehogy behorpadjon. Igy biztos nem lesz keresztmetszet-szűkülés,és mégis össze tud keveredni a víz (reményeim szerint működni fog)...
vlcvlc: Hát állítva lesz,de ezt miért probléma?
[Szerkesztve] -
kibedy
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek lécci!
Kellene vmi olcsó és hangtalan megoldás a vízhűtésemhez. Egy Innovatec szettet vettem single radival, de hangos. Ezt a rendszert kellene vhogy kiegészíteni, h a hűtés jó és csendes és olcsó legyen és ne legyen ronda. Nem szeretnék egy IFA radiátort a szobába. Mindez egy Chieftec nagy toronyba kellene belepaszírozni. Mit tudnátok nekem ajánlani? Előre is köszi a segítséget! -
Hack3er
őstag
Ha mondjuk chipszettre raktok blokkot szoktatok rá rakni valamit hogy ne sarkazza le véletleN?
-
dbius
veterán
Igényfelmérés nv. 8800 blokkok gyártásához: [link]
-
vlcvlc
tag
-
juliabrilke
veterán
PQ-PLUS blokkom lenne egy fölösleges. Valakit érdekel?
[Szerkesztve] -
Nyugdíjas
nagyúr
[link]
[link]
[link]
[link]
[link][link]
[link]
[link]
[link]
No,valami ilyesmi most. Rézből van az egész,illetve a teteje plexi,amibe még majd lövök O-gyűrűt,hogy biztos legyen a dolog,bár úgysem lesz odáig feltöltve. Asszem kb 1,6-1,8 literes,már nem emlékszem mert többször is változott a méret menet közben.
Azt baszarintott el az embör,hogy én két 10es csonkot kértem,az lenne a nyomó oldal,itt lenne ''összehozva'' a két ág, a másik az 13as,az a szívó a D5 számára. Nos ő rakott bele két 8ast,és volt szives kb 3as lyukakat fúrni bele,ami ugye nem épp szerencsés. Igy ezeket a napokban kiveszem belőle,és lecserélem 10esre,amiket meghajlítok,igy nem kell furkálni,és biztos nem lesz ellenállás.
Tervezek még valami ''felületkezelést,ezt meg is akartam kérdezni itt. Hogyha már rézből csináltattam,akkor ne vágjuk agyon azt a kis hőleadást amit tud a tartály. Emiatt talán festeni nem szerencsés,arra gondoltam,lehetne nikkelezni,az milyen 5let? Vagy nem annyira számottevő ez,nem kell ezen görcsölni?
[Szerkesztve] -
Muréna
őstag
sry az offér, de kő a péz

[link] -
flegos
senior tag
Hm ez a vinyo becsomagolas ...eszmeletlen

Egyetlen dologra sajnalom a penzt kiadni, a kiegyenlito tartalyra jo borsos aruk van, asszem azt sajatkezuleg fogom elkesziteni, de meg gondolkodom, mibol, hogyan. -
xXxPongi
aktív tag
Én sem akartam sokat szórakozni a hdd vízhűtésével, meg aztán elvileg van egy üzemi hőmérséklete is, xóval nem akartam nagyon lehűteni.
Nálam csak egy hdd van (500gb-os)
, de hála az égnek fordított elektronikás (második link). Gap-pad van vinyó és a blokk között. Blokk 1milis lemezből van és rajta egy félbevágott cső 
Amúgy meg bele van műtve egy cd-rom dobozába (fő a csend)
[link]
[link]
[link]
a xépség meg akkor fog érdekelni, ha kialakul egy ''végleges'' konfig, vagy vízhűtés.
Jah, nagyon faján megy
-
Finwe
őstag
Azt hiszem másra kell majd a pénz
[link], itt tartok a lappal.
Egyébként létezhet, h a ramok után már csak 45 fok körül tudja tartani az nb, sb-t? Megfogdostam a ramokat és picit sem meleget, nem értem
A pumpával pedig tényleg nem tom mi a gond, igaz, h nem új és nem a legprofibb de mint mondtam, veszettül hajtja a vizet.
szerk:rob210 : brutál kép
Finwe
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
Melyik megoldás lenne a jobb, hőnérséklet szempontjából.
Pumpa-->Radiátor-->Cpu blokk-->Pumpa, vagy Pumpa-->Cpu blokk-->radiátor-->Pumpa -
Joshi
titán
Rendes volt Muréna
, mert felajánlott egy réztömböt, de két vinyónak már elég nagy réztömb(ök) kellenének, ráadásul elég drága mulatság. 
Arra gondoltam, hogy kb 3mm-es rézlemezre forrasztanák 10/8-as rézcsövet amibe áramolna a víz. Kérdés, hogy ez elég hatékony lenne, tehát hogy a hőátadás megtörténik-e vagy nem.
-
Joshi
titán
Ha valaki adna tanácsot vinyóblokk(két vinyónak) készítéséhez, azt megköszönném.

-
Reac^
őstag
Nagyon konkrét. Sajnálom ami történt, én is kinyirtam egy 566os modult még annó emiatt. Aztán rájöttem, hogy kézenfekvő a megoldás, amikor aláfeszítesz a gyári bordának, akkor egy telefonkártya pl. tökéletes alátét. Vagy még kíméletesebb, ha fogselyemmel vagy damillal ''elfűrészeled'' azt a ragasztószerűséget. Miért nem kérdeztéél elöbb??!!
Ja a radiátor meg brutális...

-
Finwe
őstag
válasz
Rob_Taylor
üzenetére
Ugye?
Csak sikerült szereznem. Ezeket a blokkokat te sem próbáltad ki? Szal nálam van előszőr beépítve?
Finwe -
flegos
senior tag
Bocs nem akartam vitát inditani, ugy ertettem a dolgot, hogy egyedul a vga blokk lenne alu egy ZM-GWB8800 GTS-re való (gondolom ez eloxálva van) a tobbi blokk rez mivel a radiban is rez cso fut. Szoval ebben a formaban okozhat problemat a 2 anyag vizen keresztul való erintkezese?
-
Finwe
őstag
Most látom milyen helyesen írtam...
A hiba megvan de másik rammal is restartol
Imádom ezt a gépet.
Legalább a hűts jó rajta. Az nb, sb-vel nem tudom mi lehet mert a ramok kicsit sem melegednek.
Muréna: Mit értesz igényesebb alatt? Nekem megfelela gépházon kívül a pumpa és már lassan 3 éve működik a pumpa
ha lehúzom a csövet 1 pillanat alatt kiürül a radi.
Finwe
[Szerkesztve] -
Finwe
őstag
Bővítettem a hűtésem
[link], [link], [link] elég jó lett így a Reac^-tól beszerzet ramblokkokkal.
Sajnos fellépett némi komplikáció mikor leszereltem a ramról az eredeti bordákat, 3 chip sarka kicsit letöredezett
most várom a hibát, h mikor jön elő 
Hpgy mi a fenének kell eggyit ragasztgatni a ramot, ahelyett, h a modderek könnyen leszedhetnék
Na majd lesz azzal is vmi.....
Jah, a hőfokokkal nincs minden rendben, cpu 30 az okés de a többi 45 körül van (nb, sb) pedig rendesen fel van rakva... lehet nem jó, h a memókat küldöm a cpu után.
Finwe -
Nyugdíjas
nagyúr
Azért mondtam,hogy ÉN(személy szerint) nem bíznék egy ilyen párosításban.
Plusz a múltkor voltak itt valami képek elég csúnya dolgokról a topicban. Akkor azok hogy keletkeztek? Már nem emlékszem rájuk,lehet akkor ott volt fémes összeköttetés...
Egyébként meg: Mibe kerül eloxáltatni,ha már úgyis rászán az ember xezer forintot... -
flegos
senior tag
Üdv!
Az a kérdésem ha egy teljesen réz alkatrészekböl álló rendszerben lesz aluminium is az nem okoz problémát?
Aktív témák
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Interactive Brokers társalgó
- E-roller topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez bizony réz ereszcsatorna. 100as az átmérője, falai pedig 1,5mmesek. Egy ismerősünk építkezik,és nála láttam meg. Ingyen ideadta, igy ''bészerzísi árun vóót''...

, és közben dolgoztam 
) ? Úgy gondolom a D5 csak a talpán állítva érzi jól magát, bár lehet hogy ebben tévedek ?