- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Teljesen off:
.Net-es szemszögből nézve milyen a Java-s Vaadin, GWT? Jobb, rosszabb, mint az ASP.NET ökoszisztéma? Mennyire nehéz rá áttérni? Direkt itt kérdeztem meg, mert hívő Java-soktól felesleges megkérdezni. Olyanok véleménye érdekel, akik .Net-es, Java-s webfejlesztést is próbálták már. Nekem a Java világában eddig az Android programozás volt csak némi tapasztalat, de most jött egy vaadin-es ajánlat, és elég bizonytalan vagyok.
-
martonx
veterán
Én is kérdezek egyet, hátha valaki tud segíteni.
Lokalizált ASP.NET MVC alkalmazásomban meg lehet-e oldani, hogy a
Thread.CurrentThread.CurrentCulture
Thread.CurrentThread.CurrentUICulturebeállítások userenként globálisak legyenek. Jelenleg Global.asax Session_Startban kiolvasom a letárolt cookie-ból (vagy böngésző-ből) a kapott kultúrát, de úgy tűnik mintha a Thread.CurrentThread csak arra az egy adott hívásra vonatkozna.
Ezt jelenleg kikerülöm session-ben letárolással, és egy filter-el minden Action előtt beállítom őket a session-ben letároltra, de remélem, hogy be lehetne ezt valahogy globálisra állítani userenként, és nem kéne mindez a trükközés.Ötleteket várom!
-
martonx
veterán
válasz
MrSealRD #3501 üzenetére
Úgy rémlik SL-ben (hűű de régen volt már 2009 vége, 2010 eleje mikor ebben szakdolgoztam másod diplomához) 3 paraméter szabályozza, hogy mi a selecteditem-ed, mi az értékkészlet, és mit jelenítsen meg (displaymember) . Ezekből te mintha csak kettőt használnál. Az biztos, hogy gugli a barátod, és találni fogsz sok példát erre.
-
martonx
veterán
válasz
MrSealRD #3456 üzenetére
Én a 2-es verzió mellett döntenék. Natívabb vagy sem, de egy COM-os word template-et megnyitni, kitölteni, majd PDF-ként nyomtatni elég kiforrott útnak tűnik nem csak SL-nél. Bevallom nálam SL3-nál véget is ért az SL vonal, így a nyomtatással OOB-s COM hívásokkal sosem volt dolgom.
-
martonx
veterán
"Szerintem meg elvárható, hogy valaki tudja, hogy miért használ using-ot és az IDisposable mire való és bizony tudja, hogy mi milyen költségekkel jár." - abszolút egyetértünk. És szerintem ez az a szint, amit egy C# programozónak tudnia kell. Ennél mélyebben egy C# programozónak egyszerűen nem kell tudnia a memóriakezelés mélységeit. Esetleg architekt, vagy szakértő szinten.
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
hűű ez a második nagy hiánypótló mű! Régóta kerestem ilyet, pláne mióta egy állásinterjún ilyen kérdésekkel szopattak (pl. ha létrehozok egy stringet, az a számítógép memóriájában hol jelenik meg?). Szvsz semmi értelme ezeknek a kérdéseknek, de a komolyabb helyeken úgy látom ezekre gyűrnak rá felvételizéskor, nem pedig a programozás tudásra. C programozóknak, 3d engine programozóknak még hasznos is lehet, de azért programozok managed nyelven, hogy kb. leszarhassam a memória kezelést.
Azért hasznos képbe kerülni a .Net memória kezelés mélységeivel. Állásinterjúk előtt mindenképpen. -
martonx
veterán
Rájuk esküszok. ingyenes hoszting
Annyira korrektek és jók,hogy néha komolyan elgondolkodok azon, hogy elő is fizessek, ne csak ingyenesen hosztingoltassak náluk. Én legutóbb már PHP-t is náluk hosztingoltam.
Itt jegyezném meg, hogy ilyenkor látszódik a windowson futó újabb IIS webszerverek ereje. Vices, de gyorsabban fut IIS7-8-on a PHP, mint Apache-on.
Én otthon is már úgy fejlesztek, hogy win7 + IIS-en fut minden. -
martonx
veterán
Igen a Telerik MVC kifutóban van.
Nuget.org - jellemzően amit a legtöbben letöltöttek, az a leghasznosabb is.
Ha Pro Visual Studio-d van, akkor itt is kötelező szétnézni:
http://visualstudiogallery.msdn.microsoft.com/Hogy Linux szervern hogy működnek együtt az a Mono-tól függ, ezt meg még sosem próbáltam. Már ingyenes hosting-ok is léteznek ASP.NET-hez, mondjuk az MVC4 még csak RC, ezért MVC 3-t tudsz ingyenesen hosztingoltatni. Mono honlapján nézz szét, hogy mit írnak az MVC 4 támogatásról (feltételezem legjabb mono-val mennie kellene).
Munkakeresésről annyit, hogy legutóbb, amikor kezdett bizonytalanná válni a helyzet, lubickoltam az állás lehetőségekben (mondjuk kb. mind budapesti volt). Persze ha Java, vagy PHP fejlesztő vagy, akkor nem fog előnyt jelenteni az ASP.Net ismerete
-
martonx
veterán
Az ASP.NET MVC alapból elég puritán kliens kimenetet eredményez. Cserébe az MVC-k közül (PHP-s, és Java-s MVC-ket) magasan a legyorsabb, és legkevesebb erőforrással beéri szerver szinten. Emellett NuGet-tel annyi és olyan komponenst lego-zol hozzá, ami neked tetszik. Ugyan épp kifutóban van, de próbáld ki a Telerik MVC bővítményt, vagy ennek az utódját a KendoUI-t (ez utóbbi sajnos csak részben ingyenes).
-
martonx
veterán
Így legyen lottó ötösöm, ahogy ezt előre láttam
Fájdalmas vagy nem, de úgy tűnik az utolsó Silverlight fellegvár is át lesz állítva HTML5-re még idén.
Nem véletlenül erőlteti az MS az IE6-7-8 halálát. Az IE9-et mindenki kapásból IE10-re fogja frissíteni (még a nagy cégek is, akik végre átállnak win7-re), és a HTML5 kompatibilitás máris nem lesz gond. Bár egymás közt szólva az IE10 HTML5 támogatása még mindig gyengécske az aktuális Chrome, Opera, Maxthon verziókhoz képest (érdekes, de az FF sem éppen HTML5 bajnok). De legalább már az input típusok legfontosabbjait az IE10 is támogatni fogja. -
martonx
veterán
Az ASP.NET MVC maga egy olyan framework, mint a Zend vagy a Symphony. Mivel ezek is az MVC kódszervezési designt valósítják meg, csak PHP vonalon.
Ha elkezded összehasonlítani párhuzamosan használni, akkor elég gyorsan kijön azért a .Net ereje a PHP-s MVC framework-ökhöz képest.
A 4-es MVC már végképp brutális, igaz még csak RC. Mivel várhatóan július végén jön a végső stabil, én már a 4-est javaslom. -
-
martonx
veterán
N keverjük össze a XAML-t, meg a silverligt-ot. w8 metro-ban még az MS saját IE-jében is le lesz tiltva az SL plugin, miközben a flash együtt fog települni a win8-al. Mind w8-on, mind wp8-on ettől kezdve egy csomó nyelven lehet majd natív alkalmazásokat fejleszteni. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy a komoly fejlesztők C++-ban fognak utazni (alap kód portolható OSX, Android, w8 között), a casual fejlesztők pedig HTML5-ben (mert az alap kód portolható phonegap-el, vagy bármilyen hybrid megoldással OSX, Android, w8, wp8, blackberry stb... között). A Xaml + C# lehetőséget pedig benne hagyták, hogy az eddigi SL fejlesztőik ne érezzék tökéletesen becsapva magukat, de az idők és a multiplatformok hívó szavát hallva ezek a fejlesztők is elég gyorsan (nagyvállalati környezetben ez akár éveket is jelenthet) át fognak állni vagy c++-ra, vagy HTML5-re.
-
martonx
veterán
válasz
MrSealRD #3400 üzenetére
Attól függetlenül, hogy kivezetés alatt van, szvsz a létező legjobb, legmodernebb LOB fejlesztő környezet az SL. Nekem a szivem szakadt meg, amikor levontam a konklúziókat, és átfókuszáltam asp.net MVC-re. Ugyanakkor jelenthetem, hogy az SL-en túl is van élet, és a HTML5 tényleg brutálisan fejlődik, és már most ütőképes.
-
martonx
veterán
Attól még, hogy hivatalos támogatás van rá 2020-ig, a technológia kifutott. Nem jelennek meg hozzá újdonságok, nem növelik a teljesítményét, sőt idővel egyre több kompatibilitás hiba fog előjönni, amikkel az MS sem fog semmit tenni (lásd fentebbi kérdést, ahol egyértelműen látszik, hogy már az új Chrome, Firefox, IE sem különösebben kezeli hiba mentesen az SL plugint).
-
martonx
veterán
válasz
lmaresz #3363 üzenetére
C# fórumban ezt a PHP - XAMP dolgot felejtsd el de gyorsan
Másrészt mindig ledöbbenek, hogy windows-okon minek XAMP-kel, meg WAMP-okkal bohóckodni, mikor ott van rajta az IIS.
Windows platform installerrel IIS recommended settingset feltelepíteni egy kattintás (meg utána rohadt sok órányi türelem), de a végén lesz egy szervered, amin mysql, mssql, asp.net, php futtatható. -
martonx
veterán
válasz
lmaresz #3358 üzenetére
Tele az internet .net-es sql tutorialokkal.
De akkor mondom:
1. lépés: készítesz egy DB-t, ahova le akarod tárolni az adatokat (mondjuk MSSQL 2012 Express).
2. lépés: letárolod az adatokat, ADO.NET-en, vagy Entity Framework-ön keresztül (EF-et javasolnám).
3. lépés: visszaolvasod az adatokat (szintén EF). -
martonx
veterán
Még mindig nem értelek. Memóriában azt csinálsz, amit akarsz. A DB kapcsolatnak kétszer kell élőnek lennie. Egyszer, mikor lekéred az adatokat, és egyszer, amikor elmented a dataset változásait.
Akkor most mi a probléma?
Várj, kezdem kapizsgálni! Téged nem az zavar, hogy élő, vagy nem a DB kapcsolat. Te konkrétan dataset-es példákat, tutorialokat keresel. Ez esetben a gugli és az msdn a barátod.
Még annyit jegyeznék meg, hogy mostanra dataset helyett érdemes entity framework-öt használni. -
martonx
veterán
válasz
Jhonny06 #3284 üzenetére
Használtad a VS2010-et ASP.NET-es fejlesztéskhez? Mert akkor tudod, hogy a HTML, js, css intellisense-e igencsak gyenge volt. Ez mostmár a múlté. Ehhez képest került még bele egy firebug szerű futásidejű web developer eszköz, amiben a DOM elemek módosításakor a mögötte lévő kódod is módosul. Ezek nagy nullák lennének?
Mint mondtam a VS2012 ASP.NET-re koncentrál. Ne WPF-es, meg silverlight-os, meg konzolos, meg winforms-os újdonságokat várjunk bele. -
martonx
veterán
válasz
WonderCSabo #3285 üzenetére
ez irónia volt. A csodavárást nem értem. Milyen csodára vártunk? Illetve komolyan, ki milyen csodára várt VS2012-ben?
Én egy erős, grafikus HTML - CSS szerkesztőt el bírtam volna képzelni benne. És ti? Mit vártatok bele, amitől most fanyalogtok? -
martonx
veterán
válasz
Jhonny06 #3276 üzenetére
Azért webfejlesztőként óriási az előrelépés a VS2010-hez képest. Minden más, ami nem webfejlesztéshez, meg win8 Metro-hoz kapcsolódik, háttérbe szorulóban van.
Nem csoda, hogy az MS sem fog csodát művelni mondjuk a konzol alkalmazások fejlesztő környezetén.
Fordítsuk meg a dolgot. Te mit várnál pluszban egy winforms, vagy egy konzol alkalmazás fejlesztésekor? Miben tudjon többet a VS2012 ilyen fejlesztéskor, mint a VS2010 (mondjuk írhattam volna akár VS2005-öt is)? -
martonx
veterán
Itt PHP-ra van is példa program, de mivel webservice gondolom bármiből könnyedén meg lehet hívni.
-
martonx
veterán
válasz
Neil Watts #3000 üzenetére
konkatenálod a stringeket mondjuk így:
Listbox1.Add = nevek[valami] + " " + pontok[valami] + " pont";
-
martonx
veterán
válasz
Neil Watts #2988 üzenetére
miért két tömbben tárolod az egybe tartozó adatokat?
Másrészt a 20X-ozódás azért van, mert a a nevek tömb index-ét nem növeled. Az ott nem Nevek[j] akarna lenni Nevek helyett?
Ne mondd, hogy ezt a debugolás nem mutatta meg kapásból? -
martonx
veterán
Bármelyiket használhatod.
Egyszerűsége, illetve MVC-ben használhatósága miatt én a LINQtoEntites-t favorizálom.
Persze ha fontos a teljesítmény, akkor mindenre tárolt eljárást írok, és az EF-et, csak ezek meghívogatására, illetve a válaszok objektumosítására használom.
Napi 1000 felhasználó semmit nem jelent. A nagy kérdés mindig az, hogy ebből mennyi az egyidejű, konkurens felhasználó. -
martonx
veterán
oké, csak sokan azt hiszik, hogy a LINQ az valami csoda. Félreértés ne essék, szeretem a LINQ-et, csak azt akartam jelezni, hogy pl. futásidőben nem nyerünk semmit, ha LINQ-et használunk.
Máshol pl. kódolás hatékonysága, kód olvashatósága stb... persze sok előnye van a LINQ-nek.
Mégis erre a feladatra a regexp szvsz hatékonyabb, mint a LINQ. -
martonx
veterán
válasz
WonderCSabo #2970 üzenetére
A regex valóban tökéletes erre. LINQ is ugyanilyen jó, viszont szólok, hogy a LINQ ebben az esetben csak elfedné a for ciklust, azaz a háttérben egy for -os keresést csinál, csak a kódot olvasva szebb, és tömörebb.
Én a regex-re szavazok. -
martonx
veterán
válasz
WonderCSabo #2966 üzenetére
nem érvényesnek tartott karaktereket (az érvényesek ismeretében) - ezt kicsit részleteznéd?
Ha van benne A, akkor de csakis akkor ne legyen benne B? Tehát pl. BCDVFG érvényes, de ABCDVF nem érvényes? -
martonx
veterán
A hibaüzenet alapján, te egy listát adtál át modellként, de egy darab entitást kellene átadnod.
Egy fórumban nem lehet megfelelően komplex problémákra rendes választ adni.
Ameddig az a feladat, hogy pistike ki akarja választani 1-10-ig a páros számokat, addig oké a segítség. Amikor már ennél komplettebb, akkor elég nehéz a segítség. És nem azért mert nincs meg a tudásunk. -
martonx
veterán
Rosszul hívod meg a Details függvényt. Bár a sok - sok felesleges programrész, meg képernyő mentés közül csak pont ezt a lényeget nem láttatod.
Így mikor a motor parse-olja a kapott POST-ot, mivel abban benne van az Id-is, így azt a mezőt is kitölti az entitásban.
Ezt könnyen nyomon tudod követni böngészpben F12 Network fül, bármilyen böngészőben (na jó IE8 és ennél régebbieknél nincs Network fül). Nézd meg, hogy a böngésző miket post-ol a szervernek.
Úgyhogy valahol a view-knál, partialview-knál vizsgálódnék, mert ott lesz a hiba. -
martonx
veterán
Én a helyedben magamra szednék egy minimális adatbázis tudást (vagy LINQtoSQL tudást), aztán DB oldalon kezelném az egész problémát. Mivel SQL CE, így ott tárolt eljárás nem játszik, mint lehetőség.
WP7-en SQL CE-nél rendesebb DB kezelőt nem lehet használni? Mondjuk SQLite-ot? Abban lenne tárolt eljárás lehetőség is. -
martonx
veterán
hehehe, akkor nagyot fogsz nézni, amikor megkapod a fizetési értesítést.
Pont ez a vicc a felhőben, hogy szinte mindegy, hogy futtatod, vagy leállítod az alkalmazásodat. A helyet foglalja, sql szervert foglalja.
Gondolom még mostanában regisztráltál, és ha jól rémlik 90 napig amúgy is ingyenes.
Ha nincs sok pénzed, a helyedben nagyon odafigyelnék az Azure számlámra, mert hipp-hopp röpülnek majd az ezresek a kb. semmire (Amazon WS-es tapasztalat, ami ránézésre még olcsóbb is, mint az Azure). -
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #2857 üzenetére
köszi kipróbáltam. Ilyenkor még ha a kód nem is egyértelműen azt mutatja, de valóban a kapcsolat tábla íródik. Nyakatekert ez az EF, de használható.
-
martonx
veterán
Bemásolom ide is a problémámat, hátha lesz valaki, aki keni - vágja az Entity Framework-öt:
Adott 3 tábla, ahol az egyik csak arra való, hogy a másik kettő közötti több a többhöz kapcsolatokat tárolja. Ennek a kapcsoló táblának csak két mezője van, tábla1id és tábla2id. A két mező együttesen alkotja a Primary Key-t.
A gondom az, hogy amikor ezekből modelt készítek, a kapcsoló tábla nem jön létre önálló entitásként, csupán a másik két tábla navigation property-jei között jön létre az egymásra hivatkozás ezen a táblán keresztül. Viszont mivel nem önálló entitás, ezért nem tudok írni, törölni kapcsolatokat.
Vicces, de ha létrehozom az ez esetben totál felesleges ID mezőt a kapcsoló táblában, és ezt adom meg PK-nak, akkor az EF szépen legenerálja belőle az entitást, és szépen működik. Így viszont SQL teljesítmény problémáim lesznek a későbbiekben, pont egy totál lényegtelen mező lesz a kulcsom, amit soha semmire nem fogok használni.
Tanácstalan vagyok, hogyan oldanátok meg ezt a problémát?
-
martonx
veterán
válasz
Neil Watts #2833 üzenetére
debug?
-
martonx
veterán
válasz
dabagab #2791 üzenetére
Szia!
Egyrészt ez itt a C# fórum, hahó
Másrészt ilyen táblákban háttér mókolásokat klasszikusan adatbázis szinten kellene megvalósítani, az ORM-ek (mondjuk ezen elfilóztam, hogy a DataSet mennyire számít ORM-nek, de talán egy kezdetleges ORM-nek felfoghatjuk) erre eléggé alkalmatlanok, vagy nagyon nyögvenyelős velük dolgozni.
Javaslom, hogy csinálj egy view-t, meg három tárolt eljárást mellé (update, insert, delete), és ezeket told be a datasetbe. -
martonx
veterán
válasz
Neil Watts #2778 üzenetére
ha esetleg nem a működő kódot másolod be, hanem a nem működőt (külön jelölve azt a sort ahol a hibát kapod), talán többet látunk. Másrészt, kérem nézd meg a debug-os videót, majd e új tudásod alapján köved figyelemmel futásidőben a változóid értékét, és 90% hogy látni fogod a hibát.
Ha mégsem, akkor természetesen segítünk. -
-
martonx
veterán
válasz
MrSealRD #2781 üzenetére
Ha azt mondom debugolj, meg használj collection-t, akkor ezeket jószándékból teszem.
Persze hozzá tehetném, hogy gugli a barátunk, meg mondjuk visual studio debug tutorial kulcsszavakkal javaslom kezdeni a keresést, de feltételezem nem 60-as IQ-jú emberek írnak be ide, és maguktól is láttak már gugli keresést.
Látod core2 is szépen kidebugolta (de csúnya hunglish szó) a hibáját, s máris értelmesebb kérdést tudott feltenni.
Sajnos a programozás már csak ilyen. Van amikor egész konkrétan egy programsorral el lehet intézni valamit, mert látod, hogy érzi, érti a működést, csak éppen megakadt valaki valahol (ez mondjuk viszonylag ritka eset). És van amikor százszor többet ér, ha rávezetünk valakit a Visual Studio helyes használatára.
A hangvételem sajnos olyan-amilyen, ez mindenképpen hiányosságom, igyekszek senkit nem lehülyézni, az oktatás, és a diákok romló színvonala felett is el-el busongunk néha. -
martonx
veterán
4.0 -> 4.5 számozásra gondolsz?
Nálunk (nagyvállalati környezet) az a szokás, hogy amikor beüzemelnek a hardveresek egy új szervert, ahhoz később már nem nyúlnak. Azaz, ha egy szerver win2003 + .Net 2.0-ával indult el, akkor az úgy is marad. Ha egy szerver win2008 + .Net 4.0-ával indult el az is úgy marad. Lényeg, hogy nem upgardelünk működő szervert.
Azaz mihelyst lesz új szerver .Net 4.5 után, nálunk az újabb és újabb szerverek már automatikusan azzal lesznek telepítve.
Úgyhogy nem hiszem, hogy gond lenne ezzel. Nagyvállalati környezetben amúgy is rohadt lassan terjed minden (sokan pl. most fognak átállni IE6-ról, sőt most kezd terjedni az Office 2007, extrém, de nagyvállalati környezetben még mindig windows XP az egyeduralkodó). -
martonx
veterán
Ez végtelenül szomorú. Másrészt, attól még hogy nem tanítanak, egy nem futó programnál nagyon nem mindegy, hogy azt kérdezed meg, hogy hol a hiba, vagy azt hogy hogyan lehet megállapítani, hogy hol a hiba.
Azt látom, hogy 10-ből 9-en azt kérdezik, hogy hol a hiba, és a tanácsaink leperegnek róluk. És ez is szomorú. Nem elég, hogy szarok a tanárok, de szarok a diákok is. Tisztelet persze a kivételeknek.
-
martonx
veterán
válasz
Neil Watts #2767 üzenetére
Sima debuggal seperc alatt ki tudnád vizsgálni, hogy mi is a baj. Hagy ne mi debugoljunk már fejben helyetted. Másrészt, ha már tanácsért fordultál ide, miért sima array-el szivatod magad? Hahó 2012 van. Javaslom valami fejlettebb collection használatát, amellyel a sorbarendezés egy szimpla parancs.
-
martonx
veterán
válasz
MrSealRD #2760 üzenetére
Mondom, ne átírd, húzz oda egy újat. Aztán hasonlítgathatod a kettőt, ha úgy tetszik.
Egy ideje már csak ASP.NET MVC-zek, így bocs, ha ennél nem tudom konkrétabban mondani.
Mondjuk ASP.NET MVC-ben is megcsinálhatnád, és semmivel nemtöbb munka (hacsak nem akarsz komoly kliensoldali interakciókat). -
martonx
veterán
A többit illetően is igazam van, más kérdés, hogy azok kevésbé objektív, kevésbé mérhető előnyök - hátrányok. Illetve személyfüggő (kockaság faktor), hogy ki mit szeret / mit nem szeret látni.
Emberünk kérdezett, mi meg válaszoltunk. Ettől kezdve szíve joga guid-t, vagy int-et használni. Én senkit nem akarok lebeszélni, rábeszélni, se hitvitát nem akarok ilyen részletkérdésben folytatni. -
martonx
veterán
használom én is a guid-ot, de csak módjával
Pont debugoláskor, komolyabb SQL tárolt eljárásoknál jól jön látni, hogy ténylegesen melyik sort sikerült megtalálni. Ilyenkor egy szám jóval többet mond ránézésre, mint egy guid.
Pont netes projekteknél használom, de ott is csak bizonyos esetekben. Mert valóban jobban jön ki, ha kívülállónak semmit se mondó adatokat utaztatok, mint ha számokat.
Egyébként még annyit tennék hozzá a guid-hoz, hogy nagyobb adattömegnél performancia gondokat okoz. Legalábbis az SQL szerver könnyebben indexel, gyorsabban kezel keresésnél egy számot, mint egy jó hosszú kódsort. De ez pár millió adatsor alatt észrevehetetlen. Felette viszont hirtelen zavaró tud lenni.
-
martonx
veterán
válasz
MrSealRD #2750 üzenetére
SZVSZ semmi érzékelhető értelme nincs Guid-t használni. Illetve az int el fogy pár milliárd után, de mondjuk ez sem túl gyakori eset.
Aki szereti magát olvashatatlan guid-vel szopatni, meg tök jó kockaság (mert pl. nem azt mondod, hogy a 18223-as sor, hanem abcgrhk5ndsw8xcdsh-dik sor) beteg kódokkal azonosítani a sorokat, annak tökéletes a guid.
Másrészt vannak esetek amikor nagyon jól tud jönni a guid használata. -
martonx
veterán
válasz
Neil Watts #2719 üzenetére
Azt csinálja, amit kell? Mert akkor biztos nem volt helytelen az elgondolásod
-
martonx
veterán
hopsz bocsi. A Lazy loading szivatott meg tesztelésnél. Szóval van értékem, feltéve, hogy hozzáírok a tesztemhez plusz 1 sort, ahol használom a választ, rákényszerítve ezzel a rendszert a lekérdezésre.
Köszönöm az EF segítséget!
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #2687 üzenetére
Köszi, ezeket a lépéseket végigcsináltam. Így már valóban megjelent a context-en belül, mint használható entitás.
Viszont valami miatt nem ad vissza értéket. Egyébként komplex visszatérési értéke lenne, szépen be is állítottam. SQL Profiler-rel látszik, hogy az eljárásom meghívódik szépen felparaméterezve, csak a válasz nem jelenik meg sehol?Próbáltam így:
var ret = from t in db.teszt(2, "valami")
select t;És így:
var ret = db.teszt(2, "valami").ToList();
Hibaüzenet nincs, szépen lefut mindkét verzió csak éppen a ret akár ne is létezne.
Mindeféle entitást tudok kezelni, csak pont ez a nyomorult tárolt eljárás fog ki rajtam
-
martonx
veterán
Hátha tud rá valaki válaszolni:
Entity Framwork-kel akarok egy 3 bemenő paramétert váró tárolt eljárást futtatni.
Hogyan tudom ezt a szerencsétlen framework-öt rávenni erre a roppant bonyolult feladatra?Amivel próbálkoztam pl:
object[] sqlpar = new object[]{"123", "LTINDL", "valaki"};
int tranid = db.ExecuteStoreQuery<int>("exec dbo.insert_Tranz @AZ, @TIPUS, @USER",sqlpar).SingleOrDefault();
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Google Pixel topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- HUAWEI WATCH GT5 46 mm Active, két hetes készülék, kb 23 hó garancia, ÜZLETBŐL
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest