Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
Taoharcos #4566 üzenetére
A két nyelv szintaktikája, filozófiája hasonló szvsz a C#-é letisztultabb (de ezek szubjektív szempontok voltak). A C# ugyan fiatalabb, mint a Java, mégis mostanra jóval fejlettebb.
Ez már csak saját tapasztalat, és bőven lehet vele vitázni, de a C# erőforrás kímélőbb is, kevesebb memória használatával, alacsonyabb proci teljesítménnyel oldja meg ugyanazt a feladatot.
A Visual Studio (még az ingyenes Express is) pedig szerintem az egyik, ha nem a legfejlettedd IDE. Legalábbis Netbeans, Eclipse-el összevetve olyan mintha egy Opelből átülnél egy Mercedesbe. A komolyabb fizetős Java IDE-kről nincs tapasztalatom, lehet azok is hozzák a VS szintjét?
Mostanra a Mono révén a C# ráadásul egyre cross-platformosodik, Linux-on és OSX-en is lehet fejleszteni, futtatni. Sőt Android-on és IOS-en is, bár az ezekhez való külön licenszek a MonoTouch esetében szvsz erősen túlárazottak, viszont simán el tudom képzelni, hogy komolyabb projektnél megérik az árukat.
Összegezve viszont ezek nem akkora előnyök, hogy mondjuk csak ezek miatt az ember nyelvet, fejlesztői platformot váltson. Másrészt, ha eleged van az open-source instant út keresésekből, Linux-os szopásokból, folyamatos kísérletezésekből álló fejlesztésből, és sosem tudsz szívből örülni annak, hogy kijött az új java/tomcat/akármi, mert fog-e vele az eddigi kódom működni, akkor mindenképpen javaslom a .Net-es világot.Nem csak VS-el lehet C#-ot fejleszteni, de miért szivatnád magad mással, hacsak nem Linux-on vagy OSX-en akarsz C#-ozni. VS-nek van ingyenes változata, kezdetnek teljesen megfelel, de ne lepődj meg azon, ha belefutsz a korlátaiba (pl. Oracle DB-t nem fogsz tudni vele használni, ami Java-s világból érkezvén gondot jelenthet).
VS alternatíva a SharpDevelop (ez is csak Windows-on fut), illetve a MonoDevelop (ez windows-on, Linux-on és OSX-en is telepíthető). -
martonx
veterán
Akkor már én is kérdeznék valamit. Van-e közöttünk valaki aki Office, konkrétan Outlook kiegészítő fejlesztéssel próbálkozott már? Igaziból csak annyi kellene, hogy amikor valaki a naptárba elment egy új eseményt, akkor egy saját URL-t meg kellene hívni, de egyelőre azon kívül, hogy találatam olyan project template-et, hogy Office 2010 outlook add.in, nem igazán tudom hogy kellene nekiállni.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4556 üzenetére
Azért igen sok minden változott benne, bár valóban némi jó akarattal kiadhatták volna egy baromi erős SP4-ként is.
Szerintem leginkább a win8.1, és annak mögöttes változásai miatt volt szükség új VS-re, egyébként a jövőben továbbra is 2 éves ciklusokra fogok számítani a VS-ből. -
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4550 üzenetére
Reiter István ingyenes C# könyvében biztos találsz rá választ. Az általad felsorolt cuccokra egyébként vagy végtelenül leegyszerűsített választ adok, vagy oldalakon keresztül lehetne taglalni a különbséget. De a legjobb, ha utána guglizol, vagy olvasol némi szakirodalmat.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4530 üzenetére
Microsoft Visio-t használtam már ilyen célra, elég komoly a tudása.
Aztán használtam még az ingyenes Yed-et, ahhoz képest, hogy ingyenes egészen használható. Meg biztos van még kismillió hasonló. -
martonx
veterán
válasz
leximester #4502 üzenetére
figyi egy .txt file-t kell csinálnod, amibe van valami tartalom, bármi amit meg szeretnél jeleníteni.
Ezt kirakod a tárhelyedre, majd http://www.webtarhely.hu/tarhelyem/uzenetem.txt url-el meghívod a játékodban, és örülsz. -
martonx
veterán
válasz
leximester #4498 üzenetére
Na most próbáld meg érthetően, újból leírni, hog mit is szeretnél.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4468 üzenetére
Azt hiszem én most kiszálltam. Némi minimális OO alapismeretre jó lenne szert tenned, és hidd el magadnak meg fogod tudni válaszolni a kérdéseidet.
Athlon64+ hátha te türelmesebb vagy
Illetve bárki más magyarázza már el Trisztan-nak, hogy mik azok a class-ok, objektumok, függvények, visszatérési értékek, public, private stb.... -
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4465 üzenetére
Ahtlon64+ arra gondolt, hogy úgy általában a ViewBag, Viewdata, TempData kerülendő megoldások, mivel ezek dinamikus változók, és egy normális típusos nyelvben kerülendő a dinamikus változók használata, pont az ilyen problémák miatt, mint amibe te belefutottál.
Jellemzően a View-khoz ViewModelleket érdemes készíteni. Ezek gyakorlatilag sima class-ok, viszont az egyes elemeket külön tudod annotálni, lokalizálni stb... -
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4461 üzenetére
És hogy teszed össze a Viewbag változóban lévő adatokat? Azt a kódrészt jó lenne látni.
Ez pedig így persze, hogy nem működik: m=> m.Sex, "viewbag változó"
Ennek működnie kellene: m=> m.Sex, Viewbag.Valtozo //fejből írtam
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4459 üzenetére
Szia!
Alapértelmezett választós szöveget érdemes lehet így megadni:
@Html.DropDownListFor( model => model.Valami, Model.ValamiList, "Válassz a lehetőségekből" )
Elkezdtem részletesen válaszolni, de miért nem olvasod el inkább a hivatalos oldal ide vonatkozó tutorialját legalább???
-
martonx
veterán
Olvastam azt is, szvsz adtak a szarnak egy pofont. Évek óta hiányzik egy épkézláb vizuális HTML kódszerkesztő, szvsz a javascript kezelése még mindig nem 100-as (bár a legjobb az általam ismert IDE-k között), plusz a VS2012 igazán ratyin néz ki.
Ezekhez képest a TFS vonalat erősíteni, ami eddig is egészen jó volt, számomra elég érdekes irány.Kíváncsi leszek arra is, hogy ettől kezdve évente kell borsos áron új VS-t venni, vagy ez ingyenes upgrade lesz, vagy lejjebb mennek az árak?
-
martonx
veterán
Ez elég fura lesz. Ha ettől kezdve évenként új VS jelenik meg, az azt jelenti, hogy az ára is lemegy? Mert valahogy nem kívánkozok évente megvenni, mégha mostanra a Professional verzió ára az abszolút tűrhető kategóriába került, illetve maga a Microsoft biztosít kerülő utakon keresztül ingyenes letöltést a Professionalhoz.
A linkben pedig konkrétan minden másról szó esik, csak éppen a VS 2013-ról nem derül ki lényegében semmi.
Amúgy VS2012.3 megjelenése is küszöbön van az RC már tölthető.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4429 üzenetére
Annyi helyen le van írva, hogy hogy kell custom mezőket hozzáadni simplemembership provider-rel a userprofilhoz.
Kérlek, kérlek egyetlen egy példát nézz meg a weben, és hidd el menni fog.Másik lehetőség, hogy életed első ASP.NET MVC projektjének nem egy basic projektet választasz - innen is szeretnék gratulálni a bátor döntésért - hanem egy kész internet applicationt. Nem szégyen a kész template-ekből puskázni, hogy hogyan van valami gyárilag megoldva. Plusz esetedben ahogy elnézem pár napnyi szívástól is megkímélted volna magad.
Ismét mondom, nem késő átállnod internet template-re.A hibaüzenet egyébként beszédes, gondolom sikerült kétszer definiálnod / felül definálnod a táblát.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4426 üzenetére
Inkább azt írd le, hogy mégis mit szeretnél? Alapból nem kell buzerálni a jogosultságos cuccokat (remélhetőleg nem empty projectről indultál, ha igen, akkor még nem késő újra kezdeni Internet Application template-el), pláne MVC4-nél a SimpleMembershipProvider-el már különben is gyerekejáték a jogosultságok, role-ok állítgatása.
-
martonx
veterán
válasz
trisztan94 #4420 üzenetére
"Tehát a lényeg, hogy az url-ben nem szeretném, ha kiíródna az action, ezért leszedtem." - nos ezt így talán nem kellene. Mi lenne ha első körben utána olvasnál?
-
martonx
veterán
válasz
supi007 #4391 üzenetére
Visual Studio Web Developer változatát tedd fel. Ez ingyenes.
A C# egy programnyelv, a .Net pedig egy futtatókörnyezet. Az ASP.Net-pedig a .Net webes keretrendszere, amit pl. C# nyelven tudsz programozni.
A lényeg, felteszed a VSWD-t, és ennyi az összes telepítés (mondjuk ne lepődje meg azon, ha gyengébb gépen órákig elszórakozik a telepítő).
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #4370 üzenetére
Kulcsok, foreign key-ek rendben vannak?
Egy ORM-ről beszélünk, lehet nem érdemes ennyire rábíznod magad. Próbáld meg esetleg kézzel megírni a join-os LINQ-t, vagy a legtisztább, ha csinálsz egy view-t, és adsz neki egy POCO-t, aztán hagy szóljon a lekérdezés.
Tudom EF CF-et mondják a jövőnek, de engem a hideg kiráz tőle. -
-
martonx
veterán
igen az SSMS jellemzően arra való, hog query-ket futtassanak benne. És igen erre az Express Edition is tökéletesen megfelel, pláne, hogy 2012 SP1 óta az SSMS Express 100%-ban megkapta a fizetős SSMS-ek összes szolgáltatását (pl. profiler és még kismillió dolog).
Kódból persze, hogy bármilyen query-t tudsz futtatni. Ott az Express abban van lebutítva, hogy az EF-es, Dataset-es varázslóknál csak MSSQL-t enged használni, nem tudsz pl. Oracle-t, vagy MySql-t varászolni. Tisztán kódból, plusz kézzel megírva a connection stringeket természetesen megy az Expressből az Oracle, MySql, PostgreSql is. -
martonx
veterán
Sziasztok!
Keresek ASP.NET MVC-ző távmunkás bedolgozót. Beesett, és fog is még a napokban bejönni pár nagyobb munka. Per pillanat is van PH!-s távmunkásom, azt hiszem elég jó munkaadó vagyok, leszámítva, hogy a fizetés amit adni tudok inkább csak a diákokat, juniorokat vonzza.
Ha bárkinek felkeltettem az érdeklődését, privizzen rám. -
martonx
veterán
Egyrészt ez itt egy C# topik. Te pedig windows shell-lel próbálkozol.
Másrészt amit szeretnél az windows shell-el megoldhatatlan (mintha erre is céloztak volna előttem).
Script nyelvekkel (előttem javasolták a kiváló autoit-t), de ez lehet akár egy sima vbscript is, tudsz billenytű lenyomást, egér kattintást szimulálni. -
martonx
veterán
válasz
balázs xp4e #4069 üzenetére
Üdv a Visual Studio-t használók között. Mit értesz basic változat alatt? A C# és a C++ az, ahogy a nevük is mutatja két különböző dolog.
-
martonx
veterán
válasz
leximester #4055 üzenetére
amargo már írt neked pár variációt: "messenger vagy statikus adatként is elérheted, akár IS-be is lementheted és felolvashatod a másik helyen"
-
martonx
veterán
Én magát az alap problémát nem értem. Ha van ntlm, meg kerberos, akkor ez azt jelenti, hogy van Active Directory, nem? Ha pedig az van, akkor .Net vonalon (mondjuk én ASP.NET-ezek, inkább csak erről nyilatkozok) automatikusan megy az autentikálás, miért kell ehhez SSO, meg nagy átalakítás?
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Picit lehet összecsapnak a hullámok a fejem felett a maszek melókban. Van itt valaki, aki ASP.NET MVC-zést vállal kizárólag távmunkában, és sajnos nem sok pénzért? Lehet be kellene dolgozni hozzám. Ha van, akkor privátban beszéljük meg a részleteket.
-
martonx
veterán
válasz
Peter Kiss #3862 üzenetére
Megnyugtattál. Debug-nál természetes, hogy olyankor fordul le szép lassan minden, én éles környezetre gondoltam a felvetésemben.
-
martonx
veterán
Ez ASP.NET-re is vonatkozik vajon? Mert az elég durva teljesítmény hiány lenne, ha folyton elölről kezdené a JIT a melót, minden page request-nél. Vagy pont ez miatt indulnak elsőre olyan lassan az ASP.NET oldalak? Azt hittem ilyenkor az a lassúság oka, hogy a worker szálakat életre kell lehelni / létre kell hozni.
IIS8 preload modul ezen is segít gondolom? -
martonx
veterán
No, de a Ruby sem éppen egy natív nyelv. Bevallom nem ismerem a Ruby-t, de tudtommal ugyanolyan interpretált script nyelv, mint a PHP. A belinkelt poszt inkább az interpreted - compiled teljesítmény eltérését mutatja be.
Igaziból nem is tudom szerver oldalon van-e tisztán natív keretrendszer (mondjuk PHP, NodeJS compile-olható C-be). -
martonx
veterán
Igen ezek a lehetőségek.
Pont a percekben fejeztem be a megoldásomat. Törekedve a dinamikus lehetőségekre a megoldás az lett, hogy a kapott dátum stringből összeokoskodok egy dátumot, kezelve a null-okat, tört dátumokat. Azaz ha valaki annyit adott meg dátum keresésnél, hogy "2012." ezt a saját dátum parse-om 2012.01.01-re találja ki.
Ennek a dátum parse-nak a megírása nem is volt macerás.Majd a táblában lévő dátumot >= parse-olt dátum szűréssel használva a végeredmény is pont az, amit szerettem volna, azaz ha csak annyit ír be a user, hogy 2012, akkor minden olyan dátumot visszaad a grid, amiben 2012 szerepel. Ráadásul a generált SQL-t tekintve is optimális a LINQ kimenete
-
martonx
veterán
Pedig nekem ezt adja vissza: {"A „LINQ to Entities” lekérdezés nem ismeri fel a(z) „System.String ToString()” metódust, és ez a metódus nem fordítható le tárolási kifejezésre."}
System.Data.Entity.DbContext-nél (Entity framework model) 100% hogy a ToString semmiképpen nem alkalmazható. Aha, közben rájöttem, mi kerülte el a figyelmem. A hibaüzenet szerint ez nem LINQtoSQL, hanem LINQtoEntites.
-
martonx
veterán
A LINQtoSQL-nél pont hogy nem ciklusokat, hanem valódi SQL utasítást fed el a LINQ. Legalábbis amíg egy.ToList-et vagy testvéreit oda nem bigyesztesz a végére. A dolog elméletben szépen mutat, mert a tényleges adat lekérésig tudod a háttérben gyurmázni az SQL-t.
Viszont a LINQtoSQL annyira buta a sima SQL-hez képest, hogy inkább a végén írok egy-egy tárolt eljárást minden gridben megjelenítendő táblára, view-ra tábla - mező számú bemeneti kereső paraméterrel.
Csak azt hittem, hogy 2012-ben lehet valami általánosabb megoldást találni. A vicc az, hogy a dinamikus linq kiterjesztéssel, ha a .Contains string-en kívül működne int-re, meg datetime-ra is, akkor lehetett volna.
Így részemről felejtős a LINQtoSQL, maradok a sima SQL-nél. -
martonx
veterán
Stringben van maga a bejövő szűrés szövege. És DateTime-ban van az SQL mező, amit like-osan szeretnék szűrni.
Azt hittem ez egy nagyon egyszerű dolog lesz, de a LINQtoSQL egyre jobban kiábrándít.
És vagy én fogalmazok bénán, vagy ez tényleg ennyire bonyolult? Vagy ennyire szokatlan egy SQL táblát dátumra szűrni? -
martonx
veterán
"(Szerintem ez a követelmény elég büdös.)"
jqgrid-et használnék, de kb. bármelyik javascript gridnek van filter-e, ahol megadhatsz feltételeket, jellemzően tartalmaz, kezdődik. A js grid ezeket a szűrési feltételeket stringként szépen át is ajax-olja szerver oldalra, ahol meg én szopok ezerrel a LINQ-val, hogy a kapott stringekkel valahogy megszűrjem a dátumot. -
martonx
veterán
Bocs, pontosítok.
select mezo1, mezo2 from tabla1 where mezo2 like '%2012%'
Ahol a %2012% egy szabadon megadott kereső string. Azaz lehet 2012 vagy 2012.10 vagy 2012.10.23 vagy bármi.Egy ilyen kerülő ötletem van, de ez így könnyen belátható, hogy nem jó:
DateTime teszt = Convert.ToDateTime("2012.10");
var datas = from a in db.tabla
where a.mezo2.Value.Year == teszt.Year && a.mezo2.Value.Month == teszt.Month && a.mezo2.Value.Day == teszt.Day
select a;Ez így nem jó, túl szigorú, mert csak a 2012.10.01-es dátumokat hozza fel.
Ha az and-eket átírom or-okra, akkor meg túl megengedő lesz. Valahogy mindenképpen egy like-hoz hasonló működést kellene elérni. -
martonx
veterán
Sziasztok!
Ezt az SQL query-t, hogy írnátok le LINQ-ban? Fontos, hogy a mezo2 nullable datetime.
select mezo1, mezo2 from tabla1 where mezo2 like '%2012%'
SQL-ben ez így simán működik, LINQ-val a Contains cseszik működni DateTime-al. Próbálnám konvertálni string-re, de erre se találtam működő megoldást.
-
martonx
veterán
A switch-case ne vezessen félre, csak egy ötlet volt, hogy legrosszabb esetben hogy lehet megoldani az esetlegesen bejövő szűrendő mezők lekezelését.
A lényeg, ahogy írtam, hogy a sima where nem fogad el stringet bemenetként.
Csak lambda expressionöket. És ezekből összerakni dinamikusan egy tetszőleges mezőre Contains-t megvalósító expression-t nem olyan triviális (legalábbis nekem).Egyébként ha már ismét szóba került további bajom van. Ugyan dinamikus LINQ bővítménnyel már működik, de a dinamikus részben szám típusú mezőkre hibát dob a Contains.
No applicable method 'Contains' exists in type 'Int32'Per pillanat így néz ki a dinamikus megoldásom, ami szépen végigveszi az összes esetlegesen bejövő szűrést:
foreach (var rule in gridsettings.Where.rules)
{
datas = datas.Where(rule.field + ".Contains(@0)", rule.data);
} -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Sziasztok!
JS-es grid-ek bejövő filter paraméterei alapján kellene az adatforrásaimat szűrni.
Hogyan lehetne az alábbi LINQ kifejezést dinamikussá tenni, hogy ne kelljen őrült nagy switch case-ekkel megoldani a .Where-eket?
valami.Where(a => a.nev.Contains("teszt"))
Azaz ilyesmi kellene ehelyett:
valami.WhereContainsByField("nev", "teszt")
vagy
valami.Where(Expression<Func<T, bool>>) ahol az expression egy Contains-t valósítana meg.Az elején a Lambda részt már összeraktam:
var param1 = Expression.Parameter(typeof(T), "p");
var prop1 = Expression.Property(param1, TargetField);
var exp = Expression.Lambda(prop1, param1);És ebből a végén egy ilyen Expression kellene: Expression<Func<T, bool>> ami a Contains-t valósítaná meg dinamikusan.
-
martonx
veterán
válasz
RedSign #3736 üzenetére
sztanozs kollega nagyon ráér
A te problémád nem az, hogy mi lenne az alkalmasabb a feladat megoldására, hanem egyszerűen nem tudsz programozni, és erre megtanítani egy fórum nem fog tudni. Ezt beismerni nem szégyen, javaslom olvass sok szakirodalmat, és gyakorolj serényen.
Szerintem minden általános célú programnyelv alkalmas a rekurzióra, már ha valóban érted és tudod, hogy mi is az a rekurzió.
Van egy Programozás nevű topik, ott szoktak ilyen általános problémákat megkérdezni.
Nagyon remélem, hogy nem sértődsz meg a soraimon, abszolút nem sértésnek, hanem gondolat ébresztésnek szántam. -
martonx
veterán
válasz
RedSign #3734 üzenetére
Egyrészt ennek mi köze a C#-hoz.
Másrészt ez ha jól értem, egy - ráadásul elég egyszerű - algoritmikus probléma.
Szerintem egy sima ciklussal körbejárod a 2D tömbödet (listádat, kollekciódat, bármidet), és ha az adott mező szomszédos egy vizes mezővel és az értéke kisebb vagy egyenlő, mint a víz kiinduló magassága, akkor vizes lesz. -
martonx
veterán
Ez a legújabb verziójú .NET 4.5-ös WCF?
Mert ASP.NET 4.5 vonalon nagyot fordult a világ, a Webmatrix-os simplemembership-et vette át az összes asp.net. Gondolnám, hogy WCF vonalon is már ezt használják, de lehet, hogy ott még maradt a régi. Legújabb WCF-et még nem próbáltam. -
martonx
veterán
SL-re, WPF-re, winforms-ra, metrós alkalmazások írására.
Erősen kétlem, hogy mindegy lenne miben írom meg a WinRT-s programot.
Nekem ez a mindegy miben írod, inkább marketing bullshit, de majd ha valaki vette a fáradtságot és megírta ugyanazt a teszt alkalmazást WinRT alá c++-ban, C#-ban és JS-ben, és látom az azonos futás eredményeket, akkor fogom elhinni. -
martonx
veterán
Szerintem meg inkább arról van szó, hogy win8 metro alkalmazások készítésére a C#+XAML vonal a legrosszabb választás (abszolút magánvélemény, nyugodtan vessetek meg érte), és a népet nyomják vagy JS vonal felé, vagy teljesítményigényes alkalmazásoknál a C++ felé.
Azzal, hogy az SL-t kinyírták, a WPF-et pedig finoman mellék vágányra tették, a C#-ot nyugodt szívvel csak ASP.NET-ezésre, WCF-re, és konzol alkalmazások írására használnám. -
martonx
veterán
Egy időben a script#-ot nagyon is futtatta az MS. Rebesgették, hogy az Office live is Script#-ban készült. [link]
Több volt ez egy MS alkalmazott hobbi projektjénél. Aztán, ha bukik a TS, akkor utólag persze, arra is rá lehet mondani, hogy csak egy (talán még csak nem is MS alkalmazott) hobbi projekt volt.
-
-
martonx
veterán
A legnagyobb baj az, hogy a JS típustalan nyelv, és ettől a futása 10-100X lassabb, mintha típusos lenne. Az, hogy a típustalansága miatt nehezebb benne komplex alkalmazásokat fejleszteni, már csak másodrendű, illetve személyes beállítás kérdése, hogy kinek mekkora probléma. A Ts, egyelőre csak ez utóbbira kisebb kaliberű problémára megoldás.
Engem személy szerint pl. nem különösebben zavar egy típustalan nyelven fejlesztés.
Attól még, hogy Ts-el Js fölé rakunk egy réteget, amiben a fejlesztő otthonosabban mozog, attól még a lefordított kimenet, ugyanaz a lassan futó Js lesz.
A TS akkor tudna nagyot lendíteni a jelenlegi helyzeten, ha maguk a böngészők tudnának TS-t natívan futtatni. -
martonx
veterán
MS-nek eddig is ott volt a Script#. Mostmár lesz TypeScript is.
A google-nak sem sikerült megreformálnia a JS-t, kíváncsi vagyok, hogy MS-nek sikerül-e?
Mondjuk a google mindig valami komplett új, az előzőekkel inkompatibilis megoldásban gondolkozott, ez a TypeScript elméletileg jobban átjárható lesz a JS-el, akár még el is terjedhet. -
martonx
veterán
válasz
MrSealRD #3617 üzenetére
Én pont, hogy Business vonalon dolgozok. Tudod milyen JS framework-ök vannak? Nézd meg a DHTMLX-et, vagy a Kendo-t és még hosszan sorolhatnám. Business vonalon már most is szinte minden böngészőben fut.
Bár mielőtt belémkötnek pontosítok. Szinte minden új fejlesztés már a böngészőben futást célozza meg. Így a menedzser okostelefonjától, az üzletkötő tabletjéig, az irodai dolgozó full hd desktop monitorán mindenhol ugyanazt a rendszert tudja használni.
Ebben nagyon jó az ASP.NET (különösen az MVC), és nagyon jól érzi az MS, hogy merrefelé kell haladnia.
És ebbe a trendbe egyszerűen nem illik bele a wpf, meg a silverlight, bármennyire is jó eszközök ezek, és bármennyire is fáj ezt felismerni. -
martonx
veterán
Mondd mikor jött ki új verzió wpf-ből? És itt nem a mögöttes .Net változás miatti tudás bővülésekre gondolok (pl. Entity framework, parallel library megjelenése), mert ilyen erővel a webforms-ból is jön ki minden egyes .Net verziókor egy újabb.
Persze, ahogyan az iOS-t és Android-ot is árasztják el az UIWeb alapú tákolmányok... oh wait
Ez csak egy vélemény volt, ahol elég elnagyoltan fogalmaztam, és a hibrid, illetve teljesen webes megoldásokra gondoltam. Lehet velem vitatkozni, az idő majd eldönti mennyire látom jól.
Cross-platform alternatívát pedig tudok rengeteget. Saját tapasztalat, hogy a Html5-ös megoldások a legéletképesebbek közülük.
-
martonx
veterán
A nem véglegesség ne zavarjon, a w3c tempóját elnézve sosem lesz végleges a html5. De ez inkább funkció bővüléseket, mintsem funkció módosulásokat, kivezetéseket jelent.
JS-re fejleszteni pedig manapság közel sem olyan gáz, mint pár évvel ezelőtt, különösen élen jár JS fejlesztés támogatásban a VS2012.
Eleinte én is utáltam a JS-t. Aztán a gondolkodásomat hozzá igazítva, mostanra egészen megkedveltem. A maga egyszerű megoldásaival még namespace-ezni, meg objektum orientált SZERŰEN is lehet benne fejleszteni.
Persze C#-hoz hasonlítva ótvar szar, de be kellett látnom, hogy simán használható (olyan ez mint a C# - Java öszevetés). -
martonx
veterán
válasz
MrSealRD #3606 üzenetére
WPF: mert évek óta nem fejlesztik. Hamarabb meghalt, mint a Silverlight, még ha ez sem lett soha konkértan kijelentve MS részéről.
Win8-ban ugyan lesz Xaml + C#, illetve desktop módban továbbra is futtathatóak lesznek a klasszikus wpf, sl cuccok, de ettől még igenis halottak.
Nagyon rövid időn belül a HTML5-ös cuccok fogják elárasztani a win8-at a cross-platformitás miatt. Mivel folyamatosan veszíti monopol helyzetét a windows az Android és az IOS mellett, egyre inkább a cross-platformitás kell, hogy előjöjjön a fejlesztésekkor, erre pedig az egyetlen jelenlegi eszköz a Html5.ubid: A Visual Foxpro olyan régen halott, hogy már szinte nem is emlékszik rá senki, mégis van aki a mai napig ebben fejleszt. Akkor mégsem halott?
-
martonx
veterán
szvsz mostanra elég rendes html5-ös casual game-eket össze lehet rakni. Win8 meg natívan támogatja a javascriptet, html futtatást, én leginkább ebben látom a casual jövőt.
Komolyabb játékok meg directx-el mennek.
MS-nél mostanában nagyon komoly átpozícionálások mennek Html5 világába, amikhez a mi gondolkodásunkat is át kell pozícionálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- Videó stream letöltése
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xbox Series X|S
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- További aktív témák...
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged