- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
szerintem a wizard csinalhatta, nem emlekszem, hogy belepiszkaltam volna :/
Server Explorer / Connect to Database, aztan
Data source: Microsoft Access Database File (OLE DB)
+kitalloztam neki az mdb filet
User Name: Admin
Password: <nincs>
aztan Test Connection - az nem irt hibat, asszem valahogy igy tortent. -
j0k3r!
őstag
kezdek kiegni : )
megcsinaltam, de ezt a hibauzenetet dobja.
kod(#1573) stevve: ok. javitom. koszonom. javitva:
SqlConnection con = new SqlConnection();
string cnString = ConfigurationManager.ConnectionStrings["con"].ConnectionString;
con.ConnectionString = cnString;
con.Open();
SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter();
dsAdatok ds=new dsAdatok();
adapter.SelectCommand = new SqlCommand("SELECT * FROM Termekek WHERE KaterogiaAzonosito=1", con);
adapter.Fill(ds);
dgvForm1.DataSource = ds.Termekek;
con.Close();a
DataSet ds= new DataSet();
sort is atirtam:
dsAdatok ds=new dsAdatok(); -
j0k3r!
őstag
koszonom. mi kellene meg bele?
az app.configomban ez van:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<configuration>
<configSections>
</configSections>
<connectionStrings>
<add name="dbproba.Properties.Settings.Kapcsolat" connectionString="Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=|DataDirectory|\adatok.mdb"
providerName="System.Data.OleDb" />
</connectionStrings>
</configuration> -
j0k3r!
őstag
up+ leirom a gondolatmenetemet, javitsatok ki legyszives, ha valami rossz.
szoval letrehozok egy sqlconnectiont:
SqlConnection con = new SqlConnection();
con.ConnectionString = "UID:Admin";megnyitom:
con.Open();
letrehozok egy sqladaptert es egy datasetet, amibe a query eredmenyet tarolom:
SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter();
DataSet ds = new DataSet();
adapter.SelectCommand = new SqlCommand("SELECT * FROM Termekek WHERE KaterogiaAzonosito=1", con);
adapter.Fill(ds);a datasetet beallitom a datagridview datasource-anak:
dgvForm1.DataSource = ds.Tables;kapcsolat lezarasa:
con.Close();
elore is koszonom a segitseget
szerk: az egesz egy try catch blokkban van, es a a vegen dob egy: Format of the initialization string does not conform to specification starting at index 0 hibauzenetet
-
j0k3r!
őstag
hello!
megint en. valaki tudna valami segitseget adni ahhoz, hogy hogy kellene a lekerdezeseket megvalositani? (nem konkret query kell)
feladat: ittelore is koszonom
-
j0k3r!
őstag
bocs, kicsusztam az idobol. itt a feladat leiras.
most egyelore csak az elso reszet csinaltam meg a feladatnak, aztan ha mar jol mukodik, akkor a vegleges projectba hibakezelessel egyutt bepakolom.(#1564) stevve: van egy BindingNavigator-om, amivel leptetek, ha erre gondolsz.
"Az OleDb is kikötés vagy Oracle és amiatt van ez?"jo hogy szolsz, csak suliban oracle-s cucc volt, gondolom azert maradt benne
-
j0k3r!
őstag
hello!
a tegnapi utbaigazitas utan sikerult elorebb haladnom, de meg most sem tokeletes.
kod - eddig jutottam, de a CurrentItemChanged esemeny nalam valahogy nem akar mukodni, pedig letezik.
ha a kikommentelt reszt is futtatom, akkor kiirja az 1-es KategoriaAzonositohoz tartozo termekeket, szoval a szures jo. probakent feldobtam egy textboxot(TextBox5), de nem sok hatassal van ra a CurrentItemChanged esemeny.
valakinek valami otlet?
elore is koszonom -
j0k3r!
őstag
hello!
van egy adatbazisom 2 tablaval (kategoriak, termekek), amelyek kozt 1-n kapcsolat van.
a kerdesem az volna, hogy hogy lehetne megvalositani, hogy a kategoriakat egy BindingNavigator-ban tudjam leptetni, es ekozben a DataGridView-ban csak az adott kategoriakba tartozo termekeket jelenitse meg?
a BindingNavigator mar mukodik, inkabb a DataGridView megvalositasahoz kernem a segitsegetek. azonositasra van egy KategoriaAzonosito mind a ketto tablaban.
valami ilyesmi lenne a cel:elore is koszonom.
-
j0k3r!
őstag
a Form1
public Image HatterKep;
public string HatterNev;
public Image[] Kepek;
public List<string> KepNevek=new List<string>();
public List<string> KepUtvonal = new List<string>();
public PictureBox[] pbKepHelyek = new PictureBox[8];
public Random Veletlen;
public int VeletlenSzam;
public int tipp1,tipp2;
public string megfejtes;ezen valtozoinak kb a fele kellene a Form2-ben. van egy PictureBox a Form2-ben, aminek a KepUtvonal nevu tombbol szeretnek egy random kepet berakni (Veletlen).
-
j0k3r!
őstag
koszonom mindkettotoknek, de valami gond van vele :/
mutatok inkabb kodot:
Form1 reszlet
Form2 -
j0k3r!
őstag
hello!
1 solutionon belul, ha van 2 formom, akkor a Form1-ben levo public eleresu adattagokat latnom kellene a Form2-ben? ha nem, akkor ez hogy oldhato meg?
elore is koszonom a segitseget. -
j0k3r!
őstag
kiprobaltam, mukodik : ) asszem ez lesz a 'vegso' megoldas.
koszonom a segitseget!szerk: meg egy kerdesem lenne: van ebben a projectben 2 formom. alapertelmezetten a form1 'indul' el, de nekem az egyik menupont hatasara kellene, hogy a form2 is megjelenjen. hogy lehetseges ezt megoldani? (gondolom nagyon alap kerdes, de nem reg ota c#-ozok)
-
j0k3r!
őstag
szerintem valami ilyesmi tortenhetett:
van egy metodusom ami 2 veletlen szamot general egy do while ciklusban, addig amig a 2 szam nem lesz kulonbozo. szerintem futasidoben a 2 szam ugyanaz lehetett (nem tudom pontosan hogy mukodik a System.Random), ami egy vegtelen ciklust eredmenyezett. steppenkenti debugnal valoszinuleg eltelt egy par masodperc a 2 szam generalas kozott (amig nyomtam egy f11-et), ezert ott nem jelent meg ez a problema.
javitsatok ki, ha nagyon nagy baromsagot irtam : ) -
j0k3r!
őstag
hello!
megint en vagyok. talalkozott valaki mar olyan problemaval, hogy debugolnam a projectet, de megfagy az egesz. (max cpu hasznalat, csak feladatkezeloben tudom kiloni), de ha vegig steppelek rajta (f11), akkor meg hiba nelkul lefut, es az eredmeny is az amit akartam.
valaki?(#1507) x007 irtam inkabb magamnak egy egyszerubb shuffle metodust, ami 8 elemnel nalam elfogadhatoan mukodik.
-
j0k3r!
őstag
hello!
van egy List<string>-em, aminek 8 eleme van. szeretnem a benne levo elemeket veletlenszeruen felcserelni (shuffle). otletek? en ilyet talaltam a neten, erdemes volna ez alapjan?
elore is koszonom az otleteket.
-
j0k3r!
őstag
hello!
nemreg kezdtem el c#-al foglalkozni, es lenne egy kerdesem:
hogy tudom leellenorizni, hogy egy adott string numerikus erteket tartalmaz-e? (negativ szamok is jatszanak)elore is koszonom a segitseget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest