- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Akciófigyelő: Árkedvezménnyel indít a Watch GT 6
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Meglepetés az iPhone Air hajlítópróbáján
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #7338 üzenetére
Na itt is vagyok az első kérdésemmel. Gondoltam, hogy készítek egy egyszerű számoló programot. Első körben arra gondoltam, hogy két számot beírok, ezt összeadja és kiirja az eredményt. Ehhez raktam két textboxot, egy gombot meg egy labelt. Megadtam két változót, mint int=szám1 és 2. Ahhoz hogy a beírt számot beolvassa, ugye a textbox.text része kell, tehát szam1 = textbox1, szam2= 2. De a textbox univerzális, tehát minden karaktert fogad, igy gondja van, hogy stringből nem tud int-et csinálni, jól gondolom?
Már itt elakadtam, mert ha megcsinálom az összeadást, akkor 1+2-ből 12 lesz, tehát csak "összeilleszti". Láttam videót, hogy a két változót így adta meg: Val(textbox1.text), de nekem ilyen nincs...valamint olyat is, hogy dim-ként adtak meg változót, de olyan sincs. A parse-al próbálkoztam, de nem sikerült.
Ugye ilyen feladatot csináltunk, csak nem összeadás volt hanem vezetéknév, keresztnév összeillesztése, ami világos mint néger asszony se...n a májfoltKicsit zagyva, tudom, de valahol el kellene indulnom. Közben olvasom a javasolt könyvet is.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Predator Helios Neo 16 (PHN16-71) i9-13900HX / RTX 4060 / 16GB / 1TB / 16 165Hz Garancia 2027.09
- HP ELITEBOOK 845 G8 - AMD Ryzen 5400U/16GB/256SSD//VEGA/14.0" FHD Bang&Olufsen hang laptop
- Longines Hydroconquest L37824766 szürke, férfi 43mm eladó
- SAMSUNG (QE65QN90BAT) 165CM NEO Q-LED SMART! AKCIÓ!
- Eladó Commodore 64 Dobozos!
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Blue Titanium Titán dizájn, Pro teljesítmény 128 GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest