Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaboo
tag
Helló! Előre is bocsi a lámaságomért, de egyszerűen nem jövök rá mi lehet a probléma ezzel a kóddal:
TextReader commentReader = new StreamReader(pathInfo);
string commentLine = commentReader.ReadLine();
int z = 0;for (z = 0; z < posInfo; z++)
{
commentLine = commentReader.ReadLine();
richTextBox1.Text = richTextBox1.Text + commentLine + "\n";
}
commentReader.Close();Tehát annyiról van itt szó, hogy megnyitok olvasásra egy text filet, amiből ki szeretnék szedni egy bizonyos sor-blokkot - erre próbáltam ezt a for ciklust létrehozni, egy a bökkenő: jelenleg látható formájában azt csinálja amit kell, vagyis a file elejétől (z = 0), egy bizonyos sorig (z < posInfo; a "posInfo" tárolja a kulcs szövegsor számát a fájlon belül) olvassa a szövegfájlt, majd az eredményt soronként dobálja bele a textboxba. Ehelyett én azt szeretném, hogy ne a fájl elejétől olvasson, hanem mondjuk a posInfo-tól felfelé 6 sorral kezdődőleg - nos nekem itt az lenne a logikus, hogy mondjuk z = posInfo - 6; de ezzel nem működik megfelelően, a file elejétől kezdve ír ki 6 sort.
Szóval marhára nem értem, hogy mi nem jó, biztos vmi orbitális baromság van benne, de egyszerűen nem vagyok képes most észrevenni...de az is lehet, hogy logikailag hibás az egész...segítség!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/16GB/512SSD/FHD/garancia!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th i7-1165G7/16GB/512/FHD/Magyar
- Eladó tökéletes állapotban lévő Nikon D3200
- PlayStation 5 Slim lemezes 1TB, makulátlan állapotban, 6 hó gyári garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3758, 100% Akkumulátor
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest